Dobrý večer, omlouvám se za anonym. Je mi 13 let, a chtěla bych názor/radu. Ano vím že bych tu neměla nic dělat, ale bohužel se nemám komu svěřit a poprosit o názor. Jak jsem psala je mi 13 let a mám problémy s rodiči. Moje máma pila, bylo doma peklo. Potom ale přestala, ale začaly problémy s rodiči. Nechci to tu moc rozebírat ale. Jsem docela hodná, ale Nejsem žádný svatoušek. Ano bohužel odmlouvám a nadávám, za což se hrozně stydím. Mám ale problém, jak mi rodiče nadávají a někdy i mlátí. Pořád mi nadávají že jsem debil, idiot, ať se zaliju červenou ( ať umřu ), ať shořím apod. Docela často mě i mlátí, přes obličej, přes celé tělo ( shodí mě na zem a mlátí kam vidí ), někdy mám i modřinu a nějaké znaky. Neskutečně po mě řvou, jednou jsem se i počůrala. Prostě se ke mně nechovají moc pěkně. Např. Dneska jsem běžela po schodech ( nefungoval nám výtah ) a řekla jsem taťkovi ať jde rychleji a trošku jsem Hi strčila. On mě potom kopl do zadku, málem jsem spadla. Nebo jeli jsme v autě a říkám, že až vyrostu, vezmu si pejska sebou a táta řekl: Kam? Pod most ? Furt mi říkají, že budu bydlet pod mostem. Ale i daleko horší věci. Ale jsou i dobré věci. Kupují mi prakticky co chci, např.v obchodě si můžu vybrat cokoliv, kupují mi něco do her, kupují mi co chci jen tak, rozbil se mi mobil ( za 11k ) tak mi koupili nový za 14k. Takže si nemůžu stěžovat, ale jejich chování mě moc mrzí :/ ( můžu napsat víc ). Co si o tom myslíte ? Je to normální chování a moc si to beru k srdci? Nebo ne ?
Co si myslím? Že se nad touto diskuzí bude zase někdo hezky bavit...Jestli jsi opravdová určitě se svěř někomu blízkému, někomu kdo se k tobě chová hezky a věříš mu. To, že ti koupí na co si vzpomeneš nevynahradí lásku, kterou potřebuješ od rodičů.
Pravopis a sloh skutečně odpovídá třináctileté holce. Ta distančka by asi měla pokračovat.
Budu pracovat s tim, ze jsi vazne trinactileta divcinka a potrebujes pomoci. Normalni to urcite neni, tvi rodice te tyraji. Pokud mas kolem sebe nekoho, komu muzes verit, rekni mu to a ukaz modriny. Muze to byt treba ucitelka ve skole, maminka nejake tve kamaradky, sousedka. Kdokoliv, o kom vis, ze se za tebe postavi. Pripadne zavolej treba do Detskeho krizoveho centra a oni ti poradi, jak postupovat dale. Nenech si to libit. Tvi rodice te maji ochranovat a davat ti lasku, maji te milovat a mazlit. Ne ti ublizovat. Drzim ti palce, at se situace vyresi. I kdybys mela na cas skoncit v Klokanku, nez se situace vyresi, bude to lepsi nez to, co se deje ted. Neboj se mluvit. Muze te to zachranit mnoha ohledech. Hodne stesti 🍀😘
Jestli jsi opravdová a není to jen troll pro tvé pobavení, tak tohle by rozhodně rodiče dítěti dělat neměli. Ono existuje i psychické týrání a je možná ještě horší než fyzické. Fyzické tresty, které popisuješ jsou už hodně přes čáru a daleko za hranicí výchovného pokárání a to psychické srážení hraničí s psychickými týráním. Takhle podkopávat sebevědomí dítěti v pořádku není. Měla by ses někde svěřit, třeba té učitelce, které věříš, že by ti věřila a pomohla ti, babičce, tetě.
Normální to rozhodně není. Tohle je týrání. Někdo by ti měl pomoci. Můžeš kontaktovat sociálku nebo se svěřit učitelce, které věříš.