Problémy s přítelem. Co mám dál dělat?

22. říj 2024

asi nebudu psát vše do detailu, ale momentálně mě vyhodil přítel z bytu, a máme spolu půlroční dítě, já nemám nic, mohu k rodičům, ale jak se to řeší s penězi? chodí mi 10tis, a to mi fakt nestačí, on mi jen tak něco určitě nedá, řeší se to soudně? a mohu zažádat i o to aby malou nevídal? mám k tomu své důvody, hodně mi ublížil a nepřeju si aby po tom co mu je ukradený že rozbil rodinu a vyhodí mě s dítětem ještě někdy to dítě viděl, děkuju

lv
22. říj 2024

Dítě má právo na oba rodiče, pokud ublížil tobě, tak je sice debil, ale pořád tata. Jdi na OSPOD, zažádej o svěření dítěte do péče a alimenty. I na sebe, do 2 let věku dítěte.

l_
22. říj 2024

Vse soudne 🙏🏻 pokud bude chtit, dite vidat bude, s tim nic neudelas.. alimenty mu vypocita soud.. ty koukni na kalkulacky online abys mela predstavu na co mas narok a trochu to nadsad, daj ti vzdy min nez si reknes..
Pak si muzes zadat o pridavky..

baboone
23. říj 2024

Hodně sil přeju. Na OSPOD co nejdřív, poradí i jak na dávky. Myslím, že se toho dá spousta vyřídit online přes https://jenda.mpsv.cz/, ale lhůty a pravidla neznám. Dá se tuším o alimenty žádat až 3 roky zpětně. Pokud bude chtít vídat, zabránit bohužel nelze.

heidi91
31. říj 2024

já bych řešila přes OSPOD, případně pak soudně. Věřímže dost pomohou jak vyřídit dávky a alimenty