Zdravím Vás všechny, potřebuju se někde vypovídat, a tak jsem si zkusila založit profil tady. Těžko se mi o tom hovoří s někým známím, protože se za to tak trochu stydím, ale ted už k věci. S přítelem jsme pár let a tento rok jsme si řekli, že bychom si mohly pořídit miminko. Nějak dlouho jsme nečekali, zadařilo se po dvou měsících, ale nakonec jsme o miminko přišli. Byla jsem z toho zdrcena, ale překonali jsme to. Nyní opět čekáme miminko a partner se změnil k nepoznání. Když to řeknu na plno, tak jak "blbec" nic ho nezajímá, vše bere jako samozřejmost co se týče domácnosti. Když se ho zeptám, jestli bychom zajeli na větší nákup, tak je z toho hned na větvi, že musí se mnou a hned říká, co pro něj dělám já atd. Nejraději by nic nedělal a jen si tak lenošil pro sebe. Dále se mi začal posmívat že se mi zvětšilo břicho, což je normální v těhotenství a že doufá, že po porodu ihned zhubnu, že nechce mít doma "tlustou" ☹ přitom on sám, nejhubenější taky neni. Říká mi, at dodržuju vitamíny, že nosím jeho dítě at se mu nic nestane, možná to říká kvůli tomu co se nám stalo prvně, ale tak je to i mé dítě, a vím, jak se má budoucí matka chovat. Žádný škodlivý látky do sebe necpu. Je mi 30let a příteli 28.
Mám i nějaké zdravotní problémy, ale o ty se přítel vůbec nezajímá, i mi jednou řekl, že pokud bych nezvládala se o dítě starat, že mi ho vezme... chápete to? Jako matka budu dělat vše proto, aby moje dítě nestrádalo, bylo dobře vychované atd, i kdybych měla padnout za vlast, ale to jeho vůbec nezajímá. Ještě mám suprový rodiče, který kdykoli je potřeba pomužou rádi. Což se o jeho říct nedá. Končím první trimestr a od jeho rodičů jsem ještě neslyšela nebo neviděla že by se mě zeptali na těhotenství, ale od přítele vyzvídají pořád... Nevím, jestli mám zůstávat a doufat, že se to změní.. ale moc v to nedoufám. Už ted necítím nějakou oporu, jen dohady kdo bude mít hlavní slovo... ☹
Omlouvám se, za obsáhlý text, ale už jsem nevěděla komu se mám svěřit.
Děkuji za případné odpovědi.
dítě vždycky stmelí nebo rozdělí. pokud ale už jste na tom teďkon takhle, lepší už to nebude. můžeš se o to chvíli snažit, třeba je to jen přechodné období, ale výhledově bych si moc naděje na zlepšení nedělala. když takhle přistupuje k těhotenství, co pak k vřeštícímu uzlíčku...? pokud se o to malé tak moc bojí, měl by si hýčkat především tebe. no ale co já vím, co si sám v sobě řeší... jestli ale už v prvním trimestru takhle necitlivě řeší kila navíc, bez ohledu na to, jak k tomu přistupuješ ty, kopla bych ho do prdele 😉
@tarra27 děkuji za odpověd. Už jsem nad tím přemýšlela, a asi to tak bude na nějakou dobu nejlepší, aby si uvědomil co a jak, ale v jeho případě, tomu nedávam naděje. Prostě je k nezpoznání. Nechci se vymlouvat na nějaké hormony, že to dramatizuju, protože to jeho chování už chvíli sleduju, mozná to bude i tím, že začínám vidět i věci trošku jinak než předtím, budoucí matka, a v něm zatím vidím jen malýho velkýho chlapa, kterej se zajímá jen o své potřeby... 😒
@apple_1 chtěné dítě se ještě nenarodilo a přítel ti už vyhrožuje, že ti ho sebere....no, toto opravdu normální není. Tohle má být vás společný začátek jako rodina. Opravdu takto chceš žít? ...ne jedna moje kamarádka opustila otce svého dítěte a má nového chlapa, a jsou spokojení a šťastní. Každý si toho asi neváží stejně....
zvaž celou situaci pečlivě. Představ si dalších 50 let vedle tohoto chlapa. Představ si, jak příjemný bude každé ráno, když dítě prokřičí noc, bude to dávat za vinu tobě. Každý sen v hádkách a stresu....tohle opravdu není ideální zázemí pro novou rodinu, pro dítě. Je mi to líto, tvé situace, škoda jen, že se tak nechoval dřív, že bys to poznala. A říkat ti, že jsi tlustá????? no promiň, ale můj manžel si liboval při pohledu na můj pupíček v těhotenství. Jak strašně mi to sluší, a stále se o mě staral jak o lazara.....
