Role macechy. Jak jste to řešily vy?

29. kvě 2024

Zdravím, chci se optat zda to někdo měl stejně a jak jste to v sobě vyřešily.
Už delší dobu jsem s partnerem, který má 3 děti z předchozího vztahu. Teď spolu žijeme. A já si občas přijdu jako bych byla "průhledná".
Abych vedla vše jak to je. Partner je vůči mě úžasný, chová se hezky, jeho ex mě bere jako chuvu bez práv. (on se snaží to řešit, ale horkotezko 🤦‍♀️)
Uvedu pár příkladů
1) když je potřeba hlídat, tak jsem dobrá a ex se mnou komunikuje děti přiveze. (Partner je kamionak, nemají striktně dane termíny kdy kdo). Když nemám čas, je to špatně a ex říká dětem, že je nemám ráda...
2)*Nejstarší mě pozval na své vystoupení s ochotnickym souborem, ex to zatrhla že jsem pro ně cizí a nemám tam co dělat. Po domluvě s partnerem a nejstarším jsem tam tedy nešla. Ona ostatním dětem opět řekla, že ho nemám ráda a proto jsem nepřišla.
3) třídní učitelka, chtěla (prosila) aby jsme se všichni u ní stavili ohledně prostřední. Od rozchodu její chování a průměr ve škole šel lehce dolů, ale začíná se to zlepšovat. I přes doporučení učitelky aby přišel její partner i já, mi bylo zakázáno řešit cokoliv co se týče prostřední. Nakonec jsem šla za třídní "za zády matky, otec o tom věděl)
4) děti mám ráda a ráda s nimi trávím čas, jezdím na výlety a podobně. Posledního půl roku, mi je ovšem nacpe jen když jsou nemocní - předem to neřekne a vidím to až když přijedou.

No a mou otázkou je, má smysl se snažit cpát se do rodiny?(matku jim nahradit nechci) Nebo dělat, že vlastně nejsem? - děti mě mají rády, xkrat řekli že by radši bydlely s námi než s maminkou. Partner z jedné strany chce abych byla plnohodnotnou součástí ... Zároveň se bojí co přijde ze strany ex a jak by to mohlo ovlivnit děti.

autor
29. kvě 2024

Ještě bych dodala, že když se ozvu já že jsme se dlouho neviděli, zda můžou přijet tak vždy odmítne. Doveze mi je jen tehdy kdy se jí to hodí.

andelka
29. kvě 2024

Kolik je dětem let? Asi takhle.. nedělala bych zbytečně zle,ale pěstovala bych vztahy, s dětmi. Čím budou větší,tím míň budete v kontaktu s ex a tik víc se vám vyplatí vše do dětí vložené. Je super,že tě berou. Stůj o vztah s nimi,ex ti může být putna.

autor
29. kvě 2024

@andelka 14,10,5

andelka
30. kvě 2024

Tak ty starší si udělají obrázek samy.

fyii
30. kvě 2024

na rovinu? sla bych o dum dal..at je chlap jaky chce... ty jsi ocividne bezdetna.. mam tohle v rodine a ex dela porad naschvaly, deti se boji cokoliv rict, pac mama jim to pak da velmi slusne sezrat. A to tam maji peci tak nejak na pul. schvalne je oblika do malych veci, spinavych apod. aby si tata musel porizovat svoje (coz zase on tak neresi, proste koupi). Alimenty plati hodne vysoke a domluva s ni neni. Deti se uci akorat lhat..je jim 11, 9,6. Deti vi, ze to neni spravne, ale stejne je to mama a pak jim dela peklo. Je to smutny.

reeeza
30. kvě 2024

Souhlas s @andelka. Soustředit se na hezké vztahy s dětmi, případně jim věci dovysvětlit, ať neznají pouze matčin názor- že je nemáš ráda. O jejich matce nemluvit špatně. Zároveň si držet určité hranice a stanovit si je- např požaduj aby tě předem informovala o nemoci dětí než ti je předá.

irmamala
30. kvě 2024

Jestli se ex nepostavi, bude podle ni skakat uz naporad. Takovouhle ludru mame taky v zivote. Vlastne uz ne, protoze manzel se odmitnul nechat vydirat vlastnim ditetem a pubertacku naockovala tak dokonale proti nam, ze se nevidame. Takze partner se boji opravnene, tyhle zenske jsou schopne ti dokonale znicit zivot. Na druhou stranu, nechat se po zbytek zivota komnadovat zlou, hloupou megerou, to se taky neda. Clovek by si mel dobre rozmyslet, s kym si ty deti udela.

