Problémy s mámou

petull77
12. čer 2016

Holciny, matky, zeny, prichazim si pro podporu a mozna i radu.... Prosim ze mému miminku neublizi stres... Řeknete mi ze ne ☹ ja jsem dost silný člověk, ale tak mam jen jedny nervy... Vcera jsem zjistila ze matka je závislá na tramalu a neurolu, vubec nechce nic resit, delat, léčit se, neuznává, ze ma problem... Ja jsem z toho fakt smutná, spatna, nevim, jak se k tomu postavit... Co delat. A hlavne je mi nejvic líto mimiska, nedovolím, aby mu cokoliv a kdokoliv ublížil, a ted tohle... 😢((( snad se ma u mne dobre i tak, achjo.... Sdílejte zkušenosti, názory, budu vděčná za cokoliv! Dekuji....

serrena
12. čer 2016

@petull77 Nezáviděníhodná situace opravdu. Bohužel mámě nemáš možnost pomoct, jestliže nebude sama chtít. Jestli pro ni ani vnouče není motivací, pak už nevím co. Předpokládám, že jí ho určitě nesvěříš ani pochovat, aby mu pod vlivem léků neublížila. Snaž se být co nejvíc v klidu už kvůli drobkovi. Spousta žen zažila velký stres v těhotenství a dítě je v pořádku, ale samozřejmě bude lepší pro vás oba, pokud se ti podaří stres zmírnit. Kolikátý jsi tt?

ivatko0406
12. čer 2016

Tady je kazda rada draha. Ten stres ti kazdopadne neprospiva. Vyvaruj se ho jak jen muzes. Neni nejlepsi ani pro tebe ani pro miminko. Jisteze se ma u tebe dobre, ale bez stresu mu bude jeste lepe. Zkuste si o tom s mamkou jeste promluvit. Opravdu si neda rict? Kdo ji to porad predepisuje? Ten doktor musi taky videt, ze uz je to na hranici a mel by s tim neco delat. Kde maminka ty leky porad bere?

urtica
12. čer 2016

Nemůžeš dělat vůbec nic - máma je dospělá osoba zodpovědná sama za sebe. Matce můžeš nabídnout pomoc - v případě, že bude mít pocit, že ji potřebuje - ale to je asi tak vše.
Jediné co - asi bych jí upozornila, že po dobu trvání závislosti jí vnoučka svěřovat nebudeš (nemyslím, že bys jí ho nemohla dát ani pochovat, to mi přijde trošku přehnané - pokud se pochopitelně nebude klepat a nebude zjevně mimo).

naomi6
12. čer 2016

@petull77 Asi bych si s maminkou sedla a zkusila si promluvit o tom, co je příčinou její závislosti. Nabídla bych jí pomoc. Záleží na ní. Ona sama musí chtít něco řešit. Jinak si myslím, že na miminko to nemá takový vliv, neboj. Příroda je mocná. Držím moc moc palce a hodně štěstí.

petull77
autor
12. čer 2016

@ivatko0406 tyhle léky se daji bohuzel uplne snadno sehnat pres různé prekupniky, kontakty jsou na vsude možné na internetu... On ma svého psychiatra, ten ji podle me predpesal prvni... Pak si sehnala sama. Ti co to prodávají bývají bohuzel často i doktoři... Nicméně je to fakt snadno dostupné ☹

petull77
autor
12. čer 2016

@serrena dekuju... Jsem ve 20tt... Snažím se to brat trochu s odstupem, hodne o tom mluvím, řeším, partner, segra a kamarádky jsou velkou oporou, obrovskou... Takze aspoň na to nejsem sama a stres nejak ventiluju... Ale je to tezke no :(

petull77
autor
12. čer 2016

@naomi6 prave dnes jsme ji pomoc se segrou nabídly, ale ona vazne neuznává zatim ze ma problem... Ona prošla boreliozou, ma nejake neuropatie jako následek a navic ji v únoru umřel partner, takze ma to tezke... Ale snažily jsme se ji vysvětlit ze léky nejsou řešením.... Dekuji moc za palce a podporu! Ja věřím v to ze mimi vi ze ho milujeme a těšíme se na nej a cítí to ze me a bude tak snad v poradku...