Zvaž to pořádně, ale dle mého názoru v tvém případě je lepší pro dítě nemít biologického otce, radši náhradního.
@laska.nezna.hranic nechat se hýčkat od něj je tak trochu sci-fi, už jsem mu kolikrát nadhazoval, že by mi to udělalo radost, ale on mi na to vždycky řekl, že já po něm chci vše a nic pro něj neudělám.. to že mu udělám jídlo než přijde z práce je moje věc, on se mě o to neprosil, takže sem rezignovala a to ostatní je normální. Nebo když chce hladit před usnutím, tak sem mu řekla, kdopak bude hladit mě.. 🙄 Hodně mě to od něj vzdálilo i citově, necítím se prostě v našem vztahu dobře. Vím, že někteří chlapi to těhotenství tolik neprožívají, ale když vidím kamarádky a jejich partnery, tak mi to je líto. O tom kopnutí do řitě uvažuji delší dobu 🙄 😔
@hanivasi to máš pravdu o tom tváření přítele po ránu, když dítě probrečí celou noc. Už ted mu vadí náš hafan, když kmitá ocasem o podlahu, že nemá klid... neříkám, že každý den musí mít dobrou náladu a mít energie na rozdávání, ale ve 28letech zas neni senior.. Jsem na sebe naštvaná, že jsem to nezjistila dřív, protože bych z takového vztahu odešla a neplánovala další dítě s ním. Říkám si, že ted když to vypadá s miminkem dobře, tak se toho zaleknul nebo co. S přítelem manželé nejsem naštěstí, ale už to tak trochu nadhazoval, a já mu na to řekla, že to zatím nechci, protože v tom vztahu nejsem spokojená a jak píšeš, být s ním další léta, to si momentálně nedovedu představit. Snažíla jsem si s ním o tom promluvit, ale vždycky skončíme u toho, jak já po něm chci všechno a sama nedělám "nic"....
@apple_1 Mrzí mě, co prožíváš :( Na druhou stranu buď ráda, že se to děje teď... a ne později. Nejsem zastáncem ukvapených radikálních řešení, ale v podstatě u nás to měla podobný průběh. Čekala jsem 4 měsíce u našich v obýváku s malou, jestli dostane rozum a odvahu. Chytrému napověz, hloupého kopni..ale nevyčkávej zbytečně dlouho. Přece jen jsi těhotná... a potřebuješ hlavně zázemí a klid.
A sexistických řečí jsem se nakonec taky dočkala, i když až po porodu. O to víc to zraňovalo.
@apple_1 no pokud se takhle chová už v těhotenství tak je to dost divné 😕
jak je to u nich v rodině? nebyl tatínek pod pantoflem nebo tak?
z toho co říká to zní jako že se něčeho bojí - tlustá manželka, kdo bude řídit domácnost (aby nebyl pod pantoflem).... zní to jako taková křeč...
to bych ještě i vcelku pochopila 😝
ale zmiňovat, že by dítě vzal.... já nevím, to bych snad vzala nohy na ramena 🤐
nemá nějaké psychické problémy? jak vyrůstal? 😕
@apple_1 tak to zkuste jak děcka ve škole. Vemte si papír a tužku a pište podrobně kdo co v domácnosti dělá. A 100% tvůj sloupeček bude mnohonásobně větší a on si to třeba uvědomí. Zkuste to takto.....
a to že nakupuješ jídlo, to je taky pro něho, takže to si tam taky napiš! vaření, praní, uklízení, žehlení, atd atd.
@apple_1 jj, člověk toho chlapa pak vidí o dost jinak, když čeká nebo má rodinu... důležitou jsou pak jiné vlastnosti...
pokud na dítě naprosto není připravený a je nedozrálý, tak se obávám, že přes koleno se to lámat nedá.... leckdy chlapi dozrají dost pozdě - to není ještě jeho případ, ale znám chlapy co se chovali jak puberťáci do 45 i déle... ono ty chlapi totiž nic moc nenutí, můžou mít prodlouženou pubertu klidně do 50 a ještě mají pak čas si pořídit rodinu....
@lu777 spíš to mají v rodině tak že všechno řídí jeho otec, máma do práce nechodí, takže musí být vše hotovo, vše po jeho.. přítel si s ním moc nerozumí a zezačátku se takhle neprojevoval až ted..spíš měl všechny na háku... nevím co ho tomu vede.. každopádně říkat mi už ted, že se o dítě budu starat at si nemyslím, že budu někde trajdat a že mě to pak vše přejde až bude dítě.. jako společenský tvor jsem, ale někde nějaký vysedávání to není můj styl.Jdu max s kamarádkou, která je těhotná taky občas do kavárny. Dítě chtěl, říká že se i těší..
