Rozchod. Poradíte, prosím?

sona312
13. říj 2021

Prosím potřebuji poradit a nevím na koho se obrátit. Jsem v situaci, kdy se chci rozejít s partnerem. Situace je už neúnosné.. Jsme spolu 6,5 let, ale problémy jsme měli již na začátku... Máme společné 2 malé děti. Zatím, žijeme spolu, ale partner odmítá zaplatit nájem a td. Já mám pouze rodičák a z něj už jsem zaplatila poplatky a zbyly mi 400 Kč nechce mi dát ani na nákup. Nevím jak mám postupovat dál. Bude se stěhovat, ale netuším kdy a do té doby ani nevím, jestli si můžu zažádat o nejáké příspěvky nebo vůbec na co mám nárok😪 Je tu někdo kdo by mohl prosím poradit co v takové situaci dělat? Děkuji

zuzineckah
13. říj 2021

kdybys odešla a nechala tam děti, tak jim nedá najíst, nechá je jen tak??

sona312
autor
13. říj 2021

@zuzineckah To ne...Ale odejít nemůžu toho by využil ve svůj prospěch...využívá toho abych s nim dal zůstala....Takže nevím co mám dělat

sona312
autor
13. říj 2021

@sona312 dělá to tak 5 let ... a pokaždé s ním zůstanu😒

sona312
autor
13. říj 2021

@zuzineckah Delá to tak už 5 let pokaždé, když dojdem k tomu, že se rozejdeme ...

zuzineckah
13. říj 2021

@sona312 myslím, že máš přehnané obavy. Vystartuj na něj s odchodem a střídavkou. Bude hned přemýšlet jinak. Ale to budeš ty muset taky. Mi přijde, že si jak týraný pes, odevzdaná a hned smířená s předem daným výsledkem bez boje.

sona312
autor
13. říj 2021

@zuzineckah Ano to jsem, protože pokaždé mi řekne že mi děcka nenechá a dělá že mne přišernou matku a příšernou partnerku atd...ségra mi říká to samé co ty....ale já se ho docela bojím...ne že by mně zkrátil, ale, že mi udělá dluh a já ho nebudu moct zaplatit a dostane mně do úzkých jelikož na začátku měsíce jsme měli zaplatit nájem a on ze to platit nebude a 5. 11. Musím zaplatit další....a ro z rodicaku nezaplatim....

sona312
autor
13. říj 2021

@zuzineckah jinak o střídavé péči už jsem mu říkala a on že vůbec....nepřipadá v úvahu, že mi děcka nenechá....Ale na druhou stranu si říkám, jak by to asi udělal, když je od rána do večera v práci a pak jde na ryby...Ale i tak nemám z toho dobrý pocit.

lv
14. říj 2021

Pokud se o děti staras, nejsi zavisla na drogach, alkoholu, tak může mlet co chce, deti ti nevezmou. Jdi na OSPOD, poradí ti, jak dal, zazadej o svereni deti do pece.

rnika
14. říj 2021

Bydlení je nájem? Na koho je psane? Pokud na něj, tak nemůžeš s dětmi k sestře nebo rodičům? A určitě zajít na Ospod ať pořadí.

zuzineckah
14. říj 2021

@sona312 těch jeho keců o tom, že ti děti nenechá bych se nebála. Pes, který štěká nekouše. Myslím, že střídavky se bojí jak čert kříže, protože by to pro něj byla komplikace. Akorát tě má tak dobře zmáklou, že ví co ti má nakukat, aby ti nahnal strach. Pokud nezačneš jednat víc asertivně a nevymezíš se proti němu, tak s tebou bude pořád takhle mávat. Řekni mu, že jestli nebude na chod domácnosti a výživu dětí přispívat řádně a pravidelně, tak to dáš k soudu. Je to jeho povinnost, ne dobrá vůle. Ale opravdu to záleží hlavně na tobě. Musíš být rázná a důsledná. Ne leklá ryba.

gracetheworld
14. říj 2021

Na nic nečekej a dojdi na OSPOD pro radu. Pokud ti nedává nic na nájem ani na jídlo, na férovku bych podala žalobu o výživné jak na děti, tak na tebe.
Pokud nemáš sílu se prát za sebe (nesoudím, hodně lidí to tak má), tak to ber tak že se rveš za děti.
Hodně zdaru a síly!

