Dobrý den, nevím už kudy kam tak prosím o menší vaše názory nebo radu.Mam syna z předchozího vztahu jeho pravý otec vůbec nejeví zájem a když bylo malému půl roku našla jsem si přítele, malého přijal jako kdyby on byl otec jsme spolu už skoro čtyři roky do práce bohužel chodit nechce a ani nebude všechno to živím já neustále se spoliha na své rodiče kteří mu posílají peníze on sám se o nic nesnaží moje rodiče ho úplně nenávidí protože vidí že všechna starost je na mě jenže já teď otěhotněla jsem teprve 6.tydnu tak uvažuji i o potratu. I on sám nenávidí moje rodiče protože mu to vždycky řeknou že jenom sedí na prdeli já už sama nevím jestli ho vůbec miluji nevím co teď on je strašně šťastný že čekám miminko co mám dělat děkuji
@nikolacirokova Nechapem preco si s podobným chlapom a dokonca si si od neho nechala aj spraviť dieta. Nestačil ti jeden vzťah na hovno? Prepac za uprimnost. Ale naozaj nechápem zeny tvojho typu. Chova prizivnika co so seba robí frajera a este aj deti si s nim spravi....No vela šťastia.
@honzinenka No ved na co?! Asi jedinacik a mamička s tatickom sa postarajú..Poznam takého-ziadna robota mu nie je dobrá, zena na RD s 3.dietatom a on nikde nevydrží lebo to "nie je pre neho". No celé zle. Ale chyba rodicov-dotuju dospelého Corgoňa. Hanba by ma fackovala.
Nedivím se že ho tvoji rodiče nenávidí.Jestli si někdy moje dítě najde takového partnera tak si budu říkat proboha, na co jsem se tolik let snažila vychovat slušného soběstačného člověka když skončí s takovým .... Tady je každá rada drahá, buď zůstat a celý život natahovat poníženě ruku, nebo se sedřít do úmoru nebo vzít nohy na ramena.
@nikolacirokova Btw.je strašne šťastný?! Sa ho spýtaj z coho ho chce zivit a teba a seba a celú rodinu az pojdes na MD. Z toho stastia a sedenia na vzácnej prdeli?! To fakt mozes milovať niekoho podobného? 4roky s nim strácas čas?
Poněkud prekérka... Já bych asi taky byla šťastná, kdyby se o mě někdo staral a nic bych nemusela :D
Spíš je otázka co bude na rodičáku, budete jej mít jako jediný příjem, nebo vás budou dotovat rodiče, případně po porodu nastoupíš do práce a přestávky budeš využívat ke kojení, zatím co on bude doma na řiti provozovat televizní surfing?
Já bych asi potrat nezvažovala, nemám na to povahu, přesto že za to nikoho nesoudím. Ale rozhodně bych zvažovala setrvání v takovém vztahu a to co by toto mohlo přinést do budoucna...?
@jakreb Myslím, že poslední co autorka potřebuje je nějaké odsuzování, podle toho, co píše si je své chyby vědoma. Bohužel ji to scvaklo zřejmě pozdě. Já zase nechápu ženy toho typu, co ví, jak žít a žijí podle všeho rozumněji než ostatní a potřebují to dát najevo a shazovat ostatní.
@jakreb člověk míní láska a život mění. Když se podíváš kolem najdeš spoustu (nejen) ženských co prostě partnera milovali a až pozdě jim došlo že je to osel, pak ještě chvíli, či déle se snažili situaci "opravit", pak přišla fáze strachu že zůstanou úplně samotné a nakonec došla trpělivost, tak to prostě je a kolikrát si můžeš říct že "mě by se to nestalo" a pak najednou zjistíš že jsi v té samé pasti...
Ano reálně s takovým ... bych nebyla, ale radím to z obýváku a za zády mám chlapa který je úžasný a to je pohled poněkud subjektivní ;)
To je hezké, že je šťastný z příchozího miminka. Jestli ho ani tohle nenakopne začít pracovat a fungovat jako chlap, tak rychle pryč. Z jednoho rodičáku se žít nedá a závislá na tom, kdo mi co dá bych opravdu být nechtěla. Kdybys byla sama se dvěma dětmi, tak je uživíš lépe, než ještě dotovat takového příživníka. Nedej bože až by ti začal sám vyčítat, že vypadl tvůj příjem a máš jít do práce a on bude s dítětem doma. Zvládl by se postarat? Chtěla bys ty nechat mimino na starost chlapovi a sama chodit do práce a pak mít druhou šichtu doma?
