Před měsícem jsem se rozešla se svým přítelem. Byly jsme spolu 5 let a máme 10 ti měsíční dceru. Přítel hodně pije, kouří doma marihuanu. Nechodí do prace, je v částečném inv. důchodu. Kvůli špatné fin. situaci jsem se musela vratit do práce, když dcerce bylo 5 měsíců. Obrečela jsem to. Náš vztah byl již delší dobu hodně špatný, pořád jsme se hádali.
V práci jsem potkala muže, se kterým se scházím 4 měsíce. Je ženatý a starší téměř o 30 let. Jeho žena o mně ví. A počítá s tím, že možná dojde na rozvod. Momentálně mi hledá byt a bude tam semnou pár dní v tydnu. Ještě bydlím u přítele.. Řekl mi, že tady můžu zůstat, než si najdu byt. Jenže on teď zjistil, že někoho mám. Sebral mi mobil a opsal si jeho číslo. Teď mu píše nenávistné smsky.
Psychicky mně vydírá.. Pořád říká, že mi malou sebere, že vyhraje soud, protože má vlastní byt a stálý příjem. A taky pro to, že jsem si našla někoho jiného. Prý nemám žádnou šanci soud vyhrát.
Já nemám nic, nemám byt a pracuji pouze na DPP.
Doma je to šílený, už jsem z toho úplně vystresovaná. Ještě ke všemu přítel zjistil přes to jeho číslo i jeho jméno a adresu. Bojím se, že tam pojede a bude ho chtít zbít, nebo tak něco.
Ten milenec mě chce odvézt k němu na chalupu, než seženeme ten byt. Ale to by mně mohl přítel zažalovat za únos dítěte, že? Asi nemůžu s malou jen tak zmizet na pár dní, nebo týdnů..
Nevím co mám dělat. Zničila jsem dvě rodiny a ono se mi to vrátí.. Bojím se, že ten soud vážně nevyhraju. Na druhou stranu ještě kojím a jsem dobrá máma, přece mi jí nemůžou vzít... Nebo jo? :(
Co se stalo, nemá už cenu řešit. Být Tebou, co nejdřív bych ale s dcerou odešla - jak už je v příspěvku nade mnou, zjisti si to někde přesně, ale mám pocit, že pokud neutečeš do zahraničí, žádný únos to být nemůže. Vem si, kolik žen utíká před partnery, jsou schované v azylových domech apod. Soud Ti určitě dceru nevezme, často nechává děti i narkomankám a alkoholičkám, takže toho se opravdu neboj - prostě to chlap jen zkouší a vyhrožuje.
Být Tebou, opravdu si co nejdřív zjistím možnosti a pak rychle vypadnu i s dcerou - radši bych to (ex)příteli neříkala předem, ale třeba až nebude doma. Jestli můžeš, ať je u toho i nějaký kamarád, nebo současný přítel/milenec apod., který Ti pomůže s rychlým sbalením (jestli nemáš možnost balit předem nepozorovaně, aby si toho nevšimnul) a vypadnutím.
Držím palce!
souhlas se @samaber
jeste bych dodala ... dokumentuj, dokumentuj a jeste jednou dokumentuj.
schovej si vsechny SMS, emaily apod (at je posila tobe nebo novemu priteli)
Muzes mu take pohrozit policii, muj ex na to slysel, to bylo to, co ho konecne zastavilo, protoze mu doslo, ze by mohl mit problem.
hromada nasilniku jen strasi a vymysli nesmysly, jen aby vynervovali svoji "drahou" polovicku. Sebrani telefonu je dalsi level. Mozna by bylo rozumnejsi hledat azyl u rodiny nebo kamaradky, neni uplne fer do toho tahat noveho pritele (a jeho rodinu).
drzim palce!
Píšeš, ze přítel nechodí prace, kouri marihuanu.... A onpar radku niz píšeš, ze rika, ze ma staly prijem? Jak je to tedy?
Jinak na OSPOD, predbetne opatření - svěřeni dítěte do Tve pece.
Sbalit si všechny doklady a dokumenty, cennosti, pokud Te napadne, bez vahani violej policii a bez k dr., budeš it dokumentaci, jinak Ti nikdo nemusí erit, ze k tomu došlo.
Dobrý večer. Kontaktujte organizaci Bílý kruh bezpečí. www.bkb.cz Pomůžou Vám a poradí. O to, že by Vám někdo sebral dítě se nestrachujte. A jestli můžu poradit, tak si vy i nový přítel schovávejte ty výhrůžné zprávy pro případný soud....
@nanaea dite ti nevezme, zadny soud by to nepovolil, obzvlaste za situace, kterou zminujes. Obrat se na organizaci Dona ci Rosa, pomohou. Ale jedno si neodpustim. Jsem v pozici dospele dcery, jejiz nevlastni petasedesatilety otec (s mamou zije skoro 30 let), se zamiloval a skonci to rozvodem. A tak se te ptam, jestli ti dochazi, ze o tricet let starsi muz je uz starec, ktery s tebou nebude drzet dech. Jestli ti stoji za to, pomotat takovemu cloveku hlavu a doufat, ze spolu budete zit stastne a spokojene? Neber me prosim ve zlem, jen se ptam, co vede mlade holky k takovym vecem...
