Ahoj, ráda bych znala názor někoho jiného,nezaujatého. Přítel se stal závislým na online pokeru a fotbalu na mobilu, hraje to s bývalým kolegou z práce. Máme malou dcerku a netráví s ní moc času. Na procházku se mu nechce, je moc horko - ale za hodinu se jde projet na kole. Nemůže nás vzít do zoo, protože nejsou peníze - ale prochlastat za večer 1500 s tím kamarádem problém není. Přijde mi, že si nás prostě neváží. Dcera nebyla plánovaná, ale řeknu to tak že on ji chtěl více než já! 🤷♀️ Je to hodně urážlivý typ, provokatér a pořád má nutkání s každým ve všem soutěžit. Oplacet mu jeho chování nemá cenu. (příklad : má přidělat lišty víc jak měsíc a řekne mi že se mu nechce tak mu reknu že mě se taky nechce vařit. Tak mi řekne ať nevařím a pošle mě do pí, že to dělat nebude vůbec.) Z našeho vztahu se totálně vytratila úcta a respekt. Když mu řeknu, že takhle to dal nejde, že nejsem šťastná tak mi řekne, že tam jsou dveře tak ať jdu. Vadí mu, že to probírám s kamarádkou, protože někomu tohle napsat prostě musím.
@ve_run_ka předně chci říct, že je mi to líto, kvůli Tobě i dcerce. Za mě platí hlavně komunikovat.. Co si udělat hezky večer u sklenky a v klidu mu říct, že tohle ne. A jestli nemá nápad, jak to dělat jinak. Vzhledem k tomu, že je souperivy, tak bych mu podsunula myšlenku tak, aby si myslel, že na to přišel sám. Kolik je dcerce? Řekla bych mu, že potřebuje vzor a jestli je ochoten tím být a jestli jo, že se jí musí víc věnovat.. Co myslíš, zabralo by to?
Já teda bych se člověka, který mi dá facku spíš chtěla stranit.. Bála bych se že se to může stupňovat a o děti.. Čeho si na něm vazis? Moc jeho kladu jsi zatím nezmínila..jak dlouho jste spolu?
@nazka no, on si sklenku určitě nedá, jedině tak pivní. Dcerka má 2 roky. Je to určitě i tím, že přibral 20kg není tak rychlý jak by asi chtěl a je mu holt pohodlnější ležet na gauči. Já se ho také stranim 😊 a ví, že kdyby se to ještě jednou opakovalo okamžitě odcházím k rodině a veřejně to napíšu na fb na jeho zeď. Jsme spolu skoro 6 let. Nikdy jsem si tohohle nevšimla. Ale i jeho babička říká, že by se měl trošku krotit. Tak jak s ní mluví je mi stydno. Klad je snad to, že občas něco sám od sebe doma udělá. Ono to začalo v té práci. Měl tam kamarada, který má přítelkyni a ta holka musí poslouchat údajně na slovo. Rekonstrukci a všechno resi ten klučina prý s otcem, ona do ničeho nesmí mluvit a peníze prý taky dává ona jemu, protože splacejí její dluhy. Od té doby se hrozně měnil v chování.
Dřív by si nedovolil mi říct, ať jdu do p. Nebo že tam jsou dveře. Všechno to přebral od něj. Sám mi to řekl, že ten klučina tě holce řekl, že jestli se jí nelíbí tam jsou dveře že ženských je spousta.
Mas doma pekneho kretena, co na to rict vic...
@jako_mala_holka právěze nejsem jediná tak jsem chtěla znát názory, zda se to u někoho zlepšilo a případně jak. Taky nejsem svatá když se do mě začal navážet taky jsem mu nadala.
@ve_run_ka to nevim, muj manzel je normalni
@jako_mala_holka gratuluji.
