Přítel mi nepřispívá na děti a domácnost

class
3. lis 2015

Ahoj holky možná máte některé stejný problém jako já a nebo nějakou zkušenost stímto problémem.Máme tři syny,já jsem v součastné době na rodičáku ,který pobírám 3600kč plus 8000kč pobírám příspěvek na péči o přítelovu babičku(94LET).To je 11600kč měsíčně a z toho platím školu,školku,potřeby pro malého,oblečení dětem a ješte jídlo,protože jíst se musí.Problé je v tom,že přítel vydělává dost,ale nedá mě ani korunu musím se doslova prosit o peníze pokud potřebuji jelikoš když spočítám všechny výdaje tak mě zbyte nula,nula nic.Proto Vás chci poprosit o radu co mám dělat děkuji za vaše příspěvky

prdecek
3. lis 2015

já bych na něj dupla, jak nedá aspoň na jídlo a potřeby pro děti, tak ať jde. Nevařila bych pro něj a neprala mu a nic, ať si to někde zaplatí a jídlo nakoupí sám. Vem si, že ta babička tu nebude třeba už dlouho, má kupu let a co pak budeš dělat s 3600kč jen? nám teda moc peněz taky nezbývá, když všechno poplatíme, ale každej platíme něco, měli jsme taky problém a museli si o penězích promluvit a pomohlo to. Kdyžtak víc do IP když budeš chtít.

2016
3. lis 2015

Tak pokud s partnerem chceš zůstat,vzala bych všechny peníze co beru,dala je přítelovi,napsala mu co vše má z toho poplatit a denně mu psala nákup.

class
autor
3. lis 2015

Ano počítám stím,že babička tady třeba taky příští měsíc už být nemusí,zkoušela jsem sním na tohle téma mluvit a jeho odpověd no tak co pujdeš makat.A kam jako dám dvouleté dítě moje mamka ještě pracuje a není tak lehké sehnat práci se třemi malými dětmi ☹

evulinka27
3. lis 2015

Je to pěkně sprosté a ujeté. Máte společně děti, domácnost a on ti nic nedá? Takže on má slušnou výplatu, za kterou si nakupuje a dělá si třeba rezervy a počítá se mu výplata do důchodu. Ty jsi potřetí na mateřské, na důchod se ti nepřičítá nic a rezervu nemáš absolutně žádnou. Jakmile půjdete od sebe, budeš úplně v háji.. Hned bych to řešila a taky požadovala, aby sis zřídila nějaké spoření, kam ti bude on posílat něco. Nebo společné spoření, ale prostě aby jsi měla i ty přístup k penězům. Nemůžeš být tak bitá na tom, že jsi doma s dětmi...

rainbow_x
3. lis 2015

No ten by jel, a to bez pardónu! Souhlasím s prvním příspěvkem, nevařila bych mu, neprala, nežehlila - NIC! Jak on k Tobě..Co si o sobě myslí? Kolik mu je let?

no_title
3. lis 2015

Jídlo pro něj nakupuješ také ty ze svého, ne? Já bych byla pro, si na měsíc nebo dva vyměnit role. Vyměňte si své příjmy i povinnosti k placení tzn.: on musí poplatit všechno, za co máš ty zodpovědnost s tvými financemi + chodit na nákupy, uvidíš, že mu dojde, že s tím nemůžeš vyjít, ty zase zaplatíš to, co má platit on. Počítej s tím, že mu tu nevyjde, protože chlapi moc nemají přehled o cenách v obchodech.
Děti jsou vás obou ne jen tvoje.

blahova_andrea
3. lis 2015

Bohuzel vim o cem mluvis ☹

kejt29
3. lis 2015

By me teda zajimalo, co s penezi dela on...Nekteri chlapi jsou vazne ......

patrusa
3. lis 2015

Moc dobre nechapu, jak ses do teto situace dostala. Nez jsme splodili deti, tak jsme si s muzem sedli, spocitali vsechny vydaje + pro kazdeho neco pro osobn potrebu a penize, ktere mi chybi, mi kazdy mesic dava. Byt tebou schovam si vsechny uctenky, at vidi, co vsechno stoji. Neni nirmalni, aby ti nic nedaval. Jestli chce, abys sla makat, tak muze zaplatit soukromou skolku on. Ja bych mu nevarila a neprala s oduvodnenim, ze na jeho potreby penize nemam.

