Problém v manželství, nevím co dělat. Poradíte, prosím?

29. pro 2021

Chtěla bych poprosit o radu nebo názor. Manžel mi po 15ti letech manželství jen tak letmo oznámil, že se mu zdálo o známé...Byl z toho tedy prý zaskočen, ale sen to nebyl úplně zrovna "neškodný". Připadám si, že "řeším" blbost, ale přijde Vám normální, že se mi s tím ještě takhle narovinu svěřuje? Já se doma nezastavím, nevím, kde mi hlava stojí, věnuju se kromě práce téměř 100% dětem (on s nimi tráví tak 15 minut času denně), většinu času prosedí u PC nebo mobilu a ještě poslouchám takové keci. Je mu krátce po 40 a přijde mi, že každá druhá věta je dvojsmyslná...už ani díky tomu nemám chuť na sex. Poradíte? Moc díky!

jjasmina
29. pro 2021

A proč ne? Manžel se mi taky svěří a nevidim na tom nic, kolikrát se tomu ještě zasmějem. Nemáš náhodou nějakou averzi na manžela?

autor
29. pro 2021

@jjasmina . to není ale jen o tom snu....

gryfis
29. pro 2021

mně se zdá věcí.. 😀 buď ráda, že ti to řekl.. ses tomu měla zasmát, a ne to hrotit 😀

littlebee124
29. pro 2021

Jezis me se neustále zda o tom jak spím s nějakým chlapem nebo lizu nejakou buchtu a přítel to neřeší, vzdy se ptá jaké to bylo, jaké měl pero, jakou měla frndu a ja delam to same, když rekne ze se mu zdalo o pichani 😀 Jsou to jen sny. Neřeknu masturbacni představu, to člověk ovlivní ale sen ne

autor
29. pro 2021

@littlebee124 tak holt to mám nastavené jinak, včetně slovníku😔

littlebee124
29. pro 2021

Řešíte něco co nejde ovlivnit, člověk si neřekne: jo teď se mi bude zdar o tomhle. Dokonce na ni nemusel myslet ani ji potkat, proste najednou se mu o ni zdalo. Neřeknu, kdyby přiznal ze na ni mysli u sexu nebo při masturbaci to je vědomě ovlivnitelné. 🙏🏻

autor
29. pro 2021

@littlebee124 ok, díky za názor

zelenaesmolda
29. pro 2021

Resis blbosti

autor
29. pro 2021

@zelenaesmolda pominu-li ten sen, tak mi to úplně blbosti nepřipadají, ale ok, díky za názor

littlebee124
29. pro 2021

Tak sen je jedna věc, ale pokud resis péči, ze se o děti nezajímá, to bys měla primárně řešit s nim a ne s námi. Říct mu jak si to predstavujes.

autor
29. pro 2021

OK, díky za podporu....bývalo tu to přívětivější....

littlebee124
29. pro 2021

Tak znovu, řešit něco co nejde ovlivnit je zbytečnost a zbytečný stres a pokud jde o děti, tak vám tu stejne každá poradi jako první komunikaci přímo s manželem. On evidentně neví, ze vás to trápí a ze s nim jdete na forum, místo toho s tím jdete přímo za nim a řeknete mu na rovinu co vás trápí a co by se mělo zlepšit, jak si představujete péči o deti, preji jen jsou vás obou. Do hlavy vám on nevidí. 🤷🏼‍♀️ Upřímně spousta ženských breci tady nebo na fb, ze to mají doma takové a makove, misto stezovani si na sitich je snazší se sebrat a řešit to přímo. Radu si přečtu až když zkusím vse.

martt
29. pro 2021

Jakou podporu jsi chtěla? To , že ti řekl svůj sen znamená, že má k tobě důvěru, ikdyz se mu zdálo o jiné ženě. Plus je, že svým způsobem můžeš být klidná, ze s ni nic nemá, protože by ti jinak o snu nevypravel. Naopak by mne to třeba i těšilo, že se mi manzel svěřuje se vším i se svými sny.
Ale mne přijde, že problém bude úplně někde jinde. A to v tom, že jsi naštvaná na manžela, že ti s ničím nepomáhá tím pádem podvědomě už hledáš ve všem "konflikt". Nejlepší cesta bude, když si s nim o tom co tě žere promluvíš. A přestanes hledat problémy, kde nejsou. Protoze bez komunikace mezi vámi to brzy může přerůst ve větší problém.

jane46
29. pro 2021

@martt Presne...

veritanas
29. pro 2021

@littlebee124 😆😆 tak jsem ráda, že to s těmi lesbickými sny nemám sama..😆😆

autor
29. pro 2021

Děkuji za názory, hezký zbytek roku.

rexinka
29. pro 2021

Podle me autorce prispevku nejde az tak o to, co se mu zdalo, ale o to, ze ji to cpe pod nos, misto aby si to nechal pro sebe. A je to zrejme asi ta povestna posledni kapka, protoze problemy ve vztahu jsou uz delsi dobu. A to pak clovek resi a je citlivy i k takovym "blbostem".

autor
29. pro 2021

@rexinka přesně takhle jsem to myslela, děkuji....ale nějak se s tím prokoušu sama.

rexinka
29. pro 2021

Ja Ti rozumim. Ale budeš to muset opravdu resit tak, ze si o tom poradne promluvite s manzelem. Rict mu, co Ti vadi atd. Treba si to vubec neuvedomuje a mysli si, ze je vse v pohode.