@nazka ono taky ještě před půl rokem byl ochotný kdyz dělal na směny být s malou o víkendu vzhůru. Buď vstával brzo ráno nebo šel spát později. Teď vůbec, ikdyz vidí že už nemůžu. Pytle pod očima až na zem, prý se vůbec nesmeju. Nemám čemu. A ještě mu ten kamarád ve čtvrtek zas psal ať přijede do hospody chlap mu napsal, že ne a on mu napsal že ať mě dá k telefonu, že mě přemluvit. Takze samozřejmě on je ten chudacek a já ta mrcha, která ho nikam nepustí... Jako by se mě ptal 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@ve_run_ka tak uz jsem psala, ze nevim, co na to rict jineho, nez ze mas doma kretena... ocividne ma i dementniho kamose... ale primarne je chyba v nem, ne v kamaradovi/kolegovi... jak to vyresit, fakt nevim, davala jsem si pozor, s kym budu a s kym si poridim dite (nic ve zlem, ale je to tak). muzes si s nim asi promluvit, ale rikas, ze to nepomaha, tak asi jen odejit, co chces delat, kdyz si te nevazi? Chces byt s nekym takovym? I kdyby to chovani nebylo "z jeho hlavy", tak uz jen to, ze se necha nekym ovlivnovat, neni uplne ideal, nemyslis?
@jako_mala_holka to bylo pro tu druhou slečnu. Asi jsi přehlédla to, že jsme spolu 6 let a nikdy takový nebyl dokud nepoznal toho kluka což je asi jeden rok. Nevím jakou máš představu, ale sama vím co to obnáší. A z rodicaku opravdu neseženu peníze na 2 měsíční kauci 😊 protože socka apod ti to proplati až zpětně. Neboj to mám zjištěné už dávno 😉 k mamce bych ani nemohla má malý byt a táta je na tom stejně, možná hůř s tím místem.
@jako_mala_holka nikdy jsem to nechápala dokud jsem si to nezažila. Že se opravdu takhle člověk může změnit za pouhý jeden rok. A jeho chyba? To nikdy neuzna, ještě budu já za krávu. Kdykoliv jen zmíním že asi za to může on je konec debaty. V jednom případě mě pošle do prdele v druhém odejde pryč. On takový nikdy nebyval. Prostě se asi nechal strhnout tím jaký je kolega frajer když ho ženská poslouchá. Podle něj je ženská na vaření praní úklid starají se o děcka a chlap je doma na gauči s kamaradama v hospodě, na fotbale nebo na rybách. prostě chlap má svoje koníčky, ženská ne. Tečka.
@ve_run_ka ja na tohle proste nejak neverim, ze se clovek zmeni ze dne na den, no... a rikam, pokud to nechce pochopit nebo o tom mluvit, resit to, co chces delat? Trpet to?
A ne, neprehledla jsem, ze jste spolu 6 let, to nic o nicem nevypovida... mohl se tak chovst i predtim, mohly byt nejake naznaky, ze se necha snadno ovlivnit, nemusela sis toho vsimnout, nebo to nechtela videt, atd atd... nerikam, ze to tak je, ale ze to tak mohlo/muze byt... sama rikas, ze dcera planovana nebyla... chtela jsi s timto clovekem rodinu? Chtela sis ho vzit a byt s nim? Chces to ted?
Ahoj,
úplně nezaujatě ti můžu říct, sbal sebe a malou a odejdi od něj.
Sama tak nějak tušíš, že nějaká náprava není možná, a tušíš správně, musel by totiž chtít kromě tebe i on. On je teď ve vleku dvou závislostí, jedna online (to samo o sobě je blbý) a druhá, horší, je ve vleku kamaráda, kterého obdivuje (...jak to má doma zařízený se svou holkou, obdivuje, vzhlíží k němu jako k někomu, kdo to má fajn seřazený a tenhle obdiv je něco jako zamilovanost, nemyslím tím, že by byl do svého kámoše zabouchlej, ale přirovnala jsem to k zamilovanosti proto, že když jsme zamilovaní, nevidíme, neslyšíme... a když nám někdo, byť hodně blízký řekne, že bysme se měli hodně rychle odmilovat, protože to není dobrý - nevnímáme.)
