Problém s exmanželem. Jak to řešit?

sorboni30
22. zář 2022

Zdravim vsechny.
Bohuzel nevim kam se obratit a jak to resit.
Prosila bych o radu a pomoc.
Kluci maji 7 a pul let. S exmanzelem jsme dva roky rozvedeni. Ziju s přítelem, synové dvojčata jsou v me peci. Přítele maji radi, dokonce rekli, ze vic jak vlastniho otcem. Spolu s pritelem mame nyní 7 měsíční holcicku. Kluci ji zboznuji.
Synove jezdí k otci o 14 dni na vikend. Začali ale stavkovat, ze k nemu nechteji. Vzdy jsem jim ale domluvila a jeli. Letosni prázdniny probehly dobre. Byli u otce 11 dni v cervenci, 11 dni v srpnu. Ke konci prázdnin uz volali me i babicce a plakali, ze chteji jet domů, ze jsou dlouho pryc.
Presli jsme to..Bohuzel ale pred 14 dny nastala situace kdy si pri syny přijel otec a oni s nim nechteli jet. Cekali na nej pul hodiny, protoze mel zpozdeni. A kdyz dorazil zacaly venku sceny. Jednoho zacalo bolet brisko, plakal ze nechce jet a vubec k nemu nechteli jit. Druhy chodil "zvracet opodal na travnik. Pak i ten prvni takze sceny s pláčem a zvracenim, ze k otci jet nechteji. Trvalo to 40minut.
Prosila jsem je, slibovala jsem.. otce jsem zavolala na stranu at jim rekne ze mu chybeli a nejak se je získal. To ovsem neudelal. Rekl jim, ze ma doma hracky a ty se na ne tesi.
Nakonec se mi podarilo je přesvědčit aby jeli. Bylo mi hrozne, mela jsem z toho fakt silene pocity i strachu o ne. Zavolala jsem jim druhy den a ptala se jak jim je. Byli v poradku.
Prijeli v nedeli a objimali mě ze jsou radi doma.
Jindřišel mel atb mel lezet, otci jsem durazne opakovala aby mu dal klidovy rezim a nikam s nimi nechodil, ze ma atb. At nechodi deti ani ven kdyz prselo.
Bohuzel kdyz v nedeli dojeli, nasla jsem v kufru jejich tepláky, uplne cele od bahna. Kluci pak rekli, ze byli venku, chodili po restauracích a byli na kolotoci kde se valeli po zemi a tam de zaspinili. Otec nerespektoval, ze syn mel atb a doma s nimi nebyl.
Dnes nastala situace vaznejsi. Syn prisel ze skoly, ze ho boli ucho..uz vcera si stěžoval, meli ve skoleskole plavani. Dostal na noc sirup od bolesti, kapky do ucha. Rano byl klidny, sel do skoly. Odpoledne ale ze skoly prisel a plak, ze ho ucho strasne boli, tentokrát druhe.
Jeli jsme na pohotovost do nemocnice. Lekarka rekla, ze ma v jednom uchu pocinajici zánět a v druhem uz rozjetý, ale pichat ho nebude. Vojtisek musi byt doma, mit klidovy rezim a do skoly nesmi. Ptala jsem se právě zda muze do skoly. Durazne mi rekla, ze musi byt v klidu a do skoly nesmi. Ze se mu rozjede ryma a nevi zda se nerozjede zanet tak aby nesel pichat usi.
Zitra maji jet k otci na vikend. Tomu jsem hned z nemocnice volala. Nebral to tak jsem mu poslala lekarskou zpravu, ze je syn nemocny a napsala mu ze zitra k nemu jet nemuzou, ze musi byt doma nejde ani do skoly. Rekla jsem mu, ze si je muze vzit klidne dalsi vikend aby si nahradil.
Ten mi zpětně napsal, ze ho to nezajima syny si bere, ze se o ne postará, ze je oteca přijede jako vzdy podle soudu.
Samozřejmě vim, ze se nepostara. Psal ze ma plany a ja mu je umyslen narusuji.. coz neni pravda.
Jde mi o zdraví syna. Na jare pichal usi a neslyšel skoro dva tydny kvuli rozjetemu zanetu. Ted vecer mi syn rekl ze ho boli v krku. Otec nerespektuje nemoc. Synove mi rekli, ze k nemu jet nechteji.
Mam hruzu z toho co se bude dit kdyz přijede a oni k nemu nebudou chtit jet.
Přece je nasilim nemuze narvat do auta, nebo ano? Rano zavolám dr, dcera je nemocna take. Budeme muset jit s obema k lekarce. Mala ma uz druhy den vysoke horecky, v pondeli byla na ockovani, ma nezadouci ucinky i neurologické.
Přemýšlím, ze zavolám zitra pani ze socialky aby prijela a videla na vlastni oci jak synove nechcou k otci?
Ja vazne nevim co mam delat a co si muzu dovolit, ale mam strach, ze kdyz je vezme, syn v nedeli prijede a pojedeme do nemocnice.
Nedavno kdyz s nim byli tak syn spadl z lakovky dva metry vysoke na hlavu a otec s nim nejel do nemocnice. Mel obrovskou bouli na cele, bolela ho hlava..otec s jeho přítelkyni mu bouli zatlaceli aby ji nemel. Kdyz ho dovezl hned jsme s nim jeli do nemocnice a tam nam rekli, ze ma otres mozku a boule se nesmina zatlacet ze otec provedl spatnou prvni pomoc..ze mu mohl ublížit.
Dalsi návštěva kdyz byli v herne synovi druhemu tekla hodne krev z nosu. Videla je pani z nasi vesnice a rekla nam to v pondeli ze syn behal cely od krve a otce to nezajimalo.
Pak skoncil syn v nemocnici na paleni nosu.
Exmanzelovi nejde o deti, ale spise o mstu me. Nevim co delat a jak se chovat abych ochranila syny..
Stale psal sms, ze zavola na orl a sam si zjisti jak je to vazne a ze to delam umyslne den předtím kdy maji jet k nim abych jim narusila plany, ze na me zavolá ospod aby mi vysvetlili, ze deti k nemu muzou jet i nemocne atd..
Co myslíte? Kam se obratit? Nevim co delat..
Dekuji. V priloze zasilam foto komunikace s otcem. Dekuji. S pozdravem Sochorová

