Ahoj maminky,
je tu některá, která má v péči pritelovo dítě nebo děti?Dá se to zvládnout?
U nás je problém, že přítel je mkd řidič, týden je pryč. Má 11let dceru, která je vychovává na ulicí, máma na ní kašle, no no comment..Má ještě 7let holku, ale ta je v péči matky a snaží starat. Spilecne máme kluka.
Ta starsi se stehuje do jeho péče, mat j a nezvlada..je to na delší dobu..
Nicmene co s tim?on pryc a ja s nima doma?
Teď tu byla týden a mam ji plny zuby..
Děkuji za postřehy 😉
@stralisek Uplně jakobych ten dotaz psala já 😀 Manžel má z prvního manželství 12letou dceru! V peči ji oficálně nemáme ale on je na ni dost upnutý a chce ji vídat často.. ona tu třeba dlouho není ale když pak je tak to teda stojí za to, asi mě z ní brzo štréchne! A normálně tomu nebudeš věřit ale manžel je řidič MHD 😀 bydlíme v německu ale. No a přesně co píšeš, on tu věčně není a když ona přijde, jsem s ní já! Odpočítávám hodiny a dny kdy konečně odjede zpět k matce.. zrovna je u nas 7 dní a ještě další 4dny bude, chvílama si říkám že to nedávám. Ale manželovi to říct nechci, ale ja si s ni prostě nerozumím a není mi sympatická jako člověk, má jinou povahu a prostě jsem ráda když ji nevidím. Upřímně, já bych asi nezvládla kdyby tu bydlela! Asi bych od něj odešla :( jako ty nejsi otrok který si má nechat vše líbit, jsi taky člověk co má city! Naštěstí u nás nehrozí že by u nas zustala na trvalo, ale i ty týdny mi stačí.
pritel jezdi v nemecku..me ra holka nesedi, nwvychovana a v nejhorsi puberte :'(
njn, asi to tak bude. a holčina asi nebude úplně nenáročnej ukázkovej potomek, žejo....
a i podle toho, co jsi napsala, že jí máš plný zuby....no, dá se to chápat, to rozhodně. ale chtěla bych ti napsat jedno. i kdyby sis připadala, že ti dělá děsný naschvály, je zlá, nevychovaná, nafoukaná, vypočítavá, rozmazlená, já nevim co všechno....vzpomeň si na to, z čeho asi tak vzešla a že to třeba není tak úplně její vina.
pravděpodobně bude potřebovat hlavně lásku, přijetí a pochopení. což teda každý dítě. ale jakýkoliv takzvaně "problémový" ještě daleko víc.
a nejspíš to nebude snadný pro tebe. ale co se dá dělat... hodně štěstí přeju. doufám, že najdeš hodně opory u chlapa.
@stralisek moc ti rozumím!! Každej nám řekne že s tím sme do toho vztahu šli, a veděli sme že má už dítě.. hmm ale někomu prostě dítě sedne ale když nesedne tak se trápí jen ta žena ale už je pozdě! A klasika je říkat, že se máme vžít do dítěte, ale naše dítě to není a ať se teda hlavne stará její otec, ale přesně tohle nesnáším že chlap je pryč a pro mě cizí děcko mam na krku já!
A neni mozme, aby manzel zmenil praci? Prijde mi vuci tobe sobecke, ze si vezme holcinu do pece, ale veskera starost pripadne ve vysledku na tebe, kdyz on neni doma.
Holky, přesně vás chápu... všichni ti řeknou, že s tím jsme do toho šly...jenže, ono se to dítě trochu mění a měníme se i my. Manžel má 12ti letou dceru a je z ní taky po... a já jsem z toho na nervy, protože ona si s ním dělá co chce,on to samozřejmě nevidí. A já nemůžu otěhotnět. Takže super kombinace. Víkend, kdy je u nás většinou obrečím
A to jste jako nevěděly, že má dítě, než jste si s ním začly? Chudáci děti. Není to jednoduchý, ale v tomhle uspořádání jste to vy, kdo má mít víc rozumu než děti, a pokud to nedáváte, bezdětných mužů jsou kvanta.
@sukiv ach chudinko :( já taky hodně brečela když tu byla a měli sme jen 1+1, ted máme dum, .... no přesně, dítě se mění.. já ji poznala v 5letech, byla tak roztomila, kdybych ji poznala až ted v tech 12letech, tak s ním nikdy nejsem!
A nepřemýšlíš někdy odejít? když stejně ještě nemáte spolu vlastní. Vše se bude furt točit kolem te první to vím jistě! Proto chci co nejvíc dětí s manželem abych převyšovala :D ted čekám druhé s ním a už vím, že já budu ta lepší než dosahnul s první ženou.
tvl.....to sou věty, že tady asi každý slovo dávající smysl je marný....
ženy, s postojem - bojem daleko nedojdete... do radostnejch končin teda určitě ne...
@radulka57 máte spolu syna? a jednou, třeba se rozvedete, rozejdete. budeš mít nového partnera, syn u tebe, a ten partner, ten ho bude tak nenávidět - naprosto stejně, jako ty nenávidíš tu malou.
Nenávist plodí jen nenávist. A vrací se.
@radulka57 neberu to jako závod s jeho ex... už vidím ty komentáře, co nás tu odsoudí a udělají z nás zrůdy 😉 ale pravdou je, že jeho dcera se za posledních pět let změnila hodně a já to vše ještě intenzivněji vnímám asi i proto, že nemůžu sama otěhotnět.
