Přítel si nepřeje styk jeho dětí se mnou

petulkacarmen
14. dub 2015

Prosím o radu nebo názor.
Přítel má 2 děti (17 a 9let) se svou bývalou manželkou. Má je pravidelně co 14 dní od pátku do neděle a chce je trávit jen s něma ve svém bytě.
Máme každý svůj byt a přítel bydlí se mnou a jen na víkendy jezdí k sobě a je tam s dětma. Mě to celkem vadí, protože bych i o těch víkendech chtěla trávit čas s ním a jeho dětma. Já mám dítě (3roky) se kterým přítel vychází moc dobře, jen si nějak nedokáže zkoubit to, že by se měl věnovat všem dětem najednou - hlavně vzhledem k velkým věkovým rozdílům a vidí v tom celkem problém, abysme spolu všichni vycházeli.
Já moc stojím o to, abysme podnikali výlety apod spolu, těším se na společné dny. Tak je trávím sama nebo i bez malého, protože ho má třeba jeho otec a pak jen poslouchám byli jsme tam a dělali jsme to apod.
Navíc se to hodně týká i třeba dovolených, kdy jede se mnou a pak ještě i s něma, nebo když je třeba teď měl zrovna když jsem měla narozeniny, tak jsme spolu nebyli, silvestr taky..
Určitě to nechci vzdávat, milujeme se a moc mi se vším pomůže, máme společné zájmy a k mému synovi má krásný vztah.
Jen tedy nevím jak dál.. už jak vím že se blíží víkend, co je s dětma, tak mám úzkost a špatnou náladu ☹

andelka
14. dub 2015

Jak dlouho spolu jste?
On platí byt jen proto,aby ho využíval čtyři dny v měsíci? To mu na tom asi hodně záleží. Asi nechce svůj bývalý a nový život míchat dohromady. Nebo možná děti chtějí mít tatu pro sebe,když ho tak málo vidí. Což je taky pochopitelné. Věkový rozdíl tomu taky moc nenahrava.
Zkusila bych navrhnout aspoň jeden výlet společný,v měsíci. Ať se postupně poznáte.

svetlanap
14. dub 2015

To je zajímavé a zkoušela jste si s ním o tom promluvit? Třeba si to ani neuvědomuje. No a nebo mě taky napadá, děti to jsou dost velké s vlastním názorem, nemůže to být v tom, že Vás nechtějí vidět ty děti? Zní to možná tvrdě, ale jen tak mě to napadlo. Chtělo by si to s ním promluvit, co v tom vězí a taky bych zdůraznila, že bych si moc přála trávit čas i s jeho dětmi, třeba si myslí, že o to nestojíš. Přeji mnoho štěstí

ajurka
14. dub 2015

Já si myslím, že je to blbost.... Nechci se tě dotknout, ale já si spíše myslím, že přítel si ještě není jistý ve vašem vztahu tak Vás proto nechce seznámit.,... že "kdyby náhodou" jste spolu přestali žít nebo chodit.... a najde si jinou aby ho to nečekalo zas to seznamovaní atd....

petulkacarmen
autor
14. dub 2015

Jsme spolu 1,5 roku. Z toho rok bydlí pryč od exmanželky a já měla své bydlení, jen jsem se stěhovala v té době do většího s tím, ať je to vyhovující pro všechny. On ale chtěl pro sebe a děti byt s tím, aby hned nešly od manželky ke mě, aby toho na ně nebylo moc.. tak mi to tedy podal. Ale tak to trvá rok a když už trvám na změně, tak se vždy jen chytneme ☹
Jinak s jeho dětma se známe, sem tam se vidíme, ale fakt málo a jednou jsme spolu byli na menší dovolené na 5 dní v létě a myslela jsem, že se to nějak prolomí a stejně to trvá dál tak, jak to je teď. Myslím, že spíš je problém na jeho straně, než že by ho chtěli děti jen pro sebe. Je to především z jeho hlavy, ať nejsme všichni spolu.

