Příteli vadí, že za mnou moji rodiče nejezdí. Máte názor?

15. pro 2019

Ahoj,omlouvám se za anonymní dotaz,ale asi nechci aby si potom někdo říkal,aha,to je ta co má problém.... Moc problémy neřeším s nikým,zajímá mě názor,náhled na věc. Mám rodiče,jsou v důchodu,takoví ti tipicti vesničané. Králíci,slepice atd. Takže uvazani na barák. Otec si neustále hledá nějakou zábavu. Nejsou to vyloženě návštěvní tipy. A z toho pramení ten problém,který má můj přítel. Vadí mu,že k nám nejezdí,o to víc,když teď máme mimino. Já jsem na to zvyklá,nevadí mít to ani,prostě jsem v tom vyrostla. Ale on pořád hledá důvod je nesnaset. Jsou kvůli tomu dost hádky,už o nich ani nemluvím. S malou tam jezdím za nimi každý týden a nevadí mi to,aspoň vypadnu z baráku. Jen už nevím co dál. Je tu neustále dusno 🙁 co si myslíte? Rodiče nepredelam a nesnazim se o to a chlap je jen jájinek,myslí si,že co chce on,to musí druzí dělat. Už jsem docela v koncích 🙁

olga_
15. pro 2019

A jeho rodina jezdí?

zelenaesmolda
15. pro 2019

Tak treba ma pocit,ze je nezajima vase dite nebo se u vasich neciti vitany a chtel by,aby taky projevili nejakou snahu oni.Me by asi taky vadilo kdyby partner musel neustale jezdit k jeho rodicum a oni nikdy neprijeli protoze takhle vlastne trhaji i vasi rodinu,ktera neni spolu a mela by byt.Nevim jak daleko od sebe bydlite ale neleze to cestovani treba do penez?

autor
15. pro 2019

@olga_ on už rodiče nemá,proto se cítí na koni a neustále mi to vyčítá. Ale má už dvě dospělé dcery a ty si sem jezdí jen pro dárky. A na to nesmím říct nic.

autor
15. pro 2019

@zelenaesmolda on k nim taky nejezdí ale,jako k našim.

autor
15. pro 2019

@zelenaesmolda a bydlí kousek,jen je to s otcem těžký prostě,on sám na návštěvy není a máti nejde proti němu. Tak raději sedí doma.

pipi_puncocha
15. pro 2019

Teda, to je dost unikátní problém, že chlapovi vadí, že tchánovci NEJEZDÍ. Většinou vadí opak.😄

Upřímně jsem moc nepochopila, co konkrétně je z jeho pohledu největší problém - to, že ty nejsi s ním když za nima jedeš? Nebo že vám nepomáhají s miminkem? Nebo...? To bych se z něj snažila dostat a podle toho s tím pak zkusila pracovat k nějakému kompromisu.

ariadna12
15. pro 2019

A proc nejezdi partner s tebou a prckem za nimi? Treba by prolomil ledy a tobe pomohl obstarat dite na navsteve, nebo by mohli s dedou vzit kocarek a jit na prochazku a ty bys mohla pokecat u kafe s babi. Nebo by dedovi pomohl neco, co zrovna kuti, a ty s babi byste poresily prcka. Vychazi tvuj partner s dedou, maji neco spolecneho? Treba kdyby deda uvidel snahu a zajem, po case by taky prijeli k vam, i kdyz asi ne tak casto. Nebo by pomohl kompromis - s partnerem si rict, ze ten a ten tyden v mesici jsme spolu (nebo spolu a s jeho dcerami) a ten a ten tyden v mesici jedem na navstevu.

jjasmina
15. pro 2019

Já mám třeba rodiče víc jak 100km daleko, taky moc nejezdí, jako upřímně my máme třeba 2+1 takže když přijede jen mamka spí se mnou a manžel na gauči takže se kolikrát tak nevyspí mic moc. No kdyby to právě bylo na mamce tak by jezdila pořád.. A tvý rodiče vychází s tvým partnerem?

elialen
15. pro 2019

Pokud k rodičům jezdíte každý týden, ještě ke všemu je to víkend, tak se příteli nedivím. Obzvláště pokud chlap chodí přes týden do práce a o víkendu, kdy byste mohli trávit čas jako rodina, tak odjedete. Mně osobně by taky vadilo, že k nám rodiče nepřijedou. Asi bych byla ráda za střídavý režim.

nazka
15. pro 2019

My to máme dost podobně. Mi rodiče k nám přijedou 3x do roka, víc ne. Máma je psychicky labilnejsi, potřebuje svůj klid. Dokonce bere antidepresiva. Bydlíme s tchanovci a jak máma má ráda svůj klid, tak "cizí" lidi nedává. Takže za nima jezdíme my s dcerou. Manžela ani už s sebou neberu, dělá akorát dusno. Cítím, že mámu nesnáší, ale co nadělám.. Prostě se snažím si to nastavit tak, aby mě to vnitřně netrapilo, protože není v mých silách se situací hnout. A jak píšeš, já jsem ráda, že změníme prostředí..

