Rok a půl spolu a neznám jeho rodinu. Jak byste to řešili?

verungn
25. lis 2024

Ahoj, mám partnera, kterému je 41 let (bezdětný), já mám dvě velké děti z předchozího vztahu. S partnerem jsme spolu rok a půl a posledních 10měsíců spolu bydlíme …A teď k věci ….Už mame nějaký věk a doteď neznám jeho rodinu.. vím, že rodiče spolu nežijí, ale normálně s nima komunikuje, nejsou to žádní problémoví lidé, naopak slušní lidé evidentně, nicméně ani tátu, ani mámu, ani sestru mi doteď nepředstavil. Tak si tak říkám, zda je to normální nebo co člověka vede k tomu držet svoji druhou polovičku od rodiny. Vztahem jsem si od začátku dost nejistá z určitých důvodů a toto mi nepřidává na důvěře..Jak byste to řešili? Dost často mu říkám, že chci, aby nás představil rodině a byl transparentní stejně jako já. Moje rodina ho poznala asi po 4 měsících a běžně se s ní vídáme. Připadám si dost divně a jak kdybych nebyla nic vážného 🫣

alubif
25. lis 2024

A jeho rodina o tobě ví? Pokud ano, ke divné, že mají netlačí aby tě poznali. Normální to rozhodně není. Co má za výmluvy , proč tě nechce představit?

jaja01k
25. lis 2024

@verungn A když mu to říkáš, tak ti na to odpoví co? Jak ti to vysvětlil, proč tě nechce rodině představit.

verungn
autor
25. lis 2024

@alubif Rodina vypadá, že o nás ví. Jeho táta nám posila občas ovoce ze své zahrady, teď ořechy atd… ale nebydlí tak daleko, aby nás nepředstavil 🫣 Důvody říká, že táta je jiná kultura (asiat) a máma bydlí daleko (někde na Moravě)… jeho sestra bydlí asi 15km od nás.

veruuu_kubesovic
25. lis 2024

Asi ten vztah nebere tak vážně...
Jinak proč nemůžete jet, když máte volno k jeho rodičům? první k otci, pak za matkou?
Argumenty, proč jeho rodinu ještě neznáš? mi na 41letého muže příjdou dost "podivné" 😅

alubif
25. lis 2024

Keci v kleci. Evidentně váš vztah nebere vážně. A rodina je divná, že vás nikdo z rodiny nenavštíví. Blíží se Vánoce, takže ideální čas na rodinná setkání i vzdálená 😁.

verungn
autor
25. lis 2024

@jaja01k Že nemají v rodině tak vřelé vztahy, jako vidí u nás a mají to prý jinak. Za to dítě by chtěl, ideálně bez svatby 🫣 Z mé strany to nepřichází v úvahu a potřebuji po zkušenostech cítit stabilitu a ne nejistotu, což tady mi hlodá od začátku červík. Došla jsem tak daleko, že jsem mu již několikrát navrhla rozchod, který odmítl, že se nehne a že nás miluje 😌 Vztah je od začátku dost zvláštní nejen v tomto, ale třeba ve financování domácnosti - jedeme striktně napůl - neznám od nej nějaká překvapení atd, jeho vídání se se svými ex i za mými zády… již jsem to tu řešila také…nemám povahu jen tak něco zahodit, věci rada nastavuji, ale připadám si, jak když učím dítě jak má vypadat vztah a říkám si o naprosto základní věci 🙄 nebaví mě to a ve svém veku už chci být trochu dál.

veronicka89
25. lis 2024

Nevim, treba to neni ze nebere vas vztah vazne , ale treba tazil bourlivy rozchod / rozvod a nechce proste nikoho uz ukazovat rodine...

Trwba neodpovidas predstave o partnerce z rodinneho pohledu a chce te usetrit neprijemnym pohledum a setkani...

Treba jdou to sloziti lide...