orisek56
29. pro 2021

Strašne moc ti závidím, tak ráda bych řešila takovéto nesmysly , než to že jsem ve 30 ženská odklouzana a místo života a péče o 3 malé děti jen ležím jak chcipak..

kafr
29. pro 2021

Souhlasím s @rexinka a sama už jsi na to taky přišla, ten problém je jinde a ty se teď zkus zklidnit a přesně si říct, co tě štve. Hezky konkrétně, jedno po druhém. Jsou věci, které jsou podstatné a řešit se musí. Pak jsou malichernosti, které pokud jich je moc tak taky nejdou snaset dlouhodobě (100x nic umořilo vola). Nejdřív si to srovnej v sobě a pak to prober s mužem.
Co se sexu týká, můj manžel má taky kolikrát blbé narážky, mě to nebaví, jsem utahaná ještě řešit jeho blbé kecy. Jenže oni to mají jinak, většina chlapů nejsou něžní romantici a těmahle gestama dávají najevo náklonnost a že jsi stále pro něj atraktivní, ikdyz se zrovna cítíš jak vyždímaný hadr. Mu nedojde, že teď na sebe nemůžete skočit, protože ty máš ještě milion povinnosti kolem domácnosti, on je totiž nevidí.

gracinka7
29. pro 2021

Mě to nepřijde blbý.
Naopak.
To, že ti to řekne znamená, že ti věří.
Kdyby s ní něco měl a pak se mu o ní zdálo, určitě ti to vykládat nebude.
Buď v klidu 😉

jjasmina
29. pro 2021

Jinak pokud řešíš, že se nestará o děti a nepomáhá doma, tak to musíš řešit s ním, tady to nevyřešíš. Jinak jaký si to doma uděláš, takový to máš

autor
29. pro 2021

@jjasmina - omlouvám se, že otravuji - obzvláště tebe...opravdu nevím, proč opět reaguješ.

zazana81
29. pro 2021

Ja se tu už taky radši na nic neptam, nemá to smysl. Chápu tě, taky by se mi to nezdálo.

lucii732
29. pro 2021

A já vám zase rozumím proč vás to trápí. Musíte totiž sama vědět jak to doma máte nastavené, to, že jinde to pro jiný lidi znamená to, že si věří, nebo, že si podobný sny říkají normálně a ještě se tomu smějí, přeci neznamená, že to tak má být u každýho a že je to normální.. Normální je jen to, jak to doma máte. Já bych to partnerovi třeba neříkala,ale určitě ne kvůli tomu, že bychom neměli mezi sebou důvěru, ale protože mám k němu úctu a respekt a vím, že ač je to jen sen, tak by ho to nepotěšilo, ze stejného důvodu by to neříkal ani on mě. Takže musíte vědět, jestli je to od vašeho muže normální, nebo vám sen řekl poprvé, třeba za předpokladu vyvolání vaší žárlivosti. Může v tom být spoustu důvodů. Být na vašem místě, zeptám se ho, jestli tím něco zamýšlel 🙂

knuffel
29. pro 2021

A co jako? Ano, zdá se mi to neškodné. Znova si to po sobě přečti, zakladatelko, řešíš různé věci. Je to chlap, smiř se s tím. Kdyby Ti řekl, že chce přefiknout Mařku z práce, asi bych povytáhla obočí (ale ani to bych neřešila), ale řešit sen?
Příště Ti nesdělí nic, páč jsi do toho zatáhla nějaké svoje frustrace a svou nespokojenost a předpokládám, žes mu náležitě dala najevo svoji nevoli 😁.
Jo, přijde mi hezký, že mi manžel řekne, která buchta se mu líbí, já jsem jeho nejka, to je super, že mi řekne to, co by jinak kvákal někde u piva s opilým kámošem. A co jako? Znám ho, znám sebe, na nic si nehrajeme.
Chápeš? Chceš řešit to, že Ti nepomáhá, ale sen máš jako zástupný problém?

biciklissie
29. pro 2021

Já tě dost chápu. S tím snem. Ano, jako člověk neovlivni, co se mu zdá. Ale může ovlivnit, komu, jak a kdy o tom snu vypráví. Já taky, když se mi zdá něco lechtivého, tak se manželovi zmíním. Jen tak neurčite, jako popíchnutí. Ale nikdy bych mu neřekla, že se mi zdálo o nekom konkrétním, koho známe, kdo je reálný. To mi přijde za hranicí vkusu a akorát dobré pro vyprovokovani zbytecne žárlivosti. Takže mě by to taky vadilo. Co se týká toho zbytku, tak to mají ostatní pravdu, to chce řešit s manželem, ze je toho na tebe moc (a on má ještě roupy).

bara88
29. pro 2021

Buď ráda že se ti svěřuje vždyť za to ,co se ku zda nemůže a jestli s jim ani nemáš sex tak se nediv že se mu zda o jiné? My když nemáme sex víc jak dva dny tak má taky blbé sny🙂

autor
29. pro 2021

@biciklissie ano, mám stejný názor - ono se to tady bude těmi názory pořád rozdvojovat - prostě já bych to manželovi sama neřekla, přišlo by mi to neuctivé, zbytečné.... a ve spojitosti s tím, jak je toho doma na mě moc, mi to přišlo jako provokace.