barulina
30. kvě 2024

Ja mám 2 děti, můj chlap má 2 děti. Moje děti s námi bydlí furt, partnerovi o ta starší říká tati, sama chce, ikdyz tátu má,.pro syna je jediny otec on. Jeho holky mi říkají této, a když jsou u nás holt musí poslouchat mě, mám pár výhrad k vedení ze strany jejich mamky, ale to řeknu tak max doma chlapovi, jemu se tromteda nelíbí taky, ale prd s tím uděláme. Furt je to jejich máma, pekla si neděláme, ale ja určitě nenahrazují matku. Stejně je to zbytečně, když primárně jsou s ní. Určitě bych v tvém případě chůvu ex nedělala, a být je to smutney děti vídala jen za přítomnosti taty

autor
31. kvě 2024

@fyii děti nemám a ani mít nemůžu. Takže to že má chlap vlastní je pro mě velké +, už je z toho důvodu že mé předchozí vztahy skončili na tom, že chlapi prostě chtěli své děti. Ty jim dát bohužel nemůžu a chápu to. Jasně, byla by tu možnost i adopce, ale to pro chlapa v tu dobu 30+- nebyla ta správná varianta.

fyii
31. kvě 2024

tak v tom pripade si chlapa nech a pracuj na tom at trosku usmerni ex, i kdyz to bude tezky. Ty detiuz maji svoji hlavu, nejsou tak male, ale zapskla matka jim to da pekne sezrat.. vidim to u nas.. at chlap dela cokoliv, stale je to malo nebo spatne.. ty deti ji to jednou reknou. ty se k nim chovej jak jsi zvykla normalne, rekni jim svuj pohled na vec, matku nehan..ale rekni to stylem chtala jsem se jit podivat na tve vystoupeni, ale tva maminka si to neprala. Bylo mi to lito, rada bych videla co jsi se naucil.. nechces mi to ukazat tady u nas?? jako posramoceny ego je tezky souper

l_
31. kvě 2024

A co stanovit soudne pravidelny styk, nebo treba i stridavku? To jste nezvazovali? Ty se staras, starsi deti se uz k tomu muzou sami vyjadrit.. melo by to pravidla, dalo by se planovat..

hadruska
2. čer 2024

Ja si kolikrat rikam,zda se jednoho krasneho dne clovek jako vase/nase ex probudi a rekne si "to jsem ale piiiip!".Tohle "nema te rad,protoze..." to je tak manipulatorsky.Deti jsou z toho spatny,partner je z tobo spatny a ona co?K cemu ji tohle je?Ludra
Miluj deti,ty uz si udelaji obrazek sami ♥️💋.A nenech si 💩 na hlavu

l_
2. čer 2024

@hadruska ja se obavam, ze temhle lidem to nedojde nikdy 🤦🏻‍♀️ videj a resej jen sebe a nesnesou, ze dite ma rado i nekoho jineho nez jejich 'dokonalost'

andrea97
2. čer 2024

U nas zas nastal problem po stridavce 🙈 tata si doslova vydupal stridavku po tom co me s ni nekolikrat po sms vydiral kvulibtomu ze si diktoval vsechno i kdyz jsme to meli soudne 🙏 mela sem neco v planu ve svuj den a uz to bylo spatne ze sem nevysla vztric. Stridavka fungovala cca 4 mesice pak se mala zacala vzpirat ze k tatovi nechce, plakala ve skole, plakala doma pred spanim a den predem nez tam mela ject 🙏 bylo to silene. Byly jsme na rodinne terapii a i u psychologu a nikdo z male nevytahl co se stalo a proc tam az tak nechce. Nevim do tet duvod 🤷‍♀️ mala proste o tom nemluvi 🤷‍♀️ postupned tam prestala jezdit a vidi se pouze kdyz se nekde potkame (bydlime ve stejnem meste). Nepomohl ani Ježíšek 🙏 tam si jela asi po mesici rozbalit darky ale s tim ze od nej o to nestoji a dokonce odmita nosit i bryle ktere kupoval 🤷‍♀️ nikdo do male necpe nic ba naopak jsem se snazila aby to mela jednodušší a nestrapila se kdyz byla jinak vlastne porad jen semnou a uprime obcas ten volny víkend taky nebyl k zahozeni🤣😅 ma tam taky tetu a o te nemluvi tak nějak od zacatku uz vubec 🤷‍♀️ babicka a deda taky nic z te strany. Tata navrhnul sam ze se mala ozve az ho bude chtit videt nebo k nim ject a tim vladtne da se rict vse skoncilo (El ma svuj mobil i s Whatsappem takze komunikaci nikdo a nic nebrani). Ze zacatku si dost vymyslela tak jestli to i deti nehrajou na obe strany? Je to nase zkusenost 🙏

irmamala
3. čer 2024

@hadruska Jo, tohle si taky rikam, co z toho mela. Holka jezdila k tatovi kazdy vikend, kazde volno, exka mela pohodicku. Ted ji ma na krku porad, nic s ni nedela, nikam ji nevezme, zadne vylety, zadna dovolena, sedi s pubertackou doma a lezou si na nervy. Jsem si jista, ze kdyby vedela, ze se manzel vlastnim ditetem vydirat nenecha, svoji taktiku by prehodnotila. Ale uz je pozde, holka je naockovana tak dokonale, ze i kdyby ji ona sama prosila, neprijede k nam.