asi nebudu psát vše do detailu, ale momentálně mě vyhodil přítel z bytu, a máme spolu půlroční dítě, já nemám nic, mohu k rodičům, ale jak se to řeší s penězi? chodí mi 10tis, a to mi fakt nestačí, on mi jen tak něco určitě nedá, řeší se to soudně? a mohu zažádat i o to aby malou nevídal? mám k tomu své důvody, hodně mi ublížil a nepřeju si aby po tom co mu je ukradený že rozbil rodinu a vyhodí mě s dítětem ještě někdy to dítě viděl, děkuju
Vse soudne 🙏🏻 pokud bude chtit, dite vidat bude, s tim nic neudelas.. alimenty mu vypocita soud.. ty koukni na kalkulacky online abys mela predstavu na co mas narok a trochu to nadsad, daj ti vzdy min nez si reknes..
Pak si muzes zadat o pridavky..
Hodně sil přeju. Na OSPOD co nejdřív, poradí i jak na dávky. Myslím, že se toho dá spousta vyřídit online přes https://jenda.mpsv.cz/, ale lhůty a pravidla neznám. Dá se tuším o alimenty žádat až 3 roky zpětně. Pokud bude chtít vídat, zabránit bohužel nelze.
já bych řešila přes OSPOD, případně pak soudně. Věřímže dost pomohou jak vyřídit dávky a alimenty
Dítě má právo na oba rodiče, pokud ublížil tobě, tak je sice debil, ale pořád tata. Jdi na OSPOD, zažádej o svěření dítěte do péče a alimenty. I na sebe, do 2 let věku dítěte.