Ahoj, mám dotaz … Mám 2 holčičku s přítelem spolu nejsme - je mu 28 let a třeba dělal to, přes týden pryč - pracovně… Přijel ve čtvrtek ve 20:00 dcera už spinká … Tvrdí, že v pátek má školení přijede večer mezi 19-20hod a hele, v 15:00 sms přijedu v neděli… Školení si vymyslel, chlastal s kamarádama … Nebo odjel v sobotu po obědě a přijel v neděli k večeru … a takhle pořád dokola … Já na rodičáku chodila jsem na brigadu protože po mě chtěl půlku nájmu - jinak co týden ať okamžitě vypadnu, že on to nebude platit ( vydělává hezké peníze) …. No k věci - jeho máma mě pomalu neodpoví na pozdrav, když prijede pro malou, přiveze 2 kousky buchty… Peťo tady jsem Ti dovezla … Když nejezdil domu a někde chlastal … pořád mi jen dokola opakovala to, že od něj nemůžu odejít, že dceři zničím život a že takhle pije protože má těžkou práci a potřebuje si taky občas odpočinout … Denně mi píše, denně, bez pozdravu bez ničeho … Jak se dcera má atd … Jsem povinna ji jako babičce psát nebo ne ? Ještě když to není moje matka … Děkuji za odpovědi nerada bych jim nějak nahrávala …
Tchýně taky chce občas denně popovídat, jak se máme. To je normální - pokud se ti nehodí, nemusíš hned odpovídat.
Nepíšeš, v jakém stavu / fázi jsi na tom s chlapem. Jinak jsem teda nepochopila, zda v tom bytě ještě pořád bydlíte oba nebo jak to je. Ano, jako matka samoživitelka z rodičáku náklady blbě utáhneš a brigáda je pak docela potřeba, ale možná by odstěhování se za ten klid stálo.
Uf holka zlatá, vem nohy na ramena a pryč pokud máš kam. Jeho chování je otřesné. Neřešila bych tchyni, ale jeho.
Myslím, že ne. Nebo já osobně bych to brala jako “dobrou vůli”, že dávám vědět.. zas je hezký, že má o malou zájem (pokud i jinak je hodná babička, u Vás není podmínka, abyste nějak extra vycházely..) a jak se píše nade mnou, primárně bych řešila jestli zůstat, pokud ne, tak si můžete vazby s ostatníma nastavit jak potřebujete.
Prarodiče mají nárok vnoučata vídat. Mimochodem, pokud píšu sms nebo nějaké zprávy přes FB a podobné sítě, taky píšu často bez pozdravu. A co je špatného na tom, když se babička o svou vnučku zajímá? Myslím, že je to hezké, že babi má zájem i přes to, že otec zrovna ukázkový není. Mimochodem není mi jasné, co ti na takovém chlapovi imponovalo. To jste se nedomlouvali, jak budete řešit snížení tvých příjmů, když jste plánovali rodinu?
@zuzkasim v zákoně je, ale z vlastní zkušenosti vím že pokud se prarodiče nechovají dobře tak jim soud nevyhovi. Bohužel mám takovou matku a sem ráda že dceru nevídá.
Syna omlouvat může, ale odsud posud a pokud ji vyhazoval z bytu s dítětem tedy z její vnučkou tak to bych synovi dala co proto být matkou.
@hankasva Nechci soudit, těch informací máme málo. Netuším, kde bylo dítě, když matka chodila na brigádu. Netuším, zda otec dítě plánoval a jak to měli domluvené dopředu třeba i s těma financema. Čí je ten byt? a spoustu dalšího. Jo, s tím moučníkem máš možná pravdu, ono oslovení Peťo může být jak na syna tak na snachu, já v tom na první pohled viděla snachu, ale možná máš pravdu ty. Ovšem ženská, která si naplánuje rodinu s chlápkem, co chlastá (nebo to začal dělat až po narození dítěte?), nemají domluvené finance, to samo o sobě taky o něčem svědčí. Možná proto je přece jen k něčemu ten institut manželství, že tyhle věci si dva dopředu více promyslí a prodiskutují. Manžeství není všespásné, ale je to nějaký vědomý krok. Zatímco pořídit prcka znamená klidně jen jeden sex.
@zuzkasim nemyslím si že manželství je záruka něčeho. Kolik lidí se ani nezná a berou se.
