Problém v rodině. Co si o tom myslíte?

25. kvě 2024

Dobrý den,
před rokem a půl jsem se synem odešla od jeho tatínka, důvodem byl alkohol... Po několika měsících jsem si našla přítele, se kterým jsem nyní asi přes rok. Mému synovi byly v březnu 3 roky. Problém je v tom, že kdykoliv se můj přítel přiblíží k synovi, syn začne být nervózní, začne šíleně brečet, vztekat se, chodí za mnou jako ocásek. Žárlí na přítele a neustále se mě drží a říká, že jsem jeho maminka. Na mé kamarádky, kamarády, tety nebo rodinu reaguje skvěle. S každým se hned spřátelí a hraje si, je velmi společenský. Přítel na něj v životě nestáhl ruku, naopak, chtěl by si s ním hrát a věnovat se mu. Bohužel se to nyní vystupňovalo a tak přemýšlím, že vyhledám odbornou pomoc.
Předem děkuji za Váš názor.

jaja01k
25. kvě 2024

Tohle je v tom věku normální. Můj syn to dělal taky. Jakmile mě manžel obejmul, syn se hned cpal mezi nás, odstrkoval ho, chtěl mě mít jen pro sebe. Tatínka vůbec nechtěl, jen maminka, maminka, maminka. Je to prostě vývojová fáze, která přejde.

drep
25. kvě 2024

I moje pětiletá dcera má období, kdy nás s manželem nenechá se obejmout, když se přitulíme, tak je okamžitě mezi náma, to je normální, že děti žárlí na druhého rodiče. Někdy chce tatínka, někdy chce mě pro sebe, neřešíme to

autor
25. kvě 2024

@drep bohuzel u nas je to na denni bazi a je to nesnesitelne. Trva to opravdu rok v kuse, denodenne. Vysvetlujeme, jsme trpelivi, ale opravdu uz je to dlouha doba a nelepsi se to...

miryp
25. kvě 2024

Ze života se mu vytratil otec. On těžko pochopí tvé důvody, proč se tak stalo, on vnímá pouze tolik, že jeho rodič ho opustil. A logicky se bojí, abys mu ze života nezmizela i ty. A to v kombinaci se separační úzkostí, která se objevuje nejčastěji kolem druhého roku věku a postupně vymizí cca do 4 let věku dítěte, prostě dělá své. A když se do toho objeví nějaký strejda, který tvou pozornost strhává na sebe... Já bych řekla, že tvůj syn se chová adekvátně věku a situaci.

sorboni30
25. kvě 2024

Tvůj přítel by se měl snažit si najít co nejlepší cestu k synovi. Malý mu nevěří, takže se boji a myslí si, že mu tě vezme. Děti žárlí i na své rodiče, sourozence..
Moji synové měli 4 a půl let když poznali mého nynějšího partnera. On si je získal. Hrál si s nema, byli z něj úplně vedle a zbožňovali. On se teda ke mě před nima neměl, ale spíše se věnoval jim. Než mu začali věřit. Pred dvěma lety se nám narodila dcera. Když si lehnu na tatínka, malá ihned doběhne a shazuje mě,nechce abych se k němu nablížila. Žárlí.
Když jsou kluci poblíž a vidí, že mě partner třeba hladí nebo dá pusu, culí se a nevadí jim to.
To samé když jeden ze synů si na mě lehne, malá přiběhne a vyhazuje ho.
Proto ji vždy bereme mezi sebe a hladíme.
Doporučuju posílit vztah mezi přítelem a synem.
Moji synové mi řekli, že berou partnera jako spíš jejich otce než toho co k němu chodí co 14 dní na víkend. Ptali se mě proč nemůže být tatínek partner?
Vztah mají skvělý a jsem za to ráda..
Je důležité jaké mají děti pocity, ale je taky důležité aby byla spokojená maminka. Děti když pak vidí jak si navzájem partneři mezi sebou dávají lásku, mají vzor do budoucna..