Rozchod po 3 letech. Jak se z toho dostat?

14. kvě 2024

Ahoj . Moje ségra zažívá rozchod po 3 letech je úplně na dně. Velká láska.
No a já zažívám totéž po 3 letech konec.
Jak se z toho teď mám dostat ??
Ach jo. Vím, že už by to neklapalo.
Láska je prostě pryč..

sorboni30
14. kvě 2024

Rozchod...těžké bolestivé období. Je dobré začít změnit životní styl. Dělat věci které tě nebudou spojovat nebo ti připomínat ex. Zajít o víkendu ven s přáteli, pobavit se..aneposlouchat pomalou hudbu, ale naopak rychlou, živou.. Chce to čas.

levandule_k
14. kvě 2024

Je to klišé, ale chce to čas. Někdy ty vztahy nedopadnou dle představ a my musíme jít dál. Chce to odžít si pocity, ale zároveň se v tom pořád nerochnit. Chce to zaměstnat si hlavu něčím jiným. Jít ven s přáteli, i když se ti nechce, vyzkoušet nějaký nový sport, dobrovolnickou činnost, něco tvořivého jako je malování. Pokud možno dát pryč věci, co ti ho připomínají.
Pokud by se ti to nepodařilo nějak zpracovat a dlouho se tím trápila, tak to klidně konzultovat u psychologa, možná kouče. Můžeš si přečíst nějakou knížku z oblasti osobního rozvoje. Určitá forma (sebe)terapie je psaní deníku.

adelisss
14. kvě 2024

Mně po rozchodu pomohlo hodně pracovat - třeba i 300 hodin za měsíc :D nebo jsem cestovala a tak... Neříkám, že člověk se nemá zamyslet nad chybami v minulém vztahu. Ale osobně se nejdřív dám trochu psychicky dokupy, třeba i sebevědomí a tak. A až pak se začnu rýpat v minulosti.

autor
14. kvě 2024

Na jednu věc se Vás zeptám.
Nás symbol ve vztahu byl jezeček.
No a ,když ho zablokuji ignorují. Proběhl mi přez silnici ježek.
Dneska v práci kolegyně ukazovala malého jezečka jako miminko ,když se narodí.
Nikdo o našem symbolu neví jen já a on.
Tak co tohle znamená?? 😞😓😩

autor
14. kvě 2024

Vážně se mi to děje!!

levandule_k
14. kvě 2024

Jako první by sis měla odpovědět, proč jsi se s ním rozešla, proč je láska pryč, proč by to neklapalo.

Řekla bych, že to nemáš na emoční úrovni zpracované, že jste se rozešli, racionální důvody máš, ale pořád tam jsou city. Tedy hledáš znamení, že to není konec vztahu. Pak se dá spíš sklouznout někam k vysvětlení, které je ezo. Naše mysl má neuvěřitelnou sílu, čemu věnujeme pozornost, to si přitahujeme do života. Ty prostě symbol ježka vidět chceš, tak se ti objevuje. Sama sebe se ptej, co cítíš, když vidíš ježka. Vygoogli si symbol ježka.

Proč jste měli symbol vztahu a proč zrovna ježek? (Ptám zvědavě, bez odsuzování.) Neznám nikoho, kdo by si zvolil symbol vztahu.

adelisss
14. kvě 2024

Tak záleží, proč a jak ses rozešla. Jestli to bylo impulzivní rozhodnutí v emocích nebo už jsi rozchod řešila třeba několik týdnů nebo měsíců. Někdy mi přijde, že člověk může v afektu udělat nějaké rozhodnutí, které by ale po pár dnech vzal nejradši zpět...