Takže... náprava možná je, ale ne v současné situaci, kdy ty budeš něco "lepit" jak to půjde, a ono to už moc víc nejde, a na druhé straně on, nevyvine žádnou aktivitu, takže se stane to, že za rok nastoupíš v lepším případě do práce a budeš se snažit z toho kolotoče nějak vybruslit, nebo v horším případě otěhotníš a budeš ještě ve větším sevření, než jsi teď.
Malá v prostředí, v kterém teď je nasává ne zrovna vhodný vzorce, které si ponese jako něco zcela běžného dál, do života.
Sbal sebe i ji a běžte od něj.
@jako_mala_holka já věřím, že se někdo tak může změnit.. I tak rychle. Viděla jsem to u svagra. Dřív usměvavý typek, teď zpruzelej člověk, kterého dokáže moji sestře dát facku.. Prý to teda už pár let neudělal 🙄 každopádně chci říct, že přeměna směrem dolů je mnohem snazší než nahoru.ted je dokonce i na antidepresivech..
@ve_run_ka jste spolu dlouho, nějak věřím, že kdyby pochopil, že to myslíš vážně ubere. Ale chtělo by to bez vycitek. Kámoš je pěknej vůl teda, ale bohužel některý vztahy takhle fungujou, u jednodušších lidi, kde chlap dává najevo převahu. Dcera už je velká, už tohle všechno vnímá. Jestli ji má fakt rád, zkusila bych přes cítí na něj.. Můj muž je cholerik, často se ho ptám, jestli chce aby si ho holky pamatovaly jako nerva a většinou ubere.
Odejdete od nej. Ta facka by pro me byla posledni ujisteni.
Já bych odešla po té facce. Udržet vztah musejí chtít oba. Můžete zkusit partnerskou poradnu, ale v mém okolí mám jen málo párů kterým pomohla :(
Já odešla s 2 dětmi k mámě, do malého bytu, měla jsem s dětmi dohromady pidi pokojíček. Takže pro začátek dobrý, byli jsme u ní přes rok a zvládli jsme to. A to jsem byla ještě bez práce, protože mi skončila smlouva, a už jsem v tý práci nechtěla být, abych se nevracela, tam kde jsme před tím žili. Takže, když člověk chce něco změnit, tak přestanou existovat výmluvy.
Taky jsem, možná s ještě větším d.....m, žila 13 let, a taky byl na začátku byl jiný. Máma mi říkala, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Taky se postupně měnil, vadilo mu, že mu nedělám večeře, ale že chodil skoro každý den do hospody, bylo v pořádku. Za celou dobu vztahu mě 3x zmlátil. A víš k čemu mě to dovedlo, naučit se vážit si sebe a mít se ráda. Proto jsme odešla az tak pozdě, protože jsem si myslela, že se změní. Ale bylo to jinak, měla jsem to hledat u sebe, tu hrdost, a že mám právo žít normální život, kde mě nikdo neponižuje, neuráží a nebije. Jako byla to velká životní lekce a nelituji těch 13 let, a nelituji že jsem pak udělala ten zásadní krok v mém životě. I po 8 letech co jsem pryč, tomu stále říkám,že žiju nový život, protože to tak je. Moc si toho vážím, jak teď žiju a jak se mám dobře, protože nemusím žít v každodenním stresu.
Chtěla bych jen říct, že jsem zažila také to, že můj ex manžel se změnil během jednoho roku a dřív takový nebyl. Takže opravdu to možné je (to jen pro ty, které píší, že si máš dávat bacha koho si nabrnkneš).
A netrápí ho třeba něco, že se tak chová a svoje problémy řeší tak, že kope kolem sebe, nadává ti, je líný něco dělat? Psala jsi, že přibral 20kilo. Jemu to nevadí? Musí mít nějaký problém, spokojeny člověk se takhle nechová. To že to říká, tamhle jsou dveře může říkat i jen tak, on ví, že tě má jistou a že nepůjdeš, protože nemáš kam. (Můj to říkal taky, ale jednoho dne jsem fakt šla, naštěstí jsme neměli dítě).
