Ahoj holky,mám takový problém s tchyní.S manželem se budeme rozvádět,už se přestěhoval k mámě,i s naším společným synem,nechce mi ho dát, můžu ho maximálně vídat.Takže teď bydlím sama s dcerou z prvního manželství. Problém je v tom,že mi tchyně sprostě nadává před dětma,hodila po mě pánví,dala mi facku za to,že jsem se bránila, ponižuje mě a zesměšňuje mě,že jsem dyskalkulik,že jsem debil,který skoro vyšel zvláštní školu, a to vše před dětmi, dětem tluče do hlavy,že jejich máma je taková a taková kráva,dceři vykládá, ať se dobře učí,ať není takový debil jako já, který neumí počítat, atd.Manžel se tomu směje.Mám stochutí se postarat o to,aby byli zbavení práv na syna,ale to asi nejde.Holky,máte někdo s něčím podobným zkušenost? Co mám dělat?
Protože si ho nechal se slovy,že má na něj stejné právo jako já, tak ho bude mít teď on.Řešila jsem to i s policií, ale ti nic dělat nemůžou,zažádala jsem o předběžné opatření,vyrozumění by mělo přijít příští týden.
Opravdu hned v pondělí řešit se socialkou.cekat na předběžné opatření,ktere by mělo být vyřízené max.tyden od podání u soudu!Dělala jsem u soudu..podat žádost o rozvod + podat žádost o svěření do péče! na tchýni bych klidně poslala pcr nebo podala trestní oznámení za ublížení na zdraví! A když píšeš že bydlis sama s dcerou,tak jak se dostane tchýně k dceři a v tlouka ji takový kraviny? Nebo ty chodis za nima ke klukovi?jestli jo,tak bych tam teď vůbec nechodila a čekala na úřady!hodně štěstí!
Hlavně si myslím, že Tvoje tchýně je labilní ženská, která by se měla umět ovládat a léčit.V Tvém případě bych radila vše zdokumentovat, protože při rozvodu Ti to určo pomůže.Přeji hodně štěstí....
Já jen valím oči a nenacházím vhodná slova. Držím Ti palečky, buď silná.
Soud bude primárně řešit děti - takže si rozmysli, jak to budeš chtít udělat - jak to zvládneš finančně, kolik výživné, kde budete bydlet apod. Podobné prožíváme nyní v rodině, vše si musíš dobře rozmyslet. Po vypořádání s dětmi následuje klasické stání o rozvedení manželství.
Co tak nahrát si to na mobil?
sonaxoxo:sociálka přijde v pondělí,už se chystám podat návrh na rozvod,a péči o syna.Trestní oznámení jsem taky uvažovala podat,ale nevím, jak by dokázali, že se takto chová?Jinak,manžel odstěhováný je,ale jeho věci,veškerý nábytek ještě ne.Ještě má klíče, tak si tam vlezou.
anve77:ano,je labilní, a neumí se ovládat. A v hlavě má taky nasr.no,místo toho,aby si zazadali o předběžnou péči o syna,tak se pojistili proti případným dluhům z mé strany.Přitom on je v insolvenci,a já v Životě žádné půjčky nebrala.
ivpad:děkuji moc.
astyna:s bydlením problém není, ani s financemi.S rozvodem i soudy ohledně dítěte už mám zkušenosti. A děkuji.
rybamrazena:taky mě to napadlo.
Tak mít třeba svědka dceru a nebo si to nahrávat na tel.a mimochodem,tchyne ale v bytě kde bydlis nemá co dělat!Ať si přijde manžel,ale ji bych hnala svinskym krokem!v pondělí to fakt všechno vyrid.
Proč jako matka nemáš syna u sebe? A co teď podnikas za kroky k tomu ho mít? Asi bych požádala socialku o rady a o pomoc