Rozchod...A co teď?

24. čer 2024

Ahoj všichni,
tak to vypadá, že se nejspíš rozejdeme. Samozřejmě mě to mrzí, nevstupovala jsem před lety do vztahu s tím, že to bude na dobu určitou, svůj podíl viny samozřejmě nesu i já...ale prostě nám to delší dobu nefunguje, oba jsme se shodli, že by nám nějaký párový terapeut asi pomohl s komunikací, která je u nás velký problém, ale jeho nejvíc štve, že bydlíme v domě/byt v domě mých rodičů a přes to prý nejede vlak, takže terapie prý stejně nemá smysl. Já se stěhovat nechci, to už jsme řešili mockrát - od začátku to ví, byt jsem rekonstruovala, miluju to tady, s dítětem jsme pořád na zahradě, na písku, v bazéně, s našima prohodíme pár slov (s partnerem spolu prakticky dlouhodobě nemluvíme skoro vůbec, všechno je problém, ze všech možných i nemožných témat k hovoru je většinou hádka, tak jsem ráda aspoň za nějaké dospělé dialogy), tak se tam jiné východisko moc asi nenabízí (pro něj je mimochodem východisko to, že bychom se přestěhovali do bytu jeho rodičů!). Hlavně si moc přeju, aby tím netrpělo naše tříleté dítě. V tuto chvíli je to tak, že přítel tu moc nebývá, když není v práci, je raději u svých rodičů (kam se nejspíš asi i bude stěhovat, což je trochu paradox, vzhledem k tomu, jakou sodu za to dostávám roky já), s naším dítětem si chvíli pohraje, ale po chvíli na něj už řve a chce mít svůj klid. A já teď řeším, co dělat teď. Dítě bych samozřejmě chtěla do své péče (otce mu neberu, ale doteď se - kromě financí - moc nestaral), ale obávám se, aby nezačal dělat v tomto naschvály, střídavou péči nechci i s ohledem na to, jak je to špatné pro takhle malé dítě. Je někde nějaký návod jak pro blbce, co se má vyřídit, kam na soud doručit a tak?? Jde mi teď vysloveně o tu péči o dítě. Jestli mám na netu oslovit nějakého právníka, nebo se to takhle nedělá…vůbec zatím nevím. Prosím, kdo ví, napište 🙏

barulina
24. čer 2024

Vždy je lepší mít právníka, to jen tak. A v prvé řadě, zajdi na Ospod, případně si najdi vzor na netu na svěření do péče a výši výživného. Toho sepsání se vůbec neboj, čtu v práci různé šílenosti, co lidé pošlou na Osz, nebo přimo k nám, takže jen dle vzoru sepsat co by sis přála. Každopádně, určitě bych se s partnerem snažila pobavit, dohody jsou nej