Rozchod s partnerem a komunikace. Poradíte, prosím?

tynulka92
21. zář 2022

Ahoj, chtěla bych se zeptat s partnerem jsme se rozešli a máme že vztahu krásného syna. Jenže problém je v bývalém partnerovi o syna nemá takový zájem téměř žádný.. což jsme si už celkem zvyklí. Ale má problém s alkoholem hodně velký když je opilý tak mi neustále vyvolává. A moje otázka zní musela jsem si změnit telefonní číslo (fakt to bylo každý druhý den) musím mu dávat i tohle nové číslo kvůli komunikaci se synem? Nebo stačí s ním komunikovat po e-mailu? Diky

bereni
21. zář 2022

@tynulka92 Nemas duvod pokud te takto obtezuje a pokud mu poskytujes jiny komunikacni kanal (email) tak neni duvod. I na socialce bych to takhle rekla. Ze te obtezuje po alko excesech a ze ma tvuj mail a ty jsi denne na mailu, takze v pripade zajmu syna jsi tam. Nikdo nema pravo te nutit sdilet s kymkoliv telefonni cislo, ktere je soukrome.

nezadanejmilda
22. zář 2022

@tynulka92 Že jste se rozešli nesnižuje otcuv nárok na kontakt s dítětem. Komunikovat musíte. Vyvarujte se pomluv. Zavolá - a chce mluvit se svým dítětem? Musíte mu to umožnit. Jak jinak byste si to představovala kdyby to bylo obráceně? Jestliže není soudní zákaz, časově určenej kontakt, má právo na kontakt bez vaší cenzury a bojkotu.

enidka
22. zář 2022

@nezadanejmilda ano komunikovat určitě musí,ale rozhodně není povinna snášet nějaké volání v jeho opilosti. Když zavolá přes den,tak ok může to být i kvůli dítěti,pokud volá večer pod parou,tak není asi tím důvodem dítě. Ono si vyjít vstříc určitě,ale zase ona mu nemusí podřizovat svůj život. Ačkoliv hodně,, otců " si to myslí a bere to tak.

mimi1004
22. zář 2022

@nezadanejmilda Ona nebojkotuje jeho kontakt s dítětem, řeší jeho obtěžování, které má i zákonné pojmenování - stalking. Nevidím důvod, proč by to měla snášet. Komunikaci nabízí formou emailu, to snad stačí, když on se chová takto.