Ahoj dámy..musím se s vámi podělit o to co se mi doma děje.Jsem s přítelem 2 a půl roku.Máme 10 měsíční holčičku Anabelku.Žijeme s jeho rodiči na baráku kde je také jeho bratr s manželkou.Přítel měl v lednu pracovní úraz a je až do teď na nemocenské.S jeho rodinnou je vše dobrý vycházíme spolu.Švagrová mi pomáhá a malou hlídá, sem tam ji i nakrmí obleče,přebalí atd.Já mám tak aspoň čas na uklízení a vaření ale vaří spíš tchýně protože se přiznám že já moc vařit neumím nebo spíš neznám toho moc.No ale jde o to že od té doby co je přítel doma tak je to děs ze začátku to šlo byl s malou trávil čas se mnou sice se nemohl moc hýbat ale i tak jsme byly spolu.Ale už asi tak poslední 2,3 měsíce to stojí za hovno.Pořád je jenom na počítači a hraje tam ty svoje hry.Malou hlídá jen když mu ji dám do ruky a někdy má u toho kecy,že teď zrovna nemůže.Když chci aby mě políbil nebo objal tak řekne neotravuj nebo tebe to baví ?Když si jdu už lehnout tak hraje do 3 rána a to já už skoro spím zeptá se mě jestli se nejdu dívat na film a překvapí ho když řeknu ne.Jeho léto bylo strávené skoro pořád u počítače nejvíc mi vadí že si neuvědomuje to že přijde o ty nejlepší chvíle se svou dcerou a zajímá ho raději počítač.Navíc když by mělo přijít na sex nebo tak,tak se ho musím žadonit,musím být já ta první co začne ještě se ho vždy ptám a on řekne ty chceš furt a bla bla..Sex máme snad jednou za 12 dní pak už mě přejde chuť protože už je jasné že by to bylo jen s donucení.Nevím co mám dělat jestli ho to přejde jak půjde do práce nebo už takový bude,,fakt nevím mátě nějaké zkušenosti ? 🙂 děkuji za rady
taky si myslim že to bude lepší jen je to ted fakt těžký..někdy už to fakt nedávám a jak je mi to líto musím brečet...
Tak mu nemocenská skončila a zatím pořád stejný sem tam je hodná pomůže mi s něčím atd ale většinou ho najdu jen u pc..do práce jít zpět nemůže tak si musí najít jinou...zdá se mi že si ji jak kdyby ani nechce hledat nebo nemá velkou snahu.pořád říká,že tam to nezvládne s tou nohou a ta to....místo aby to zkusil zavolal tam atd...poslední době zase pořád hraje...jak ho seřvu že jenom sedí nebo leží u pc tak mi řekne jestli bych byla radši kdyby byl v hospodě a skončí to hádkou..večer chodíme spát tak že já ležím s malou a on hraje..já usínám a on si lehne a zeptá se jestli se jdu dívat na film jak řeknu,že už jdu spát tak se otočí a de taky...o sexu ani nemluvím většinou se musím doprošovat a ptát se ho jestli chce taky...je to už na mě moc.
@maja521996 určité bych prestala s doprosovanim na sex...tvl co to je?!! Jsi žena...on se má snažit....stáhla bych se. Zadní i chodit mezi lidi,s kamoskou cvičit atd ale ne diskotéky do rána atd to nedelej,k tomu se nesnižuj....nepeskuj hoi,není to tvoje dítě....i když je to náročné....a na rovinu, prosím té, švagrová se stará o vaše dítě, že ho přebaluje?! A tchyně vaří?!!! Holka na tom zapracuj....přece vám nebudou sloužit...a to se neuraz....ale jsi žena, na mateřské, to ti není hloupé, aby tchyne vás obskakovala???
Ale vždyt nas neobskakuje...a švagrova prebaluje jen kdyz mi ji hlídá a ja musím třeba pryč nebo uklízím.jako není to pravidelný rituál.A mezi lidi ?? :D hh to by bylo ..to by bylo zase to jeho ským a kde si byla že se beztak z nekým scházím a výčitky...jen když chci jet sama do obchodu tak nadává že budu pryč kdo ví jak dlouho...