To že on se chová asi jinak než před narozením dítěte je možné anebo taky ne..
Bůhví jak to mají. Nicméně celou tu situaci nejvíce odnáší to dítě a mělo by žít v klidu.
Matka mu to má zajistit a pokud k tomu otec není tak odejít.
Ona Dceru vídá když ji má přítel … Mě mě jen zajímá jestli já sem povinna odepisovat ji na její denní zprávy jak se má dcera ? Nic víc mě holky prosím nezajímá - jen jsem nějak chtěla nastínit situaci, že už od začátku se k mě prostě hezky nechová ….Jestli spolu máme být a nemáme být, jestli dceru vídá a nevídá - ano vídá to bych ji v životě nezakázala to ne, jen s ní prostě nechci být v kontaktu 🙂 A pro upřesnění - buchtu vozí pro přítele ne pro mě a i když není povinna, je to takový dost blby mi přijde …
@zuzkasim Paní když do ničeho nevidíte, tak to neřešte můj dotaz zněl jestli ji musím já odepisovat …. A abych nebyla hned za tu co, chce vnučku babi sebrat, což nechci!!! tak jsem to malinko popsala co se děje - je toho mnohem víc … A jestli jsem si udělala dítě s týpkem co chlastá? tak začal až po tom - nejsem úplná kráva abych si s někým takovým dělala dítě - ohledně financí Jo ? Tak to víte, že jsem ho připravovala na to, že teď mě pár let bude “jakoby živit” protože budu mít míň pěnez, řekl mi že je to jasné … ale jednou to bylo tak, pak zas tak 🙂… Jednou mi řekne, ty peníze z brigády si nechte a další měsíc mě vyhazuje proto, že jsem nic nepřidala. Radši všechno jídlo co je v lednici vyhodí, jen abych si nic nevzala a musela si jít pro své …. Ale nebyl takový od začátku … vůbec právě … a jeho matka mi ale přiznala, že jeho táta byl taky takový - neznám ho … a přítel byl takhle zlý a sprostý i na ní, že když tam bydlel …
Dceru tchýni dávat nemusíš , to ať děla tvůj ex . Komunikovat s ni taky nemusíš , vůbec . Kontakt dcera - babi od ex - zajištuje ex . Kontakt dcera - tvoje mamka - zajištujes ty . Tož tak .
Jako oni nějaký právní vztah na vnouče mají, ale tak to je podle mě hodně v rovině teorie. Ty tedy určitě nejsi povinna tchyni na cokoliv odpovidat ALE já bych se teda být tebou snažila s tchyni udržet korektní vztah, byla na ní slušná, klidně i trochu podlezala... I když se na to neptas, tak tvůj vztah s mužem, podle toho co píšeš, je o ničem. On zodpovědný není a dobrý vztah s tchyni se může hodit. Hodně chlapů se o své děti alespoň minimálně zajímají jen na popud svých matek...
@20190418
@sahrazad1
@goovana
Holky děkuju za nerýpavé komentáře 🙂 a ohledně tchýně rozumím jak to myslíš určitě ale hezký vztah s ní nejde mít … Ona ho pořád omlouvá- že já bych to měla všechno chápat a vůbec mě nerespektuje a nemá ráda vážně 🙂 když jsme tam ještě jezdili, pozdrav nic, dokonce i když já seděla u stolu, dala si ruku před pusu otočila se příteli něco pořád něco šeptala… Když malé něco koupi, nechá si to u sebe se slovy, že mě to rozhodně nebude dávat… Ze začátku jsem se fakt snažila (přála si k narozeninám kávovar.. Její syn mi řekne, že už o něm mluví dlouho ale tak drahou věc ji nekoupí… Řekl mi, že mi přidá max 1500 tak jsem ji ho koupila, abych ji udělala radost, k narozeninám si přála parfém, přítel mi zase řekl ať ji ho koupím sama, že on to platit nebude OK koupila jsem ho -když oba dárky dostala poděkovala úplně nahlas příteli a dceři bylo mi to líto ale blbku už ze sebe dělat nenechám 🙂 Jinak pro všechny když bude chtít dceru vidět - to jí rozhodně umožním 🙂
Spíš než jeho mámu bych řešila vztah vás dvou - vůbec není pěkný a důstojný.