Rodiče mě ničí...

sfet
7. čer 2023

Ahojky, jak začít. Bydlím 330 km dal od rodičů, oni bydlí na Slovensku u hranic. A já byla po 2 letech doma i s dítětem, mám 4 letého syna, lehkého autistu. Byla jsem tam 4 dny a bylo to peklo. Ne očistec, ale rozhodně peklo..všechno co jsem kdy udělala, bylo zle, co dělám úplně zle a co kdy udělám do budoucna, bude rovněž velice zle. Za diagnózu syna můžu já, ani zdravé dítě nemůžu donosit. Jsem svině, vul hnusný a debil, za nesmysly. Celou návštěvu jsem místy probrecela. Jen jsem počítala hodiny, ne dny. A už si pochopitelně poručili, že musím přijít každé 3 měsíce na 4 dny na návštěvu. Přitom vědí, že chodím do práce, dovolené nemám neomezené, dokonce padlo slovo vydědění. Bohužel jsem jen já, brácha se zabil před 19 lety na autě, takže jediná dcera a dítě, jediný vnuk a oni takhle. Jakou mám já mít pak autoritu, když syn vidí, jak babička a děda s maminkou cvičí. Navíc vyznávají jiný typ výchovy,do kterého si já kecat nenechám. Vrátila jsem se domů, měla jsem od včera prujmy, velké zvracení a horečku a je mi hrozně zle, asi od psychiky. Asi mi neporadite, aspoň jsem se vypsala.

sahrazad1
7. čer 2023

Poradím . Toto přeci nepotrebujes . I když to jsou tví rodiče , pakliže se chovají takto , nemusí té vídat . Nejezdila bych tam , telefon nebrala . Na Slovensku je dost věřících - možná víš , co se v bibli píše - po ovoci je poznáte . Ovoce tvých rodičů je prohnile až k jádru . Škodí nejen tobě , ale i vnukovi . Jestli budeš mít kdy , zajdi k psychologovi , tam to prober , hlavně ty křivdy v sobě nedrz . A k nim už nejezdi .

zelenaesmolda
7. čer 2023

@sfet
Bud rada,ze jsou tak daleko a nejezdi tam.Problem vyresen.

gdpr
7. čer 2023

Po takej navsteve kde by ma urazali uz by ma nevideli. Nemusis ku nim chodit si dospela ked 2 roky si to zvladla zvladnes to aj dalej a cisla v pripade potreby sa daju zablokovat na mobile.

tereza0111
7. čer 2023

Jak, ze si porucili, ze MUSIS prijet kazde - nevim, to je jedno co.. .Jsi dospela zena s vlastnim ditetem, ktera jim uplne klidne muze rict, ze ne. Ani nemusis chodit do prace, nehledej vymluvy, nauc se rikat ne

levandule_k
7. čer 2023

To je teda síla. Postavit se rodičům je těžké. Za mě by bylo ideální jim říct, že se k tobě budou chovat s respektem a nebudou tě kritizovat. Polopaticky, jestli chtějí, abys přijela, musí si tě hýčkat, ne ti vyhrožovat vyděděním.

No je otázka, jestli na to přistoupíš a budeš si jezdit, co tři měsíce pro nálož, nebo jim na to hodíš bobek a řekneš jim k tomu svoje. Doporučuji nehrát s nimi jejich vydírací hry.

Pokud bratr zemřel, intuitivně cítím, že se něčím nesrovnali a mají tě potřebu ovládat, máš holt toxické rodiče, nejsi první ani poslední.

ai30
7. čer 2023

@sfet Poradime. Pryc o nich. Vydedit at se te klidne pokusi, oni tim rodice strasne radi strasi, ale ve skutecnosti k tomu musi byt vazny duvod. A i kdyby. Nenech se nicit!

gruyerre
7. čer 2023

@sfet už by mě tam nikdy neviděli. Leda že by se mi omluvili a slíbili, že se budou chovat slušně, pak bych jim možná dala poslední šanci. Proboha proč vůbec uvažuješ nad tím, že bys k nim dál jezdila? To fakt nepochopím 😶

korin
7. čer 2023

Prostě je odřízni od svého života. Nemusíš se s nimi vídat, nemusíš je poslouchat, nic. Fakt.

korin
7. čer 2023

Nic jim nedlužíš, nejsi odpovědná za jejich štěstí, nemusíš plnit jejich očekávání.