Nevím moc co poradit, u nás žádné debaty nepomáhaly, spíš on nic nechtěl řešit, něco slíbil a zachvilku zas to samé, musela jsem odejít. Zkusila bych mu ještě znovu říct, že a ním chceš být, ale musí být na to dva, protože takhle rodina nefunguje.
@martaskaaa ano, to je tam také, ale to tady nemohu rozebírat veřejně. Trápí ho ta váha, ale za tu já nemohu. Prostě neměl žrát jako prase 😄 když dělal kuchaře. Taky má asi měsíc koleno v háji a nedokáže se nějak smířit s tím, že s fotbalem je asi konec. Další důvod může být jeho otec. Je hrozný flegmatik a našel si ženskou co z něho 2 roky tahá prachy, bydlí tu zdarma a odjíždí si pravidelně bůhví kam. Jeho rodiče měli prý úžasný vztah, nehadali se. Nikdy, jen kvůli známek od dětí. Tvrdí to celá rodina tak mu právě vždycky říkám, že bych to taky chtěla takhle.
@martaskaaa tak ja jsem to nikdy nezazila, ani sama, ani z okoli, vzdy to bylo tak, ze tu povahu lidi videli, byla tam, jen ten partner to asi videt nechtel, nebo to nevidel... kolikrat jsem rikala ze jo, tohle nedopadne dobre... no... nedopadlo... proste si ro nedokazu predstavit... a ted neberu nemoc typu deprese, ale to, ze se clovek fakt nejak zmeni, povahove ( napr zacne byt ovlivnitelny), nebo zacne zenu mlatit, doma nic neudela, a podobne... me spis casto prijde, ze cloveku spadnou ty ruzove bryle po svatbe, diteti,... ta povaha, naznaky tam byly, ale nebylo to asi tak moc dulezite, nebo se to neprojevilo naplno... takhle to ve svem okoli vidam, ze lidi hodne veci u partnera prehlizeji a kdyz si ho vezmou nebo maji dite, bum a najednou je tam x problemu, ktere ale vsichni ostatni videli uz predtim
Od online pokeru (teda i od tzv. ziveho pokeru v normalnim kasinu) je to velmi blizko k dluhum. A naopak - je to zacarovany kruh, mas malo penez (nemas praci, jsi na nemocenske, nevychazis s penezi), tak si reknes, ze pokerem treba vyhrajes, parkrat vyhrajes a pak si nabijes usta, prohravas a prohravas, a cim vic prohravas, tim vic chces vyhrat. Nenech se strhnout na dno, at uz moznou zavislosti - gamblerstvim, nebo tim, jak se k Tobe chova. Pokud je pro nej vic nazor kamose nez rodina, je to spatne. To neni chlap pro zivot, ale nevyzrala, nevyrovnana a velmi ovlivnitelna osobnost.
Má problém se sebou a viní za to tebe. Sbalila bych se a šla k rodičům nebo někam. Buďto ať se vzpamatuje nebo ať si jde.
@flowerkacrochet jít k rodičům je pořád ale otázka třeba dvou tři dnů. Ne více. Jak jsem psala nahoře mamka madva pokoje a bydli tam s přítelem a psem. Tam to nejde. A táta je na tom uplne stejně😄 Spíš by mě zajímalo jak mu ukázat že se sebou má něco dělat ale aby si myslel, že to chce sám.
@ve_run_ka jestli se sebou nechce nic dělat ty ho nedonutíš.
@ve_run_ka před pár dny jsme diskutovali o věci ve které jsem věděla že mám pravdu. On to nechtěl uznat, začal do mě rypat ale neskutečně a smát se mi do obličeje. Byla jsem zoufalá a prostě ho placla když ležel. Co jsem ale nečekala, že mi vrazi facku a teda pořádnou.. Včera to na mě zkoušel že udobrovaci sex ten jsem odmítla, že s ním rozhodně spát nebudu,nejspis už nikdy.