Přítel nepotřebuje sex k životu. Jaký na to máte názor?

8. čer 2023

Prosím o názor, přesně podle titulku, tak se vyjádřil přítel poté, co dlouhodobě řeším jeho nezájem o sex. Neměl tolik sexuálních partnerek, není tak zkušený, což mi nevadí, ale proč ten svět sexuality nechce objevovat semnou? Stále mu stojî, ale ani jednou se na me za poslední 3 roky nevrhnul. Jsme spolu 5 let - první rok to bylo ok. Vždy začínám já. Stále výmluvy, že řeší finance, pracuje - jenže to já ale taky. Brala jsem to nejdřív tak, že to neni jeho priorita, respektovala jsem to. Ale on vypadá, že to opeavdu nepotřebuje vůbec, nechápu to…. Tělo jsem měla vypracované, starám se o sebe, nic nic nic. Loni už jsem to nevydržela a musela jsem udělat ve vztahu tu nejhorší věc, vyspat se s někým jiným. Nelituju toho, zachránilo mi to vztah, vím, že jiné kvality upřednostňuji, ale dnes je to opět skoro rok a já se dostávám do stejnýho bodu…opět stejná pohádka - já toho mám ted v hlavě hodně atd atd….jenže já jsem těhotná a obávám se, že náš vztah ztroskotá na tomto problému později, nechci zkončit jako všichni ostatní kolem mě - hlavně s dîtětem, bez partnera , protože kdysi zůstavaly za každou cenu. Chtěla bych dodat, že přítel dost přibral, mě se to nelíbí, nejsem spokojenà, ale stejně ho neodsuzuji, právě naopak, chodíme spolu cvičit, taktne mu říkám ať se hlídá v jídle. Podle mě se stydí za to při sexu a navíc je kuli tomu víc línej. No dalo by se k tomu napsat jestě x informací, ale takhle aspoň stačí, budu ráda za názor, nebo podobnou zkušenost.

malinkata
8. čer 2023

Těhotná a z čeho, jak, když píšeš, rok nic?

zelenaesmolda
8. čer 2023

@malinkata
To me taky zarazilo

lauriak
8. čer 2023

Ked nefunguje sex tak je to 80% vo vztahu a ten vztah s najvacsou pravdepodobnostou skor ci neskor rozpadne. Naco si si spravila dieta s clovekom s ktorym si v takychto zasadnych veciach nerozumies?

rebe
8. čer 2023

Jsou lidé, kteří jsou asexuální, tedy jsou naprosto spokojeni ve vztahu bez sexu. Také jsou lidé, kteří mají pevné a spokojené partnerství a sex s někým jiným. Je spousta možností i řešení, ale je potřeba o tom spolu mluvit.

merope
8. čer 2023

@rebe Něco podobného jsem chtěla tak nějak napsat. Znám většinou teda chlapy, co jsou ženy asexuální / mají výrazně nižší potřebu sexu - a dle domluvy to řeší různými způsoby. Každý člověk má nějakou potřebu sexu a navíc se to ještě v průběhu života mění.

@lauriak Nemusí to být ve vztahu, může to být prostě v rozdílném přístupu k sexu. Pokud chlap jinak funguje jako super taťka pro dítě a je problém "jen" v tom, že nepotřebuje sex, je dobré o tom opravdu mluvit a najít řešení (kdyby třeba kurzem tantry pro ženu 🙂 ).

fire85
8. čer 2023

Ale dopadnes stejne jak píšeš , sama s dítětem, a můžeš si za to ty sama, proč sis s ním to dítě porizovala, když jsi věděla že tohle je problém? Nechápu proč lidi zavírají oči a řeší to až pozdě. Jinak by mě taky zajímalo jak to že jsi tehotna když jste spolu rok nespali.

