Rozchod a co dál? Jak se seznámit?

froglet
20. říj 2016

Ahoj..
nějak nevím jak začít.. je mi 26, mám 20ti měsíční dcerku a je to 14 dní, co dceřin tatínek přišel s tím, že se chce rozejít.. Následně se po týdnu přiznal, že je zamilovaný do jiné ženy.. Bydlíme spolu, já hledám byt, ale zatím se nedaří, on chce být s ní.. Já jsem z toho hezky řečeno absolutně na dně. Po 6ti letém vztahu. Je těžké to psát jen krátce, jsem plná všeho, ta bolest je nekonečná . Chtěla bych se s někým seznámit, ale nevím jak na to.. Zkoušela jsem se dívat na seznamku, ale připadá mi to jako listovat v katalogu s hračkama :/ Jak jinak, když mám dcerku? Děkuju za rady a zkušenosti...

elodii
20. říj 2016

@froglet Ahoj a myslíš, že je to definitivní? Měli jste nějaké problémy už předtím nebo prostě jen někoho potkal?

froglet
autor
20. říj 2016

@elodii Nějaké problémy jsme měli.. a definitivní? Co já vím, co je definitivní? Zamilovaný je do té ženy opravdu hodně, je starší, v momentě, kdy my se odstěhujeme, si ji chce nastěhovat do našeho bytu.. má pocit, že je to jeho poslední šance na šťastný život... Je mu 27

journals
20. říj 2016

Je to teprve 14 dní, chvilku vydrž, vyřeš si bydlení a další praktické věci a až budeš na další vztah připravená, přijde to, neboj. Změníš místo pobytu, nastoupíš třeba do nějaké práce, potkáš jinou skupinu lidí... i na internetových seznamkách můžeš narazit na normálního člověka, ale chce to hodně štěstí.
Každopádně lítat do vztahu za každou cenu určitě ne, to si jen ublížíš ještě víc. Sama píšeš, že to bolí a chápu, že člověk by chtěl "svého člověka" ale lepší bude, když nejdřív dokážeš sama sobě, že to zmákneš i bez chlapa a pak si budeš hledat někoho, kdo za to bude stát.

elodii
20. říj 2016

@froglet koukám, že to má "krásně" naplánované.... :-/ heleď, jestli se chceš seznámit, tak seznamku bych já osobně zavrhla...., v dnešní době to je dost o ústa..... Co občas zajít s kamarády někam posedět? Ale já bych na pilu netlačila, ono to příjde samo....

kristynabayer
20. říj 2016

@froglet určitě se ted aktivne neseznamuj , urcite ne seznaky a cilena setkani...to ted nadela vic skody nez uzitku. Boli to hodne, ale nic se neda preskocit, tu bolest musíš odžít, přijmout, srovnat se s ní a teprve pak jít dál. Když teď skočíš do vztahu, nejspíše skončí špatně. Já vím, je to zoufalý, prázdný, nekonečný, ale - je to klišé - čas to zahojí.

froglet
autor
20. říj 2016

Nechci skákat do vztahu.. jen se nějak zase zapojit do života.. Ale mám dcerku

markiiska
20. říj 2016

taky bych to nelámala přes koleno, zaměřila bych se na sebe a dceru, sehnala bydlení a časem někoho potkáš...musíš to prvně vstřebat a pak až bych dala šanci dalšímu vztahu

elodii
20. říj 2016

@froglet "ale mám dcerku", trochu mi to přijde, jak kdyby jsi ji brala jako překážku do dalšího vztahu..... Neblazni, nejsi první ani poslední mamina, co se bude chtít seznámit.....