Proste bych rekla ze je to pro me vazna otazka a chtela bych ji jeden vecer u vina proste rozebrat !

verungn
autor
25. lis 2024

@veruuu_kubesovic no právě… mně bude 39 a připadám si jak Alenka v říši divů…to je furt nějaké překvapeni a něco spešl, ale přitom tak triviální věci 🙄

verungn
autor
25. lis 2024

@veronicka89 Víno nepije… vlastně alkohol vůbec. Pouze vodu 😃 jako fakt! Každopádně …. Snažila jsem se pochopit všechny možné varianty, i ty, o kterých píšeš, ale potom mi nedává smysl, proč se vyjadřuje směrem, jak rad by se mnou měl dítě atd, zároveň dá jasne ale najevo, že nechce svatbu. Na což je moje odpověď, že si nebudu dělat další děti s někým, kdo mi nepredstavi ani rodinu a koho timpadem ani po roce a půl neznám. Kdo je pro me velká záhada stále….

alubif
25. lis 2024

Jestli nefungují vztahy vztahy neumí, pak taky fungovat ve vztahu. Už jen to striktně na půl... Otázka je jak dlouho to hodlas tolerovat. Ve 41 letech ale chlapa budeš těžko předělávat.

veruuu_kubesovic
25. lis 2024

@verungn
můj muž pochází z rozvedené rodiny, nikdy mi však oba rodiče netajil, seznámila jsem se s nimi během prvních měsíců vztahu, nevím proč by mi je měl tajit??? Takhle to na mě působí dost divně, my když jsme spolu začínali, tak byl po čerstvém rozchodu dlouholetého vztahu...
Jinak mě někdo tvrdit, že děti chce, svatbu ne, rodiče ani sourozence doposud neznáš a nejedná se o žádného -náctiletého partnera, tak to je pro mě docela dost zásadní překážka...

verungn
autor
25. lis 2024

@alubif No právě, že tolerovat to nehodlám do nekonečna. To naše bydlení je vlastně takové… že se nastěhoval ke mě do pronajmu. Má u mě jen půlku skříně, jinak nic. Takže si stále připadám spíš jak, když je tu na návštěvě. Nedá se s nim ani nic plánovat… nechce hypotéku, nechce svatbu a nechce se rozejít 🙄

veruuu_kubesovic
25. lis 2024

@verungn nechce se rozejít? tak bych mu tu půlku skříně jednoho krásného dne sbalila do cestovní tašky a poslala "s díky" o dům dál...tohle opravdu není muž na dlouhodobý vztah...

veronicka89
25. lis 2024

Pises ze mas 3 velke deti , partner ma 41 ...jste spolu teprve necele 2 roky....

Ja nevim , ja bych spise zapracovala na dvem sebevedomi , na tom co mi dela radost ...zda me celkove vztah naplnuje...

To ze potrebujes dukazy jako ze mit svatbu, znat jeho rodinu jasne ukazuje tvuj strach , tvoji ustrasenost...

Uzivej si s nim zivot pokud te to s nim bavi .

Ani svatba ani to ze bys znala jeho matku ti perfektni vztah ani verneho chlapa nezaruci , je to v tve hlave jen nejaka meta ktera te ma jakoze uklidnit. Ale s takovym nastavenim ( a plus treba i zaletnym chlapem) bys nemela klid ani potom !!!

Hlavne se v 1. Rade s nim nauc komunikovat ! A nauc se znat svoji hodnotu ...

berenika39
25. lis 2024

@verungn Postav ho před hotovou věc: mám takové a takové pocity, potřebuji vědět, ráda bych si vyjasnila ... klidně si to sepiš. Chtěj jasné, čisté odpovědi, reakce. Dokud mezi námi nebude důvěra, neposuneme se. Fakt bych byla velmi, velmi konkrétní, dej mu najevo, co píšeš sem...

xxx3d
25. lis 2024

podle mě máš chlapa napůl ještě s někým jiným, resp. s nějakou jinou
to, že tě nepředstavil rodině je míň důležitý, než to, jak spolu vy dva žijete
on nechce nic co by pro tebe znamenalo stabilitu a bydlí u tebe tak nějak napůl
jemu to vyhovuje, protože jsi třeba pro něj přestupní stanice, nebo si třeba řeší svoje strasti a to, že nechce rozchod neznamená, že se s ním budeš někdy v dohledné době cítit komfortně, nebo jak by sis přála - stabilně
to, že tě nechce představit v rodině znamená třeba jen to, že by ses mohla dozvědět něco, co nechce, abys věděla.
otázkou je, jak moc je pro tebe důležité být ve vztahu, který nefunguje, a nebo nebýt sama.