petulkacarmen
autor
14. dub 2015

S dětmi se právě známe, nic jsme si neudělali, neříkám že jsme nejlepší kamarádi, ale prostě spolu normálně vycházíme. Navíc dcera od přítele 9let si ráda hraje s mým synem i přes věkový rozdíl.Právě, že já mu dávám dost najevo, že s něma chci ten čas trávit, že se těším na společné výlety.

andelka
14. dub 2015

@petulkacarmen rok není dlouhá doba. Netlac na to, pokud on k tomu ještě nedospěl. Asi mu to přijde moc změn najednou,a ani se mu nedivim. Kdovi jak to vnímají děti,jak to mají s ex. Třeba můj nechtěl,aby děti poznaly mého přítele dřív než dva roky po rozvodu. Moc často se nevidaji,tak možná se i obává reakce exmanzelky? Zvlášť pokud v době kdy s tebou začal ještě bydlel s ní.

petulkacarmen
autor
14. dub 2015

Manželka dělala peklo zezačátku, když si myslela, že se chlap chce rozvést kvůli mě. Přitom on ty děti má tak rád, že několik let zůstal s ní jen kvůli nim. Právě jsme jeli na tu dovču v létě a vůbec jí nevadilo, že pojedeme všichni. Protože kdyby kvůli toho bylo nějaké peklo, tak mi o tom řekne. Takže ještě tedy čekat?
Pro mě je to o to horší, že jsem nedávno nastoupila po RD do práce a vidíme se až večer a tak jsme spolu jen co 2. víkend a víkend co nejsme spolu bych do té práce radši chodila.

andelka
14. dub 2015

@petulkacarmen já to chápu,taky se s přítelem vídáme každý druhý víkend. Ani ty večery nemáme,ale planujeme. Ale i tak bych netlacila,bývá to kontraproduktivní. Nějakou dobu bych počkala,a pak v nějaké příjemné klidné chvíli mu řekla jak to vidí dál?
Já taky nepředpokládám,že až spolu budeme bydlet,tak budou víkendy společné. A to si určitě nebude držet další byt. Spíše pojedou k rodině. Ale tak jeden den z těch čtyř bych chtěla být společně. On vás neodděluje striktně,jinak byste se neznali,nebyli na dovolené.. Ale asi se na bližší propojení ještě necítí. Očividně mu nedělá problém vyčkávat,pokud to považuje za lepší. Podle toho co jsi psala.

petulkacarmen
autor
14. dub 2015

Vlastně narovinu nevím proč si to nepřeje. Včera jsme to probírali a řekl mi, že si nepřeje, abych třeba před jeho dětma chodila s blbou náladou nebo naštvaná nebo abych se s ním hádala. Ale já přece nic takového neplánuju.. to jsou jeho obavy, že tohle měli v předchozí domácnosti a že tohle znovu nechce zažívat. Ale přece s ním nechci žít, abych se s ním mohla hádat před jeho dětma nebo házet otrávené ksichty ☹
A taky že když je se mnou a malým, tak se naplno věnuje nám a když má své děti tak se chce naplno věnovat jim. Ale já to asi nedokážu pochopit, já bych si nedokázala užívat den bud jen se svým dítětem nebo jen s ním. Jsem rodinný typ a tohle mě celkem ubíjí

andelka
14. dub 2015

Bohužel on to takto nemá. Těžko to změní jen proto,že ty chceš,,a pokud si v tomto nerozumite, tak chápu jeho obavy . on na tento typ soužití není připravený. Neumí to skloubit,najít kompromis,chce si užívat obojí naplno. Nechce znovu zklamat děti,chce je chránit,když už manželství nevyšlo.