kstablova
20. říj 2016

@froglet Ahoj, děvčata zavrhují seznamku. Já naopak doporučuji, vyzkoušet se dá určitě. jen s jednou podmínkou, ke které se dostanu..... Mě manžel opustil po porodu, v průběhu těhotenství si našel jinou..... asi po roce a půl jsem cítila, že jsem připravená začít randit, ale měla jsem chuť potkat nové lidi. Vyzkoušela jsem seznamku, ale (teď ta podmínka, kterou považuji za důležitou) pokud by ses pro ni rozhodla také, tak doporučuji investovat peníze a registrovat se do zpoplatněné, kde člověk eliminuje takové ty nejhorší z nejhorších. Nejen že jsem tam našla svého současného přítele, se kterým jsem se po roce zasnoubila a snažíme se o miminko, ale s dalšími asi dvěma ze seznamky jsem stále v kontaktu a stali se z nás kamarádi. (Já byla na edarling).
Jo a ještě jsem chtěla dodat, že v momentě, kdy jsem se zase sama začala cítit dobře a překonala jsem si to období, tak se ti chlapi začali tak nějak objevovat sami.... i mimo tu seznamku. 😉 😉 😉 😉
A dcerka? určitě bych to neviděla jako problém. Já našla muže, který už má dva kluky, děti zbožňuje a mé dceři se věnuje lépe, než vlastní tatínek.... a ona ho samozřejmě zbožňuje taky.

froglet
autor
20. říj 2016

@elodii připadá mi, že když chlap vidí ženskou s miminem, automaticky ji považuje za zadanou a ani po ní nekoukne...

elodii
20. říj 2016

@froglet to si nemyslím... A i kdyby, tak nikde není psáno, že nemůžeš první krok k seznámení udělat ty 😉

elodii
20. říj 2016

@froglet ale jak tady píšou holky, nech tomu čas.... On ten pan dokonalý na tebe někde čeká 🙂

kstablova
20. říj 2016

@froglet spíš je to o tom, co ta ženská vyzařuje. Ta zadaná, která nemá chuť se seznamovat chlapa opravdu nezaujme...

froglet
autor
20. říj 2016

Holky moc diky za podporu..

sisinka74
20. říj 2016

Píšeš z našeho bytu....tak ať jde on. Jestli je alespoň trochu charakter, tak přece kvůli tomu, že mu spadl mozek do kalhot, nevyžene manželku s dítětem ven jen proto, aby si tam nakvartíroval náhradu.
A hlavně teď nikoho nehledej. Zoufalé ženy dělají zoufalé činy a chlapi to umí vycítit. Ty se teď hlavně zaměř na svou dceru a srovnej se po psychické stránce. Hlavně si urovnej život a pak až někoho hledej.

froglet
autor
21. říj 2016

@sisinka74 je to městský byt a já bych ho neutáhla ani omylem..
Já až tak nehledám náhradu na vztah, spíš na pokec.. Nevím jestli je tomu rozumět, ale s mužskýma se mluví jinak.. Zatím nikdo v našem okolí v podstatě neví, že od nás odchází, ale my ženy máme tendenci to pořád nějak řešit.. proto bych se chtěla seznámit s nějakým mužským(i).. Zase se smát atd..

sisinka74
21. říj 2016

@froglet no to je jedno. V každém případě by se o vás měl postarat. A začat by měl tím, že když už nechce dále s vámi žít, neměl by vám brát střechu nad hlavou a nějak vás finančně zajistit. Tady nejde přece jen o tebe, ale o jeho dítě a pokud tohle chlap dokáže, že pošle ženskou s děckem na ulici, tak u mě totálně klesne.
Ještě mě napadlo, když už je to městský byt, nechceš si zajít na sociálku a poradit se tam? Třeba by jsi na ten byt měla větší nárok, než on, protože budeš samoživitelka. Dostala by jsi příspěvek na bydlení, atd.....
Jestli plácám bláboly, prosím, omluvte mě, nejsem v tomto oboru znalec, ale možná se tu najde nějaká holčina, která si něčím podobným prošla a poradí.

