Zdravím všechny,¨
s manželem jsme se po dlouhých neshodách domluvili na rozchodu. Byt ve kterém žijeme je jeho rodičů. Takže stěhovat se budu já. Problém je, že momentálně sice mám zaměstnání, ale když zaplatím co musím, vyjde mi to měsíčně akorát na nájem a nezbyde na jídlo. Půjčku nedostanu, ptz jsem těsně po rodičovské dovolené a nemám odpracovaný rok. Takže mi ani moc nepomůže příspěvek na bydlení, nemám našetřeno nic, abych měla na kauci a následně na nájmy, než bych dostávala příspěvek na bydlení. Jediná možnost zatím pro mě je jít k rodičům. Bohužel to má pro mě dost zásadní problém a to jsou děti. Dcera je v péči bývalého manžela, z důvodu mé lehkovážnosti, ne proto že by byl skutečný důvod. Teď se s ní vídám v týdnu běžně. Syn ze současného manželství ji zbožňuje a ona jeho. Moji rodiče bydlí 60km daleko, takže dceru bych viděla asi jen o víkendech po 14 dnech, což mi přijde málo. Dcera je citlivá a špatně by to nesla, stejně tak syn a já nemám to srdce jim to udělat. Neřeším teď práci apod. To bych si našla i v místě bydliště našich. Nemáte někdo nápad, jak by šlo provést,abych mohla zůstat v místě bydliště? Jestli je nějaká možnost, která mě ještě nenapadla?
Díky
To právě nejde, máma je nezaměstnaná, takže bohužel. Peníze si nemám od koho půjčit.
A co vyzivovaci povinnost ze strany manzela k vam?
Ani jeden z těch (ex)manželů ti pomoct nechce? Je přeci v zájmu dětí, aby ses nestěhovala někam daleko. A jak to máte domluvené s péčí o syna?
Staci kdyz by sis poresila penize na kauci. A nebo pozadat o mestsky byt,tam se kauce vetsinou neplati. A o prispevku ma bydleni panuje fama,ze si muzes zazadat az kdyz mas zaplacene tri najmy. Neni to tak. Zazadat si muzes hned,jakmile budes mit trvale bydliste v novem byte a najemni smlouvu. S tim pujdes na socialku a oni ti prispevek na bydleni spocitaji podle normativnich nakladu. V dalsim ctvrtleti uu budes klasicky dokladat zaplacene najmy a energie a oni ti pripadny nedoplatek nebo preplatek zahrnou do prispevku ma dalsi ctvrtleti. Zkusila bycj se domluvit se stavajicim manzelem,jestli by ti s kauci nepomohl. Je to prece i v jeho zajmu,aby jsi se nestehovala daleko a hlavne myslim,ze by ti to stejne moc nevyresilo. A nez se odstehujes,vyrid si alimenty na syna a na sebe jako na rozvedenou manzelku. Myslim,ze pokud das zadost o rozvod mas uu ted narok na vyzivne na sebe a deti od manzela do doby do rozvodu. Ale tim si nejsem stoprocentne jista,to si over. A samozrejme me mrzi jak to dopadlo. Ale bude dobre,ver mi. Ja jsem sice nebyla vdana,ale taky mam dva syny se dvema ex. A po pocatecnich trablech,nez se vsechno srovnalo si tedka zijeme krasne a kluci majo s tatinky super vztah. Drzim palce at se ti dari a vse se cti ustojis.
A pardon za preklepy,snad bude obsah sdeleni i tak pochopitelny ;)
@lucinkaxxx Já myslela, že co se týče přídavku na bydlení musím žádat jen v tom daném měsíci, co se chodí podávat doklady.
@edaihi nn,neni to tak. Uvedu priklad. S manzelem se domluvite ze ze ze spolecneho bytu se s detmi odstehujes k 1.2.2017. Klidne hned toho 1.2. muzes jit na socialku,pokud budes mit podepsanou najemni smlouvu a v byte trvale bydliste. Oni ti spocitaji prispevek na bydleni z tech normativnich nakladu,a poprve ti ho vyplati v breznu. Coz pro tebe znamena,ze krome pripadne kauce budes muset ze sveho zaplatit najem a energie za ten unor. Prispevek spocitany podle normativnich nakladi ti prijde v mesicich breznu a dubnu. A behem mesice dubna pujdes a jiz budes zadat normalne podle zaplacenych nakladu na bydleni v prvnim ctvtleti. Oni to v tom dubnu spocitaji a od kvetne uz ti bude chodit prispevek v plne vysi,kolik ti nalezi.
@lucinkaxxx Teď ještě doufat, že mi příspěvek přidělí. Nevím jestli na ně nemám moc ,,velkou" výplatu, ale s náklady co měsíčně platím, bych skutečně z toho utáhla jen nájem.
@edaihi kdyz mi do zpravy napises tvoje prijmy,vyplata plus kolik tak predpokladas alimenty ze se domluvite,potom kolik tak zhruba predpokladas ze das za byt i energiemi a kolik obyvatel zhruba ma mesto ve kterem bydlis,tak ti to spocitam,na kolik bys mela narok 🙂
@edaihi Půjčit si od rodičů?