Rozchod nebo dát další šanci?

janickavelek01
18. kvě 2024

Ahojky, potřebuju trochu zkrátit svůj příběh, jsem mladá maminka, mám doma dvě děti 1,5 a 3 roky, už asi rok uvažuji nad tím, že odejdu. Důvody?
Všechno se to hrozně zhoršilo po narození mého druhého syna, přítel vůbec nefungoval, nepomáhal, musela jsem se všeho doprošovat, radši jsem si vše udělala sama. O sex jsem nestála a stále nestojim, s přítelem je mi to proto srsti, málokdy chci já..
Před narozením druhého syna ještě musím doplnit, že přítel po alkoholu agresor a sprostej hulvát, když se dozvěděl, že čekáme druhé dítko, tak to bylo jen, že semnou ditě nechce, že to neni jeho, že všeho lituje a blba blba bla.. druhý den omluvy, že byl opilý, že to tak nemyslel, že se na druhé těší a že se to všechno zvládne. Jsem slabá povaha, sladké řečičky a já nešla na potrat, pak přišlo narození druhého potomka, už je to rok a půl zpět ale vim, že jsem na vše byla sama. Málokdy sám od sebe pomohl.
Po druhém synovi se zjistilo, že přítel má hrozně dluhů, exekuce, tak zažádal o insolvenci, kterou mu po 8m zrušili, jelikož to nesplácel, sliby, že si najde lepší práci, sliby, že ty dluhy se vyřeší… jenže nic, nějak se to vše zamlčelo a žilo se dál s tím, že přítel si s tím hlavu nelámal.
Od doby, co jsou dvě děti jsem byla sama někde asi 2x a to u doktora, nemůžu nikam, a když už bych chtěla někam jít, tak to jsou hrozný keci a nádavky, že jdu někam za jinym, že o mě nechce prijit, jak hroooozne mě miluje, jak jsem jenom jeho a bla bla. Hrozně mě štve každý den poslouchat, jak jsem jenom jeho, jak o me nechce prijit, jak me hrozne miluje a ze doufa, ze nam to vydrzi, ze uz nikoho jineho ve svem zivote nechce. Potřebuju prostor, potřebuju si odpočinout, nikdo mi nepohlídá a ani on neni schopný přijit a říct “tak si běž odpočinou, běž ven”
V poslednim roce je na mě hodnej, ale když ho chytí ten jeho opilecký amok, tak je jak smyslu zbavený a mě tohle opravdu nebaví, mam pocit, že mi furt dýchá za zádama, když někde jsem. Když bych fakt náhodou někdy někam šla, tak aspon chci, aby bylo o moje děti postaráno a ne aby mi furt vypisoval. Píšu krkolomě ale snad tak nějak chápete můj problém
K dnešnímu dni jsem zjistila, že ma 10 exekuci, chce žádat znova o insolvenci
Pred tydnem proběhla hroznà hadka, kdy mi bezduvodne zacal nadavat do kurev, ja jsem na nej vydedukovala zase s tim, ze s nim proste koncim, v ten moment se zasekl a otočil se úplně o 360 stupňů, že vi, co dělá špatně, uvědomuje si to ale že si nemůže pomoc. Uvařil večeři, koupil mi náušnice, furt se omlouvá.. jenže ja už nemůžu, je mi hrozně odpornej, zlepší se to? Zůstali by jste s někým takovým? Podotýkam, ze nemam kam jít, k nikomu, možna si jen našetřit a vypadnout

elesse
18. kvě 2024

Utikej dokud muzes

ireniq
18. kvě 2024

To je ten stejný, cos o něm už před 4 lety v prvním těhotenství psala, že z přítele se mezitím vyklubal lhář a agresor?

nelly_strokova
18. kvě 2024

Nezlepší, nezůstala bych s ním. Začni šetřit a uteč.

