Je tady nejaka maminka, jejiz pritel hraje online hru pubg? Kdyz jsen studovala,nevadilo mi to,neměla jsem na nej cas. Ale myslela jsem si,ze po studiu to omezi a budeme vic spolu. Otehotnela jsem a ted mame male miminko a hraje to porad, treba i 6 a vice hodin denne a jeste je nastvany,kdyz v 10 vecer chci jit spat, tak to musi vypnout (mame pc v loznici). Promluvit si s nim o tom nejde,podle nej neni zavisly a hadat se s nim nema cenu-neodpovida. On je jinak takhle v pohode, jezdi s nami na vylety,apod,ale tohle me desne stve. Ma to taky tak nekdo? Co s tema dnesnima chlapama je?!
@syrinxka kdyby hram hodinu,dve,ale uz dneska u toho sedi 3 hodiny a to jeste neni konec. Kdyby k nam vecer neprisla navsteva,verim,ze by i silvestra prosedel u pc. On nas ma rad,ale ta hra ho bavi. Jenomze prijde z prace,potrebuje si prece odpocinout,sup a je tam. Uklizeni ho nebavi a byl prece v praci...proste si dela jen to,co chce on. Nejradeji bych mu ten pc omlatila o hlavu,at se vzpamatuje a zavidim zenskym,ktere ten problem nemaji.
Tady se dneska taky sedi u kompu. Dopoledne teda něco málo udělal co bylo potřeba, po obědě si pohrál s malou a teď cca od 15h jede jen počítač a pojede asi až do půlnoci ne-li dyl. My Silvestra nijak neslavime co je malá na světě. Je to s nima těžký. Já pořád doufám že z toho snad jednou vyroste 🙂 dokud jinak funguje jak má tak mu to úplně upírat nebudu. Ale omezit by mohl. Někdo chodí do hospody, za ženskýma, jinej pari hry. 😑
@90bobisek90 A čí je počítač, tvůj či jeho?
@90bobisek90 no teda... To bych doma nechala ani zadarmo 🤨🙄 to ať se na mě nikdo nezlobí. Chlap co si neumí najít lepší práci než sedět u her, co a jim jako? Já ho nebavim? Dítě ho nebaví? Radši zapne počítač a nevšímá si nás? S takovým jsem chodila na vysoký. A byla jsem div živá z toho jak h toho pořád sedí, jak si z nasazených peněz na autoskolu koupila novou konzoli a podobně. Dospelej chlap od rodiny podle mě nemá co hrát pubertani blbostí, ale ma se své rodině věnovat.
Manzel hraje taky pc hry a celkove travi u ntb cas, ale mne to nevadi. Rodine se venuje naplno, v domacnosti taky funguje a ty hry jsou jeho opravdu velka zaliba. Hraje hlavne, kdyz mala spi, nebo dlouho do noci, co mi je uplne sumak, ntb ma v obyvaku, takze nas tim nijak nerusi. Jeste nez se nam narodila mala, hrali jsme hry spolu, takze mam pro nej pochopeni, ze je to pro nej relax. Ja zase rada ctu a kdyz mam cas, tak hned beru knihu do ruky a kdysi jsem byla schopna procist i nekolik hodin. Kazdopadne, pokud by to melo zasahovat do rodinneho zivota, tak by si vyslechl. Pises, ze jinak je v pohode (vylety a tak), tak bych mu v prvni rade pc prestehovala z loznice a domluvila se na kompromisu, at si hraje, ale ne tolik hodin denne. Mozna vymyslet nejaky program pro vas vsechny. Nevim jak stare mate ditko, nasi je 8 mesicu a manzel uz pochopil, ze pres den, kdyz neni v praci, je proste potreba se male, nebo domacnosti venovat, tak si hrani nechava na cas, kdyz jdu uz spat i ja.
@sudylichozrout je to jeho pocitac.