mamucha2
14. dub 2015

@petulkacarmen Nezlobte se, nemyslím to ve zlém, ale asi nejste z rozvedené rodiny. Já jsem takových strýčků viděla a popravdě bych byla vděčná, kdybych to v dětství měla spíš jako děti Vašeho přítele. Uvědomte si, že oni bojují s tím, že se rodiče rozvedli a zvykají si na novou situaci a do toho "vetřelec a ještě s malým dítětem". Jen Vám chci vysvětlit druhou stranu 🙂

petulkacarmen
autor
14. dub 2015

@mamucha2 já právě nejsem z rozvedené rodiny a proto si ani nedovedu představit, že by to takhle jak fungujeme teď mělo fungovat pořád, asi mám v sobě ten režim, že má držet rodina pohromadě 😒
S dětma jak jsem psala jsme si nic neudělali, vycházíme v pohodě. Ale váš názor chápu, ale přece jen s přítelem plánujeme budoucnost, žijeme spolu a už se nějaký ten pátek známe.Taky bych mého syna neseznamovala hned s dalšíma strejdama, ale až bych měla pocit, že to může být ono. A u nás to snad to ono je..
Když jsem říkala, že jsem nešťastná z těch víkendů bez sebe a že nevím, jak dloho to takhle zvládnu trpět, tak mi řekl že si ani nedokáže představit, že bysme šli od sebe.

andelka
14. dub 2015

Počkej..rok nebydlí s ex a detma a už loni v lete jste byli na dovolené? Přijde mi to dost brzo,hlavně co se týká dětí. Ale i jemu mohlo dojít,že moc spěchá a nesedí jim to. Tak zařadil zpatecku. Pokud si kvůli nim drží byt,tak je to pro něj hodně důležité,být s nimi sám.

andelka
14. dub 2015

@petulkacarmen já myslím že to postupně vyřešite,že k tomu dospěje. Ono je fakt moc brzo.
A vy nejste rodina. Zatím jste pár, ve kterém mají oba děti. Ale každé dítě má rodiče,kteří nejsou společní. Neupinej se na představu velké spokojene rodiny,to chce čas.

petulkacarmen
autor
14. dub 2015

@andelka on tu dovču bral právě tak abysme se seznámili, jako viděli jsme se už dřív když jsme byli asi 2x na koupák a pak tedy 5 dní v srpnu na dovči a tam pro něho bylo i důležité at spíme odděleně. Mě to sice dost překvapilo, ale bylo to tak celých pět dní. A po té dovči už jsme se vlastně viděli, jen když jsem se do jeho bytu třeba jen pro něco stavila nebo max na přespání s tím, že od něho jsem to měla blíž do práce.
Takže prostě být trpělivá ještě víc... ☹

andelka
14. dub 2015

@petulkacarmen podle mě to prepiskl hned zpočátku a zařadil zpatecku. Brát děti na dovolenou s novou partnerkou pár měsíců po odchodu od rodiny je teda dost ulet.

petulkacarmen
autor
14. dub 2015

@andelka jo když oni je měli rozdělené na měsíc a měsíc a to by si nemohl vzít dovolenou s dětma a pak ještě se mnou, tolik jí neměl, tak nejspíš proto. A z toho měsíce s něma byl týden u moře, a pak i se mnou a malým na 5 dnů v Beskydech. A úlet? No i on si vychvaloval, že dovča byla super. Jeho dcera si vyhrála s mým synem a já byla s něma a chlap si mohl zapinkat tenis se synem. 🙂

petulkacarmen
autor
14. dub 2015

A kde vlastně muži mají své děti, když se rozvedou a berou si je co 14 dní ? Mě přišlo normální, že s partnerkou chce žít a ty děti tam vodí s tím, že si vyjedou třeba někam i sami nebo něco sami podnikají, ale já se tedy nesetkala s tím, že někdo má dokonce kvůli toho rozdělené domácnosti.Proto jsem dala diskuzi na toto téma .. nikde jsem nic takového nedočetla 😀

elu
14. dub 2015

no je to nezáviděníhodná situace, chápu jeho, že chce svou rodinu jenom pro sebe, ale zase i tebe, že takové partnerství se dvěma domácnostmi je zničující....no ale co bychom chtěli, kdkyž se rozejdou rodiče dětí vždy je to špatně, nikdy z toho nevznikne nic dalšího, co by bylo idylické