fandysek_1
22. zář 2022

@sorboni30 tohle bych asi řešila přes tu socialku. A zároveň přes soud nechala nastavit jiný systém návštěv. Aby mi děti zvracely a brecely, že mají jet s tátou to bych nedala.

sorboni30
autor
22. zář 2022

@sorboni30 jinak jsem ex navrhla, ze si kluky muze vzit dalsi vikend kdyz jsou ted nemocni..rekl, ze neexistuje, on je otec a jede podle soudu. Jinak on ma taky přítelkyni a ta ma děti..

klokanka31
22. zář 2022

@sorboni30 Tvůj ex je pěkný blb. Asi to řešit se sociálkou, nejen to, že děti k němu nechtějí, ale i to, že otec nerespektuje jejich zdravotní stav (jak jsi psala že s nimi lítal venku i když měl malý antibiotika)

gracinka7
22. zář 2022

@sorboni30 nesnáším takové, co kašlou na děti a jde jim jen o to, ublížit bývalé ženě. Ubožáci.
Tobě přeju silné nervy.

lencaa11
23. zář 2022

@sorboni30 určitě zajít na Ospod a řešit to tam když máš zprávy od lékaře tak by to měl jako "otec" brát v potaz ale jde videt že mu o děti nejde hlavně to řešit děti to odnesou nejvíc držím palce ☘️☘️

jancazao
23. zář 2022

Je mi to líto, radu nemám, ale chci ti říct, že to bylo u nás to samé. Pediatra mi tenkrát řekla, že já jsem s ním byla u lékaře, takže zodpovídám za dodržování léčby. On se synem taky lítal po lese, když měl píchlé ucho.
U nás se to naštěstí vyřešilo tím, že přestali být nemocní.

l_
23. zář 2022

Nemas deti s mym ex? 🙄 Neporadim, resim to same.. Kdyz chce on ustupek ej to v poradku, kdyz chci ja zmenu o kterou me poprosila.dcera, neexistuje.. kdyz on nedodrzuje, cajk.. jak ja se malinko odchylim od rozsudku hned taha pravniky atd... Nezajem zdravi a psychika dcery... A ja ospodu zastani nemam, pani mi u soudu vyhrozovala stridavkou, protoze otec chce 🤷🏻‍♀️ dite nikdy nikoho nezajimalo..

