Přítel si nerozumí s bratrem. Co dělat?

lupinek22
18. srp 2023

Zdravím, chtěla bych poprosit o radu, jak se s touhle situaci vypořádat.
Je mi 19 a přítel je trochu starší, přesněji je mu 28. Všechno je parádní , je pozorný, milý, s rodiči si rozumí a jsme spolu každý den. Nebydlíme spolu , ale každý den si vybereme kde zrovna chceme spát jestli u něj nebo u mě, častěji jsme u nás doma. Moc mě ale trápí, jak můj bratr má pořad něco proti, každý měsíc scéna kvůli blbosti. Všechno ale cedí přes rodiče a ti se ho samozřejmě snaží zastat i když vidí, kde je pravda.
Už ale nevím, co mám dělat. Bojím se, že se už přítel neudrží a něco mu řekne už narovinu , to by ale znamenalo 3.světovou :/

llluckaaa
18. srp 2023

Osamostatni se a odstěhuj od rodičů a bratra pryč. Už jsi dospěla a nic tomu nebrání.

monaluza
18. srp 2023

@lupinek22 nejvyšší čas zvednout kotvy a zařídit se podle svého...

lupinek22
autor
18. srp 2023

@llluckaaa ano to bych ráda, jen rodiče jsou dost proti, sama jsem teprve začala vydělávat, zas nechci, aby me přítel živil :/

llluckaaa
18. srp 2023

@lupinek22 tak jestli jsi už po skole a chodíš do práce, tak te živit nebude, ne? Hele, ani se brachovi moc nedivím, ze je na přítele citlivější, když jsi ho ubytovala v mamahotelu a on s nim musí taky žít.

lupinek22
autor
18. srp 2023

@llluckaaa mamahotel to úplně není, rodiče oba pracují dlouho, takže se doma snažíme pomáhat, co nejvíc, uvaříme, nakoupíme (platí přítel aby právě nebyl vyžírka)

llluckaaa
18. srp 2023

@lupinek22 platíte nájem? Uklizite společne prostory, perete, myjete okna? Kolik je brachovi a jak velký prostor sdilite? A o jaké kraviny se jedna?

lv
18. srp 2023

Přítel bydlí sám? Řešením je bývat v rodičů a bratra míň, spíš výjimečně

martt
18. srp 2023

@lupinek22 Jak je bratr starý? A přítel bydlí sám nebo také u rodičů? Jak dlouho jste spolu? Pokud bydlí sám a ty už pracuješ proč to neotočite? Že budete více u něj než u vás?

zelenaesmolda
18. srp 2023

@lupinek22
Tak dotahla jsi mu do domu ciziho typka,ktery tam spi a narusuje jeho soukromi.Ani se nedivim,ze se mu to nelibi.

lupinek22
autor
18. srp 2023

@martt bratr ma 23, vetšinou doma ani není přebývá u své přítelkyně, přitel bydlí s tatínkem, asi to tak začneme praktikovat , jen mě mrzí že u mě doma je to taková pohoda, smějem se s rodičema a mám to i blíž do práce

somalicats
18. srp 2023

@zelenaesmolda Tak dům/byt je snad rodičů, ne bráchy. A pokud nevadí rodičům návštěvy, tak co je na tom? Za předpokladu, že neokupují bráchův pokoj...

lupinek22
autor
18. srp 2023

@somalicats ano , rodiče mají přitele moc rádi , máme i nastavené pravidla jako např; přitel nechodí sám do ledničky, problémy jsou kvůli tomu že si přítel udělá srandu a brácha si hned myslí že to je nějaká narážka na něj

martt
18. srp 2023

@lupinek22 A nemohl by se bratr s tvým přítelem znát z dřívějška než jste se poznali. Ze by v tom bylo něco osobního? Mluvila si o tom se svým bratrem co mi vadí?

veronicka89
18. srp 2023

@lupinek22 😀 přítel nechodí sám do ledničky ... No tak to je teda masakr ... Upřímně ...

