Rodina si nás dobíra kvůli jménu. Jak byste to řešili vy?

2. srp 2020

Ahoj, máme 2měsíčního syna, a vybrali jsme mu neobvyklé jméno, které se nám líbí a hodí se i k příjmení. Ale rodiná má neustále nehezké poznámky, typů chudák dítě atd. Ja jsem sními mluvila, ale oni si stejně nedají pokoj 😒. Občas slýchám poznámky i od cizích lidích. Jak byste to řešili vy?

lv
2. srp 2020

Asertivní odpověď - je to naše věc.

autor
2. srp 2020

@lv to jím říkám

hezz17
2. srp 2020

Pokud jste dali neobvyklé jméno, tak jste museli dopředu přeci počítat i s negativními reakcemi.

michaela1990xx
2. srp 2020

U nás v rodině a v okoli taky maji problem se jménem. Ale neresim to, je to naše věc. Slysela sem uz: A jak mu budete rikat, zkazite mu život atd.

autor
2. srp 2020

@hezz17 ale nemyslela jsem že zrovna vlastní rodiná mi to bude pořád vyčítát.

michaela1990xx
2. srp 2020

A to nemáme nejake az neobvyklé jméno.

te_reza
2. srp 2020

A co to je za jméno?

zelenaesmolda
2. srp 2020

no,pokud je to treba Orestes Novak tak se ani rodine nedivim.Jinak je to vase vec.

autor
2. srp 2020

@te_reza nathaniel

autor
2. srp 2020

@zelenaesmolda příjmení máme německé

te_reza
2. srp 2020

to je hezké jméno, nicméně v českých kruzích neobvyklé, no. Ale ošklivé jméno to není, čekala jsem nějaké echt stupidní

beatty
2. srp 2020

Mate krasne jmeno. A obzvlast pokud k nemu mate nemecke prijmeni, tak neni co resit.
Rodina si musi zvyknout.
Asi bych jim zkusila nastinit, jak hloupe to je hodnotit cloveka podle jmena. Tim spis male miminko, ktere ma cely zivot pred sebou. A dost mozna bude cestovat po svete, treba tam i na cas skonci, takze takove jmeno ma v dnesni dobe sve opodstatneni.
Vsak oni si zvyknou. ;)

purplerain
2. srp 2020

Jméno je neobvyklé, ale hezké a pokud máte i cizí příjmení, tak proč ne. Rodina si časem zvykne, víc s tím asi teď neuděláš.

gruyerre
2. srp 2020

Řekla bych jim, že jsou stupidní zabedněnci a ať se neserou do jména vašeho dítěte a hledí si vlastních jmen 🙂. Nezmůžeš nic, někteří lidé mají potřebu plést sedo věcí,i když jim to nepřísluší. Můžeš omezit kontakt, aby tvoje dítě nemuselo poslouchat tyhle nesmysly, mohlo by být smutné, že haní jeho jméno.

pincola
2. srp 2020

Nejsem vůbec na tahle netradiční jména, ale tohle je moc krásné🙂

vendy30
2. srp 2020

Náhodou je to pěkné jméno🤩. Kašli na řeči. My si vyslechli taky a to mají kluci obyčejný, normální jména. Všechny jsem poslala kamsi, jsou to naše děti a naše rozhodnutí.

malenka3
2. srp 2020

Zvyknou si. To, že jste vybrali netradiční, jste věděli. Takže jste museli počítat s "řečmi". To, že jsou od rodiny, je sice blbé, ale buď se naučíte je asertivně odpálit, nebo to budete muset nějakou dobu zkousnout. Za čas si rodina zvykne. Na poznámky typu "chudák dítě" bych odpovídala ve smyslu "no máte pravdu, chudák dítě, já nechápu, jak je možný, že má tak pitomý příbuzný, který dokola řeší jeho jméno. Ale bohužel se s tím nedá nic dělat" 😂

theuska29
2. srp 2020

Také jsme měli na seznamu jména, která se téměř nikomu nelíbila. Pro holčičku to byla Georgia, což rodina srovnala s nějakou tlustou černoškou. Druhá byla Olívia a to bylo, že nějaká Olina, Oliva, to je hnus. Chlapeček Edward, což se zase srovnávalo se Stmíváním. Ale jméno vybral muž a Stmívání ani neznal.
Sice mi to vadilo a pořád jsem o jménech přemýšlela, ale měla jsem v nich jasno a nenechala jsem se ovlivnit.
Porodem si rodina uvědomila, že teď je to prostě dané a smířila se s tím. A já jsem šťastná, že máme takové jméno 🙂

areh
2. srp 2020

Je to moc pěkné jméno. Do života se mu určitě jako mezinárodní bude hodit 🙂 rodina si časem zvykne. Nic jiného jim nezbyde. Ale chápu, že tě to štve. Já bych kvůli tomu byla schopna omezit návštěvy, protože bych neměla zapotřebí to poslouchat. Vím, že by mě to vždycky rozbrečelo.

pavlinar
2. srp 2020

Kdyz to nejde po dobrym, rozumnou domluvou, tak jsem taky pro opaceni, ze je to chudak, neb ma tak omezene pribuzne a podobne. Jinak tohle jmeno se mi libi moc

panksi
2. srp 2020

Nathaniel je krásné jméno! Kdybych měla chlapečka tak mu je dám 😊

sumitra
2. srp 2020

Krasne jmeno jste vybrali, rodine bych s usmevem a v klidu pokazde rekla, ze nase dite=nase volba jmena. Konec debaty, vic bych na to nereagovala.

zavodnice
2. srp 2020

Já tedy na neobvyklá cizi jména moc nejsem, ale tohle je krásné a klidně by mohl být i Novák, hodí se ke spoustě příjmení. Hůř jsou na tom různé Esmeraldy, Manuely atp. Ale i tak je rodina hloupá, pokud kritizuje výběr vašeho jména, pak by vám mohli kecat ještě do toho, co má nosit nebo kam chodit do školy 🙄.

goovana
2. srp 2020

😍😍 tak to je luxusní jméno 😍😍 to se Vám povedlo

azanka
Autor odpověď smazal
Zobraz
chumlee71
2. srp 2020

Jsem si nejdříve myslela,že se jmenuje třeba Rolex nebo tak nějak,ale máte krásný jméno. Všem řekni že je to vaše dítě, vaše volba.

j.a.n.i
2. srp 2020

Asi takhle, vaše věc, jak pojmenujete dítě a jejich věc, jaké mají poznámky.

xxx3d
2. srp 2020

Neřešila bych to.

sonaxoxo
2. srp 2020

Je to hezke jmeno. Njn priste dejte radsi Pepika a vsici budou spokojeni!!! 🙄Vtip.. Me se taky libi neobvykle jmena, chtela jsem treba Denise, ale dala jsem pak prednost jmenu po manzelovi, coz ma klasicke ceske nezajimave jmeno. 😉

ai30
2. srp 2020

Je to nadherne jmeno, kaslete na to, je to prestane bavit. Taky jsme dali velmi neobvykle jmeno, rodice z toho meli malem infarkt, ale uz si zvykli a nekomentuji to, holt se tak prcek jmenuje a hotovo. Ono taky kdyz se jim to vic spoji s tim vnouckem a budou to pouzivat, tak jim to zevsedni.