jancazao
23. zář 2022

@l_ 😢
A přesně tak to tady funguje. Otec má práva, matka povinnosti...

bramarfi
23. zář 2022

@jancazao nech bejt, u nás v rodině je to zase z opačné strany, problematická matka a je to stejný peklo. Proste jak je člověk debil, nezáleží na pohlaví.

l_
23. zář 2022

@jancazao aaaano... U koho je prave dite s rymickou a kaslickem? Ma.bejt u otce a ten uz od pondeli nevi co vymyslet za vymluvu... A behem par zprav si sam.protireci... jasny, ja nepotrebuju jit do prace, informovat vcas kdy se vratim atd.. bych 🤢 naslibovat u soudu to jo..ale realita? Ta nikoho nezajima...

katherine177
23. zář 2022

@l_ já mám pocit,že všichni ti ex jsou jak přes kopírák,přesně jak píšete to mám i já ,vyhrožuje právníkem jak se něco dělá jinak ,ale vstříc nevyjde a jede si po svém ,nemoc nebo ne .Že jako otec má práva na děti a přes to nejede vlak .

jancazao
23. zář 2022

Já jsem tenkrát litovala , že s dětma nechodím na OČR. To bych mu je prostě nedala a hotovo, pokud by chtěl, tak další víkend, pokud ne , jelo by se dál podle rozsudku.

sorboni30
autor
23. zář 2022

V noci syn chytnul horečku, dostal nurofen, druhy syn drazdivy kasel. Jsou astmatici..takze jsme sli k dr. Ta vysetrila vsechny tri. Samozřejmě nesmi deti do skoly, zakaz chodit ven, ležet. Poprosila jsem ji, zda by to mohla dat na papir. Napsala, ze nutna domaci péče, neni vhodny převoz a cestování.. Kdyz jsme došli domu,ex mi napsal zpravu, ze volal do nemocnice kde byl vcera maly na pohotovost a protoze tam nebyla lekarka co syna vysetrovala, tak mluv se zastupkyni primare a ta rekla jaka je situace a pokud nema horecky muze maly klidne i ven. Ze si pro ne tedy dojede v 16hod at je nachystam bez scen Jako to me docela rozesmálo, protoze pokud toto rekl dr ktery nevysetroval dite a jeste druhy den jen přes telefon kdyz nevi jak dite druhy den vypada...tak bych si na ne fakt stěžovala. Napsala jsem ex jen, ze mu posilam papir od lékarky, ze deti jsou nemocne s teplotami atd.a zadam ho o pochopeni, ze chteji byt u me, protoze tak to proste deti maji kdyz jsou nemocne.. a rada bych se vyhnula scenam jako minule ktere muzou zhorsit zdr.stav deti. Poslal mi zpravu at jsou deti brzy zdrave a ze jim zavola tak at maji u sebe hodinky. Coz jako mi dal najevo, ze si bude ověřovat aby byli doma a nesli treba byt jen k babicce.. Takze takto to dopadlo.
Jsem rada, ze jsou doma..lezi u tv v peřinach

nezadanejmilda
24. zář 2022

Na tak malý kluky maj docela mazaný triky, předstírat zvracení, bolest bříška. Co když se jim nebude chtít do školy? Za chvilku si ti 7 letý kluci nalistují termíny a začnou užívat slova " prohlašuji že nemám rád svého bilogického otce, bydlištěm x-y " a nastudují si nějaké paragrafy. Být otcem pošlu ze zdravotní pojišťovny kontrolu na lékařku co vystavuje oběma dětem papír na nemoc, když mají být u otce. Uvidíte jak začnete mít děti zdravé. Kamarád to udělal na mou radu. ODVEZL DÍTĚ NA POHOTOVOST, a to jste měla vidět tu změnu přístupu dětského lékaře na pohotovosti. To, že je dítě nemocné, neznamená, že si ho otec nemůže převzít. Být otcem přivolal jsem policii - policie u takových případů totiž může a musí asistovat - pakliže dítě zvrací, bolího břicho a matka odmítá jít ihned k lékaři, je to její vážné pochybení - policie o takovém jednání má vyhotovit záznam a oznámmit to sociálce aby prověřila matku a zázemí dětí - otec pak může zahájit soud o změnu péče o dítě. Pak samozřejmě platí alimenty matka. Takže bacha s těma naschválama.