espada
21. říj 2016

@froglet Na nový vztah vůbec nemysli. Dej si do kupy život, usaď se a vyčisti si srdce a hlavu. Dříve nebudeš na nový vztyh připravená a ty vztahy se budou rozpadat. A seznamovat malou každou chvilju s nějakým novým "strejdou" není dobře. Někdy to trvá i léta. Ale jsi mladá a máš čas. Hodně síly a štěstí

lucinkaxxx
21. říj 2016

Kolik vas ten byt stoji? Podle me by mel jit on. Ty jsi predpokladam na rodicaku,takze nejaky prijem mas,pak prvni co si pores je svereni dcery do pece a stanoveni alimentu. A nejen na ni,ale i na sebe,pokud nejste svoji,tak mas na sebe narok na vyzivne do dvou let ditete. Jmenuje se to vyzivne na neprovdanou matku a dava se na soud navrh zvlast. Svereni do pece a alimenty na ni budou ten druhy navrh. Dal,pokud se ex odstehuje,budes mit pravdrpodobne narok na prispevek na bydleni,doplatek na bydleni,pripadne i hmotku. Ja bych mu to teda tak jednoduse nenechala,navic by to pro tebe bylo jednodussi,dcerka tam ma zazemi. Popremyslej o tom.

lucinkaxxx
21. říj 2016

Pokud bys potrebovala poradit a orientacne to spocitat na co by jsi mela a nemela narok,dej vedet do zpravy.

elchacz
21. říj 2016

@froglet ne každý to tak má. Můj brácha se zakoukal do holky dokonce s dvěma dětma a udělali si ještě třetí společné 😉
Jinak tedy být vámi dávala bych si velký pozor s kým se seznámíte, myslím že spousta chlapů to nepřizná, ale spousta jich může mít problém s dětmi, které nejsou jejich. Je to holt příroda.

froglet
autor
22. říj 2016

@sisinka74 neplacas, uz mám zjištěné, kolik max. mi sociálka může dát atd.
Nejhorší je, že teď tady byty prostě nejsou a já prostě nedokážu být svině

froglet
autor
22. říj 2016

@elchacz toho se právě bojím ☹ dcerku miluju i když teď na ni nemám tolik trpělivosti a vyčítám si, že jsem na ni protivná 😖

sisinka74
23. říj 2016

@froglet jak to myslíš, že nedokážeš být svině? Tady se přece nejedná o nějakou sviňárnu. Sviňárna je to z jeho strany, že si chce nastěhovat k vám do bytu milenku a neohlíží se napravo, nalevo. Ty jen bráníš své dítě. Vaše dítě!!! A jak už tu někdo psal, dítě je v bytě zvyklé. Takže byste tam měli zůstat. Pokud tedy ty sama chceš.
Podívej, může se fakt stát cokoliv. Opravdu člověk nění robot a citům neporučíš. To, že se tvůj chlap zamiloval, je sice hodně smutné, ale bohužel, stává se to a holt, hormony jsou hormony. Ale chlap s velkým CH by měl přijít a říct: "podívej, mě to strašně mrzí, stalo se to a to, jsem vůl, ale nemůžu si pomoci, ale v prvé řadě se o vás postarám!"
Takže asi tak.

nnell
23. říj 2016

V bytě zůstaň, s přípspěvkem na bydlení bys to patrně měla zvládnout, odejít by měl on, změnit si příp. TP a ty si co nejrychleji podej návrh k soudu na úpravu poměrů k nezletilému + žalobu na výživné na tebe (řeší se zvlášť). A zrovna seznamování je podle mě to poslední, co je u tebe aktuálně na pořadu dne. Pokud si neodžiješ konec jednoho vztahu (tím myslíš se s tím nesrovnáš a nevezmeš si z toho neco do budoucna) a bezhlavě se vrhneš do nového, tak ti to nejspíš moc nepomůže. Převozníci jsou fajn, ale ne když máš doma malé dítě, za které máš zodpovědnost.