janule0123
7. čer 2023

@sfet a potrebujes je k životu? Zní to ze te spis ničí a ze je dobře ze si daleko … prijed jednou za rok.. Max nabídne ze příště můžou dojet oni, jestli je ta možnost .. možná se ještě nesrovnali s tím, ze syn není “standardní”.. Byli vždycky takoví ? Brala bych, ze když jste tak daleko, moc se nevidíte ze budou ucurani z toho, ze vás vidí, ještě když už tam nikoho dalšího nemají ..: a chovají se přesně naopak 😒nemá význam se nechat ničit od rodiny, jen proto ze je to rodina …

ivkasolavova
7. čer 2023

Tím by u mě skončily. Tolik hnusných slov ☹ Nejela bych tam a pokud by chtěli vidět vnuka at přijedou pod podmínkou ,že budou slušní

marimanta
7. čer 2023

„... poručili, že musím přijít každé 3 měsíce na 4 dny na návštěvu...“ Jsi dospělá, nemusíš. Ač to může být těžké, nemusíš tam dokonce přijet už nikdy...

teryem
7. čer 2023

Moment.. teď jsem zmatená.. bydlíš od nich krásných 330 km a nevíš, co dělat? Už tam nikdy nejet tvl! 😄 Nad čím přemýšlíš? A že vydědí? Za 1.to není bunect jednoduchý, za 2.i kdyby 😄 v životě by mě neviděli..

j.a.n.i
8. čer 2023

@sfet Nejak nechapu, proc si pocitala hodiny, tak se prostě seberu a odjedu dřív. A stejně tak si poroučet mohou, co chtějí, ale to je tak asi vsechno, nikdo dospely neni povinen je poslpuchat.

amazienka
8. čer 2023

@sfet Já to absolutně nechápu. Proč ses nezvedla a neodjela? Chovají se k tobě, jak ty jim dovolíš. Ano, bohužel je to o nastavení tvých hranic.
Moje matka to zkouší taky. Jenže já už její hru nehraju. Jsou za tím hodiny u dobrého psychologa.

sfet
autor
8. čer 2023

@j.a.n.i kdyby tam nebylo dítě, tak bych odjela klidně i o půlnoci. Ale syn je lehký autista a hyperaktivní, potřebuju mít ve vlaku dětské kupé (v normálním kupé, to opravdu ne), nechtěla jsem tam před ním dělat rozruch, už tak ho tam bylo víc než dost, radši jsem ho brala ven, když to šlo, jen naneštěstí v pondělí nám dost pršelo, tak aspoň večer se dalo. Ale rozhodně nebudu chodit každé 3 měsíce, a to nemluvím o dovolené, která mi pak bude chybět a co udělám? Oni mi sem nepřijdou pomoct. Navíc se nesnesou s mým manželem. Tak jim říkám, ať přijdou na hotel, když nemůžou u nás, se nesnesou. A teda, že ano, ale pak, oni by nezvládli cestu, problém. Ale v září jedou do lázní má druhý konec republiky vlakem a to zvládnou! Ale přijít sem, to už ne. Vyfasovala jsem opravdu ukázkové rodiče.

dashyyy
8. čer 2023

@sfet absolutně tohle nemáš zapotřebí a už vůbec ne, když tě to složí fyzicky.. mám za sebou něco maličko podobnýho a už prostě ne.. a je mi fakt jedno, že je to máma.. jsou věci, který nemám zapotřebí a už vůbec ne od vlastního rodiče

pinkninja
8. čer 2023

@sfet Dle mého nazoru jsou jen 2 moznosti. Bud uděláte, co chteji a bude to ničit Vás, Vaše dite a Vás vztah. Nebo je přestanete omlouvat, podíváte se na to realnyma ocima a naprosto patologicky vztah prestanete udržovat. Jste dospela, svepravna, nemusite rodičům hledat důvody a reseni, jak vás videt atd. Buďte stastna se svou rodinou a vyhlizejte zarivou budoucnost bez tyranu!👍🏻

rebe
8. čer 2023

Rozhlédni se kolem sebe. Uvidíš spoustu hodných, milých lidí, se kterými se chceš přátelit, a pak také zlé, zapšklé, nenávistné lidi, kteří mají toxické vztahy plné manipulace a ponižování. Přátelila by ses s nimi? Těžko. To, co většina z nás jen těžko přijímá, je, že to nemusíš dělat, ai když jde o tvou rodinu. Je to těžké, protože si neseme nánosy púocitů, že "krev není voda". Není, máme závazky a zodpovědnost. Ale největší závazky máme vůči sobě a svým dětem, takže tyhle lidi musíme chránit v první řadě, a to i před zbytkem rodiny, když je třeba. Tvá povinnost jako matky je primární oproti povinnostem dcery. Takže mysli na sebe a své dítě a dělej to, co je nejlepší pro vás. Až pak se můžeš ohlížet na rodiče.
Je pravděpodobné, že toto tvé rozhodnutí vztahy ještě zhorší a přinese intenzivní nátlak. Ale taky mže přinést zlepšení, až rodiče přijmou, že po zlém to nepůjde. Když to neuděláš, bude se to zhoršovat také, postupně a donekonečna.