@maja521996 Být tak dlouho doma, navíc na neschopence je samo o sobě dost problém. Navíc pracovní úraz - vžil se do role postiženého, neschopného... a to je dost těžký a u chlapa tím spíš. Pokud jde o větu "a kde si byla že se beztak z nekým scházím a výčitky" - může to znamenat buď to, že žárlí, nebo si naopak dělá alibi za své chování. V první případě je to, spolu s problémy se společnými chvílemi a sexem, v jeho situaci (nejspíš už pomyslné, když už mu skončila neschopenka) jen ukázka myšlenek bez víry v sebe. Vím, že je těžké v takové situaci s člověkem vyjít, vím, že chlapi (aspoň někteří) máme problémy si říci o podporu, "nesmíme ukázat slabost, zoufalství" a je proto důvod přehnaně hrát "tvrďáka", odmítat... ale on možná potřebuje nejvíc pomoc. Možná si říká, že už bude nadosmrti postižený, že se Ti tak nemůže líbit, že nemůže "živit rodinu"... Ale je složité, aby pomoc uměl přijmout ☹ Jak na tom s tou nohou skutečně je?
Muž sice není na neschopence ale páru docela dost... Zacla jsem to dělat tak, ze mu řeknu Včera si park cely večer (odpoledne) tak já si jdu cist\omalovat a ty se postarej o malého. A zavru se nekde v byte. Párkrát jsem to tak udělala aby poznal ze to není zas taková sranda a hlavně sbych i já mela trochu casu pro sebe... No, efekt to melo castecny, už tak mi nehraje a kdyzjo, zeptá se jestli muze nebo je potřeba něco udělat...
@pulecp no chybí mu chrupavka v koleně bude chodit jeste na injekce pro podporu tvoření se nové .No kulhá sice nedošlápne pořádně už zřejmě nebude moct skákat na ni nebo dělat dřepy apod.Do práce už chodí maká na staavbě RD. jak příjde z práce je to super je hodný těší se na mě atd.Ale dnes nemohl do práce bo pršelo tak byl doma a potřebovala sem přenest postel a spadla mu na palec na noze vše mi vičetl celkem dost hnusně,sprostě,a navíc řval málem by jsme se profackovali a ted se spolu nebavíme ví co udelal ze to prehnal ale tohle mu jen tak neprojde jako.Aby mi to vycital bo je kopyto nevytahl si z te postele věco pak by to nemel tak tezke.no je to slozite pardon za chyby ale vazne se mi to nechce psat bez chyb :D
takový vztek mám a zároven smutná jsem.Přítel má dnes narozky a šel slavit sam že snim prej vsude nemusim byt no a šel s babama s jeho kamoskou a jejima kamoskama..no a uplne me to stve bo hým jak si s tou kamoskou vypisovali na fb.. atak no a prostě žárlím možná nemám naco sou jen kamoši ale uplně mi to neda... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@maja521996 Taky zarlim na muze 🙂 Dokonce na jeho kolegyni.. Ale oni nejen ze chodí spolu na oběd, kafe a tak, ale po když jsou spolu na sluzebce jdou večer pít nebo odpo na výlet... Des.. Navíc to je ta se kterou nejvíc paří... No ale asi jsem mela už moc blbych kecu a seznámil nas.. Resp já byla s muzem na sluzebce a ona tam byla taky... Je fajn, ale je mladší, nezadana, nemá deti a muž se mi diví ze zarlim... Ted u nás byla na veceri a film... Muž ji "prý" ma jako kamarádku ale já bych ji nejradši povesila do průvanu ..
Hele já vidím na komplet všech lidech ze svého okolí... Jakmile nepracují (nechodí do práce, do školy, nestarají se o děti...) Tak se z nich stávají nepředstavitelný osiny v řiti :oD Je to fakt častej jev, dopadne to na každého... Jak pak začnou pracovat, zase se to změní k normálu :o) Moje nejlepší kamarádka, kterou fakt miluju, jakmile chvíli nepracovala byla taková, že jsem se s ní odmítla stýkat :o) To samé i rodiče, partner - jak dostudoval a byl rok doma, tak to bylo fakt strašný... Myslím, že ten jev jsem sledovala i na sobě - jen jsem si to neuvědomovala... Prostě to nicnedělání má na člověka šílenej vliv... Chce to dělat aspon NECO! At si najde rekvalifikační kurz, začne studovat, brigáda - cokoliv... A bude to zase všechno v pohodě...