emamaira
15. pro 2019

Máme to opačně, manzelovi rodiče nejezdí, nejsou na to. Občas přijede tchýně, ale tchán přijel jen parkrat když byl syn novorozeně. No, taky jsem to nechápala, ale nejezdili nikdy, tak jsem to prostě akceptovala, sice říkám, že jsou divní, ale jako problém bych to nevidela😀

autor
15. pro 2019

@elialen jezdím tam v pátek a to je v práci. Právě kvůli tomu aby si malé užil

autor
15. pro 2019

@pipi_puncocha on nezná kompromisy,podle mě jen hledá důvod jak je nesnaset. Přitom to byli oni kdo stali spíš při něm,když udělal dost velký průser vůči mě. Doteď na něj neřekli půl slova,vždy ho pozdravuji,ptají se na něj a on jen hledá špínu. Někdy mám pocit,že mě chce jen proti nim postvat,nebo mě přesvědčit k jeho názoru. Prý jsem slepá,když to nevidím. Přitom nevím co.

llluckaaa
15. pro 2019

Tohle mi teda nezní moc dobře. Přijde mi, že se snaží tě odříznout od rodiny, abys byla jen závislá na něm a mohl s tebou manipulovat ☹ Nedej se a udržuj s rodiči pořád kontakt, on tě nemá co navádět proti nim. Nenapsala jsi tu nic, co bych viděla jako důvod, proč bys neměla za rodiči jezdit. Nemusíš se s ním hádat, až bude mít zase kecy, tak jen řekni, že své rodiče máš ráda takové, jací jsou, a kvůli němu s nimi styky nepřerušíš.
Jinak teda obecně se stává docela často, že ke tchánům se nejezdí tak jako za vlastními rodiči a asi nemá cenu nikoho k návštěvám nutit. A že nedojedou sami, holt prostě někteří takoví jsou, ty už to nezměníš a nejlepší je se s tím mířit. Ale tohle asi není tvůj problém, ten vidím v tvém příteli ☹

mariegroth
15. pro 2019

Moje rodice taky nejezdi k sestre. Opet je to neco, co maji nauceno od svych rodicu - na navstevy jezdi deti, ne rodice. A jejich argument je, ze se “nechteji mladym plest pod nohy”...blbost no. Ale sestra uz jim rekla, ze proste nekdy by ocenila, kdyby prijeli oni. Vysvetlila jim, ze obe deti jeste spi odpoledne a u rodicu je to jine prostredi a nespi dobre. Tak to nejak pochopili a jezdi obcas. Tvuj partner by mel najit pochopeni pro jinou generaci

nafuka
15. pro 2019

Nenech se odříznout od rodiny. Zavání mi to manipulací. Máš nějaké sourozence?

martiina_k
15. pro 2019

Na tom, že rodiče nejezdí nevidím nic divného. K nám nejezdí ani jedni, vždy musíme přijet my. Manželovi rodiče (necelé 3 hodiny cesty autem) tu byli jednou jedinkrát, když se narodil syn a to je ještě manžel musel přivést a odvést. Naši tu byli myslím jednou, když jsme se nastěhovali (jako na kolaudačku) a jednou když se prcek narodil. Takže když je chceme vidět, musíme přijet my.
Ale co vidím jako divné, že ti to manžel vyčítá a viděla bych to taky na postupnou manipulaci, aby tě od nich odříznul... tak si dej bacha, ať pak nezůstaneš sama.

jjasmina
15. pro 2019

Já myslim, že kdyby mamka sem tam nedojela , tak se snad ani nevidíme 😀

autor
15. pro 2019

@nafuka mám bratra a odriznout se nenechám,toho se nebojím. Vím že to skousi s tou manipulaci. Víc mě ale mrzí,že je tak bezdůvodně napadá 🙁

nafuka
15. pro 2019

Nedej se.

autor
15. pro 2019

@martiina_k škoda že to tak nevidí i on. Já si taky myslím,že je řada na mě s tím jim pomoci než aby oni jezdili sem,pomáhat mě. A už vůbec nechápu,proč to řeší on,když jde o mě. Tvrdí mi,že mám teď přetlak a pomoc matky by se mi hodila. Ale nejsem husa co neumí otevřít pusu a hlavně,ten přetlak je jen teď,když peču,jinak vše zvládám. Stejně kdyby sem jezdili přes týden,tak on je každý den v práci do večera a někdy i soboty.

fyii
15. pro 2019

promin, ale je to blbec. Kdyz budou jezdit zase bude mit kecy co tady zase chteji. Takovy clovek si vzdy najde duvod, proc prudit. Nenech se otravit, pokud mu tvoje rodice "chybi" neni nic jednodusiho nez si udelat spolecny vikendovy vylet. Rodice nepredelas, ocividne jim nevadi, kdyz za nimi kazdy tyden s miminem jezdite. Mam takovy exemplar doma taky a ustupovat ani se dohadovat nema cenu. Kdo chce si najit duvod k pruzeni, vzdy si ho najde. drz se

zizibou
15. pro 2019

Je to jiná generace a ta je povětšinou zvyklá na to, že děti jezdí za nimi. Za mě na tom nevidím vůbec nic špatného. Tvého partnera bych uměla pochopit, pokud by měl konstruktivní připomínky a důvody k tomu, proč mu to vadí. Například, že na vás přes týden nemá příliš mnoho času, a proto by si to s vámi chtěl vynahradit o víkendu. Ale sama píšeš, že tam jezdíte v den, kdy on je stejně v práci. Myslím, že ti bohužel závidí tu situaci, že máš ještě za kým jezdit..

