Holky budu se vdavat, uz jsem to oznamila i mame. Problem je ten, ze otec o svatbe nechce slyset (mama mu o tom jeste nerekla) pokud nebude vedet, ze pracuji 🙂 Jako je mi to smesny, nezivi me a ja jsem na to reagovala, ze se vdam s nim nebo bez nej. Nevim proc by mi mel klast jakykoliv podminky. Samozrejme, pracuji. Jde o problemy z mladi, kdy jsem menila praci jako fusekle nebo do ni vubec nechodila. Od tej doby me chteji kontrolovat, ukazovat smlouvy a tak. Jednou jsem uz tady psala, mozna nektere budete vedet.
Chci se jenom vypsat, nevim zda jsem reagovala spravne, proste mi prijde hloupe takhle mi klast podminky a fakt me uz nebavi tenhle cirkus neustalyho dokazovani.
@tulikiss To rozhodne nepotrebuji. Jen me zarazi, ze nechce slyset o svatbe pokud.... Jako co si o sobe mysli?
proste te stale nebere jako dospelou a je jen na tobe si vymezit svuj prostor a to ze ty jsi dospela a nepotrebujes jejich souhlas. pokud neprijde ,jeho problem ,jeho skoda. me vlastni tata taky nebyl na svatbe, presto ze byl pozvan. ten den jsem si na nej ani nevzpomela, je to jeho minus, ze o vse prisel.
Pokud sis opravdu srovnala život, společné bydlení a finance máte s budoucím mužem vyřízené, chodíš do práce atd., tak bych se na rodiče neohlížela. Já takhle na první svatbu chtěla tátu, rodiče se zrovna rozváděli, bylo to dost nevhodné, ale chtěla jsem, aby mě dovedl k pomyslnému oltáři, protože to se přece má, no ne? Celou dobu, co mě vedl, mi vysvetloval, jak s tou svatbou nesouhlasí a jak dělám chybu. Bylo mi poměrně čerstvých 18. Být tebou popřemýšlej nad tím, jak moc potřebuješ jejich požehnání. Pokud ty jsi spokojená se svým životem a rozhodnutím, pak jim prostě jen oznam, že se budete brát. Ne že to za tebe bude vyřizovat tvoje máti. Vezměte se skoromužem tvoje a třeba i jeho rodiče společně na večeři a v klidu to proberte. Pokud to nebudou brát vážně a budou vytahovat starší záležitosti, je to jejich věc 🤷
@mourovatakocka Zivot jsem si srovnala, i kdyz to trvalo 🙂 Pracuji, bydlime zatim v pronajmu, co je mym rodicum taky trnem v oku, nemam dluhy. Porad na me koukaji jako kdybych byla porad ta sama, jako pred deseti lety. Je mi uz 30, tohle uz proste nechci, nechci a nebudu jim nic dokazovat. To same jsem rekla mame a jsou oba pozvani na svatbu, kdyz neprijdou, jejich problem. Myslim, ze uz jsem dost velka holka, abych si nenechala diktovat podminky.
Správně. Být tebou promyslim tu společnou večeři, třeba je to trkne, že už ses posunula jinam. Pokud ne, pošli jim oznámení a nazdar 🤷
@mourovatakocka Ano, to udelame. Nechci se urazet ani utnout kontakt uplne, kazdopadne bude lepsi se videt co nejmene. Taky maji problem s tim, ze oba dva sme verici. Uz mi za to vynadali, ze mam vymytej mozek.
Tak to bývá občas taky problém s tím být oba věřící a rodiče ne, ale je to prostě tvůj život. I svatba v kostele se dá udělat dobře. A pokud nechtějí být na obřadu (protože je v kostele - mimochodem, byla jsem na obřadech v kostele i na radnici a ten kostel jednoznačně vede), ať přijdou aspoň potom.
Pokud po nich nechceš peníze na svatbu, aby něco chystali a další, tak můžou nesouhlasit, můžou říct, že nesouhlasí, ale to je tak vše, co s tím můžou dělat.
ono je také důležité v co věříte. Nemyslím to zle, opravdu ne, sama jsem věřící, ale některé církve jsou opravdu vymývači mozků
@martina8084 Ono bohužel pro některé lidi jsou vymývači mozků všechny církve s katolickou v čele.
@martina8084 Verim, ze Bible je pravdiva. Nesouhlasim ale s cirkvema.
jsi dospela svepravna a k tomu, aby ses vdala, nepotrebujes souhlas rodicu. naucila jsem se, ze moje rozhodnuti, jsou moje a rodice s tim muzou nesouhlasit, ale to je tak asi vsechno co s tim muzou delat.