Mala ma 5 mesicu,ted byla nemocna,tak ani zadne prochazky,nic a je navic ted doat uplakana. Me i stve to,ze neusiname spolu, ze chce byt na tom pocitaci. Jsme spolu 8 let,vzdycky hral hry,ale tak nejak normalne,ale co ma tuhle hru,je to des. Ma tam svoje kamarády, hraje a bavi se s nimi. Taky si rada ctu,kdyz mam volno,ale sakris sedet u toho tolik hodin i kdyby jalo relax prece neni mozne. On je strasne tvrdohlavy,s nim clovek nehne. Navic bydlime v panelaku a tu se oproti baraku neda nic delat...nemate nejake rady?
@90bobisek90 ty jo to je hodne slozita situace. Tvuj pritel je regulerne zavisly a mel by abstinovat. Jenze s timhle neuspejes, a kdyz na nej pujdes silou, tak se sprajcne. Takze muj jediny napad je, ukazat mu, o co vsechno prichazi, kdyz hraje. O cas s tebou, o cas s dcerkou, o svuj cas. Ukaz mu to na realnych prikladech. A rekni mu, ze jeho dcerka se ho nebude jednou ptat na to, kolik uhral levelu a kolik casu venoval online svetu, ale proc ji pred spanim necetl a proc se vam nevenoval tolik. Pokud je rozumny, docvakne mu to.
@90bobisek90 co si zkusit najít nějakou svou zábavu? Jakože bys třeba začala chodit za kamarádkami i s dítětem, on by byl sám doma u pc a třeba by ho to začalo štvát a až by se zeptal, proč s ním netravis čas, tak mu říct že tě fakt nebavilo dívat se jak hraje. Já zkušenost teda nemám, manžel hry vůbec nehraje, ale mám hodně kamarádů, co jsou takhle závislí a i třeba chápu, že je to pro ně relax, ale tak stačí třeba hodina denně. Ty taky nemáš čas na relaxovani X hodin za den.
@90bobisek90 že se nedá nic dělat v paneláku je teda docela vymluva. Vezmu kočár a jdu ven ne? Manžel chodí takhle každý den. Buď jdeme všichni nebo jdou sami, abych měla chvili čas pro sebe. Tady už to mají všechno projite, Tak třeba sednou na autobus, jedou na konecnou a odtud zpátky pěšky, nebo to projdou tam a zpátky se svezou. V 5mesicich už si můžou spolu prohlížet knížky, může ji říkat příběhy, vyhrát si na dece....
Sedět 6 hodin u počítače. To bych teda byla radši sama než trpěla tohle.
njn, chce si to pořídit děcko s někým dospělým a při výchově vlastních dětí - a především kluků - si hodně dát záležet, aby mi z nich nevyrostli přerostlý mimina.
Mala ted byla cele svatky nemocna,takze se s ni nikam nedalo jit. Sve konicky mam, hodne ctu a chodim za kamaradkami,ale bydli jinde,takze ne tak casto. Holky,asi to vyznelo,ze se o malou vubec nezajima,to neni pravda,chodi s nami na procházky, hraje si s ni,ale hodne casu venuke i tomu pc. Jen jeste,maka je hodne rvouci a nosici, ani ja ji nemuzu cist,hned u roho rve,na hraci decw ji to po chvilce taky nebavi,i kdyz jsem tam sni. Dneska rano jsem s nim hodila rec, kupodivu mi i odpovidal,coz se pri debate ohledne pc nikdy nestalo, rekla jsme mu svou predstavu. Takze uvidime,jak to dopadne. Ja doufam,ze se to spravi,on je jinak fajn chlap.
@90bobisek90 budeme držet pěsti 🙂 určitě to není důvod k rozchodu, jsou horší věci 🙂
@katchkak rozejit se s nim nechci, zas takova katastrofa to neni, jen uz to leze na mozek. Tak dekuji za diskusi 🙂
@90bobisek90 drzim palce, at vam to dopadne ke spokojenosti vsech 🙂
Mám to podobne. Sice hraje jinou hru, ale pokud není v práci, tak přes týden hraje hry na pc. U nás je problém zase to, že má pc v dětském pokoji, kde spí malá. A to se mi fakt nelíbí, že spí u zapnuteho compu. Je pravda, že se malé věnuje každý den. Najde si čas. O víkendech hraje fotbal. Ale to noční hraní je velký zdroj hádek. Snad se mi ho podaří brzy přestěhovat s compem do obýváku, kde nebude tolik rušit.