Mám takový dotaz, jak u vás fungují rodinné vztahy na - teta strejda.
S partnerem máme dceru. Moje sestra se sama zajímá o dceru (ona dítě nemá). Tak samo i její partner a celá jeho rodina. I když se ještě neznáme 😂. Tak posílají dárky (o ně mi nejde, naopak je mi to hloupé od nich přijímat). No a pak je tu partnerův bratr s jeho partnerkou. Za dobu co je dcera na světě ji viděl jen jeho bratr a to jen díky okolnostem (xkrat jsme je zvali k nám, nemám ve zvyku se zvát k někomu domu, takže na pozvání z jejich strany čekáme 🤷♀️) . Potkali jsme se v obchodě, žádný zájem z jejich strany není. Oni mají syna - 6let. No a dokud nebyla dcera tak jsme se vidali často nebo aspoň 1x do měsíce + narozeniny vánoce a podobně. Teď když jejich syn slavil narozeniny my měli covid, takže jsme jedinou možnost, kdy mohli vidět naší dceru nemohli přijmout. Nic méně jim nebylo proti srsti říct, že i tak chtějí dárek pro něj a že si ho vyzvednou. My ten dárek měli, ale chtěli jsme ho předat po nemoci. Přes vánoce se radši ani neozvali natož aby jsme se sešli... Přijde mi, že do doby než jsme měli dceru tak jsme jim byli dobří na to aby přijímali, ale jen co by se oni měli zajímat tak to už je ticho po pěšině....
Má to někdo taky tak?
S tim nic neudelas 🙈 muzes zkusit at si brachove promluvi co je za problem, ale cert vi jestli to k necemu povede a rekne pravdu.
Muze v tom byt i to ze dalsi dite mit nemuzou, oni chteli holcicku a nemaj ji 🤷♀️🤷♀️ zda se to jako blbost, ale mam rozhadanou temer celou rodinu, ze 3 tet uz nrkomunikuji ani s 1 a proc se nebavime dodnesla vlastne realne nevim 🙈🤷♀️🤣🤣 krom 1 kterou jsem prej v mych 13 letech zbila 🤣🤣🤣🤣
Vztahy partnerovych sourozencu nepredelas. Ja se s nima videla prevazne pouze tak 1x do roka na nejake seslosti u tchyne. Co tchyne umrela tak se potkame jeste vic zridka, spis skoro vubec. Sama sourozence nemam.
@kkkt svagrova je tehotná, takže v tom bych problém neviděla. To naopak, když nám se nadarilo a na mě to dolehlo, tak ze mě dělali případ pro choholouška, že to moc prožívám...
Oni dva (bráchové) spolu mluví, i když švagr se ozve jen když něco potřebuje ať už opravit auto, nebo kolem baráku. S tím ho nedávno (14dni zpátky) můj chlap poslal do prdel, že natahovat ruce umí, ale zájem nejeví o nás jako takové... Do té doby jejich rozhovory končily slovy "jo, už se musíme domluvit a vidět se..." jasně slibem neurazíš 🙈 ale to je tak jedine.. Když se ho ptal co se stalo, tak prý je chyba ve mě. Jaká chyba co jsem udělala není schopný specifikovat.. Ok, já je k životu nepotřebuji oni mě taky ne, ale pořád to jsou bratři. 🤷♀️
@konidana no, dokud žila moje tchyně a tchán tak se snažili dělat celkové rodinné sešlosti babičky sourozenci najednou.. To už se neděje, navštěvujeme se (až na svagra) zvlášť.
Počkej, takže jestli to chápu tak mají tedy problém s tebou ? Důležité je, ze se stavíte do nějaké podřízené pozice? Jak jako ze se zastaví pro dárek ? Rovnou bych hlásila, ze Dekuji, ale není potřeba, zastavím se až budeme fit a hotovo.
Holka, kdybys měla tak početnou rodinu jako já a partner, tak jsi ve výsledku ráda, že se obdarují jen ti, s kterými je opravdu úzký kontakt. Prostě to tak v některých rodinách je,no😔
Jo tak pokud vidi oni problem v tobe tak s tim se tezko bojuje 🙈. Kazdopadne bych ale odmitala predat darek bez navstevy. A super za chlap neskace jak bracha piskne 😇. Mozna ten kontakt prejde na 0, ale uprimne nebylo by vam lip 🤷♀️
No vidis , my se od te doby nenavstevujeme vubec...
@petrasipkova1 jo já to tak nedopsala, dárek jsme jim nedali. Do dneška leží ve skříni. Jinak to, že je problém ve mě jsme se dozvěděli až teď. Do narození dcery ten problém nebyl a pak jsme se už neviděli... 😂 Takže jsem jim asi něco provedla ve snu nebo nevím. 🤷♀️🤦♀️
@amazonkajanik my máme strašně velkou rodinu. Vídáme se tak nějak všichni, dárky si dáváme jen v nejbližším okruhu tj. Moji rodiče a sourozenci.
@kkkt jo, za to že neskače jak on píská jsem ráda. Nicméně zároveň vidím na nem, že ho to všechno štve. Několikrát říkal, že by chtěl mít se svými sourozenci stejný vztah jako mám já s mými. Občas by mu chtěl jet pomoc jen z důvodu aby se viděli, ale z principu to neudělá.
Ne, ale já i manžel mame mladší sourozence bez dětí, takže se můžou pretrhnout v nakupování hraček a oblecků :D z obou stran porad slyším, ať si už hlavně neporizujeme další deti, nebo na tom zkrachujou :D holt i bezdětné ty nákupy vědí pro deti baví. Schazime se tak často, jak to jde, manzelovo bracha bydlí v zabranici, takže s jim tak 3x do roka plus videohovory, s moji segrou se vidím často je jako moje nejlepší kamoska ˇ. Já se moc těším až budou mít i oni deti, u nás už mimino nehrozí, tak zas budu moct já nakupovat roztomilé veci pro ne :D
Ja bych se hodila do klidu, at se manzel s bratrem schazi jak uzna za vhodne, a pokud ti nerekli, kde je problem, tak bych to brala jak to je - ze oni maji problem, ne ty, jdi dal a dlabej na to. Ja pribuzne, kteri o nas nejevi zajem nikdy neuhanim, nenutim do nejakeho kontaktu, muzete je treba jednou za rok pozvat a uvidite. Mozna to chce jen cas, treba se vzpamatujou. Cizi lidi nepredelas, stav tezko ovlivnis, tak se netrap a bud rada, zda se ze jsou trochu toxicti, to nemas zapotrebi 🤷♀️
Buď nad věcí, když to tak řeknu, moje švagrova nemá ráda naší dceru jenom proto, že je moje a je mi podobná. My se nemusí, je to od ní všechno jenom pretvarka a faleš, takže přijde na Vánoce, letos vlastně ani to ne, dárek poslala. Popřeje jí k narozeninám, v létě se vidíme třeba dvakrát na nějaké grilovačce, kdy se přijde akorát najíst a napít a jinak si v podstatě žijeme každá své životy a je mi lépe, když jí nevidím.
S tim nic nenaděláš. Moje nejmladší dítě má dva dospělé sourozence a brácha o ni nemá veškerý žádný zájem..