Problémy s mámou...

katanovobran
23. čer 2024

Ahoj holky.Mam na srdci velký balvan který potrebuju odvalit dolu a proto píšu.
Nevim jak bych začala ale moje vlastní máma mě zkratka ničí .. psychicky mě vydírá,já pro ni vše dělám například teď měl její manžel oslavu narozenin vše sem připravovala od jídla až po posezení na všem sem se zúčastnila a to podotýkám ze mám malé dítě,během příprav na mě její manžel neustále vyjizdel za něco.Bylo mi to strašně líto tak sem se rozbrecela protože sem se opravdu snažila a sama padala na hubu protože sem do půlnoci den predtim stal u plotny.Moje matka na to reagovala tak proč brecim ze sem hysterka s citlivá jenže mě to opravdu mrzelo,oslava proběhla prohlizela mě tam .. měla tam své kamarádky mě prakticky ignorovala.Zjistila sem taky ze mě hodně často pomlouva u svých kolegyň v práci,ze sem složitá osobnost atd atd od dětství je to nastavené tak ze se starala o to aby jsme neměli hld a chodili hezky oblikane tím to ale končilo .. ona di ale mysli jak skvělá máma je a ze vlastně máme byt vděčni.Pbcas si zs mnou chodí půjčit peníze a když řeknu ze nemám je na mě naštvaná.Kdyz ji je pujcim a zeptám se kdy je vrátí tak mi na to odvěti ze sem Lakoma.Meho syna jejího vnuka prakti k nehlida,je unavená z práce,jsou mu 3 a měla ho 2x venku když k ni prijedu na návštěvu vymysli si pro mě nějakou práci a rafinované to řekne tak zda bych nechtěla udělat to a to znějí boli zada..já už takhle ale dal nemůžu,sem z toho úplně v haji už tohle nezvládnu dal nést ale kxyz ji něco řeknu nebude se semnou bavit a spolu s ni i moje tety její svagrove.Je mi ze všeho na nic 😟

j.a.n.i
23. čer 2024

No, asi takhle, ona není povinna ti hlídat dítě a ty nejsi povinna ji připravovat oslavy ani půjčovat peníze... Viděla bych to na bezpečnou vzdálenost 100km, to vyřeší všechny problémy 😎

katanovobran
autor
23. čer 2024

@j.a.n.i já vím ze není povinna ale když si třeba člověk potřebuje odskocit k zubari někdy tak by to bylo fajn

hennrietta
23. čer 2024

Chápu, že je to máma, ale tenhle člověk by mi nestál za to, abych kvůli němu přišla o svoje peníze a energii.
Co bych udělala já...
Peníze bych jí vůbec nedávala, když je nevrací a nic bych za ni nedělala a neuklízela. Nemám problém pomoct, ale snaha musí být vzájemná.
S hlídáním nepočítej. To bych si radši lékaře domluvila na den, kdy bude mít chlap volno nebo dobrá kamarádka, kdyby to bylo fakt nutný.
Pokud příbuzný dají na ni a nebaví se s tebou, tak taky o starost míň, i když to zamrzí...🙂

Zní to hrozně, ale myslím, že se ti rozhodně uleví, když nebude tolik figurovat v tvém životě a nebudeš mít nějaká falešná očekávání, že se změní. Ona se nezmění, musíš se změnit ty. 😉

rebe
23. čer 2024

Kdyby to byla kamarádka, jak by ses zachovala. Stýkala by ses s ní dál? Nebo bys ji považovala za toxického člověka, kontakt s nímž ti nedělá dobře? Protože to, že tě ten člověk porodil, ti nedává ani právo od nějk očekávat víc, ani povinnost si toho od něj nechat víc líbit.

zmrzlinka
23. čer 2024

Omez styky na minimum a hlídat asi nebude nikdy.Budete si muset s partnerem vystačit sami nebo si najít paní na hlídání.

daisymaminka
23. čer 2024

Proč organizujete oslavu jejímu manželovi a stojíte do půlnoci u plotny? Navíc matka 3 letého dítěte. 🤷‍♀️
Chce to jasná pravidla a to, že se takto necháte zneužívat a manipulovat dobré není.
To, že nehlídá, za to bych se nezlobila.

marketa1218
23. čer 2024

@katanovobran promiň, ale nedá se to číst🤷‍♀️.

levandule_k
23. čer 2024

Osobně si myslím, že by bylo dobré takový vztah s matkou utnout a vůbec se s ní nestýkat. Každá chceme funkční mámu, která nás podrží, když je nám do ouvej, ale ne vždy to tak je.

Nepsala jsi kdysi, že nemůžeš najít kamarádku, že tě lidi úplně nepřijímají? (Nebo tak nějak)