No tak to by mi manžel/přítel řekl jednou něco z toho, co píšeš a hodila bych mu kufr s trenýrkama na hlavu 😀 Těžko soudit a radit, z tvého popisu, já bych s takovým člověkem nebyla ani omylem, ale zase pochybuju, že se ze super chlapa stane takové hovádko, takže asi jsi na podobné chování u něj zvyklá.
Super určitě nebyl,nikdo není dokonalý.Tohle začalo jakmile jsem teď otehotnela,nevím co ho k tomu vede.Jestli se toho zalekl.Vím,že tohle si musím vyřešit sama a nejsem člověk,který si nechá něco líbit.Jen sem to potrebovala ze sebe nějak dostat.Uvidím jak to bude pokračovat,zkusím s ním znova promluvit.
@apple_1 Nejdriv bych chtela rict, ze me to moc mrzi, je mi jasne, jak tezke to musi pro tebe zrovna ted byt. A drzim pesti. 🙂
Je mi divne, ze se tak najednou zmenil, jakoby mu teprve doslo, ze opravdu bude tata a bude mit zodpovednost. Jakobys maleho kluka udelala ze dne na den hlavou rodiny, taky by chtel za kazdou cenu pevne drzet oteze (jako jeho macho- tata), ale zaroven na to nema a vi to, tak aspon kope kolem sebe.
Jak radily holky, uklidila bych se na cas k rodicum - kdyz nic jineho, nebudes mit nervy, co zas placne. Ja verim, ze mu to dojde. Nechoval se jako idiot prece vzdycky, neco to muselo spustit, treba by stalo za to mu dat sanci srovnat se, a byt tata.
Ale nejsem ty a nevidim do vas, takze nemuzu moc radit. Jak jsem psala - drzim pesti, at to pro vas vsechny dopadne dobre. 🙂
@kamilka007 děkuji za podporu.Taky mi přijde,že se snaží být hlavou rodiny,ale vzal to za špatný konec.Řekla sem mu,ze pokud nezmění chování,ze nás ztratí,ale bere to na lehkou váhu.Jsem rozhodnuta s ním ještě promluvit a pokud mě nevyslechne odcházím na čas k rodičům.
@apple_1 osobně se přikláním taky k tomu být s miminkem radši sama než s takovým "blbcem" (vlastní zkušenost, i když tu moji "zkušenost" bych nazvala spíš haj*lem a hovadem 😀 ) ale pro svůj osobní klid mu zkus uštědřit ještě takovou poslední "facku" (pokuď ti to teda místo bydliště, práce, rodiče apod.. dovolí), prostě se ráno až odejde do práce zbal, nastěhuj na pár dnů třeba k rodičům, nic mu neříkej a čekej co bude.. myslím si že se asi nic nestane, max. na tebe zařve do telefonu kde jako seš ale definitivně sbalit se dá víceméně kdykoliv tak sama sobě si dopřej jeho poslední šanci aby sis případně neměla v budoucnu co vyčítat.. jinak ti moc přeji pohodové těhotenství a hlavně zdravé miminko.. já vždycky říkala že chlap se dá vyměnit vždycky ale dítě je na celý život 😵 takže i když to s nastávajícím otcem nedopadne tak co? miminko ti to všechno vrátí.. 😵 tfuj tfuj tfuj a hlavně se nestresuj.. 😉
Mas jist hodne vitaminu, protoze nosis JEHO dite?? On si ho jako u tebe objednal a ty, az porodis, mu ho nechas a starat se nebudes? Co je zas tohle za "hlavu rodiny"...ja tyhle chlapy nesnasim, misto toho, aby te podporoval (hlavne psychicky), tak bude mit blby kecy, aby si pripadal vic jak chlap.Mozna se pletu, ale neni chudak nejakej zamindrakovanej? Ty hezky papej a odpocivej at je miminko zdravy a spokojeny, a kdyz te neprestane "pan tvorstva" prudit, posli ho do prdele...na svete jsou aji fajn chlapi, kteri by te treba nosili na rukou, tak co s takovym blbcem 🙂? Schvalne, jestli by byl schopnej najit si zenskou, ktera by ho byla hodna, genia 🙂.
@apple_1 Narovinu, chová se fakt jak blbec....můžeš na chvíli k rodičům?? píšeš, že by i pomohi...upřímně, momentálně po těch řečech bych byla u nich....