codal
14. říj 2021

Ty jo, tak já bych mu teď řekla, že ok, že s ním zůstanu, že poslední "šance", aby všechno zaplatil, vydržela bych třeba měsíc (pokud to jde) a připravila si věci k odchodu, našla bydlení, zašla na ospod, nechala se vypsat z nájmu (pokud to jde), podala žádost o výživné a tak a pak ho postavila před hotovou věc, že odcházím, že co se týká děti, tak to určí soud a hotovo. Až budeš odcházet, určitě by tam měl být někdo s tebou...

lenka3p
14. říj 2021

Pokud nejste manželé, tak by snad neměl jak "tobě" udělat dluh, ne?

sona312
autor
14. říj 2021

@lenka3p Jelikož platíme nájem a být je na mé jméno, takže pokud ho nezaplatí tak ano.

sona312
autor
14. říj 2021

@gracetheworld Děkuji.

sona312
autor
14. říj 2021

@rnika Smlouva je napsaná na mě.

codal
14. říj 2021

@sona312 pak bych dala výpověď z bytu, máš dvouměsíční výpovědní lhůtu, a za tu dobu než se odstehujes, si všechno připravíš k odchodu, pak bych po zaplacení toho druhého měsíce oznámila, ze má měsíc na vystěhování, že ty odcházíš hned...

sona312
autor
14. říj 2021

@codal No ale to nevím kam bych šla..To bohužel nejde, ale děkuji

orisek56
14. říj 2021

Hehe. Takovýho smejda baych hnala svinskym krokem, ne ještě aby mě vyhrožoval. Je vidět že jsi hodně submisivni nebo jak se to říká, což je blbě.
Předně bych asi přestala dělat utapnutou podřízenou a nesvepravnou osobu a dala mu rázně najevo, že si od něj srát na hlavu nenechas, jsi matka, ne služka, tím začni. Za další, vyhrožovat že ti vezme decka.... Mysli... Když nic neplatí, odmítá se zapojovat do platební morálky "rodiny" Jak pak má takový člověk obstát u soudu, že je spolehlivý živitel? I pro děti v péči? To je mu spíše ke škodě. Celkem úsměvné a ty mu to zeres i s navijákem.

orisek56
14. říj 2021

@sona312 ty seš přesně ten typ moji kamarádky, ta už mě s tou utapnosti taky sere. A měla přesně takovýho debila a ještě horšího... Nenabrnkla sis ho náhodou ty? To byl a je pěkný kanec, chodí po kraji, dělá děti vyhrožuje, ale pak se k nim stejně nehlásí. No ale ten i odmítá být kdekoliv v rodných listech.

rnika
14. říj 2021

@sona312 Pokud nechceš odejít ty, tak se domluv s majitelem bytu na výměně zamku, muži zabal a vypakuj ho. Kdo chce hledá způsoby, kdo ne... hledá důvody. První bych ale šla určitě na ten Ospod, vše s nimi probrat a muži bych řekla, že to, že neplatí na vlastní děti, budeš řešit soudně.

codal
14. říj 2021

@sona312 pokud chceš opustit partnera, tak chtě nechtě musíš otázku bydlení řešit.. pokud tam má trvalé bydliště a je tam hlášený, tak ho odtamtud asi dost těžko vyhodíš a může ti dělat právě ty problémy.. takže pokud chceš opravdu odejít, budeš si muset najít jiný podnájem nebo jít k rodičům, k sestře nebo prostě někam pryč, jinak to asi úplně nepůjde....

alilali
14. říj 2021

Být tebou těším svěření děti do vlastní péče, alimenty, příspěvek na bydlení a vyhodím chlapa. Jiné řešení není.

sona312
autor
15. říj 2021

@orisek56 😁 Ne, ne to nebude on.

sona312
autor
15. říj 2021

@orisek56 On se stará vydělává a živí nás....Ale jak dojde na rozchod tak hned otočí že už mi mi nedá ani korunu a blbla..No je to tak jak říkáš, ale jen na půl ...Nikd jsem taková nebyla to on ze mně nějak udělal...Ale už mám toho právě dost. Děkuji za rady.

johca
2. lis 2021

tak to bych teda nedala...to si dobrá takovou dobu to snášet....:/ zkus mu to říct a taky ho konfrontovat

zelenaesmolda
2. lis 2021

@sona312
Tak jestli je byt na tve jmeno tak toho prizivnika proste vyraz,co je na tom tak tezkeho?
Pokud ma mladsi dite mene nez dva roky tak ma povinnost platit vyzivne i na tebe.
Vybehej si prispevky na bydleni,zazadej o svereni deti do pece a soudne urcit alimenty.