Aha. Neboj, dítě zavřené s invalidním důchodcem němu výhra. Pracující matka a školka je svezejsi vzduch a kontrola snadnější. Ještě taky je otázka, jestli ten ID nenk handicap v peci o dítě.
Kazdopsdne se ne oj, na to násilné typy spolihaji, mjsos byt silná hned od začátku, jinak si bude dovolovat vic a vic. Zavolej na linku pomoci, jaknosaly holky, mají oboravniky, poradi Ti, conpresne udělat, všechny tyhle scénáře jedou jak pres kopírák.
Hlavně s násilníkem nikdy nikam nechoď sama, vždycky aby někdo věděl, kde ses, kdy mas projit ap., s nasilnikem se nic nedomlpuva, nevyjednáva, vse pouze za přítomnosti Tvého právníka. Potřebuješ vyřešit sebe a dítě,ostatní se vyřeší pote.
Heh, staci kdyz u soudu zminis jeo kladny vztah k lehkym drogam a agresivni sklony a nebude mit narok dceru vidat bez tve pritomnosti
Malou ti nevezme,jen vyhrozuje. To ze nemas vlastni byt problem neni. Dulezite je abys mela s dcerou kde bydlet,mit ji co dat k jidlu a mela kde spat a s cim si hrat. Doporucila bych hned zajit na OSPOD,udealne hned zitra a zazadat o upravu styku nezletileho a urceni vyzivneho na ditko. Stejne tak si podej i zadost na vyzivne na sebe (pokud nejste s partnerem sezdani,mas narok na vyzivne na sebe do doby nez budou diteti 2 roky). Spousta zen o vyzivnem na sebe nevedi a zbytecne o to prichazeji. Znam pripad kde mam maminka vyzivne jem na sebe 5000,-/mesicne. (Samozrejme se to odviji od prijmu expartnera.
S tim OSPODem bych fakt neotalela nez si ex zjisti co a jak sam a nepoda si zadost o svereni do jeho pece. Vzdycky je lepsi kdyz jsi o krok napred.
Pokud je diteti 5 mesicu,zadny soud ho nesveri do pece otce,pokud neni matka nejaka fakt patologicka osobnost. Dokonce si troufam rict,ze ex ani nedostane navstevy bez tvoji pritomnosti. To zrovna zahrn do toho navrhu o svereno do pece. Ze samozrejme jsi pro,aby si expartner s ditetem tvoril vztah a navstevoval ho ( vzdycky je lepsi ukazat,ze mas vuli vyjit ex vstric,to ze bys mu nechtela dote davat by hralo spis proti tobe),ale ze z toho duvodu,ze je dite malicke pozadujes navstevy v tvoji pritomnosti.
To je ted nejdulezitejsi udelat. Hned potom vyres stehovani. Na OSPOD bych uvedla ze se budes stehovat z duvodu spatne situace doma. Ale pozor na to kam se stehujes. Fakt by bylo super nejdriv najit ten byt a nebo docasne u rodicu. Ale ber na vedomi ze ve vetsine pripadu pred tim nez probehne soud tak se prijde podivat zenska ze socialky kde bydlis s ditetem i kde bydli otec. Zhodnoti jestli tam jsou vhodne podminky pro to,aby tam bylo vychovavanre dite. Takze az prijde(vetsinou byva soudni stani urceno cca za dva mesice od podani a ze socialky chodi treba tyden dva predtim) aby jsi idealne bydlela uz tam,kde budes bydlet s dcerou i nadale.
Ale nemej z toho strach,ja jsem se starsim bydlela v jedne mistnosti u nasich a bylo to v poradku. Stacilo ji ze ma malej postylku,obleceni atd.
A jinak se pridej do skupiny maminky samozivitelky tady na Koniku,urcite ti tam holky se vsim poradi,resi se to tam denne.
Neboj se toho. Jen musis ukazat ze z nej nemas strach a zacit to resit. Drz se!
A pokud můžeš, tak to co zmiňuješ a pise @koordinatorka_odboje dolož, vyfoť v byte třeba... S tim poradi někdo snad lip jeste
Jj,to bych taky uvedla do toho navrhu,ze je pozivatelem maruhuany a proto mu nechces umoznit styk s dcerou o samote. Ze to je spolecne s agresivitou jednim z duvodu. Na samozivitelkach je par maminek ktere maji ex co jsou/byli na drogach,tak se poptej tam na postup ;)
Moc vám všem děkuju!
...je hloupost, že by tě mohl napadnout za únos dítěte....jestli můžeš, tak zvedni nabízenou rukavici.....
V prvé řadě bych být tebou zavolala na linku bezpečí (ne tu dětskou ale najdeš číslo na netu), tam si promluvis a dostaneš kontakty dal na instituce, které ti mohou dal pomoci s odchodem /útěkem /záchranu.... Samozřejmě za předpokladu, že máš telefon..