Přítel se chová špatně k mému synovi. Nějaké rady?

15. říj 2020

Ahoj,Moc prosím o nějaké rády, jiné než rozchod. Mám syna z předešlýcho vztahu, jeho otec se o něj nijak nezajímá, jen platí výživné. Jsem teď s přítelem se kterým mám ročního chlapečka. Přítel je ke mě milý, pozorný, každý den mi říká že mě miluje, k druhému synovi se taky chová skvěle. Dříve se choval hezký i k mému synovi, když jsem ale otěhotněla obrátil o sto osmdesát stupňů. Když k němu syn přijde že si chce hrát, přítel na něho vyjede ať neotravuje. Když syn zlobí přítel na něho začne řvát, párkrát ho i zbil 😔. Kvůli tomu se s přítelem hádám, on mi slibuje že kvůli mě a našemu společnému synovi, nebude na mého syna takový. Ale je pořád stejný. Nechci se s přítelem rozházet, protože spolu máme syna a přítel teď chce další a to je úžasný vždy jsem chtěla velkou rodinu.

anet_98
15. říj 2020

Pokud ho už i zbil, tak bych rozhodně zasáhla a dítě nedíte s takovým člověkem nebýt. Sama žiju s přítelem, který není bio otcem mého dítěte, které čekám a poznali jsme se během těhotenství. Ano, miluju ho a máme společné plány do budoucna, ale kdyby se k mému synovi choval tak jak ty píšeš, tak bych takový vztah rozhodně nechtěla držet. Už ten je pro mě malej na prvním místě a chci pro něj jen to nejlepší.

levandule_k
15. říj 2020

Já bych nechtěla mít druhé 2. dítě s někým, kdo takhle chová k mému dítěti z prvního manželství.

Přítelovi bych řekla, že se bude ke všem dětem chovat stejně bez rozdílu pohlaví, věku a otce.

gruyerre
15. říj 2020

Neexistuje žádná jiná správná věc, než rozchod. Je tvojí povinností zajistit oběma svým dětem hezký život a to s takovým chlapem není možné. Pro normální matku jsou její děti vždy na prvním místě.

mourovatakocka
15. říj 2020

Jasně, poříď si další dítě, očividně je to sqělý otec. Kdyby mi někdo, kdokoliv, zbil dítě, tak nazdar pazdar. To přece neexistuje! Promluvit si s kvazidospělým chlapem by pomohlo, řešili jsme to nějak? Jen chlap jako Chlap dokáže nedělat rozdíly moje/ naše dítě, ale i normální chlap by fakt neměl zbít dítě jen proto, že není jeho a zrovna "zlobí"!

drakenn
15. říj 2020

Chceš velkou rodinu na úkor svého syna?

benkl
15. říj 2020

To se musíš ptát tady na konikovi, o máš dělat? Ty máš chránit svy dítě jako lvice před takovým sajraj*em. Já kolikrát přemýšlím, že tohle snad nemůže myslet nikdo vážně a jen si tu dělá dobrý den.

benkl
15. říj 2020

Myslíš to fakt vážně?

zuzkasim
15. říj 2020

Promiň, ale otce ten kluk "nemá" a nebude mít ani matku, protože ta chce novou rodinu s novým chlapem? I kdybych se s mužem kvůli čemukoliv rozešla, děcka pro mě budou na prvním místě a pro ty udělám téměř vše. Je to tvůj syn a ty mu musíš zajistit vše pro to, aby z něho vyrostl spokojený soběstačný člověk. Jestli se s novým chlapem nejste schopni domluvit na rozumném přístupu k dítěti, není to asi ideální partner. Až váš společný chlapeček doroste do staršího věku a bude taky zlobit a otravovat, tak bude co? Když už jednou dítě máš, je potřeba hledat nejen partnera pro sebe, ale holt i náhradního tátu pro dítě, tak to je.

lv
15. říj 2020

Úžasná velká rodina budete.. A tvoje krev, tvoje dítě bito, odstrkovano, vyroste z nej pokriveny clovek, tvou vinou, kdyz to dovolis. Ok, nechces radu rozchod, tak 1. žádný další dítě 2.rodinna terapie (jsou zadarmo, v manzelskych poradnach financovanych statem), potrebujete ji všichni - ty, ze vubec neco takovyho dovolis, on, protože se k diteti sve milovane zeny chova takto, syn, ktery tim trpi.