marcicek84
23. říj 2016

Myslím, že máš čas si něco najít a ten, kdo to ukončil bude muset počkat, nehrotila bych to....k seznamce, znám max. lide.cz od kolegyně z práce, ale dle jejích slov se tam někdy vyskytují lidé, kteří hledají jenom pobavení (což asi u placených seznamek tak nebude), myslím, že to u tebe není úplně na pořadu dne....pokud se chceš cítít méně sama a pomůže ti to, budiž, ale myslím si, že takhle brzy nebudeš schopna navázat kvalitní vztah...přeji hodně štěstí...

konik_mischel
23. říj 2016

@froglet ahoj, já bych asi 14 dní od rozpadu vztahu po 6 letech, když píšeš jak tě to ranilo neřešila hledání nového chlapa, ale praktické věci. Pokud je byt jen jeho, hledej podnájem. Pokud váš společný, řešila bych, jestli půjdete vy s dcerou nebo on. Podej si návrh k soudu na úpravu poměrů k nezletilému dítěti, stanovení alimentů a případně pokud nejste svoji, tak i výživné na tebe. Pořeš si bydlení, kašli na to, jak moc je žhavý bydlet s tou svojí novou, ono když to chvilku potrvá, třeba ta jeho šílená vášeň taky trochu opadne - nebyl by první ani poslední. Vím, že je to těžké a připadáš si právem zrazená, ale zkus se s ním na všem rozumně dohodnout, budete se spolu kvůli dítěti potkávat celý život a čím klidnější vaše vztahy budou, tím lépe pro vás i pro vaše dítě. Je klidně možné, že se partner za pár týdnů vzpamatuje a uvědomí si, že nepatří k milence, ale k vám. A pokud ne, netlač na pilu, on se nový vztah objeví - a dcera není přece překážkou. Na hřišti, v obchodě, u doktora, v autobuse ... kdekoli můžeš narazit na šikovného chlapa. Pokud dojde opravdu k rozchodu a stěhování, zjisti si, na jaké dávky máš nárok - doplatek na bydlení, přídavky na dítě, příspěvek na bydlení atd... a o vše si zažádej. Můžeš si zkusit najít nějakou brigádu - třeba roznos letáků jde docela pěkně i s kočárkem - zase budeš mít nový podnět, nové prostředí... 😉

elchacz
23. říj 2016

@froglet A co si zkusit zajistit hlídání a jít někam ven? S přáteli na drink, do kina...prostě něco abyste se trochu odreagovala a přišla na jiné myšlenky. Pak budete třeba spokojenější a nebude vám připadat, že jste na malou protivná. A nevyčítejte si nic, je jasné, že ji milujete, ale emoce jsou emoce a je těžké být v pohodě před dcerkou, když se cítíte špatně. A všechno ostatní časem přijde. Na chlapa podle mě narazíte ani nevíte jak a kde. Takže já radím oprášit staré kontakty, být na sebe trochu hodná a postupně přijde i to ostatní.

verusky
23. říj 2016

@nnell jak je to s zalobou na vyzivne na matku? v jake situaci se podava? dekuji...

petrafin
2. lis 2016

@froglet držte se! já jsem po cca snad 15 letech - příteli, pak manželství a pak přítel zůstala sama se dvěma klukama (jeden tatínek - ex manžel) a jsou to tři měsíce... všechno se dá tak nějak zvládat, ale chlap mi prostě chybí - seznamky neplacené jsem zkusila a pár rande bylo, ale k ničemu.. nechci nikoho nového hned klukům tahat domů... ale je mi smutno a od dětí se taky nikde moc nedostanu, hlavně jako samotná ženská mám co dělat abych vůbec poplatila hypotéku a věci do školy a jídlo... ale věřím, že taky někde je ten můj pak úžasňák - jen jsme se zatím nepotkali, takže držím palce!!!!