Problém s tchyní ohledně hlídání. Myslíte, že moje reakce byla přehnaná nebo oprávněná?

25. kvě 2023

Bože já jsem tak naštvaná..
Studuji dálkově vysokou školu a Příští týden mám ve škole důležitou zk. Mám malé dítě a tak to skloubit je docela oříšek. Zatím to ale dávám.. až na svojí tchýni. V pondělí mi slíbila, že kluka (2,5let) pohlídá.. že si ho vezme v út a Čt na 2h a v pátek že si ho vezme po práci a na spaní k sobě. Ok byla jsem nadšená, že bude prostor na učení. V úterý si ho půjčila a vrátila přesně do minuty po dvou hodinách hlídání. Z toho půl hodiny seděla u nás protože nevěděla zda pojedou k ní nebo půjdou ven. Takže tak hodina učení super 🤣. Dneska jsem jí volala zda to platí. A víte co mi řekla... Jak jako beru, však si ho beru v pátek. Říkám byly jsme dohodnutý i dneska. O tom nevím. Mimochodem manžel byl u toho... Ale raději drží hubu, přece maminka. Sice mi to odsouhlasí ale neřekne nic. Je to můj problém. Ok tak teda jí píšu v kolik jí mám prcka v pátek hodit. Po práci si ho bere vždy tak 13/14h. Tak jsem jí to navrhla. Relace : to nee přivez ho až tak v 19h. Jako super, moc děkuju za pomoc 🤣to už mi ruply nervy a řekla jsem jí, že nechápu co má za problém. Že nejdřív v plánu i ČT a v pátek po práci. Najednou úplně jinak. Tak se osočila ať jdu do prdele a že neumím ocenit pomoc a položila mi telefon. Tak... A já teď nevím co si myslet. Babičce je 60, akční, zdravá... Volný čas paří hraním her na PlayStation atd.
No ale k věci... Kdyby to sama nenavrhla neřeknu ani slovo ale takhle 😶😶😶. Úplně otočit. Žádná slušnost něco napsat, zavolat. Chápu že není povinná hlídat. Ale když se sama nabídne tak mi to přijde jako vrchol. Nikdo jí do ničeho nenutil. Já samozřejmě mohla během toho jet k našim a učit se tam, udělat to jinak a ne čekat jak kráva tady co bude. Nejhorší je, že mi to už udělala asi 7x.. a vždycky před zkouškami 🤔🤔🤔 vždycky když mi to slíbí úplně trnu co bude.
Manžel chce abych se jí omluvila aby byl klid. Nechci aby si někdo myslel, že je její poskok či Mamanek. Ono je to naopak. Furt se s ní hádá, nemá jí moc v lásce protože ona je taková divná, drsná, generál. Takže on když nemusí neřeší jí, když nemusí nešel by k ní ani na kafe atd atd. Prostě jí nechce řešit. Takže tohle je samozřejmě můj boj, můj problém a já si to mám uklidit 😶. Myslíte že moje reakce byla přehnaná či oprávněná?? Protože já už fakt nevím 😡. Kdyby to byla stará, nemocná ženská co nezvládá, neřeknu nic. Ale když mi slíbí pomoc a pak dělá tichého brouka jen pro aby mohla pařit na televizi nějakou střílečku 😡to už mě fakt sere.

uzivatelkapetra
25. kvě 2023

Ať se po práci o kluka postará manžel a odpadne vám spoléhat se na někoho třetího.

betysch
25. kvě 2023

S tím nic nenaděláš.Příště bych se už na ní nespoléhala.Ale já bych se ještě dohádala s mužem.Strčila bych mu dítě, buď bych je vylifrovala ven,nebo bych se jela učit jinam.

slecnami
25. kvě 2023

Tak pokud se to opravdu událo tak jak píšeš... Žádná tvá omluva. A držela bych se od ní dál, až bude chtít vnučka vidět, ať sama požádá, jestli může přijet. Aby mě někdo posílal do pr...? Čekala bych na omluvu od ní.

janule0123
25. kvě 2023

My jsme nedosli nikdy do fáze hlídání .. vždy se naslibovalo a pak to nikdy nevychazelo… tak hold s nima nepočítám a když potrebuju tak vezu hodinu autem k rodičům …

pavlinar
25. kvě 2023

To by me taky nastvalo. Ty sliby a pak nic z toho. Jeste kdyz se sama nabizi, ach jo.. Ale jestli je to u ni "klasika", tak se na ni uz nespolehej a nic s ni neres.
Taky pises, jaka je.. Tak to uz bych ji tuplem nenechavala dite.