lupinek22
autor
18. srp 2023

@veronicka89 ano jednou si podal pití a bylo z toho halo :D

somalicats
18. srp 2023

@lupinek22 No, pokud máš Ty sama s bráchou dobré vztahy, tak mu na rovinu řekni, že problémy s Tvým přítelem má řešit s Tebou a ne s rodiči, to je žalování jak v mateřské škole. Píšeš, že tam brácha moc není - tak trochu nechápu - tak to ty příhody asi nejsou zas tak časté, ne? Nebo si prostě vybírejte čas, kdy brácha doma není a hotovo. Přítel ať se krotí v dělání srandy a bude klid. A s tou lednicí - sorry, mně lézt doma cizí člověk do lednice, pokud ho k tomu sama nevyzvu, to by mi teda vadilo taky.

llluckaaa
18. srp 2023

@lupinek22 a jak je to s tím úklidem a nájmem teda? Třeba má bracha pocit, ze rodice využíváte, proto je nabrousenej. Pití z ledničky by me bylo třeba u zadku, ale kdyby moje mama musela prát spodary dospělýmu chlapovi my segry nebo uklizet po něm hajzl, tak me to poněkud sejri…

lupinek22
autor
18. srp 2023

@llluckaaa oba bydlíme v rodinném domu, pere si věci doma sám

llluckaaa
18. srp 2023

@lupinek22 a na domácnost teda oba přispíváte?

sinicka
18. srp 2023

Proč se neodstěhuješ? Já jsem v 19 byla pryč ještě před první výplatou.. kor kdyby byl nějaký problém. A téměř 30 letý borec by mohl taky tu zodpovědnost trošku převzít a být iniciátor..

zelenaesmolda
18. srp 2023

@sinicka
Taky me zarazi,ze skoro 30 letemu chlapovi neni blbe se kyblovat k rodicum mladsi pritelkyne.

nnnadja
18. srp 2023
te_reza
18. srp 2023

Já teda nevidím problém v tom, že se navštěvujete. K nám ten můj jezdil možná tři roky, než jsme teda usoudili, že se nezabijem a sestěhovali se. Střídali jsme se u něj, u nás. Ségra už v tu dobu doma nebydlela. Jak dlouho spolu jste a jaké máte vyhlídky? Možná bych víc směřovala návštěvy k němu.

janylu
18. srp 2023

@llluckaaa já jsem máma dospělé dcery, která má u nás doma přítele a když peru, tak vyperu a jeho spoďáry. Proč by to jako mělo mé druhé dceři vadit? Pere je snad ona? Nájem neplatí, protože to nechceme. Staví si domek a já je chci podpořit, aby měli postaveno co nejdříve. Tvůj názor je názor někoho pro koho rodina a podpora blízkých nic neznamená.

llluckaaa
19. srp 2023

@janylu No vidíš, a já ti rozumím, že chceš své děti co nejvíc podpořit, a určitě jsi přesvědčená, že děláš to nejlepší. Ale to neznamená, že se na to sourozenec bude dívat stejně jako ty. Tady v příspěvku máš rodinu, kde si mladší sestřička našla našla o 9 let staršího přítele, ten se k ní nastěhoval do pokojíčku a nechá se oprašovat od jejich pracující mámy, do toho si přidej trochu iracionální žárlivosti, že ho svým způsobem v jeho domově nahradil, a na závěr to ještě okořeníme ještě nějakýma rádobyvtipnýma řečma v jeho přítomnosti a vyjde ti z toho velmi výbušná směs.
Jasně že máma nepůjde s nataženou rukou a neřekne jim, ať jim začnou platit nájem. Ono by to totiž mělo fungovat naopak - hele, mami, už jsem dospělá, chodím do práce, bydlím u vás se svými klukem, je správné, abych přispívala na domácnost. 99 % matek se bude bránit, takže pokračuješ "Vím, že ode mě nic nechceš, jsi moc hodná, ale opravdu si myslím, že bychom se měli na nákladech podílet, takže jsem založila účet, kam každý měsíc posílám x tisích korun, a když se rozbije třeba lednička nebo pračka, tak to zaplatíme z toho, ať je to fér, jo? A když se nic nepokazí, tak to můžeme oslavit tím, že za to třeba spolu pojedeme někam na dovolenou nebo posedíme v restauraci. A mami, ne abys zase myla okna sama, to je odteď moje práce. Přítel mi s tím pomůže, ty už ses napracovala dost 🙂
"Tvůj názor je názor někoho pro koho rodina a podpora blízkých nic neznamená." - děkuji za psychologický rozbor zdarma 😘