@nikolacirokova Můžu se zeptat kolik mu je? A co na celou situaci jeho rodiče, to si myslím že bude taky dost zásadní... ;)
@nikolacirokova Nahnala bych ho do práce, měl by si uvědomit, že on by měl být teď hlavní živitel rodiny. Určitě ho zapsat do RL a co se interrupce týká, to je čistě tvá věc, ale miminko za nic nemůže. Je to vaše hloupost, že jste to dopustili. Asi bych raději vykopla chlapa, pokud už ho nemiluji a neměl by se k nějakým činům. Zřejmě mu nedochází, že budete bez peněz, takže si s ním sednout a probrat to. Asi hned uvidíš jak se k tomu bude stavět. Kdyby čekal, že se uzivite z tvého příspěvku, z financí od rodičů a řekl, že by ses mohla do práce vrátit dřív a on by se postaral doma, tak bych ho vyrazila. Jasně je možnost, aby on byl na rodicaku, ale asi bych takovému člověku nesvěřila každodenní výchovu. Byl by to další lempl, nevhodný pro život.
@maaaadlaaaaa Ja nikoho neodsudzujem a iu vôbec neshadzujem. Len jej otváram oci a som uprimna. "Med okolo huby" jej patlat nemienim. Dost neskoro jej to scvaklo. 4roky?
No, být tebou - vyhodím ho a ať přijde až bude mít práci na dobu neurčitou. Miminko zvládneš, pokud se těšíš ty, nechala bych si ho, nebudeš ani první ani poslední svobodná matka. Ale prosím Tě.... Používej antikoncepci nebo jinou ochranu, sama jsem z "rozpadlé" rodiny a ani nevíš jak těžká na psychiku pro děti je nežít v úplné a vlastní rodině. Zkus se vžít do děti a převzít život více do svých rukou, udělat jim krásné dětství a vychovat z nich sebevědomé, užitečné jedinece. Nedávej jim vzor jako je tvůj partner.
@gramar Iste. To chápem. Ale tym som presla ked som mala 20. A nie uz s dieťaťom. To uz asi by mala byt ta zena obozretnejsia. A vidieť vedla seba valajuce sa h....tak ma ta laska rýchlo prejde. I ked ano chapem-rada, ze ju miluje aj jej dieta ako za svoje atd....Ale hadam racionálnej ženskej to docvakne max.do roka nie po 4roch..
Ano som tvrda ale uprimna. Nemyslim to zle. Ja som samostatna od 16.tich lebo zivot to tak chcel a nie nesťažujem sa. Malo to svoje velke plusy. Možno aj kvoli tomu som tam kde som...
@michaela666 No ak ho nenakopol rodinný život po 4rokoch tak pochybujem... Ale niekedy aj motyka vystrelí...
A zavolala bych jeho rodičům, a asi se jich zeptala proč to dělají.
@jakreb Některým chlapům svitne až když je na cestě dítě " vlastní krve". Do té doby to neřeší protože o nevlastní by se měl zajímat i bio otec. On ho sice má rád, ale nikde není řečeno, že je jeho povinnost se o něj starat... Je to hrozný přístup k životu, ale bohužel smutná realita.
@jakreb Aha, takže jste něco jako spasitelka a otevíráte lidem oči? Ok. Já jen že nevidím žádnou radu, ale jen kritiku. Na můj vkus dost silných a zbytečných slov.
@michaela666 Tak to vidi autorka hádam sama, ze nestačí len to co pise. Ale dost neskoro.