helinkaaa
25. kvě 2023

znám, a neomlouvala bych se, není za co. Asi bych omezila kontakt, na pomoc od ní bych se vyprdla a hlídání řešila přes manžela, své rodiče, nebo třeba přes sourozence, pokud nějaké máš nebo kamarádku. Pokud i manžel nemá potřebu se s ní stýkat tak finito úplně, ať si milá zlatá důchodkyně uvědomí, zda je ji přednější strávit čas s rodinou (vnoučaty) nebo raději nad pařením nesmyslných her..

palja
25. kvě 2023

Pokud to bylo jak píšeš, tak se rozhodně nemáš za co omlouvat. Na tchyni bych se vyprdla.
My máme něco podobného, ke tchyni nesmíme, ikdyz kolem jezdíme 4x denně do a ze školky. Manžel ví, že je to kráva, jezdí tam sám, nechce tam vzít ani holky. Tchyni doveze k nam max 4x za rok a o nějakém hlídání nemůže být ani řeč. Ty vztahy v rodině jsou někdy fakt složité. Z mojí strany rodiny tohle vůbec neznám. Já jen doufám, že až budu stará, tak se takhle chovat nebudu.

veruuu_kubesovic
25. kvě 2023

Nějak nechápu, proč se nemůžeš učit doma?
Dodelavala jsem si maturitu s 2 mnohem většími dětmi, na podzim začnu VŠ...hlídání minimální...ale já chci studovat, k tomu máme velmi akční babičku, víc prarodičů děti nemají 🤷‍♀️ o víkendech je pohlídá manžel když je doma, jinak se učím po večerech a jde to 🤔
Jinak hlídat přes týden může tvůj muž, když se babičce nechce, hold není povinna hlídat a trávit čas se svým vnoucetrm, to si hold nemůžeš vynutit 🫣
A kdo chce najde způsob, kdo ne hledá důvod...

journals
25. kvě 2023

@veruuu_kubesovic tak maturita, navíc s 2 mnohem většími dětmi se moc se studiem na VŠ srovnávat nedá 🙈
Já to zoufalství úplně chápu. Držím palce!

michaela666
25. kvě 2023

Vyprdla bych se na tchýni a zapojila do péče hlavně manžela. Na rozdíl od babičky, je to jeho povinnost.

veruuu_kubesovic
25. kvě 2023

@journals zoufalství můžeš chápat...
Ale já zase třeba nechápu, že bude spilat na tchyni a otec dítěte je chráněny jak nějaký vzácný poklad...co kdyby se postaral o dítě hlavne on??? Je to přeci i jeho tatínek...
A 2,5lete dítě se nemusí učit do školy, nepotřebuje najednou XY věci do školky atd...

maciceksta
25. kvě 2023

@veruuu_kubesovic Tak tady jde hlavně o to, že ti někdo něco slíbí, a pak nic. Je úplně jedno, jestli to byla tchýně, kámoška nebo tvoji rodiče. Píše tam, že se mohla zařídit jinak, ale bylo to domluvené takhle. Úplně nechápu, že si z toho uděláš závěr takový, že chlap je k ničemu.

maciceksta
25. kvě 2023

Mě by to teda naštvalo, neomlouvala bych se. Dítě bych asi dál půjčila, v případě, že nemám nic v plánu a nemůžu mi to narušit další věci, když by se na to zase vykvákla... Jinak bych se na ni už teda nikdy nespoléhala a radši si to vždy zařídila jinak...

krisstina93
25. kvě 2023

A manžel nehlida? Jako je to od ni blbé, ale pokud to tak dela vždycky, tak je tvoje blbost na ni spoléhat. Proste se příště zařídit bez ni a když bude mít kecy, tak ji tu její pomoc připomenout.

levandulovy_caj
25. kvě 2023

@veruuu_kubesovic Veru, dáváš děti do školky/školy a přes den pracuješ a do toho studuješ?

levandulovy_caj
25. kvě 2023

Pokud můžete pustit pár peněz, tak bych malého nahlásila na pár hodin do dětské skupinky a ty se mezi tím můžeš v klidu učit.