monini28
3. lis 2015

@class No původně jsem chtěla napsat jen ať si s ním vážně promluvíš, ale po větě "no tak co pujdeš makat" mě došla slova, no vlastně mě jich napadá celkem dost (na jeho osobu), ale ani jedno z nich by se ti asi nelíbilo... 😒 Není to nic špatného vůči tobě, sama mám 2 práce, abych nás uživila a mohla si po málu odkládat na horší časy (a pracuju tak už od dceřinných 5 měsíců), můj přítel má taky mouchy (jako máme každý) a nevidí spoustu věcí, které musím platit (živ. pojištění,...) a remcá, kam ty peníze mizí, ale TOHLE by nikdy z pusy nevypustil... a to má taky 2 práce, každý se prostě snažíme co to jde.
Je to hnusný, ale jestli to neni vytržený z kontextu (jakože to řekl ve srandě nebo tak) a myslel tuhle hlášku smrtelně vážně, tak se bojím, že řešení asi bude třeba daleko radikálnější než jen domluva... ☹

kacca11
3. lis 2015

Nechápu, jak můžete mít tři děti a oddělené finance. To jste to nikdy dřív neřešili? Nechápu, jak jsi se v téhle situaci ocitla. Myslím, že promluva o finančním uspořádání je na místě nejpozději v den sestěhování, spíše dřív.

Na druhou stranu, ty nepíšeš, jak to máte rozdělené. Jestli ty z těch 11ti tisíc platíš domácnost, zatímco on třeba bydlení, hypotéku, zálohy a podobné platby, může se stát (ale nemusí), že budou výdaje vzhledem k příjmům vyvážené. Pokud ne, sedla bych si s ním, nastínila, kolik výdajů máš ty, kolik on a jak by sis přerozdělení představovala ty. Další věc je, jak jste to měli na začátku - jestli byly výplaty srovnatelné, jestli jsi brala víc ty nebo on, nebo jak jste k tomu rozdělení, co ti teď nevyhovuje, dospěli.

Rozhodně bych nedělala nic na truc, základem vztahu je komunikace, ne schválnosti.

andelka
3. lis 2015

A on platí co? Jaký má příjem on? Jaký máte systém hospodaření? Máte každý kapesné? On si platí třeba jídlo pro sebe v práci? Platí třeba větší nákup? Odkládáte na něco bokem, šetříte?
Někdy to tak je rozdělené, že žena má cca 10tis. na jídlo, děti, oblečení, drogerii, a chlap 10tis. na zaplacení bydlení, auta, jízdného, nějaké splátky..Prostě je to rozdělené, ale příjmy jsou společné, jen každý má svůj rezort, o který se stará. A logicky děti, jídlo a věci do domácnosti obvykle ošéfuje lépe žena, když je doma.
Ale to, že když klesne příjem půjdeš pracovat, trochu upozorńuje na to, že nevíte pořádně za co a jak utrácíte a společné to není.

class
autor
3. lis 2015

Rozděléné to máme v rodině tak,že na inkaso nám dává babička a to z toho důvodu,že mi ji zařizujeme dřevo na topení a to platíme ze svého jelikoš jeto i pro naši potřebu.Jinak přítel neplatí nic kromně zdravotního a sociálního pojištění dohromady 3000kč měsícně,600kč telefon a jednou za rok pojištění baráku 4500kč a pojištení auta 3400kč a výdělek má 20000kč takže jeho měsíční výdaj,který musí zaplatit je 3600kč zbytek má pro sebe

blahova_andrea
3. lis 2015

holky, ono to promlouvání si je hezká věc, ale u nás třeba domluvené změny v nastavení financování vydržení obvykle jen následující měsíc a pak to sklouzne zase tam, kde to bylo. v reálnou změnu doufám až v příští rok, kdy se toho u nás změní víc.

blahova_andrea
3. lis 2015

@class a co s těma penězma proboha dělá?! to tě do teď nezajímalo? vždyť spolu máte tři děti, jistě jste spolu celá léta. to on si ulívá 15000 měsíčně bokem a ty nemáš dětem na boty? 😨

class
autor
3. lis 2015

Utrácím jen za potřeby dětí ,jídlo ,hygienické potřeby a benzin do auta na nic víc mě nezbývá.Bokem neodkládá na nic,větší nákup zaplatí cca 2x do roka

blahova_andrea
3. lis 2015

@class tak to jsem na tom i se svou bídou stále lépe než ty 😅 což je teda hrozný ☹

kejt29
3. lis 2015

Taky si nemyslim, ze domluva nejak pomuze, veta, ze pujde makat mluvi za sve, bohuzel...