@maaaadlaaaaa Ale kdeže. Nie som ani spasiteľka ani nič iné. Radu dostala. Skus čítať s porozumením. Mozno ju to skôr nakopne ako nejaké medové fúzy. Ale si nejaká zaujatá, zeby podobny osud? 😉
@jakreb Hele, neřeš osudy druhých. Napsala si "Ja som samostatna od 16.tich lebo zivot to tak chcel a nie nesťažujem sa. Malo to svoje velke plusy. Možno aj kvoli tomu som tam kde som...", Tak si bez užívat svého úžasného života a doufej, že jednou se Ti také nepřihodí něco, kdy budeš potřebovat poradit a narazis na takovou chytrolinu, jako jsi ty sama.
@alilali Hele, to iste plati pre teba. Ja neriešim nikoho osud. Takže bud taky dobrý a ty neries moj zivot. A mne sa uz urcite nic podobné nestane.
Nie som ziadna "chytrolina". Len nevidim dovod chovať doma lenivé lajno 4roky a cakat ze sa zmeni. Evidentne ty budes jeden z nich.
Pises nech neriesim (co nerobím) ale ze ty sa staras o moj zivot. Nerob to. Vdaka. Maj sa.
@jakreb Taky nemažu nikomu med kolem pusy, ale píšu kapkou empatie a nedostávám lidi ještě víc do kolen. Zaujatá vůbec a osud mám úplně jiný, asi se na to spíš koukám z pozice svobodné matky, která zůstala už během těhotenství sama a ví jak je to psychicky náročné.
@maaaadlaaaaa Iste. A napísala som, že som možno trochu tvrda ale za to uprimna. A ak raz spadnem do niečoho ako slobodna matka tak ako som napísala davam si sakra pozor na chlapov. A naozaj si uviazať ako slobodna s dieťaťom na krk leniveho chlapa co len čaká kto mu kde kedy co kúpi a da a postara sa o zivot? A 4roky?
@maaaadlaaaaa Tieto scenáre a omnoho horsie tu citas pravidelne. Za rok napise co ma robit lebo muz caka ze vsetko zaplati okolo deti z RP, ak on aj ma peniaze nic jej nedá a este je zle ak nemá teplu veceru-pri najlepšom, v horsom pripade dostane ešte aj cez tie usta? No ok. Tak nech s nim zostane, zalozi si krasnu rodinku, kludne este jedno dieťa a caka na zázrak ze sa zmeni. Tak nejako?
A nie nemam dokonaly zivot ale mam život taký ako som si zariadila. A tiez som prešla vselicim. Našťastie ma zivot naucil dost skoro (a to som bola pekne kvietko- tiez som mohla defacto skoncit ako sama s dieťaťom co si clovek uvedomí az neskôr) a preto som si vybrala pre život muza, ktorého milujem a on mna a mame spolu deti lebo sme ich chceli spolu. A starame sa o rodinu spolu nie ze mam na krku dalsie decko. Proste pisem zo života a áno v takomto prípade je empatia na dve veci.
Že je zakladatelka s líným budižkničemou si určitě už uvědomila, je pravda, že to uvědomění mohlo přijít trochu dřív. Co se týče miminka na cestě, asi bych hledala řešení, jak si ho nechat (pomoc rodičů pravděpodobně, sociální podpora), a chlapa vyhodit, protože dvě děti, myslím, budou stačit. 🙂. A myslet si, že někoho změní miminko a zázračně se z něj stane odpovědný pracant, to může tak holka v osmnácti.
@veroniqess Tak nejak som to myslela aj ja. Pekne si to zhrnula.👍😉 Ano mozno som sa nechala uniesť...Len proste tieto príbehy a este horsie ma vzdy "zdvihnu" , nakoľko naozaj nechápem preco to tie zeny trpia, kde je ich sebaúcta,...
Největší chyba je, že ho dotují rodiče a vůbec jim to očividně nevadí, takto nemá vlastně ani důvod do práce jít. Takže bych začala u rodičů, aby vám přestali peníze dávat, to ho musí snad donutit peníze obstarat. A že mu to není hamba, aby dospělýmu sveprávnemu chlapovi dávali na živobytí peníze rodiče a on se válel doma na koulích? Nějaká úcta, pokora k nim? Bere jejich finance jako samozřejmost a ty mu to toleruješ?
Žiješ s vyžírkou a čekáš s ním dítě, to je bigno🙂
Proč nechce partner pracovat? A jak dlouho nepracuje?