autor
16. pro 2019

@zizibou taky mě to napadlo. Matka mu umřela ve čtrnácti a mám pocit,že se v tom chce jen nechat litovat a na druhý je zahorkly. Už jsem mu to několikrát řekla,ale vždy vše zapira,neřekne ani poradny důvod. Jen že dítě potřebuje prarodiče. Ok,ale malá má pět měsíců a těžko to chápe. Je fixovana na mě a kdykoliv mamka hlídá,tak pulhodiny pláče a pak se uspi. Já už jsem si na tu jeho nespravedlnost docela zvykla,je mi líto jich,nic mu nikdy neudělali a on nemá hezkyho slova. Vtipné je,že má sestru v Praze,která sem na dusicky jezdí na hrob a ani nezavolala že by přišla na návštěvu. Zavolaji si tak dvakrát do roka,ale o tom se mlčí. I můj brácha mu leží v žaludku,protože si nevolaji a pořád mi predhazuje byvalyho svagra. Přitom postavit je vedle sebe,tak je to černá a bílá. Můj brácha si rozumí s mladšími lidmi,má svůj okruh,baví se když se vidí,ale nejlepší kamarádi prostě nejsou. My jsme vychovavani ve skromnosti a přítel je podnikatel. A oni nemají potřebu z něj čerpat jako ti bývalí švagri atd.

kaja2016
16. pro 2019

Napisu ti svoji zkusenost. Treba ti to pomuze. Nedavno jsem cetla v nejakej popularnim clanku na netu, jak pecovat o vztahy a jedna z rad byla nikdy se nenavazet do rodicu ( specialne tedy matky) partnera. Clovek udajne matku vnima jako cast sama sebe a tak, kdyz nam partner rekne neco soatnyho o rodicich a jeste na ne treba nadava, tak to je jako by nadaval nam. Me to teda dost pochopit nasi situaci. Ja jsem driv mela problem s tchyni. Ona je zlata, ale desne lze. Kvuli uplnym blbostem - neumi rict, ze klobouk nechce a tak si vymysli, ze ho zapomnela a to je porad dokolecka dokola. Me uz to vytacelo, rekla jsem tk manzelovi a byl ohen na strese. Po nejakem case jsem pochopila, ze o matce radsi nemluvit. A podobne to mame i opacne. Manzel na moji mamu obcas nasazuje, ma kolikrat j pravdu, ale me to desne vadi. Naproti tomu, obcas chci aby me vyslechnul a na svou mamu si chci postezovat. Coz on je pak zase dotcenej, ze ja muzu a on ne.-) No mluvime k tom spolu a je to lepsi. Tahle informace mi fakt pomohla, nevim jestli je tvuj chlap schopen ji pojmout ale...

autor
16. pro 2019

@fyii asi máš pravdu,vždy si najde něco,co mu zrovna teď vadí. A když mám argumenty,tak raději odchází.A tak je to pořád. Už mu ani nic neříkám,protože potom vše v hádce použije. I blbej vtip v negaci obrátí.

autor
16. pro 2019

@kaja2016 ne není. Děkuji za názor,ale stokrát jsem ho prosila,ať už o nich nemluví a bohužel bez úspěchu. Je přesvědčen o své pravdě a mě se vysmiva,že to nevidím. Přitom nevím co. Já rodičům nic nedávám,o pomoc si neříkají. Vůbec nechápu o co mu jde. Přitom bych měla sto důvodu nasazovat na ty jeho a nedělám to.

kaja2016
16. pro 2019

on je asi problem nekde jinde nez v tom konkretnim nasazovanim na rodice. A libi se ti obecne jeho charakter?

autor
16. pro 2019

@kaja2016 ne nelíbí. To vím už dávno. Chce být někým,kým není a nebude. Má hodně vysoké ego. Něco jsem mu vstepila,něco bohužel nezmenim. Honí se jen za penězi,je v tom dost lži a falši a díky tomu nevěří slušným a poctivým.... Asi tak

zizibou
16. pro 2019

Tak to je hodně smutné 😞. Taky bych byla zklamaná, pokud by se můj muž špatně vyjadřoval o mých rodičích a neustále na ně nasazoval. Myslím, že by to překousl málokdo, ještě navíc, pokud by to bylo naprosto zbytečné a bezdůvodné.
Asi byste si s manželem měli pohovořit. Zeptala bych se ho, co konkrétně mu vadí a proč. Něco se dá napravit, ale spíš bych se mu snažila vysvětlit můj pohled. A takový byl vždy?