petrasipkova1
25. kvě 2023

neomlouvala bych se, nevidím důvod pokud si byla slušná, a pokud by se příště hlásila o hlídání, tak bych ji to připomněla, jak mi zkomplikovala život.

galatea_a
25. kvě 2023

Nepsala jsi tu už dřív něco podobného?

antoinet
25. kvě 2023

Přijde mi jako čirá naivita žádat o pomoc někoho, kdo 8x (!!!) selhal. Čekala bych, že ti to dojde tak potřetí...
Naplánovala bych si celé studium absolutně bez její pomoci a máš klid, nemusíte pak na sebe štěkat po telefonu jak nějaké herdekbaby, to je snad pod tvojí úroveň.

bara88
25. kvě 2023

Hele a tvůj chlap se jako postarat neumí?přijde z práce a muze se starat ne?

maciceksta
25. kvě 2023

@bara88 Myslím, že máš problém porozumět psanému textu ;) Kdekoliv jsi, tam odpovíš úplně mimo.

fire85
25. kvě 2023

Jedno dítě? Jak to dělají ostatni co.maji více deti, škola, domácnost? Zapoj manžela, a nemusíš řešit tchyni která je očividně neschopná .

fire85
25. kvě 2023

@maciceksta a kde je tady mimo? Mě by taky zajímalo proč se o své dítě nestará manzel?

maciceksta
25. kvě 2023

@fire85 A ona tam píše, že se nestará manžel? Já to tam nevidím. Tady se řeší akorát nespolehlivost tchýně, ne manžela ne? Reknu před tchýni, že budu mít zkoušku, Pepa má teď 14 dni hodně práce, kazdy den prijede az po 19h, tak mi zrovna moc nepomůže, asi pojedu k našim. Tchýně: hele já mám volno, vezmu si malého 3 dny, nikam nemusíš jezdit. Ok, tchýně se rozmyslela. Sice to ani dopředu neřekla, nedá se na ni spolehnout. Ty jo, ten Pepa je ale debil, že nepohlida. Jako takhle si to asi vy vylozite. Já ne.

martinka_33
25. kvě 2023

@veruuu_kubesovic nemá baba ale nic slibovat, tyhle nespolehlivý typy mam na háku a delam jim pak totez co oni me ..

lilian2111
25. kvě 2023

Určitě bych se neomlouvala, už bych od ní nic nechtěla a zapojila manžela, je taky rodič.

bubbi
25. kvě 2023

Jelikož nejsi na její pomoci závislá, tak ji z toho vypusť a šmytec. A i kdyby se někdy nabízela, řekla bych jí ať se nezlobí, ale už mě několikrát nechala ve štychu a dost mi to zkomplikovalo situaci, takže už to mám zařízené jinak. A rozhodně se neomlouvej, ona ti něco slíbí, pak se na to vybodne a ještě tě pošle do prdele, když se ti to nelíbí?

fire85
25. kvě 2023

@maciceksta já o manželovi nic nečtu, asi se domnívám že na to kašle, takže ano tchyně je nespolehliva, takže bych zapojila manžela a na tchyni se nespolehala. Jak jednoduché.

swan42
25. kvě 2023

@veruuu_kubesovic ja zas nejak nechapu, proc se do vsech furt navazis? Navic srovnavas nesrovnatelny. VS a maturita 🤦‍♀️ taky bych rekla, ze vetsi deti si dokazou sami udelat jidlo, vykoupat se, vycistit si zuby nebo si treba cist vecer knizku v posteli, kolem skoro triletaka musis porad skákat.
Dal ma kazdej clovek jiny predpoklady pro uceni. Nekomu se lip uci v posteli, nekomu venku, nekomu u toho hraje hudba. To, ze ses ty ucila po vecerech neznamena, ze to tak vyhovuje i ostatnim.
A nakonec vis prd, jestli ma manzel smeny nebo max ve 4 padla, tak treba pres tyden ani o vikendu hlidat nemuze, zadavatelka se hlavne vubec neptala na to, kdo ji ma hlidat dite 🙈

zmrzlinka
25. kvě 2023

Asi bych už na ni nespoléhala a našla bych si chůvu.Napr. moje tchýně nehlidala nikdy.