simkrk
26. lis 2024

Já měla vztah s chlapem a bylo mu 39let,po těžkém rozchodu, sám, bezdětný a měl jen bratry..
Já dceru které bylo cca 5let a s rodinou.
Jednoho bratra jsem poznala po pár měsících protože bydlel o ulici dál než on, další bratři se o mě dozvěděli snad z facebooku když jsme přidali nějakou fotku z výletu.. 😁 No nemusim snad komentovat to, jak jsem se cítila když s nima byl normálně v kontaktu, volali si a nebyl schopný jim to říct.. 😁🙄 A to pak jsem xkrat slyšela jo pojedeme tam, švagrová volala ať vemu holky a přijedem odpoledne a to podotýkám, že jsme víkendy fakt spolu byli a ten čas by se našel. 🤷
Ani po víc jak roce u nás nedošla řeč o nějakém stěhování, staly jsme na "mrtvém" bodě... Kdy to ve me udělalo nějaký zlom, že on není schopný se pohnout z místa..
Svých aktivit měl spoustu, pár kamarádů a mě nějak to přestalo bavit...
Když člověk věděl čím vším si prošel, nás miloval, tak mě nepřišlo, že by nás stavěl na první místo v nějakých věcech. Vůbec jsme se nikam neposouvali až to u mě nějak vyprchalo.
Takže buď má muž nějaký blok a nebo se bojí se prostě zavázat.. 🤷Ale i bez svatby vztah může fungovat tak jal jsme všichni zvyklý..
Bydlení, společný čas s rodinou, oslavy.. Atd..

pikuli
26. lis 2024

@verungn ve 30ti jsem také měla přítele, který mne nebyl schopen představit půl roku své rodině, on byl krátce po dlouhodobém rozchodu. Až jsem pochopila i z dalsiho jeho chování, ze jsem pro něj byla jen "převozník", po roce jsme spolu už nebyli.

lti
26. lis 2024

Take si myslim, ze zije dva zivoty…

ai30
26. lis 2024

@verungn Jestli je on pro tebe fuckboy a nekdo, s kym ted pro zabavu jsi, abys nebyla sama, tak je to uplne v pohode. Jestli to ma byt nekdo, s kym bys mela planovat budoucnost, tak absolutne ne. Opravdu ani jedina vec, kterou jsi tady napsala, neukazuje na to, ze by te s timto clovekem nejaka pohodova budoucnost mela cekat. Je to jenom zahon plny red flags. 'Nechce se rozejit' by nemel byt jedinym duvodem, proc spolu zustat....

felis
26. lis 2024

@verungn A to jsi šla do společného bydlení? 🙈

cherie24
26. lis 2024

@verungn a co vztahy před vámi? Není možné, že je ve 41 letech sám a bez dětí právě proto, že to ve vztahu neumí a choval se takto divně pokaždé?

zlataberta
26. lis 2024

A on se s nimi bez tebe stýká? Nebo se vůbec nenavštěvují?

verungn
autor
26. lis 2024

@zlataberta Dobré ráno, stýká se s nimi normálně. Jezdí pomáhat i na Moravu prarodicum, kam nás nebere. A když došlo na řeč, že bychom jeli s ním, tak že bych s dcerou byla někde na hotelu a udělala si svůj plán. Představil mi jednou jedinkrát babičku s dědou. Babička, když řekl: ,,Toto je moje přítelkyně.” Řekla: ,, No zatim!!!!”

levandule_k
26. lis 2024

@verungn Tak třeba babi věděla, že se chová ve vztazích jako osel a prostě to vždycky nějak posere.

Přijde mi, že neumí fungovat v páru.

Nemám ráda, když si jeden z partnerů dělá z druhého dojnou krávu, ale jet striktně vše půl na půl je na palici.

zlataberta
26. lis 2024

@verungn aha, tak to je divné, to by chtělo se na něho někoho zeptat, jak to měl v minulosti....abys neztrácela čas s někým, kdo to s tebou nemyslí vážně....přeji ti správné rozhodnutí a hodně štěstí🍀 a s tou sestrou by ses nemohla spojit? A říct jí, že ti to připadá divné?? Nebo promluvit s babičkou?

izz76
26. lis 2024

@verungn Ja bych to neřešila nijak. Kdyby to byl nepřekonatelný problém,rozešla bych se s ním,pokud by mi,ale v jiných směrech vyhovoval,vztah mě bavil, nechala bych to jak to je. Pokud by už nešlo o založení rodiny a plození dětí, bylo by mi celkem fuk,ze neznám jeho rodinu. Brala bych to jako o starost méně.