petull77
autor
12. čer 2016

@urtica ano, pomalu sama dospivam ke stejnému názoru, ze je dospěla a zodpovědná sama za sebe... Ale je to pro me tezke, hlavne jsem člověk který vzdy potrebuje najit reseni a pomoct a dokončit to tak aby to dopadlo dobre .... :((

mikilenka
12. čer 2016

Zdravím Tě. Je dobré si připustit, že jí ráda pomůžeš, ale jsou to její rozhodnutí, její život. Byla by chyba, kdyby ses kvůli tomu hroutila, ikdyž je to těžké. Teď jsi v první řadě budoucí maminka, to je to nejdůležitější. Rozhoduješ za miminko. Chtě nechtě musíš eliminovat stres jak jen to bude možné. Hodně pomůže o tom mluvit - jak jsi psala s přítelem, rodinou. Tento problém se může táhnout dlouho. Ikdyž by bylo skvělé vyřešit to hned a šťastně pro všechny. Tobě ještě zbývá hodně týdnů do porodu. Držím palce, abys to co nejlépe ustála. Přeji hodně sil.

urtica
12. čer 2016

@petull77 Já to naprosto chápu - zažívala jsem to se svou matkou mnoho let...proto to píšu. Je to opravdu marná snaha a ač to bude znít tvrdě - zbytečně vynaložená energie (pokud ona sama nebude chtít). Ale vnouček (vnučka) by pro ni časem mohl(a) být motivací...to už je ovšem na ní.
Zkuste se každopádně soustředit hlavně na sebe - a na miminko.

petull77
autor
12. čer 2016

@urtica a muzu vedet, jak to dopadlo.... ? s tvou matkou? no ja uz ji venuju energii pres 4 roky, nejdriv ta borelioza, furt neco, je to hrozne problemovy clovek, uz ji skoro jako matku ani nevnimam, ale hlavne jako cloveka, ktery ma furt problem, furt se o nej nekdo musi starat a porad lidem stezuje zivot... pak je mi to ale zase lito no, je to prece jen zena, ktera dala zivot me... uvidime co vnouče, zda bude motivaci... dekuji moc!!

petull77
autor
12. čer 2016

@mikilenka napsala jsi to moc krasne... ano, je potreba myslet v prvni rade na sebe a na miminko, v takovych chvilich na to na chvilinku zapomenu, avsak jen na chvilku, pak uz zase hladim brisko a povidam si s malou a slibuji ji, ze se mnou mit takovehle starosti nebude a ze to ted mme tezke ale ze jsme tady jen a jen pro ni... moc dekuji za vlidna slova plna podpory!

lv
12. čer 2016

Jak je na tom? Myslím teď, zdravotně - ty neuropatické bolesti jsou velmi silné, ovlivňují možnost pohybu, tlumení bolesti je nutné - kde se léčí, neurolog, nějaké centrum bolestí? A psychiatr - napsal jí i nějaká antidepresiva? Při ztrátě blízkého člověka jsou na čas řešením, ne jen neurol, který sice zklidní, uleví, ale neléčí (+je návykový, nutno zvyšovat dávky, abstinenční příznaky..) a jak jsi to objevila? Má abstinenční příznaky? Bývá omámená, nebo bez nich neschopná žít, být? Každopádně souhlasím, že pokud se léčit ze závislosti nechce, problém nevidí, je to její zodpovědnost..
Dej jí svoji podporu, ať ví, že jí pomůžeš, když bude třeba..
Zkus kontaktovat jejího psychiatra..

petull77
autor
12. čer 2016

@lv no urcite bolesti nejake ma... k neurologovi chodi, i k psychiatrovi... ted jede na mesic do lazni s diagnozou neuropatie.. nicmene verim, ze existuje i jina lecba nez Tramal... nevim co ji dava neurolog za leky ale nejake urcite ano... tohle jsem objevila nahodou, kdyz jsme ji prehravali data ze stareho telefonu do noveho, psala si s nejakym prekupnikem, ze objednava to a to mnozstvi tech a tech leku, a on ze ok, sejdeme se tam a tam a cena 6000, tak to jsem byla totalne v soku... hodne ji taky bere na hul, pritom nechapu, proc to kupuje takhle, kdyz ji to muze predepsat psychiatr,v normalnim mnozstvi... no ano mam v planu mu zavolat zitra a probrat to s nim...