lauriak
8. čer 2023

@merope lenze aj ma muz a zena vo vztahu diametralne rozdielne preferencie v sexualnej oblasti tak to fungovat nebude. Zlý sex je 80% vztahu, dobry sex je 20%. Ja by som si teda riadne rozmyslela, ci si s takym clovekom spravim dieta aj keby to bol otec roka.
Aj ked teda bez sexu neviem ako to dieta splodili 🤷🏼‍♀️

laxesis
8. čer 2023

...Že mu rozumím 😂 Ale ne, jako samozřejmě, i takoví lidé jsou 🙂 Ne každý potřebuje sex každý den, týden, měsíc.. je to individuální a každý to má jinak Blbé je, když se sejdou dva, co to mají naprosto obráceně. To pak nevim, jak to může fungovat... U nás bych řekla, že po dítěti a teď s druhým na cestě jsem taky ráda za sex jednou za uherský rok, manžel to má velmi podobně. V našem vztahu je ta příčina daná možná i tím, že jsme se "snažili" o druhé dítě opravdu hodně let a nějak už to nebylo tak romantické a vášnivé, jako dřív🙂 ale na tom zapracujeme až po porodu . Důležité je to nenechat být a řešit to spolu, nemlčet.

22hanah
8. čer 2023

@fire85 rok jsem pochopila, že je to od té nevěry, ona tam nepíše, jak často spolu spí nebo kdy naposledy a na otěhotnění teda stačí i jednou za rok, to už byste tady mohly vědět a fakt mě unavuje, jak si píše o radu nebo pochopení a zase se tady do ní jen jedovatě obouváte, všechny jste nejchytřejší a nikdo nedělá chyby co by pouze lidi.

autor
8. čer 2023

Pro ty které nechápou - nečtěte jen mezi řádky. Nebo se radši nevyjadřujte. Znám vztahy, kde sex může být na můj vkus až moc často a na druhou stranu jim neklape spoustu jiných pilířů vztahu, které jsou pro mne prioritou a nám třeba fungují. Beru to tak, že nepotřebuju sexuálního alfa samce co chce furt šukat, ale aby měl aspoň o to trochu zájem sám od sebe a ne z donucení. Nic o roční pauze sem nepsala. Frekvence je velmi nízká, ale sex je.

autor
8. čer 2023

Doplním, rok od té doby, co jsme to s partnerem do hloubky rešili.

autor
8. čer 2023

@22hanah díky, že existují lidi jako ty 😄😊

laxesis
8. čer 2023

Je dost těžké, aby z ničeho nic začal zase chtít, když teď nechce tak často, nebo nemá chuť... sama přemýšlím, jak bych to třeba u sebe ovlivnila, protože teď bych šla radši do kláštera, než abych měla sex, vůbec na to nemám pomyšlení a to je manžel vysportovaný kus. Být tebou si to ale neberu osobně - jakože by ses mu nelíbila a podobně. To bude problém jinde bych řekla.

Tohle bude chtít hodně komunikace, možná zkusit víc pracovat na vztahu, aniž bys od toho od začátku čekala ten slibný konec? Začít chodit na kafe, do kina, na procházky jen spolu, výlety, zážitky...Vrátit se trošku zpátky, nic od toho nečekat a spíš zapracovat na vás dvou... zkrátka mít se spolu hezky, možná to pak přijde samo. To tedy za předpokladu, že to už neděláte. Každopádně takto - řešila bych to, ale nejsem si jistá, jestli bych na něj tlačila, alespoň u mě by to totiž mělo přesně opačný efekt. Podle mě bude sex až ten výsledek práce na vztahu celkově. A nebo je tam pak vážně nějaký blok, který by třeba mohl řešit s psychologem/sexuologem..jestli nezpracoval tu nevěru (jestli o ní tedy ví)? Případně vidí, že se ti tolik nelíbí, řešíš mu jídlo, občas něco proneseš i když ne ve zlém.. a proto má zábrany? může na to být citlivější a vnímat to, co já vím ... nicméně držím palce🙂!

autor
8. čer 2023

@laxesis děkuju moc, že jsi věnovala svůj čas se rozepsat, něco takovýho jsem potřebovala slyšet! 😊 máš pravdu. Pravděpodobně je třeba opět oprášit základy. Ted dost pracujeme právě a na nějaký obyčejný chvíle zapomínáme. Samozřejmě, že o ní neví, jinak by byl konec, ale kdybych to neudělala, neuvědomila bych si vlastně, jak moc mi na něm záleží a už kdysi bych to ukončila. Takže toho lituju a zároveň ne, protože bych se s tím užírala jinak neustále. Ještě jednou moc děkuju. 😊

hanka_12345
8. čer 2023

@malinkata tak asi nekoho mela ne?

veronicka89
8. čer 2023

Poses že 1.rok ok ? To je co ? Ptala ses ho po tom roce hned ? Proč To máte jinak ?
Já mít sex nějak rok a pak jinak už se ho ptám ...