petulkacarmen
autor
14. dub 2015

@elu No kdyby nebylo těch víkendů, co je s dětma, tak by to idylické bylo.Máme se rádi, do hospody nechodí, když může, pomůže a i když můj syn není jeho, tak ho má moc rád a on jeho. Já problém nějak nevidím v tom nevycházet s jeho dětma. Zkloubit by to určitě šlo, jen by musel chtít a nikdo ho přece nenutí se mnou a synem pak ten veškerý čas co ty děti má je trávit zároveň s náma. Ať si klidně zajede jen s něma do kina, nebo za jeho známým co má děti...
Mě mrzí to, že společně nemůžeme mít tu víkendovou pohodu - snídani všichni, jít se projít nebo se večer podívat na film, zahrát karty a večer usnout vedle svého muže 😒
nebo návod jak se s tím nějak smířit? Už to trvá rok a nějak se v tom pořád topím...

andelka
14. dub 2015

@petulkacarmen úlet proto, že to bylo dost brzo a celkem to asi mělo vliv i na další fungování. Děti si rozuměly, bylo to super..už je to skoro rok a pořád vás odděluje, takže to asi tak super nebylo. Není to běžné držet si dvě domácnosti, ale záleží to na každém, jak to vnímá a jaké má možnosti.
Jak píše elu, nikdy už to nebude takové jako když je rodina, rodiče a děti. Vždycky každá další možnost je nějak ztížená a náročná. Pro všechny.
Já tě chápu, ale vzali jste to dost hopem, očividně někomu to nevyhovuje. Když budeš pořád prudit a ptát se, být naštvaná, zklamaná, tak to neurychlíš, naopak. Je potřeba najít správnou míru. Protože mluvit by se o tom mělo, co cítíš a jak si to dál představuje. Co ty starší děti? Ty by ho nemohly ovlivnit? Říct že chtějí mít nějaký program i s tebou a synem?

petulkacarmen
autor
14. dub 2015

@andelka no já nechci určitě nějak ovlivňovat jeho děti, to by mě teda nenapadlo, ale třeba jednou jsme byli tak venku na chvíli s tou jeho dcerou a mým malým a oni, že už jdou domů a že mě odveze přítel ke mě domů a ona říkala taťkovi , jestli může být Daneček s něma doma a spát u nich se mnou , aby se mohli dívat na pohádku a on řekl že ne, že zase někdy jindy 😔
No každopádně mi rady pomohly s tím, že to aspon ted vidím víc objektivně ...
A byt si platíme každý svůj (ale pomáhá zas jinak), určitě by oběma pomohlo platit jen jeden nájem, ale přes tohle jaksi nejede vlak.
Každopádně děkuji za názory!

madulinka
14. dub 2015

@petulkacarmen tak ta poslední věta je právě dost výmluvná na to, že tomu vztahu třeba "zatím" zas až tak moc nedává, když to chtěly jeho děti, a on se rozhodne, že ne, bez toho, aby se s tebou domluvil, má to nějaký důvod. Moje sestra žila v podobném vztahu 5 let.. Ona sama teda děti nemá, ale její přítel má 2 děti 11 a 9 let. Každý měl svou domácnost, když on měl děti, vídali se po tu dobu minimálně.. Většinou ji pak na noc, co já vím odvážel domů. Byli spolu většinou ten čas, kdy děti neměl.. Sestra to nějak začala řešit, protože v tom vztahu přestala být spokojená, s dotazem, proč by měl mít každý svou domácnost, že to do budoucna nemá perspektivu - skončili to tak, že se rozešli. Ani jeden prý už ve vztahu nebyl šťastný... ALE my taky nejsme z rozvedené rodiny, taky to asi vidíme tak, že rodina je partner(manžel) + partnerka (manželka) + děti pohromadě...

andelka
14. dub 2015

@petulkacarmen tak nějak jsem to myslela. No je to divný,kdyz i jim dá " košem ". Snad se to brzo změní. Co by dělal kdyby byt prostě neměl?