Dobry den, resim jednu nelehkou vec.
Jsme s pritelem rozejiti, bohuzel jsem zjistila, ze s nim jsem tehotna. Samozrejme musim na potvrzeni na gyndu, ale k veci.
Mame spolu uz jedno dite, vztah nefungoval, soce do orace chodil, ale i to se pak stal problem, protoze zacal pit a nevenoval se nam. Nechodil s nama ven, radsi pivo, flasku a pc, tolikrat odjel pryc na nekolik dni. Mne to vadilo, nepomahal v domacnosti, vse mu nosit pod nos, mel problem i pohlidat malou.
Pujdu k rodicum, jelikoz si tady dobaluju veci, chce se soudit o dite ale o tehotenstvi nevi a ja mam problem, ze vubec nechci, aby to vedel. Na preruseni nechci a taky vim, ze s nim, ditetem a dalsim na ceste, by to nefungovalo uz vubec.
Tak se chci timhle zeptat, co me ceka, kdyz to neoznamim ( ano, pozdejsi mozny soud atd beru v potaz), ale kdyz nenapisu otce do RL ditete, jak to muze pozdeji resit, kdyz se to dozvi?
Testy otcovstvi jsou jasne, ale jsem v tom ztracena a vubec nevim, co delat. Na preruseni nechci, i kdyz je dite z me strany neplanovane a zaroven nechci, aby nekdo takovy, ktereho nedalo do kupy prvni, planovane dite, " vychovaval " druhe.
Nebo taky můžeš říct že to dítě není jeho. Pokud jste měli neshody, tak by na to skočit mohl...
Zkus napsat odborníkovi tady na MK do poradny pro těhotné ženy a pro matky s dětmi v tísni. Určitě Ti poradí, jaké máš možnosti a co dělat. https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...
Maximálně, co se může stát je to, že si vymůže ony testy a bude muset být zapsaný jako otec, posléze. Popravdě, když nemá zájem o to první, pochybuji, že bude najednou hrozně stát o testy na určení otcovství u toho druhého. A pokud vede takový život jaký říkáš, myslím, že se nemusíš bát, že by ti děti nějakým způsobem vzal.