camelinka
24. zář 2022

@nezadanejmilda Asi chapu, proc ses nezadanej, Mildo 🤔

michaela666
24. zář 2022

@nezadanejmilda Nemocné děti jsou naschvál matky? Možná synům autorka pořídila zánět uší, teploty, žaludeční potíže, atd. jen aby exmanžela nas.ala a upřela mu jeho práva. 🤔😃
Kdyby se choval zodpovědně a slušně k synům, mohli se léčit u něj. Ležet v posteli, on by je obskakoval, dívali by se na pohádky, hráli hry.... Bohužel tohle nebude ten typ tatínka. Máš děti? Kdyby ano věděl bys, že ve většině případů chce být nemocné dítě s mámou.

fire85
24. zář 2022

@nezadanejmilda ty ses kreten, ty děti nemáš co?

somalicats
24. zář 2022

@nezadanejmilda Ještěže já i můj ex jsme normální a netrestáme děti, když jsou nemocné tím, že bychom je v horečkách nutili cestovat nebo že by jeden z nás nedodržoval léčebný režim, když děti onemocní u toho druhého rodiče...

letalnica
24. zář 2022

@nezadanejmilda Doporučuji zapracovat na pochopení psaného textu. Zakladatelka neodmítá předat děti otci, protože jsou nemocné, ale protože otec nedodržuje léčebný režim!

nezadanejmilda
24. zář 2022

@michaela666
@letalnica

Autorka jasně v úvodním popisu píše, že synové začali chodili zvracet a bolelo je bříško, až v minutě když si je měl táta převzít. Všem otcům v takové chvíli doporučuju děti v ohrožení zdraví naložit a odvést na pohotovost nebo pohotovost přivolat. Je na tom něco špatně?

V případě, že matka bude bránit ošetření, volat 158 a informovat socialku, vše natočit a předat dětskému psychologovi - tohle svinstvo tam úspěšně řešej denně. V případě, že matka bude mít histerák a aktivně bránit lékařskému ošetření dětí - policie udělá toxikologický test matky - uspíší to odebrání z péče. Poté policie sama předá sociálce své poznaky - to otec nemusí. Je to rychlej proces - děti budou za pár hodin buď v nemocnici zachráněné v lékařské péči, nebo úplně zdravé na výletě s tátou. Je tu snad nějaká normální matka co bude jen přihlížet jak se její děti zničehonic svíjej a blinkaj na trávníku? Kamarád to úspěšně na mou radu udělal a vyhrál. Slušné matce mé rady vadit nemohou, takže je jasný kdo mi tu asi tak nadává.

nezadanejmilda
24. zář 2022

@letalnica doporučuju to samé a nepřekrucovat, nemanipulovat

Reagoval jsme na toto :
----------------------------------
"pred 14 dny nastala situace kdy si pri syny přijel otec a oni s nim nechteli jet. Cekali na nej pul hodiny, protoze mel zpozdeni. A kdyz dorazil zacaly venku sceny. Jednoho zacalo bolet brisko, plakal ze nechce jet a vubec k nemu nechteli jit. Druhy chodil "zvracet opodal na travnik. Pak i ten prvni takze sceny s pláčem a zvracenim, ze k otci jet nechteji. Trvalo to 40minut.!
----------------------------------
Takže 40 minut synové umírali na trávníku a lékařská pomoc nikde? No hlavně že táta absolvoval cestu a odjel s práznou. Zajímal by mne jeho popis situace. Třeba by doplnil zajímavé podrobnosti, popřípadě něco vyvrátil. Pro mne uzavřené téma, slušné semnou souhlasí a sprosťačky které to potrefilo mne budou urážet, překrucovat a předstírat, že nechápou na co jsem reagoval a co radím slušným otcům. Takže otcové nebojte se, sociálka i policie je na straně postižené oběti - pomůžou vám víc než očekáváte. Howg

michaela666
24. zář 2022

@nezadanejmilda Mildo, ty budeš bezdětný teoretik, který o dětech nemá absolutně ponětí.
Už vidím jak bys svoje dítě dával i přes hysterický pláč a zvracení ze stresu matce, ke které prostě nechce. Asi pro tuhle reakci mají kluci nějaký důvod.

