Holky, i já jdu s kůží na trh .
Mám problém s mojí rodinou, teď nemyslím děti, přítele.. ale s mojí milou babičkou, tatínkem a maminkou .
Naši jsou už 6 let od sebe, stále se nerozvedli, táta má přítelkyni .. máma je sama a koupila si radši psa . Nikdy jsme doma neměli idylické prostředí.. bylo tak hrozně dusno, domácí násilí .. teror ..
Já s mají povahou bych byla od táty už dávno pryč. Máme to trvalo 30 let .. ale její život
Já jsem 20 let z baráku tak jak žili je jejich věc.
Teď k věci
Mám problém s babičkou v mém baráku, kde ona má břemeno na dožití.. ať si tam je .. problém je, že když já tam chci něco opravit nebo koupit tak nemůžu.. vše je staré ale podle babi už vydrží . S novou věci ona žít nebude .. tak jsem řekla že je mi to jedno ať si je ve starém
A opět jsme slyšela,že mé sestře říká, že ji tam nic neudělám . Má ještě 2 syny a radši jsem dostala barák já než aby se starali oni .
Co s tím byste dělaly vy ?
Já jsem před operací užitné, mám doma postiženého kluka a ještě starost s babou
@zlatik1 úplně to stejné jsme kdysi zažívali my s manželem, před 22 lety. Po svatbě natěšení, jak začneme rekonstruovat, ale narazili jsme. Proč chceme opravovat to a to, když je to dobré - koupelna dělaná v 60.letech. Proč chceme měnit topení. Proč a proč. A že se nám nic nehodí ap. Bohužel člověk vysvětlovat, ale kdo nechce nepochopí. Časem vyhrožování, že zruší darovací smlouvu na mě ap. 🙂. Ze začátku hádky a časem jsme se na to s manželem vyprdli.
Nevím proč by jsi nemohla opravit. Jestli je barák tvůj, tak to prostě udělej. Její svolení na to nepotřebuješ i když tam má břemeno.
Hm, tak to nepovzbudí obecně ty rodinné vztahy, já osobně moc nemusím přepisování majetku jen na jedno dítě, přičemž zbytek ostrouhá, ale to nebylo předmětem diskuze.
Pokud je barák Tvůj, můžeš ho předělat podle sebe, pokud babička trvá na svém starém nábytku, to bude těžší, tam jde o vybavení ve společné části? Protože vyházet její skříně je neomalené...
Taky jsem dostala barák s tím, že se postarám o babičku. Docela hrozné roky, takže soucitím. U nás jsme teda rekonstruovali, ale bylo vidět, že jí to není po chuti. Jen jsme jí vždycky umístili do odlehčovací služby, aby se nepohybovala po staveništi. A taky vše, co jsem udělala, bylo špatně 😒
Mám takhle ve svém domě tátu, ale bez břemene, jelikož jsem si dům odkoupila . Samozřejmě je boj něco předělat. Ono nejde dokola opravovat a občas je potřeba něco udělat nové. Teď budu dělat jednu novou koupelnu a táta se může posrat ,sorry za ten výraz. On je po mrtvici a má zhoršenou hybnost, bez pomoci se neumyje ,proto je potřeba bez barierova koupelna. Ještě si vyslechu, ale tady budu fakt nekompromisní.
Treba se hlavne boji toho, abys po ni nechtela penize. Jeji mistnost bych teda nechala tak jak je a rekonstruovala bych zbytek.
To je hrozně nepříjemná situace ☹ To, co vypadalo jako bonus - dům, se vlastně stalo břemenem, protože žiješ v nepohodě a nesouladu ☹ Právo rekonstruovat máš, vždy by bylo lepší se domluvit, co tedy babička snese. Pokud nesnese nic, tak je to těžké, vlastně v nepohodě budeš pořád, když zrekonstruuješ, tak se jí to nebude líbit, když to neuděláš, budeš naštvaná, že svůj život žiješ v. něčem, co nechceš ☹ Co všechno chceš rekonstruovat? Do jejích věcí, jejího pokoje bych samozřejmě nezasahovala, ale ve zbytku?
Tak teď můžeš operovat s aktuálními cenami energií. Neváhala bych babičce říct, že ceny přestávají být únosné a stále rostou. Na to starší lidé slyší.
Prostě si vše spočítat, vzít vývoj cen a babičce předložit. A říct na rovinu - teď to ještě ufinancuji, pak už bych to musela prodat. A to asi nechcete žádná.
Když to máš hrozně těžké. Může to být naschvál, muže to být prostě jen stáří. I ty stížnosti tvé sestře… u babiček jsme si zažili něco podobného, i když vztahy byly standardní, prostě jen stáří a neschopnost už opustit zajeté koleje, do toho trochu zapomínání.
Co bych dělala, to je složité. Hodně by záleželo na okolnostech. Kdybych v tom domě nebydlela a měla ho babička na dožití, opravovala bych opravdu jen nezbytně nutné, aby dům fungoval. Kdyby zatékalo do střechy, prasknul někde odpad, opraví se to nekompromisně, pokud by to byl můj pocit , že chci, aby to bylo hezčí, lepší, komfortnější, tak bych se na to asi vykašlala. Rozdíl by samozřejmě byl, kdybych v tom domě bydlela taky. Jinak další kritérium by byl věk babičky, pokud je jí 70, je relativně zdravá, výhledově tu muže být do 90, tak bych spíš něco opravila. A asi čím dřív, tím líp. S vyšším věkem se na ty změny hůř a hůř zvyká. Kdyby ji bylo 90, nebo byla nemocná, vykašlala bych se má to. Ono i nutná rekonstrukce může seniora rozhodit natolik, že to je pak začátek konce.
@brunetka11 presne. Ono trochu postrasit tim co se muze stat neni spatny napad.
@tynka9 tak babičce bude 88 teď v listopadu.. stále při plné síle.. jezdí na kole, nakoupí je samostatná.. chtěla jsem předělat kotel ( má na uhlí) a to bylo boží dopuštění . Takže ještě že prodloužili ty kotle do 2024 . Bude si prý zatapet ( do sklepa to má 20 schodů) .. proto jsme mírně ale důrazně řekla,ať jde do pečováku,že ho vklidu budeme platit aby byla na zimu v pohodě a v teple . No to byste měli vidět ten kolotoč
@zlatik1 zrovna s tím kotlem bych se pokusila jo to nějak vysvětlit přes ty ceny energii, ze i uhlí jde nahoru, tak to chce něco méně nakladneho, otázkou ovšem je, co to v dnešní době je, že 🤷🏻♀️. S naši babičkou se taky nikdo nedomluvi. Třeba vymalovat a vyměnit koberec jsme ji museli, jak byla v lázních natajňáka a pak si pochvaluje, jak je to teď lepší. To by u vás neslo? Někam ji poslat a předělat, když nebude doma?
@zlatik1 ten dům její není, je tvůj, tak si tam můžeš dělat, co chceš- oprav cobpotrebujes a babičku postav před hotovou věc.