Psychický nátlak rodiny. Co si o tom myslet?

16. bře 2022

Poslední rok se změnil ze strany mé rodiny k manželovi, jelikož nedokážou prekousnost jeho minulost a chování (s nikým se nepare, je rázný, nenechá si na***srat na hlavu, nedělá mu nic problém) svoje chování tak použije vždy na místě když je potřeba nás chránit. V posledních třech měsících me moje rodina stále psychicky napadá, nevěří mi, zjišťuje si informace, mysli si ze me manžel bije, stále hledá záminky a stále něco uměle vytváří a dedukuje doma u televize. K matce jsem po dlouhé době přijela a rychle zase odjela, začala me opět napadat. Když s nimi nejsem v kontaktu, je mi lépe. Hodně mi ublížili, nikdy bych neřekla, ze budu svoji rodinu tak nenávidět. Jsem teď s dcerou v nemocnici a po dlouhé době jsem se matce opět ozvala z úcty abych ji řekla co vnučka. No opět využila moji dobroty a po telefonu mi vylicila ať se nevracim domu (k manželovi) ale ze pro me přijedou ať mi něco manžel neudělá. Kam na to chodí? jsem z nich úplně zoufalá a na prášky ze odcházím na psychiatrii a jsem pod dohledem. Přitom s manželem se mám dobře, máme krásný vztah, doma mi pomuze, udělá první poslední, koupi mi i v 10 večer zmrzlinu protože mám chuť (těhotenství) a oni furt takhle , přitom bydlí od nás 100 km daleko s nežijí s námi. Je to smutné ale jsem definitivně rozhodla přerušit s rodinou kontakt. Je mi bez nich lépe, nikdo me netyra a netlaci kam nechci. Nikdy by me nenapadlo ze mi tohle rodina udělá, přitom není žádný důvod. Nevím co si o tom myslet.

goovana
17. bře 2022

Ahoj
Jsi těhotná ty potřebuješ v první řadě klid a pohodu
Teď jsi ještě s princeznou v nemocnici..určitě se musíš dát psychicky do pohody
S rodinou bych kontakt přerušila...proč dělají takovéhle scény ? Kde to berou?
Jedna paní povídala??

janylu
17. bře 2022

Já kdybych měla pocit, že chlap moji dceru týra, tak taky udělám cokoliv, abych ji zachránila. Je to důkaz, že tě milují a že jim na tobě záleží. Spíš se zamysli nad tím, kde to vzali. To, že je chlap ráznější, ještě neznamená, že tě týrá, ale určitý varovný signál by to pro mě byl. Pokud s nimi přerušíš kontakt, bude to pro ně další signál, že tě opravdu týrá a nátlak na tebe, aby jsi odešla bude ještě větší. V klidu si s nimi sedni a všechno si vyrikejte. Pokud tě opravdu netýrá, tak je přesvěč.

levandule_k
17. bře 2022

Nepsala jsi tady v jiné diskuzi, že má manžel trestní minulost?

Já nevím, kde je pravda, oběť si často nechce připustit, že je oběť. Na druhou stranu on se může k tobě chovat hezky, ale vadí jim jeho minulost a že jim říká to, co říká. Já taky, když mám jiný názor než tchýně, tak jí to hned nevyvracím a neoponuji jí, nehádám se s ní. (U důležitých věcí pro mne, klidně řeknu, že to vnímám jinak.)

Ale dělej tak, abys byla šťastná a v pohodě.

zuzineckah
17. bře 2022

Já nevím, ale z tvého příspěvku mi nepřijde, že je to u vás doma tak sluníčkové, jak se to tady snažíš vylíčit...

jjasmina
17. bře 2022

Necgce se mi věřit, že by měli tak bujnou fantazii, pravda většinou bývá někde uprostřed..

bara88
17. bře 2022

A jakou má minulost? Třeba mají o tebe strach.vzij se do jejich situace.tva dcera si najde chlapa který je razny a má trestní minulost,byla by si v pohodě?

sebestka
17. bře 2022

Já se teda přiznám, že když jsem četla ty řádky, tak mě napadlo "typicky týraná žena, která manželovo chování omlouvá". Snad se mýlím.

rejalin
17. bře 2022

Napadá mě, že řešením by mohlo být nějaké společné sezení u psychologa (ty a rodiče). Pokud je to celé jejich vymysl, tak by se to tam mohlo vyřešit, stejně tak tobě by to mohlo pomoci zjistit, jak to myslí oni.. jinak myslím si, že když s nimi prerusis kontakt, tak to spíš potvrdí jejich obavy. Zkusila bych to jako poslední možnost..

cikitkapb
21. bře 2022

Nepíšeš, co se stalo před tím rokem, co předcházelo tomu, že na něj změnili názor. To se nestane ze dne na den, pokud tvůj manžel neudělal něco… prostě něco.