klokanka31
15. říj 2020

A kvůli tomu že chce další tak si necháš mlátit syna? 😲 to nemyslíš vážně. Já mít takovýho chlapa tak by si nestihnul zabalit fusekle.

klokanka31
15. říj 2020

@anet_98 Souhlasím, ať se dva milují sebevíc, tak dítě má být na 1.místě.

kytickaaa
15. říj 2020

Chudák kluk 😪

autor
15. říj 2020

Ale přítel ho zbil pět krát, když ho zbil naposled odešla jsem ke své matce a přítel přišel s kytkou a omluvil se mě i synovi a teď ho už nebije. Trápí mě jenom jak se k synovi chová psychicky, fizicky už mu neubližuje. Já už jsem tolikrát přemýšlela že se s přítelem rozejdu, ale když se podívám jak si hraje s naším synem tak rozchod nechci.

martt
15. říj 2020

Někdy je horší psychické chování než fyzické. Zkus se na to podívat očima tvého syna jestli by jsi chtěla vyrůstat v rodině, kde máš sice milující mámu, ale tvůj otcim se k tobě chová "jako k prizivnikovi", na opak k tvému sourozenci se chová úplně jinak s láskou. Chtěla by jsi tak vyrůstat? Pokud tvůj přítel vztah k tvému synovi nezmění (a myslím si, že pokud to do té doby neudělal, tak nezmění) riskujes to, že se pokazí vztahy mezi tebou a tvým synem až bude starší. Možná ti to třeba v období puberty bude dávat i za vinu. A to já osobně bych nechtěla. I za cenu toho, že bych s dětmi byla sama a neměla velkou rodinu.

igelitka
15. říj 2020

Bez urážky , ale nepochopím matku, co tohle dopustí . Vašeho staršího syna mi je vazne lito. Přítele bych kopla do zadku.

eleanora84
15. říj 2020

Jen 5x..a tobě donesl kytku.. Už ho týrá jen psychicky... Ty voe já vědět, která ty jsi, tak už to hlásím sociálce... Chudák kluk... Raději ho dej někomu jinému, když tobe chlap zalepi hubu vidinou dalšího děcka... Rozchazet se nechceš, tak jakou radu hledáš? Co z něj vyroste? Chudák malá 😩 radši 100x sama, ale se šťastným dítětem, než se dívat na toto..

autor
15. říj 2020

@martt nechtěla bych tak vyrůstat... Já pořád doufám, že se přítel změní a bude mého syna mít rád a objednala jsem se k psychologovi, chtěla jsem aby šel i přítel ale on nechce a tak doufám že mi psycholog něco poradí.

autor
15. říj 2020

@eleanora84 hledám tu jakoukoliv radu než jen rozchod. Rozchod já nechci, bolí mě jak ex na mého syna kašle a můj současný přítel má našeho syna velmi rád a věnuje se mu a já chci aby měl aspoň on tátu.

pipi_puncocha
15. říj 2020

Psycholog ti nic neporadí. To je opravdu příšerné, takovou diskuzi jsem ani neměla číst, je mi z tvého chování zle. Chudák syn, je mi ho nesmírně líto. 😔

autor
15. říj 2020

@pipi_puncocha tak já doufám že něco jo...

martt
15. říj 2020

Psycholog s tím bohužel nic moc neudělá. A pokud přítel do téhle doby své chování nezměnil a ani to nevypadá že by chtěl. Tak věř, že se fakt nezmění. Akorat našel tvoji slabinu, jak si tě udržet. A to je, že chceš další dítě. A bohužel jak je vidět pěkně tě tim ovláda. I když si to asi to osobně neuvědomuje.

michaela666
15. říj 2020

Vypadá to, že tvůj syn z prvního vztahu partnerovi překáží. Raději by kdyby vůbec nebyl, aby vám nenarušoval spokojenou a šťastnou rodinku. Nikdy nebude mít obě děti stejně rád, protože ten první je prostě cizí a navíc. ☹ Ať malý udělá cokoliv vždycky bude někde problém, aby našel důvod proč ho odstrčit nebo na něm vidět něco špatně.
Ponese si z toho trauma a hrozný pocit do konce života, pokud nezakročíš. Znám ženu, která dala takhle přednost cizímu chlapovi před vlastním dítětem. To co o ní ten kluk zvládne říct, bych nepřála slyšet žádné matce. Bohužel je to ale pravda....Dobrá matka nepostaví nikdy potřeby chlapa, před svým dítětem.