serrena
12. čer 2016

@petull77 zkus si říct, že když se teď budeš nervovat, tak tím ničemu nepomůžeš a máma se nevzpamatuje. Takže to vlastně nemá cenu. Cítíš už pohyby? Když mě něco trápilo a malý se začal vrtět, tak mi to moc pomohlo. Jakoby mi chtěl dát najevo, že je tu se mnou 😊

petull77
autor
12. čer 2016

@serrena je neuveritelne, ze zrovna dnes jsem v aute citila pohyby poprve!!! jakoby mi fakt mimisek chtel dat neco najevo... ze je tady, u me se mnou, ze jsme dva

lv
12. čer 2016

no, tak to už v tom lítá, pokud to kupuje takhle..co ti na to řekla? přiznala to? kolik toho bere? to asi nevíš, viď..no možná i neurologa bych zkusila informovat..léků na bolesti je víc, můžou jí je střídat, řešit v těch centrech pro léčbu bolesti..obávám se, že možnost bez léků u těžké/těžší neuropatie hned tak nebude, ale ta závislost je problém..jinak jsi na ní nic neviděla, dřív?
Držím moc palce, ať se ti daří a jí taky..

petull77
autor
12. čer 2016

@lv tak jasne ze přiznala, kdyz jsem ty sms četla a uhodila na ni... Nicméně rekla ze je to prej nejakej doktor, který ji to nabídl primo v ordinaci nebo co, moc tomu nevěřím... a kolik toho reálné bere jsme z ni nedostali... Rikala na spaní a na bolest jeden, ale to se mi nezdá... Neco breptala ze bez toho léku na bolest nevyjde schody, ted je na me urazena protoze jsme ji ty prasky odvezla a nechala tam jen jedno platicko a rekla ji at si zajde k normálnímu doktorovi pro normální na předpis... Vsimala jsem si ze se chová divne ale přikladali jsme to tem neuropatiim, borelii, prechodu a tak no... Tohle me fskt nenapadlo ☹((

lv
12. čer 2016

to věřím, že tě to nenapadlo, dost se toho dá zamaskovat..takhle jsi to udělala dobře, nechat jí jen omezený množství..možná se bála těch lázní, co kdyby jí tam došly, ale to je blbost, i tam je lékař možná už jí to jen tak ve větším množství nechtějí psát..

petull77
autor
12. čer 2016

@lv jo neco o tom povidala, ze chtela vetsi mnozstvi, protoze nevi, jestli tam jeji doktor pres leto bude... ale vis, jak ver tomu... uvidim zitra co ten psychiatr mi povi, neurolg nevim jak se jmenuje... nicmene prasku na bolest i spani je spousta a proste bych chtela aby to mela pod kontrolou nejaka lekarka, spis nez neomezene mnozstvi za strasne premrstene penize

lv
12. čer 2016

@petull77 držím palce!!!

kittykat22
12. čer 2016

Nespravis nic. Pozri sa na to z ineho uhla. Roznych ludi robia stastnych rozne veci. Chapem ze ti moj postoj pride postaveny na hlavu. Moja mama je zavisla na alkohole - cele roky. Samozrejme podla nej je vsetko v poriadku. Uz s nou nebyvam a nechavam jej zavislost tak ako je. Ona je zjavne stastna, vsetko funguje a zivot je podla nej krasny. Presvedcovat ju o opaku nema zmysel. Kazda z nas si zije to svoje a vsetko ide. Moja snaha jej pomoct viedla len ku konfliktom, hadkam a odsudzeniu. Dnes pride k nam, pohra sa stastna s dietatom, v mojej pritomnosti pije len striedmo - jedno, dve piva a hovori, ze to ma na ledviny (haha) a ide domov. Zmierila som sa s tym, ze dcera ma niekedy viac rozumu ako matka. A je mi v ramci moznosti dobre.

verusky
12. čer 2016

@petull77 nečetla jsem všechno, ale děvčata spravne radi- mama je dospela a Ty muzes jen nabidnout pomoc.
ale k miminku- zaziva uz ted v zivote dobře i spatne. to je v poradku. jen mu vysvetli, ze to spatne nemá s nim vůbec nic spolecneho, ze Te trapi jeho babicka a ze to tak v zivote je, ze se deje něco, co neovlivnime. ale ze miminko miluješ, tesis se na nej a to trapeni s nim nesouvisi.
neboj, jsou vetsi trapeni pro miminka... když ho nechce jeden z rodicu atd..... mam to za sebou u posledního... ma pet mesicu, chranila jsem ho, co mohla a je to vesely pohodovy klucik...
takze miminko ochranuj a miluj 🙂 a trapeni prozivej s vysvetlenim 🙂
a drzim palce s mamkou 🙂