verungn
autor
26. lis 2024

@zlataberta Já už jsem takto zkontaktovala jeho 2 ex. Jeho velká láska mu frnkla do Ameriky, našla si tam někoho jineho a on na ni stále po letech čekal. Holku, co měl mezitím (přede mnou) navštěvoval takto cca rok-dva, měl ji na víkendy a na výlety. Ona očekávala víc a trápila se stejně jako já. Nakonec jí řekl ( a to už se scházel se mnou) že se mu vrátila na léto jeho bývalá láska z Ameriky a že neví, jak to bude s ní dál. Já o ničem nevěděla, protože mi říkal na začátku našeho vztahu, že má vše vyřešené. Nicméně ta jeho láska z Ameriky mi řekla, že se k němu vracet nechce, ale chce se s nim dal vídat jako s kamarádem, že je to hodný člověk. Ta druhá mi dala jasne najevo, že jo vlastně podrazil, že jejich vztah nevztah byl total chladný, neprispival jí ani na jídlo, energie, rodinu nikdy nepoznala, i když se mu nabízela, že mu na Moravě pomůže, stejne jako já…… mne on tvrdí, že vše proto, že se do ní nikdy nezamiloval. Nicméně když mu slečna z Ameriky dala košem a zjistil, že s ní nic dal nebude, obrátil se na tu, které ublížil s otázkou ,,Tak jak tommezi námi bude dal??” Takhle mi to ona řekla… a to se on již měsíc vidal se mnou 🙄

tereza0111
26. lis 2024

prvni instinkt je napsat, ze to preci nemuze fungovat. Postupnymi kroky to ale treba pujde
Totez v blede ruzovem mela kamaradka, po rozchodu s malym ditetem ve stridave peci se dala "dohromady" s kolegou. Krasne jim to klapalo, meli se vazne radi, ale strasne ji stval. Finance - oficialne u ni nebydlel, drzel si svuj byt, jen u ni teda byl kazdy den a na nic neprispival... (vzhledem k tomu, ze s financema celkem bojovala ji to opravdu stvalo). Rodina - jeji znal, svoji ji nepredstavil. Budoucnost - jak sel cas a vdavali se treba jine kolegyne, tak uz ji fakt stvalo, ze si z nich ostatni utahuji, kdy jako oni....
Porad byla tak napul jestli to neukoncit, protoze vazne nevedela, jestli to s ni mysli vazne nebo co to ma byt, ale mela ho rada a s jejim ditetem vychazel skvele, tak to drzela. Po jednotlivych krocich si vyjasnili bydleni, pak predstaveni rodine (ale fakt ho k obojimu musela tvrde dokopat a slo to pomalu a rozhodne ne romanticky podle jejich predstav "prijde na to sam" ). Uz maji za sebou i svatbu a cekaji spolecne miminko.

Jsou spokojeni, jemu to opravdu jenom nedochazelo, ze je to pro ni dulezite, ze pro ni neni reseni, kdyz na konci mesice nevychazi ho poprosit, jeslti by ji neprispel (kdyz vsechno plati ona), ze ji pak hned rad prispeje... Nedoslo mu, ze ji jakozto samostatne a silne zenske se prici nekoho "prosit" o pomoc a nutit do "akci" ktere jsou spolecensky brany za bezne - jako je predstaveni rodine. Pritom normalni naopak velmi intenligentni chlap - akorat v tomhle nejak neumel chodit, tezko rict

Ale vyslo to a jsou spokojeni, tak proste zkousej s nim porad dokola resit co ti vadi a jak bys to chtela mit usporadane. Zadne naznaky a doufani, ze pochopi (nepochopi) Jasne co chces a jak to chces. A on neco musi udelat, vyjit ti trochu vstric, krok za krokem... (te hlasky babicky bych si nevsimala, mohla to klidne myslet tak, ze ho maji za tak priserneho, ze s nim normalni zenska nemuze vydrzet....)

veronicka89
26. lis 2024

Me jeste napada jestli ho byvala partnerka nejak neokradla , nepodvedla , neudelala dluhy....

A treba mu rodice pomohli...a ted ma strach aby mu nerekli ze at nedopadne tak zas...