autor
15. říj 2020

@martt no uvidím jdu k němu příští týden. Asi máš pravdu, že mě tím ovládá ale já nevím jak na to reagovat, před pár dny mi řekl že by si přál holčičku, holčičku jsem vždy moc chtěla. Tak teď nevím, jestli mám vysadit antikoncepci nebo ještě počkat.

firefly13
15. říj 2020

Tak mě kdyby někdy někdo i jednou zbil moje dítě, tak na něj vezmu asi váleček na nudle a spráskám ho jak psa a už by mě ani děti neviděl!!!!
Promiň, ale sama píšeš, že ho zbil už 5x a chová se k němu hnusně. Tohle žádná kytka ani omluva napravit nemůže!!! A jestli ty si myslíš, že se jeho chování změní tak jsi žřejmě hodně naivní a tvůj syn bude akorát chudák...
Rozchod nechceš, ale pokud se tvůj přítel opravdu nezmění, tak jiné východisko asi nebude. A radši bych byla sama s dvěma dětmi než s takovým... A druhý syn by rozhodně o tátu nepřišel, tátu bude mít napořád, pokud o něj bude stát.
A s takovým bych nad dalším dítětem ani neuvažovala. Myslím, že to tím může být jedině horší.

michaela666
15. říj 2020

Vysadit antikoncepci? Promiň že budu hnusná....Pokud to uděláš nejsi normální. Jaký bude mít ten první syn život? Jak dlouho to potrvá, než začne mít narážky že by vám bez něj bylo líp? On moc dobře ví jak s tebou manipulovat a co říct, abys byla "spokojená".

autor
15. říj 2020

@michaela666 bohužel máš pravdu. Řešíme teď problém s vánocemi a dárky, synovi jsem každý rok koupila tak 3/4 dárky, teď mi přítel řekl že můžu synovi koupit jenom jeden. Našemu synovi koupil už 7 dárků a ještě chce další. Nevím, jestli mám koupit synovi jenom jeden ještě se domluvím s mámou.

autor
15. říj 2020

@firefly13 ale když se s přítelem rozejdu tak druhý syn o kompletní rodinu prostě přijde a to já v žádném případě nechci.

llluckaaa
15. říj 2020

Tohle jsem neměla číst ☹ Mně přijde, že si z nás snad děláš prd... 😖 Vážně budeš dál přihlížet tomu, jak ti chlap týrá dítě a ještě si s ním pořídíš další děcko? Prosím, napiš, že to není pravda, že sis to všechno s tím bitím, odmítáním a dárky vymyslela 🙏

martinie88
15. říj 2020

Reagovat jsem nechtela, ale to myslis vazne??!!! Jako, ze on pan tvorstva ti nakaze mu koupit jen jeden darek?? Co je to za idiota!! Chce se mi z nej zvracet a ty se holka rychle prober!! Tveho prvniho syna mi je lito a pokud mi das adresu tak mu ty darky poslu sama, kdyz jeho matka si doma neumi dupnout. Snazim se verit, ze jsi jen troll a mas to jako zpestreni ctvrtecniho dne.

orchidis
15. říj 2020

Hele, já rozvedená nejsem, ale na tohle bych byla hodně citlivá. Výchova dítěte patří do ruky milujícím biologickým rodičům. Tečka. Tedy jestliže můj muž a biologický otec dětí v jedné osobě plácne po zadku naše společný dítě, protože např. po opakovaným upozornění běhá do silnice a nerozhlíží se/zapíná plyn, tak jsem s tím ok. Pokud by totéž udělal třeba o přítel, který má aktuálně dětí na starost, jsem s tím taky ok a předpokládám, že to samé, by udělala třeba i moje matka. Pokud ale Tvůj druh mlátí vcelku bezdůvodně Tvé dítě před Tebou a ty si s ním pořizuješ další, neděláš dobře, to mi věř. S dalším vlastním biologickým dítětem se nenávist vůči kukačce zvyšuje, v tom jsem fakt pesimistka, takhle to je.