Neznám matku, která by bránila ošetření dítěte.

klokanka31
24. zář 2022

@nezadanejmilda Ty jsi vůl až to bolí. Jestli děti k tátovi nechtějí tak asi mají důvod, a nechápu proč by se k tomu měli nutit (i když to není předmětem diskuze). Hned bys volal policajty - fakt bys vlastním dětem dělal trauma z toho, že by policajti vynutili předání dětí, i kdyby k tobě nechtěli? Je pro tebe víc tvoje dítě nebo tvoje ego? A mimochodem, zvracet se dá i z nervů. Takže děti nemusí nic předstírat, nic jim nemusí být, ale mají prostě nervy že by měli jít k tátovi.

gracinka7
24. zář 2022

@michaela666 Milda bude hlavně troll

sorboni30
autor
28. zář 2022

@gracinka7 nejhorsi na tom je, ze byvaly manzel,otec synu se jmenuje prave Milan.. tak.mi to prijde celkem zvlastni. A upřesnila bych tedy jeho moudre rady. Synové k otci nechteji jezdit a delavali vecne sceny. Ja jsem je premlouvala a slibovala jim hory doly.. naposled kdyz delali tyto sceny, zvraceli, ale ze stresu..hrane to nebylo. Bohužel od te doby co ex ma pritelkyni a ta a deti k nemu moc jezdit nechteji. Mozna je to i tom, ze kdyz zlobili, otec jim rekl, ze ty deti od pritelkyne ma radsi jak je.. Kluci si to pamatuji. Taky mi rekli, ze by za tatinkem i radi jezdili, ale nechteji tam jezdit, protoze babicka s dedou jsou prisni (ex rodice) a oni by s nim i trávili cas, ale nechcou byt s prarodici..V lete kdyz sel muj partner do garaze a syn sel s nim, uvidel SK pasku a rekl. Tu znam, deda nas s ni svazoval kdyz jsme zlobili.. a kdyz jsem do toho sla hloubeji, zjistila jsem, ze otec ex kluky stahoval ESka paskou kdyz zlobili a hlidal je on. Na to jsem ihned volala otci co to ma znamenat a ten rekl, ze to urcite neni mozne..ale prověří to..samozřejmě ze to děda delal, ale rekl ze jim to na ruce nedaval..samozřejmě ze se neprizna. Jeho rodice znam, dokonce jeho bratr je 4x trestany a uziva drogy. V roce 2017 me napadnul a ja skoncila v nemocnici..
Jinak moji synove nehraji zadne divadla aby nemuseli k otci. Jsou nemocni. Maji zanet stredniho ucha, nemuseli nic hrat. Zas na tom nejsem tak spatne abych si vymyslela nemoci. Za celych 7 a pul let jsem s dětmi stravila tolika v nemocnici, toikrat je odvezlato rychla (jsou astmatici), ze by jejich otec mohl pochopit, ze proste jeho synove maji slabou imunitu.. Každopádně naposled po 45min scene kdy zvraceli, odjeli s otcem na vikend a volala jsem jim a byli pal v pořádku. Maji ADHD. Nemaji radi zmeny a spatne se vyporadaji se zmenami..coz souvisi i prave vikendy u otce..Jsou to jednickari, velmi chytri a skolni psycholog je oznacil za deti s nadanim. Pokud ma pan nezadany milda nejaky problem a mindrak, at si ho resi nekde jinde, ale my urcite nepotřebujeme rady typu zavolej policii na deti a takove stupidni reci.

sorboni30
autor
28. zář 2022

@nezadanejmilda kde jako tata odjel z prázdnou?kde umirali na travniku? Ty sis neco slehnul nebo co to tu placas? Nauc se nejdrive cist a pak moralizuj nebo davej rady druhym..ano? Ja jsem postupovala vzdy správně a hlavne jsem deti vzdy připravovala dobre k otci..odevzdavam mu je vzdy ciste, s čistým oblecenim, vcelku a zdrave. On mi je vraci orvane, špinavé a hladne a v noci mi pak chytnou horečky takze zustavaji po jeho víkendech doma. To je asi taky v pořádku, ze? Bude lepsi, kdyz si otevres nekde svoji poradnu..protože tady ty tve rady jsou fakt mimo misu. Dekuju za názor a pekny vecer.

