Problémy s mojí maminou.

annacee
17. únor 2020

Předem se omlouvám za tento dotaz, ale ja fakt už nevím co si počít.
Moje mamina se před pěti lety zbláznila do chlapa (bohužel debil všech debilu). Zaplatila za nějaké dluhy, za jeho syna taky, vytáhla ho z pruseru. On ji premluvil aby si koupila hrubou stavbu 200 km od nás. Koupila to, zaplatila přestavbu, platí hypotéku. On nemůže nic vlastnit, protože má exekuce skoro na 2 mega. Přispíval něco málo na hypoteku, něco tam teda udělal, ale jinak se moc neangazoval. A začaly problémy...zakazoval ji jakékoliv návštěvy, z práce rovnou domů, za námi jezdila jen na zaprenou, když byl na cestách (kamionak). Je to hrozný cholerik, který i máme dost často říkal věty typu: jiný chlap by si o tebe ani kolo neoprel, apod., řval na ní, pak.ji za to kupoval drahé dárky. Prostě psychický teror. A mama mu bohužel vše věřila. pak přišel na spásný nápad...že chce aby mama přepsala půlku baráku na jeho syny, nebo aby mu tam nechala zřídit doživotní věcné břemeno...prý abychom ho nemohli vyhodit, kdyby se mámě něco stalo. V tomhle naštěstí mama neustoupila. Skoro dva roky snášela jeho scény, kterých jsem byla dvakrát i svědkem, když náhodou povolil, abychom přijeli na návštěvu.
Nakonec máme řekl, že ho má vyplatit a že teda vypadne. Když secetla všechny dluhy co na něj a za syny zaplatila, tak se dostala k částce asi 30000. To mu bylo málo, chtěl čtvrt mega. Nakonec mu dala sto tisic a fakt na podzim vypadnul. Ale ještě ji stihnul přemluvit, aby si pořídili psa...dogu, že které se akorát stalo pro.loji maminu domácí vězení.
Každopádně je mamina od listopadu sama v nedodelanem baraku, 200 km od nás, bez jakých koloc známých. A teď začal problém. Mama se tam hrozně bojí. Barak je na krasnem miste, ale v chatove oblasti. Nikdo ze ze starousedliku se s ni pry nebavi, prptoze tyra psa (pes spi v boude), dokonce na ni uz daly oznameni na obecni urad. Neustále mi posílá nemluvene vzkazy, že je úplně v prdeli, že by si nejraději něco udělala. V praci se sesypala. Dokonce i zadonila, abych tomu blbovi zavolala a premluvila ho, aby se k ni vratil, ze na nej ten barak prepise. Dneska už i vzkaz, že má panicke ataky. Nakonec tomu blbovi volala sama. Ten ji samozrejne poslal nekam. Ja ji pořad o rikam, ať se nechá přeložit do prahy, že se bydlení nějak vyřeší. Zatím třeba u nás (tchanovci by to nějak přežili), pak az se přestěhujeme, tak že tam bude místnost volná. A.mezi tím může hledat pozemek, vše si zařídit apod. Dokonce jsem už ji i našla firmu, která ji ten barak na jihu dodela, aby ho mohla pronajímat. Ale to říká, že nejde, protože vo práce, co pes. Ani na navstevu neprijede, prptoze ma psa. Do toho pořád lovi nějaké chlapi, jen aby nebyla sama. To že to jsou většinou fakt extra pripady, to radeji ani nerozepisuji. Vůbec nevím co s tím. Když vidím, že mám na WhatsAppu vzkaz, tak se mi už dělá blbě. Chlap je uz na téma moje mama uplne alergický.
Sorry za výlev, ale ja jsem fakt v koncích.

cikitkapb
17. únor 2020

Podle mě by bylo nejjednodušší to prodat, tak jak to je, i tak to prodá za dost. A psa si vezme s sebou do Prahy, nebo kde to bydlíte. Moc jsem teda nepochopila, z čeho ho jako vyplatila, když on tam ničím nepřispěl. 🤔To spíš měl on jí vrátit ty prachy za dluhy, co za něj a jeho děti smázla. Nu a až bude máma poblíž Vás, hnala bych jí k psychologovi... Jakou auru má, takový lidi přitahuje. Proto si nikdy nemůže najít normálního chlapa... Protože sama má psychické problémy a asi i sebevědomí na nule, no a ty debilové to všechno poznaj.

annacee
autor
17. únor 2020

@cikitkapb Prodat to nechce. Už si nechala udělat odhad a když by to prodala, Tak po splaceni hypotéky by ji na nové bydlení nezbylo. A do pronájmu nechce. K nám může i se psem nejdřív na podzim, až bude hotový barák. Tchanovci tu psa nechtějí a už vůbec ne takové tele. Toho blbá vyplácela, prptoze ji.vycislil kolik do baráku vrazil, kolik.toho udělala a taky kolikrát zaplatil část hypotéky. To, že.mu ještě pořád platí auto, které je napsané na ni, které mu nakonec vlastně zůstane, to je další.vec. Psychologa odmítá, prptoze se bojí, že.ji hospitalizuji. Ja.fakt už nevím co dál. Uz jsem ni i založila profil na seznamce, ale bojím se, že to bude mít.zcela opačný.efekt než doufám. Ona mi pořád volá, že ho má.porad rada

cikitkapb
18. únor 2020

@annacee Jako bys psala o mojí mámě. Nicméně já jsem jí prostě k psychologovi dohnala, protože se chtěla vídat s vnoučkem. Pokud nechce pomoct, tak jí stejně nijak nepomůžeš. Nemůžeš řešit její problémy za ní. 🤷🏻‍♀️

mourovatakocka
18. únor 2020

Prodat to nechce, bydlet tam nechce. Promiň, ale tohle nemá normální řešení. Jediné racionální řešení by bylo barák prodat, psa darovat - pokud je třeba čistokrevný, nějaký chovatel bude rád. Pokud tam zůstane, bude ten její magor vždycky vědět, kde si ji najde, může obcházet kolem baráku a strašit, pes ho zná, tak ani nebude hlídat. Mmch má-li barák a psa trvale v boudě, byla bych jako sousedka taky hořká. A jako člověk bych se rozhodne míň bála, kdybych měla psa za zadkem kamkoliv se hnu. Hledat hned dalšího chlapa je kravina, nabalí zase na sebe nějakou existenci a to ani nemá vyřešený svůj život.