class
autor
3. lis 2015

Samozřejmně,že mně to zajímalo a zajímá,ale neřekne mi nic jen to vyústí v hádku,jsme spolu 9let.Než změnil práci na OSVČ tak vydělával 13000kč a dával mně peníze,ale už 6let nic pokud si neřeknu a nevydupu

blahova_andrea
3. lis 2015

@class takže ty vlastně ani nevíš jestli má příjem 20 nebo úplně jiný 😅 nevíš ani kolik vydělá, ani kolik čeho platí, ani kolik si ušetří bokem, ani za co utratí to, co zmizí...prostě nic. takto se přece nedá žít 😔

klaire22
3. lis 2015

Tak takového "přítele" bych asi poslala do oněch míst. Jsou to snad jeho děti, tak ať se o ně stará i po finanční stránce. Tohle pro mě není vůbec chlap, když nechá za sebe platit svoji ženu, která bere jen rodičák. A on si užívá svých peněz a vám nedá ani kačku. Ten by si ode mě teda něco vyslechl!!!! A Vás obdivuji, že někoho takového vedle sebe strpíte. Omlouvám se, ale úplně mě to nadzvihlo ze židle!!!

guinea
3. lis 2015

@class Pořád ho miluješ a opravdu s ním chceš být? Často se tu odsuzujou rady typu "to je hrůza, hned jdi od něj", ale tady mě moc nenapadá, proč jste spolu. Já na tvém místě bych si asi zašla na sociálku, poradit se a hlavně nachystat na dobu, až tu babička nebude. A pak bych se odstěhovala a chtěla výživné na sebe a na děti. Jako láska je pěkná věc, ale děti a jejich (nejen) materiální zajištění by mělo být vždy na prvním místě! A pokud to nejde domluvou, jakože nejde, tak bych to opravdu řešila rozchodem a alimentama.

ivasad.
3. lis 2015

Naprosto souhlasím s odpovědí kacca 11. Já taky ze své výplaty (cca stejná částka jako máš ty) platím vše kolem dětí, oblečení, školku, jídlo pro všechny (na každý den vařím, manžel chodí obědvat domů), drogerii, vánoce dětem, botičky. Prostě musím vyjít. Manžel platí vodu, elektřinu, plyn, benzín - auto celkově, půjčku na barák, alimenty na své studující syny, občas něco na údržbu domu... A to je přes dvacet tisíc měsíčně. Není toho málo, co se musí platit a ty jsi to nezmínila. Promluv si s mužem, třeba to má taky tak tak. Holky by ho tady koukám všechny koply do zadku, přitom nevíme, co všechno on financuje.

class
autor
3. lis 2015

Nad rozchodem přemýšlím už hodně dlouho,ale nechci zatím kvůli dětem jsou na něj hodně fixované a taky doufám,že se situace zlepší ted jsem zjistila,že dělal ručitele svému nejlepšímu kamarádovi ten samozřejmně hypotéku nesplácí takže,přítel musí posílat každý měsíc 10000kč za něj úplně mě to vykolejilo

kejt29
3. lis 2015

@ivasad. Uz to psala, cca3600,- mesicne z asi 20000,-

patrusa
3. lis 2015

Pokud spol nejste schopni komunikovat a dojit k nejakemu reseni, ktere uspokoji obe strany, tak je rozchod na zvazeni. Takhle v nejistote se opravdu zit neda.

ivasad.
3. lis 2015

Než se do mě pustíte, tak příspěvek z 18:15 mění situaci.

kejt29
3. lis 2015

@class a to mu prijde normalni ti to nerict? Co kdyz se zadluzi nebo je toho vice? Babicka nedejboze umre, z ceho budete zit? Pro me je ve vztahu velmi dulezite partnera si vazit a verit mu, ty nemuzes ani jedno a to je cesta do pekel...

blahova_andrea
3. lis 2015

@class no tak to je síla. tak on má rodinu, peníze ti nedává, ale druhým bez porady s tebou ručí a teď strká prachy cizím a vlastní děti budou o suchém chlebu? 😠 tak to mě teda zvedlo ze židle! u nás to taky není růžové, ale být to ve stavu jako u vás, tak je to na jasný nůž na krku. takto to přece nejde. to nemá budoucnost. asi bych ho zažalovala o výživné na sebe i na děti, abych to měla soudně černé na bílém, kolik mi má měsíčně chodit na účet, jak by nechodilo, tak okamžitě strhávat exekučně a na nic nečekat.

lv
3. lis 2015

ou, měsíčně 10tis jako ručitel? ty jo, to by nás položilo..a řeší to nějak, soudí se s ním, dostane to z něj?