michaela666
29. zář 2022

@sorboni30 Vůbec se nedivím, že k němu kluci nechtějí. Může si za to sám, chová se k nim jak blbec.
Začni to řešit přes sociálku, tohle není normální a synům to ubližuje. Aby je vlastní děda svazoval za zlobení, to už je sakra přes čáru.

sorboni30
autor
29. zář 2022

@michaela666 ja si taky myslim, ze to neni normalni. Jako jsou to kluci a kazdy kluk kdyz byl maly proste zlobil. Ja jsem byla taky cert, ale tohle mi nikdy nikdo neudelal.. a otci je to jedno. Mu jde spis o pomstu me nez o deti. Jak jinak si dokazem vysvětlit, ze u nas mela byt pout a otec je chtel za kazdou cenu.. psal ze jsem detem slibila pout tak se snažím to dodrzet za kazdou cenu.. a kluci byli doma, nevylezli z domu fakt za cele a on jim volal v sobotu nedeli, vyzvidal kde jsou co delaji a od te doby uz se neozval jak jim je.. Protoze nas chtel hlidat zda na tu pout sli nebo ne.. On je proste takovy. Vzdy se mnou soupeřila a v tomto jsem ho nechapala. Reditel firmy a rval se se mnou o jidlo abych nemela lepsi..Prislo mi jakoby nikdy nedospěl. O kluky se nestaral, byl stale pryc s utikal z domu. Byl stale venku a ja na ne sama. Po rakovine slinivky, transplantaci jater a vse jsem musela delat bez jeho pomoci. Kdyz uz pak videla moje mamka ze padam na hubu, chodila mi pomahat. On vubec nic. Rikal, ze ma nejake postaveni a musi byt do prace svezi.. A dnes? Mam muze ktery mi s malickou pomaha stale, koupe ji, striha nehty, zboznuje ji a v noci abych se vyspala k ni vstava. Kluky ma moc rad rad si s nema hraje a nic mi nikdy nevycita.. Takovy rozdil to je

rexinka
29. zář 2022

@sorboni30 Policii by bylo dobré zavolat ne na Tebe, ale na toho dědu. Aby svazoval malé kluky páskou, to je regulérní domácí násilí a mělo by se to řešit.

nezadanejmilda
4. říj 2022

@sorboni30:Čtu toto a okamžitě bych volal sociálku a policii : "nastala situace kdy si pro syny přijel otec a oni s nim nechteli jet z důvodu zdraví. Čekali na nej pul hodiny, protoze mel zpozdeni. A kdyz dorazil zacaly venku sceny. Jednoho zacalo bolet brisko, plakal ze nechce jet a vubec k nemu nechteli jit. Druhy chodil "zvracet opodal na travnik. Pak i ten prvni takze sceny s pláčem a zvracenim, ze k otci jet nechteji. Trvalo to 40minut. "

1) Lékařská pomoc,odjezd na pohotovost + protokol pro sociálku
2) protokol Policie - zannedbání péče o děti
3) důsledný posudek ze sociálky, odebrání týraný a zenedbaných dětí
4) děti v péči otce, matka bez závazků začne valit ty samé alimenty co musel otec dětem.
5) soud za pomluvu a rozvracení rodiných vztahů dětí s otcem - nasadil bych 2 miliony odškodné + soudní výlohy.

Takové svinstvo se v Evropě trestá v Eurech. Už abycho měli Euro místo korun. Má někdo problém a výhrady k zákonům ČR? Pánové, to posoudí soud. Na každou svini se vaří voda, přijde o zneužívané alimenty a dostane exekuci. Dítě dostane schopného rodiče a navíc solventního. Proč soud dává dítě do péče někomu kdo je neschopnej se uživit natož dítě? Jak něco takového může živit dítě a vychovávat ho slušně? Děkuju všem co mi mlčky dávají za pravdu.