janylu
19. srp 2023

@llluckaaa já tvému pohledu také trochu rozumím, ale byl by pro mně přijatelný pouze pokud bych byla např. matka samoživitelka nebo bych na tom byla výrazně finančně špatně. Tazatelka nepíše vůbec nic o domácích pracech, třeba se do nich oba zapojují a pokud ne, tak by si to měli vykomunikovat rodiče. Bráchovi to může být jedno a pokud není tak je tam pravděpodobně žárlivost na něco. Tomu by nasvědčovalo i to, že se nedokáže zasmát nějakému vtípku a klidně ho i vrátit. Rodiče by mu měli vysvětlit, že až bude potřebovat on, tak ho také podpoří.

somalicats
19. srp 2023

@llluckaaa
@janylu
Pravdu máte svým způsobem obě. Sourozenec nemá co kecat mámě do toho, zda pere spoďáry partnerovi své dcery. To je věc té mámy, zda se rozhodne to dělat.
Na druhou stranu je ale taky pravda, že pokud bydlí všichni pod jednou střechou a nemají byty samostatně, tak se taky dělí o ty domácí práce. Já bych po svých dětech nájem nechtěla, pokud by u nás bydlela moje nejstarší už dospělá se svým klukem, tak s tím nemám problém. Taky by mi nevadilo přihodit jeho trenky do prádla. Nechtěla bych po nich nájem, ale přišlo by mi normální, že by přispívali na energie, a že by se podělili o domácí práce. Nejsem hotelová služba.

lupinek22
autor
19. srp 2023

@somalicats Ano abych to lépe vysvětlila tak do práce jsem nastoupila přes 14ti dny, takže zatím ještě výplata v nedohlednu, tudíž po mě rodiče nic nechtějí, a domluvili jsme se, že na domácnost přispívat budu, můj bratr na domácnost nepřispíva, protože řekl, že doma stejně moc není takže není duvod..domácí práce samozřejmě máme rozdělené, maminka dělá 12tky a táta je taky dlouho v práci, přítel je i takový, že pomůže na zahradě, poseká trávu, postará se o bazen, protože ho to baví, topíme dřevem, takže o teplo a vodu přispívá tak, že pomůže se dřevem, doma u sebe dělá to samé, žije se svým tatínkem, tam už táhne domácnost finančně s ním

llluckaaa
19. srp 2023

@somalicats tak to jsou dva různé pohledy - dobrotive mámy a zarliveho sourozence. Jako mama chce to nejlepší pro svoje děti, tak syn chce to nejlepší pro svou mámu. Ano, nemá právo do toho kecat, ale to neznamená, ze se ubrani negativním emocim a neovlivní to jeho chování.

llluckaaa
19. srp 2023

@lupinek22 to zní dobre 👍 Až bude bracha vysirat, tak si s nim o tom zkus promluvit. Jako my na první pohled nevidíme, co se u vás děje, nemusí to vidět ani on. Hele Franto, nevím, proč na myho kluka tak nasazujes. Jsem rada, ze je tu s nami a pomuze našim, kolem domu je hodně práce, on pomáhá s tím a tím, měl bys být rad, ze tu nejsou naši na všechno sami a nechápu, proč se ho snažíš vystvat. Je v něčem problem?