Jinak je to skvělý chlap, jen mám aktuálně problém s chováním jeho dcery. Což on vidí jinak. Přirozeně, je to jeho dítě. ..
@stralisek a zkoušela sis s ní promluvit naprosto otevřeně a upřímně? Já žila s tátovou přítelkyní od 10 let po smrti mámy a jak jsem problematická nebyla, stejně to stálo za h.... Moc dobře jsem vnímala, že jsem koule na noze a milý to nebylo, neměla jsem moc oporu nikde, později jsem se našla někde, odkud jsem si přinesla problémy, co jsem řešila ještě po 30 a tak... Samozřejmě holka může být všelijaká, ale blbá určitě není a vnímá hodně. Když máme chlapa s dítětem, je to prostě jeho součást...
@radulka57 Nedá mi to, ale musím. Nepřijde Ti Tvé uvažování trohu dětinské? Äby jsi převyšovala?? To je strašný. Jak se mají děti chovat normálně, když mají doma takový přiklad??!
@stralisek Ahojky, věřím, že to není jednoduchě, ale jak už se píše výš - ta holka pravděpodobně nikdy nezažila normální funkční rodinu, pro ni to taky musí být těžké. Jak se k Tobě chová? A k manželovi? Ukaž jí, že v Tobě může mít oporu, že ji máš ráda ♥ Třeba budeš budeš přijemně překvapená.
@berenika39 no máme spolu dceru... a asi se nikdy nerozvedem, me je jinak takto dobře 😀 a řeknu ti jedno... jsem rozhodlá že kdyby se to někdy stalo! Chci zůstat s dětmi sama! Mě ten chlap by docela nechyběl. I ted to říkám, že bych byla i sama jen s dětmi, protože můj sen byli vždy děti! Ty mám! (druhe na cestě) děti byli vždy na prvním místě a chlap je jen takovej dodatek 😀 takže by se nestalo, že bych pak měla chlapa a on moje děti jako nevlastní.
@radulka57 takže sis obhájila, že můžeš tu malou nenávidět. upřímně - nic tak hnusného jsem dlouho nečetla. promiň.
Ty nepotřebuješ chlapa, ok, ale že ty děti potřebují tátu?
Sobecké, nicméně takový je dnešní svět.
Dej b§h, at se nedostaneš do problémů a nepotřebuješ od někoho pomoc. Protože nebude od koho.
Já myslím, že ta diskuse jde úplně jiným směrem, než si zakladatelka přála...
@berenika39 děti by přeci tátu měli! Svýho pravýho tatu. Říkala sem že bych novyho chlapa pak nechtěla. Ale neřekla sem že bych nedávala děti tomu bilogickymu otci!
pevné nervy, švagrová je teď v dost podobné situaci. Tatínek dostal dceru do péče, ale je věčně v práci, švagrová taktéž a mladá v pubertě, není to, že by ji,nenáviděla, jen už ji má kolikrát plné zuby, což mívá i vlastních dětiček, ale tady je to prostě celé jiné, těžko se vychovává cizí dítě :-/ Co s tím? No asi snad jen vydržet, nebo mu na rovinu říct, že to takhle nechceš a pak se musíte dohodnout spolu jak dál😉
@berenika39 a neřekla sem že ji nenávidím! Ale prostě sme si nesedly a je to těžké když tu je, nic víc.
@radulka57 a co děláš proto, aby to bylo lepší?
ja tedy zakladatelku plne chapu. a odsuzovat je nesmysl- kazda jsem jinaci a ta situace je nekdy opravdu tezka. srovnavat muze a zenu s nevlastnimi detmi neni uplne fer. muz je v praci, ma svuj svet, peci o dum a deti dela prevazne zena. byt
@stralisek o rozchodu premyslim, kdyz jeste nemas deti. mozna toto slyset vubec nechces, ale myslim, ze Te necekaji pekne chvile... v tehotenstvi jsme nekdy precitlivele (mne asi tri tydny uplne silene vadili nevlastni synove v dome, chtela jsem soukromi), po porodu to taky nemusi byt uplne ruzove, pozdeji zase unava... a mas tam porad tu holku... muze byt mnohem hur nez ted.
a ano, je to mozna sobecke, je to mozna detinske, ale nepiste ty, ktere jste dennodenne nezazily nevlastni deti ve stejnem obydli. my vime, ze ty deti za to vubec nemuzou. my vime, ze deti chteji prijeti a lasku. ale pokud nemuzeme, tak to nezvladame. a vlastnim citum nekdy nejde porucit. i kdyz rozum prikazuje.
@berenika39 ani nevíš jak moc se snažím aby se to změnilo,protože vím že ona jako nezmizí z našeho života..ale ona to dělá dosti těžký... nezařekla sem se automaticky že mě bude navěky štvát.. snažím se vždy i dělat srandu a tak, ale ona je i ve svých skoro 13letech tak hrozně ufnukana kvuli ničemu, že prostě už nevím jak to kolikrát zvládat ty stavy její tady chápeš. Proto vždy počítám hodiny kdy už víkend skončí.
jako chapu ze to musi byt pro tebe tezke ale vem si ze ta holka cely zivot jen vi ze neni nikde vitana nikdo ji nema rad a nikdo o ni nestoji. Jednoduchy to nebude a to asi hodne dlouho. Ale urcite bych nad ni nezavirala oblaka a snazila se ji pomoci aspon nejak, spis si vzij do jeji situace.
Posilam hodne sil.