veronicka89
9. čer 2023

@sfet a proc za takovyma lidma jezdis ?

pettypet
9. čer 2023

To bych se asi opravdu nechala radši vydědit. A před dítětem byly vaše vztahy lepší?

ninive211
9. čer 2023

To je síla! Na návštěvy, kde tě uràžejí a vyhrožují vyděděním, bych se vyprdla, sem tam bych jim poslala MMS syna,ať vědí, jak vypadá a jinak jestli oni budou chtít dojet k vám, za vašich podmínek, tak OK, ale to zřejmě skrz manžela nehrozí.
Pokud se odmítají chovat slušně, tak bych se jim nepodbízela, návštěvy rodičů, které probrečíš a prosedíš s nervama v kýblu, ti za to nestojí. Už nejsi malá holka, aby tě mohli peskovat a organizovat ti život, pokud tě nerespektují a neberou i s tvými "chybami", ať už skutečnými či domnělými, tak pápá. Opravdu nemusíš snášet urážky

urtica
9. čer 2023

Ukonči s nimi kontakt. Uvidíš, jak se Ti uleví. Vlastní zkušenost.

jerrabina
10. čer 2023

Jací byli když jsi byla malá? 🤔
Zavolala bych jim s předem připraveným monologem, kdyby začali něco říkat oni, nepustila bych je ke slovu. Nebo napsat zprávu.
Klidně napsat jak se cítíš po jejich návštěvě a jak ses u nich cítila a jestli oni by na podobné návštěvy jezdit chtěli, tak Ty ne. Takže přijedeš nejdřív tehdy a tehdy a pokud to nebude lepší, tak uz nikdy - že je to poslední šance.
Jestli jim budeš volat tak jestli budou zkoušet zase manipulaci, prasknout jim telefonem.
A hlavně mít na paměti, že ono je to i pro jejich dobro, že jim někdo ukáže, jaké chování v životě funguje a jaké ne. 😉

maxulekapcule
10. čer 2023

@ai30 to úplně nutné vážný důvod být nemusí, nás babička vydědila, aniž by měla důvod. Stačilo do závěti uvést, že jsme se k ní nehlásili, a jako malí si odvezli pár vajíček a brambor. To, ze prohlašovala, když nám bylo cca 6let a bratrovi dva roky, ze nesnáší svoje vnoucata a později, že nás nechce vidět, stejně jako svého syna, to samozřejmě neuvedla. Toho nechtěla vidět už od jeho 10ti let. My jsme to zkoušeli trochu dýl, vozila jsem ji do obchodu, a po doktorech, ve finále jsem zjistila, ze v tech obchodech kradla, tak mě hrozila pěkná ostuda.. přestala jsem k ní jezdit, když jsem si dovolila v 28 letech čekat první dítě a ona se mi začala vysmívat, ze jsem postižená a ze když jsem se narodila,tak doktoři řekli,ze bych dítě mít neměla. Samozřejmě mamka o ničem takovým neví. Chtěla po mě vrátit i ta zmíněná vajíčka s bramborami 🤣 závěť jsme napadli a stejně dům a vše ostatní zdědil Městský útulek....

sonaxoxo
10. čer 2023

Všicí ti tady píšou, abys za něma nejezdila, včetně mě, ale ty tam evidentně jezdit budeš, podle tvé odpovědi, takže jen výkřik do tmy.🤷

mourovatakocka
10. čer 2023

@maxulekapcule Ty bláho, to je dobrá storka 😯

mourovatakocka
10. čer 2023

@sfet Pokud se nepoučíš a budeš nadále udržovat takovýhle úžasný vztah, je to tvůj boj. Ale stejně to bude vnímat za chvíli tvůj syn a kdo ochrání jeho? Druzí prarodiče jsou normální?

vall85
10. čer 2023

Dupla bych si a řekla jim, že pokud k nim budu jezdit, jak chtějí, tak budou dodržovat pravidla. Jinak se můžou s vnukem rozloučit.

petul.a
10. čer 2023

@sfet Zeptám se: Jak se rodiče chovali, než se bráška zabil? Přijde mi, že by mohli mít nezpracované trauma a takhle blbě to projevovat.