Prostě proč to tak je ...koukej mne to tak nevyhovuje...proč to tak máš ty...co s tím chceš udělat... Ale táhnout to 5 léta nijak to neřešit... Byt nevěrná * tvrdit jak sis tím zachránila vztah....jak sis zachránila vztah ? Nijak ...třeba jste mohli být už od sebe a co teď ? Čekáš 2.dite po porodu chvilku bude klid ty budeš mít méně času ...on bude tvrdit jak te nechce zranit...

A pak jste tam kde jste byli ...

Jáko buď se ten rok díky tobě šílené přemáhat ...nebo je něco jinak ( krom zamilovanosti ) .

Ale 5let mi přijde strašně krátká doba na to nechtít mít sex s partnerem...

izz76
9. čer 2023

Není nahodou homosexuál? Nechapu proč by normalni zdravej chlap nepotřeboval sex. Impotent tak není když píšeš,ze mu porad stojí.

autor
9. čer 2023

@izz76 spis asexual, nez homosexual.

autor
9. čer 2023

@izz76 to prave nechapu, kde je zakopanej pes

pampelina18
10. čer 2023

Tak krom toho, že už mu zahejbas. No asi bude lepší od vztahu odejít. Zvlášť když ti nedělá problém se vyspat s někým jiným. Ono taky chlapům vadí, když neustále na něho ženská doléhá a já bych taky nespala s někým kdo si vynucuje sex. Ale i bez sexu může být hezký vztah, ale to bys nesměla spát s někým jiným, ale jelikož tobě už se tvůj chlap nelíbí tak nechápu co chceš po nás. Už si se rozhodla odejít....

pampelina18
10. čer 2023

A je to hnusný ale doufám, že tvůj chlap přijde na to, že si mu byla nevěrná....

jakub92
10. čer 2023

vyměnit chlapa

jerrabina
13. čer 2023

@pampelina18 nesud svého souseda, dokud jsi 3 dny nechodil v jeho mokasinech (indiánské přísloví)

majca16
13. čer 2023

Tak když mu stojí tak není asexuál, ne? To by byl kdyby na sex nemyslel. Takhle to dle mě znamená, že nechce sex s vámi

okapia
13. čer 2023

@pampelina18 Promiň, ale píšeš ještě k tomuto příspěvku? 1) zahejbáš - dle všeho to bylo jednou, tak když už, tak zahnula
2) neustále na něho ženská doléhá a vynucuje si sex - to se psalo kde? Zakladatelka píše téměř úplný opak. Včetně toho, že mnoha kvalit vztahu si velmi váží.
Řešíš si nějaký svůj problém, nebo jen potřebuješ být hnusná?

laxesis
13. čer 2023

@majca16 Trochu tě poupravím, to, že je někdo asexuál neznamená, že je vyloučena masturbace, nebo je nemožné topoření a podobně. Jenom ten "objekt" touhy je namísto manželky třeba touha po uvolnění a podobně.. Je plno variant asexuality a jejich projevů.

janule0123
13. čer 2023

Proste někdo to tak má😕jen ať víš ze v tom nejsi sama .. kamarád je z toho špatný naopak… má přítelkyni, je s ni šťastný, vše ok až na to ze ten sex nepotrebuje a nechybí mu … ona je z toho nešťastná a on tak nějak “neví” co s tím …Jinak bych ho teda tipla naopak, velice šikovnej, dbá o to jak vypadá … holkam se líbí ..

pampelina18
17. čer 2023

@okapia naučte se číst mezi řádky, píše, že ho začínala. Ono je začínat a začínat a to, že to je kurva to je.... A to, že toho lituje to je pozdě. Prostě když jsem ve vztahu tak nezahejbam ani jednou.... Pokud jim to neklape, tak se má rozejít a pak roztahovat nohy jinde. Však to bylo Jendo a teď chce znovu... Takže pro mě to je obyčejná kurva...

pampelina18
17. čer 2023

@malinkata třeba zase s někým s kým spala :D

pampelina18
17. čer 2023

@jerrabina nikoho nesoudim, pouze píšu tak jak to je. Ona roztahuje nohy jinde, ne její chlap... A možná by to chtělo slyšet i druhou stránku mince. Vždy je pravda někde uprostřed...