Dobrý večer, s manželem máme velké neshody, bylo by tona delší povídání. Dnes jsem mu řekla, že už to nezvládám, protoze on vše planuje jen pro deti a já se jen můžu přidat ..ale nikdyse mnou nepočítá,nadává mi, že jsem přišla s holým zadkem přitom jsem dostala od rodičů pozemek, neustále mě kritizuje s ponižuje. Tvrdí že bez něj bych neuměla vařit, nevystudoval bych a že bych bez něho chcipla td atd a když jsem se ho dnes zeptala jestli mu na mě vůbec záleží, okamžitě odpověďel ne. Už několikrát jsem si hledala byt ale vždy jsem doufala, že to spravíme ale už jsem na dně. Snažím se vše dělat dobře, nechci dětem dělat stres s rozvodem ale cítím se hrozně. Jakmu vysvětlit, země nemůže takto ponižovat a ničit ? Co mam spravit ? Bojím se samoty...
Tohle fakt není dobře. Jako s manželem se můžeme hádat a jsou horší dny, kdy jsme na sebe naštvaný a já už vidím, ze mě a moji pomatenou palici pošle pryč, ale vždycky z nej pak vyleze, ze neshody jsou normální, nerveme po sobě a máme nějaký “dekorum” a neřekl by mi v afektu něco takovýho. Zní mi to tak, ze Vás prostě manžel ponižuje a ví, že s tím nic neuděláte. Nemyslím si, že by šlo mu vysvětlit, že tohle není okay. Spíš bych řešila odchod. Ale ono se to lehko radí, žejo. Každopádně spíš se opravdu obraťte na sebe - stojí Vám to za to? Chcete tohle další roky? Chcete tohle jako model pro svoje děti? Mám v okolí mladýho kluka, kterej se teda chová strašně ke všem kolem sebe, hlavně k ženským. I ke svoji máme. Tam je to extrém, proste řekne, ze je to debilni p*ca ať drží hubu atd. A ano - nějakou dobu v tom vyrůstal. Ale ta máma nemá na to ho “opustit” a to už mu je přes 25 a zodpovědnost za sebe nikdy nenesl. Jen, ze i takhle to muže vypadat s detma co vyrůstají v prostředí, kde na sebe jsou lidi hnusny.
Je to ubohej hajzl, tečka.
Chová se k Vám jako ke kusu hadru. A záleží jenom na Vás, jestli si to necháte líbit nebo ho pošlete doprdele.
Tak dlouho mi manžel nadával, ze jsem neschopná, líná svině, az se z nej stal exmanžel. Vřele doporučuji 👍😉
Tak ho ignoruj a jeď si svou.A pomalu si šetri peníze na rozvod.....
@marky232 dokaž mu, že bez něj nechcípneš. Zařiď si život podle sebe. Nestojí za to v tom žít a učit děti, že je to normální. Je těžké zůstat sama s dětmi, ale kolik nás tady takových je... Ze začátku možná sama budeš, ale postupně si vybuduješ všechno od znova, lepší. S důvěrou v sama sebe! Když musíš, zvládneš všechno! A jemu dokážeš, že na to máš, že se mýlil...
Jak kdo zachází, tak také schází... Ten se jednou asi bude docela divit, no 🤷♀️
Hele některým se to dá vysvětlit jedině odchodem. A někdo to pak pochopí kde byla chyba, většina v plné palbě ani pak ne. Ale Tobě už to pak bude jedno, což je super pocit. 🥂🍾
Několikrát jsi hledala být...... proč jdi ho nenašla? Máš to zapotřebí? Takhle si nechat ubližovat? Najdi si ten byt a začni odznova, sama a bez něj
@marky232 A presne na to manzel spoleha. Ze neodejdes a radeji se nechas ponizovat, manipulovat se sebou, delat ze sebe psychickou a pak i fyzickou trosku.
Vis co je na tom nejhorsi? Ze davas timto detem priklad, jednou se budou chovat uplne stejne. A pokud mas dceru, dopadne uplne stejne, protoze si tento vzorec chovani ponese do budoucna a nebude znat nic jineho. Nebude znat to, ze chlap muze byt milujuci, pozorny a hodny partner i otec.
Chce to zmenu chovani a vnimani sveta i sebe sama, chce to treba literaturu, ktera te nasmeruje a ukaze, ze manzelstvi je o necem jinem nez ponizovani a manipulaci.
@zmrzlinka jo, je to vlastně dost těžký, už takhle jedeme třetí rok...teď před Vánoci nechci nic moc řešit a hádat se, navíc pracuju v obchodě a jsem unavená z práce ( na to mi manžel dnes řekl, že pokud jsem mohla jít v práci na oběd tak to nebyl žádný frmol a nemám nárok být unavená....jako bez komentáře) ale po svátcích to začnu řešit, mám nějaké peníze bokem takže se to snad dá než mi manžel vyplatí polovinu hodnoty domu
@jelenice_zavodnice začátky byly hezký, rozdíly v názorech jsme neřešili a najednou koukám co mám vedle sebe za burana. Navíc moji rodiče jsou taky takoví bez sebevědomí jako já ale na rovinu mi říkají že jsou při mě a že mám odejít. Kdyby aspoň tak nepil...přijde mi už úplně mimo ..
@marky232 utec.. bude to dlouhy tezky.. ale stoji to za to... A prosim, az prekrocis prah, nevracej se uz... Bude slibovat, bude brecet, snese modre z nebe.... A za 14dni budes zas neschopna nicka...
Utec..
Vyhruzky stridavkou, jsou vetsinou fakt jen vyhruzky.. a i kdyby.. buded mit tyden an to davat se do kupy, vydelavat... A tyden plna energie pro deti...
A neoznamuj mu nic predem.. zarid se, oznam, odejdi..
Detem nelzi, ale neocernuj ho pred nimi.. rekni nutne, odpovez umerne veku na otazky a bud tu pro ne...
Takze , alkoholik co nikdy nic nedokazal , sebevedomi nula , co si na tobe tak akorat honi sve neexistujici ego ....
To jsou presne ti kteri jak pujde do tuheho a pujdes pryc budou bud vydirat - vyhrozovat , nebo brecet a hrat na city ...
Ubozak...
Oprav sebe - svoje sebevědomí, sebehodnotu. To, že děti jsou ve vztahu, kde je normální ponižující chování, neshody, hádky je pro ně horší než rozchod rodičů. Jo, smutek bude, nějakou dobu. Ale nebude to zašplapávání tě do země.