janickavelek01
autor
18. kvě 2024

@ireniq bohužel

pampeliska1313
18. kvě 2024

Nezlepší. Odejít. Fakt odejít. Když se slitujete, tak by Vás to mohlo někdy nějak zase dohnat. A ze člověk je schopnej kolikrát omluvit různý chování a bránit se před sebou samým, proč neodesel..

rosalindamelinda
18. kvě 2024

Sama sis odpověděla na začátku - mladá maminka, takže je ti kolik, něco kolem 20 let? Jistě si bez problému najdeš jiného chlapa, který na tebe bude hodný. Tento příšerný dobytek zato vůbec nestojí. Nemluvě o tom, že s ním nemáš žádnou budoucnost!
Problém jsou ty dluhy a exekuce - z toho se nikdy nevymotá. Svatbu mít nemůžete, nebo bys mohla spadnout do té dluhové pasti k němu. Znám to ze svého okolí, kdy si jedna známá vzala chlapa s dluhy a pak ty dluhy exekutoři vymáhali po ní! Takže tě s ním nikdy nečeká svatba. Jak byste žili, od výplaty k výplatě a nikdy žádný výlet? Nikdy by nezbyly peníze na žádný výlet ani dovolenou, všechno by padlo na jeho chlast a dluhy! To není život...
Už ted je mi ho líto, protože až se s ním rozejdeš, tak mu k těm dluhům a exekucím ještě přibudou dvoje alimenty. Nicméně připrav se na to, že ti je možná nebude mít z čeho dávat, pokud má problém sehnat zaměstnání nebo v něm vydržet.
Né, že bys neměla kam jít. Existují Azylové domy pro ženy a matky s dětmi. Taky existuje různé sociální bydlení, startovní byty od města apod. Stačí si zažádat, informovat se.
Držím palce, ať je líp 🙂

lucinka0000
18. kvě 2024

@janickavelek01 Hele nechodímě náhodou s tím samým ?😂 hele mě je 23 a čekám dite s alkoholikem, též poslouchám ty samé řeči, jak dite není jeho atd… kolikrát se opil a nadával mi do špín, a druhy den ráno se omlouvá… a co mu má na to člověk říct než odpustit ? Takže tě chápu, taky se mi těžce hnusí, a váhám o rozchodu, protože nejhorší co ženská může udělat je to že přinese dite na svět k alkoholikovy… i když tvrdí ze se po narození miminka změní , ale nevěřím mu ani slovo
Drzim pevný nervy a síly🌸

lv
18. kvě 2024

@lucinka0000 tak to svému dítěti neudělej, zařiď se bez něj.
@janickavelek01 začali jste mladí, po pár měsících hned dítě, hned další, to zamavá i stabilním vztahem.

martiina_k
18. kvě 2024

@lucinka0000 a proč s ním tedy dál jsi?

lucinka0000
18. kvě 2024

@martiina_k Není úplně snadné odejít..

martiina_k
18. kvě 2024

@lucinka0000 to chápu, ale až se dítě narodí, bude všechno ještě o kus složitější ☹

janickavelek01
autor
18. kvě 2024

@lv vím, že to bylo hodně brzo po sobě ale já se o svoje snažím starat, jak nejlépe dokážu, zanedbané opravdu nejsou, přítel je má taky hodně rád, to vím ale pěče mu nic moc neříká..

lv
18. kvě 2024

@janickavelek01 jasně, jen ten vztah by možná k dětem ani nedošel, kdybyste spolu třeba 2 roky žili, věděli jak jednate pod tlakem, a podobně. Nejsi jeho, nejsi nucena snášet výčitky, nadávky.

maja050812
18. kvě 2024

@janickavelek01 rozhodne odejít. Zřejmě nejsi tak slabá jak popisuješ když tohle vydrzis. Zůstávat s někým kvůli dětem je hloupost. Píšeš ze jsi na vše sama v čem by byl rozdíl kdyby jsi odešla? Naopak by ti to přidalo na klidu. Pokud zůstáváš a zijes v tom “ bude to dobrý” tak jasne možná ano ale pokud to trva delší dobu a není tam zlepšení tak to lepší nebude.