@anetka1701 jo, mluvis mi z duse 🙂 ja to mam ted take tak. Jsem na neschopence uz 4 mesice a vypada to, ze me dr.nebude chtit pustit do prace az do nastupu na materskou. Zadne dalsi dite nemam, ani zvire, bydlime sami a manzel od rana do vecera v praci. Takze jsem furt doma sama a mam ho*no co delat. Zlenivela jsem uplne priserne !!! , nechce se mi vubec nic, ani se kolikrat celej den neprevlikam z pyzama. Celej den lezim na gauci s tabletem a cumim na serialy nebo jsem na netu. Uvedomuju si, ze je to priserny, ale nic s tim nedelam. Chybi mi ten pracovni rezim a zaprah, stihala jsem za den tolik veci a mela vetsi radost ze zivota 🙂 ted je mi vsechno tak nejak jedno. Jo a vyraz "osina v riti" je presny 😀
@markyska88 heled ja taky byla doma na PN,sice jsem chodila ještě do školy, ale jen párkrát a řeknu ti,alespoň jsem si odpocinula, četla jsem knížky atd vše si nachystala a z porodnice šla a měla spoustu sil....ze kterých jsem čerpala následující měsíce.....tak si to uzivej,odpočívej, bude se ti to hodit.... 😉
A s tou osinou to je fakt! Cekas na chlapa, on přijde hotový z prace ....a tebe napadá kde už je už aby byl doma atd.....kdybys byla v práci,cestou musela vyzvednout decka že školky,školy,honem nakoupit,úkoly,večeře,uklidnit,výprav,vyzehlit,setrit,program na víkend,preventivní kontroly,očkování,třídní besídky,schůzky,vystoupení,kroužky........ani si nevzpomenes kde je chlap 😀
Já jsem si to uvědomila,tak se snažím krotit i prevlikat z pyžama a trochu o sebe dbát, dnes jsem si objednala pěkně spodní prádlo,ať po porodu nevypadám pouze jako matka ale i jako žena a tesim se cvičit.....jinak čekáme na konci října třetí....takže máme veselo 😀 muž pomáhá tak ví co to vše obnáší....ale stejně....musíme o sebe dbát ....
Taky jsem na nemocenské, úraz nohy, zlenivela jsem jak prase, ale nikdy jsem neřekla partnerovi, neotravuj, tonje za hranou, nebo šla slavit narozeniny sama, že mi manžel nemusí stát furt za zadkem, to už je chování, které bych dost resila
Prisel ve 3 ráno..chvíli snima byl jeho kámoš ale pak byl jen s 2 kamoskama ..no jako ja nerikam ze by me mel podvest to ne to on by neudelal kvuli dcerce ale spis mi obcas pride jak by me uz mel,dost nechtel semnou nic podnikat a tak ale kdo vi dnes sem mu rekla jestli si taky nekam spolh zajdem a rek ze jo tak uvidím no jak to bude 🙂
Nejspíš má depku. Chlapi o tomhle mluvit neuměj. Je potřeba mu najít něco co mu půjde dělat a v čem bude dobrý, aby si zase věřil.
tak ted chodí do práce od 6 do 6 tak nema se kdy jak zabavit pride je na pc.tk do 9 a jde spát no.ale zatím je na mě hodný jde vidět že se na mě teší ja příjde z práce tak snad bude vse dobrý 🙂 🙂
@maja521996 Ahojky, je mi líto, čím procházíš... ale věř mi, že bude líp. Lidé po nějaké době ztrácejí pracovní návyky a leniví. Jakmile se ale vrátí do práce, většinou se to samo upraví. Viděla jsem to mj. na svém kamarádovi. Dal výpověď v práci a přesto, že je to odborník, vysokoškolák, půl roku se válel doma, mastil hry na kompu, pil colu a tloustnul. Můj manžel mu začal nabízet brigádně práci a jak spolu dělali, jemu se začala vracet chuť do života. Během 3 měsíců zhubnul a našel zase práci ve svém oboru. Dej mu čas, myslím, že jak bude zas pracovat a bude v kontaktu s lidmi, se svou prací, zlepší se i jeho přístup k tobě a prckovi 🙂 Pokud by se to ani s nástupem do práce neupravilo, tak zauvažuj třeba nad nějakým odborníkem, který by s tebou (nebo s vámi dohromady) řešil, jak ve vztahu dál.