Ahoj holky,pisu,protoze uz nevim komu to rict a jak to resit.Jsem s pritelem 7 rokem,Mmame dcerku 4 roky skoro,a syna,skoro rok a pul.Pomaha mi dost,pro deti zije,ale ja jsem az na posledni koleji.Vzdy jsem byla spolecenska,smala se a bavila se.Hodne kamaradek se po skole odtsehovalo,s prichodem deti se ale zase objevily jine.Vsude okolo vidim jak zenske maji volno pro sebe,jdou na kavu,jdou do kina,jdou cvicit,jdou si zabehat,posedet atd..Ale muj pritel ma proste nazor ze tohle ma zaneska delat nez ma dite a ze jesti se chce courat tak to si nememla delat deti.Jit nekam bez deti pro nj znamena to,ze je matka nemiluje a jeho samotneho take ne,Je zarlivy,to vim,ale pokud by me miloval,prece mu musi zlezet na tom jestli jsem stastna.Ja budu timhle stylem doma celych sest let v kuse a zbalznim se z toho.Bez deti se nehnu nikam,vazne nikam.A kdyz tak s nim a s kamarady,ale to jiste chapete ze to neni ono,proste to chce nejakej babinec..Poradte jak mu to vysvetlit,pokazde to u nas pak bouchne kdyz to nakousnu...
nevím jestli to pomůže, ale musíš mu to říct narovinu. Že potřebuješ mít taky čas jen a jen pro sebe, že se potřebuješ odreagovat, že ho i děti miluješ, ale más už ze všech ponorku. Ještě se zeptám, on chodí někam ven sám? Taky je rodič a tak by podle svého modelu neměl chodit ven sám. Možná nechodí, ale už i tím, že chodí do práce, tak se má příležitost nadechnout a aspoň oár hodin neřeší dětský svět. Děti jsou fajn, ale je potřeba si občas odfrknout a vytlačit je z hlavy. Mnoho úspěchů s vysvětlováním
pokud nejsme spolecne zajde si do hospody,hraval fotbal,ted ma spatne koleno tak se chodi divat na zapasy.On kazde moje vyrazeni bere jako podvod a neveru atd.Takze kolikrat jsem radeji rekla ze nikam nepujdu a bylo po ptakach.Tenhle zpusb uz jsem zkusila ale jak rikam,trejdat jsem mela dokud nebyly deti a nebo az budou velky,Tim mysli nejspis az mi bude padesat
Ano presne tak,chodi do prace.a ja myximalne tak kolem baraku po zahrade..ale zaplatpanbuh za to..Psala jsem to vejs kam chodi sam tak juknete.On prave kdykoli a kamkoli muze sam a i to ze neco dela v dilne je relax ale to ja nemuzu porad mam za prdeli deti a kdyz pak treba chci vyluxovat a on mi rekne ted ne ted mam praci tak bych vrazdila protoze ja ji mam taky akorat ji nemuzu jit udelat s detma.No a narovinu jsem mu to rekla ale bez odezvy.Jsem ....a nejaky curiny mi neco nabulikovaly jak rika a ja jsem se toho chytla.Jeen je fakt ze vsude okolo me je to normalni ze zenska ma volno nekdy
s vysvetlovanim to valne nevidim,to uz tu bylo tolikrat,a vzdy jen hadka kvuli tomu
@petasa Hlavní a jediný problém je jeho chorobná žárlivost...a to je megaproblém 😔 😢 Musí chtít on se změnit i za pomoci odborníka... Takhle se žít moc nedá. Nemůžeš na nákup, kolo .. a on vše? Kdybys odešla, co bude následovat? S dětmi chodíš na hřiště s kamarádkami? nebo je to totál izolace?? 😕
A to jste se o svých představách o trávení času, až budete mít děti, nebavili předem? Myslím si, že to jsou ve vztahu zásadní věci, které mají být nevyjasněné předem a pokud by byla partnerova představa natolik odlišná od me, tak bych ve vztahu nepokračovala a rozhodně s ním neměla děti. Partneři musí fungovat nejen jako rodiče, ale také jako partneři/parťáci, s prostorem i jen pro své aktivity.
@beram Ano dva si něco vyjasní předem, ale pak to tak nemusí být.. vem si kolik lidí co řeklo a co z toho nakonec bylo.. 🙂 dám příklad vem si politiky taky naslibují hory i s horákama a pak skutek utek, tak takhle to chodí i ve vztahu nebo mi neříkej jsi se nikdy s partnerem na něčem nedohodla a pak to bylo jinak.. to neber prosím jak negativ nebo něco jen mě naprdlo co jsi napsala..
@petasa a tohle uplně chápu mám doma něco podobnýho i když už se to nesnažím přehlížet, ale řešit a i když je u nás někdy větší dusno než v nějaký poušti chce to řešit jinak to bude horší a horší ja to ignorovala skoro 2 roky a už vím že to jinak než řešením nepůjde 🙂 zkus to uvidíš bude proste líp 🙂
No, tak sice mám jen jedno dítě, ale jsme naprosto bez hlídání, takže jsem byla s malým za zadkem imrvere... Ano, chlap mi pomáhal, jak jen mohl, při mateřské jsem dělala, obden tak dvě hodinky, to byl s malým on, dokonce jsme se s ním v zádech i stěhovali... A žijeme. 🙂 Chce to prostě si najít nějakou činnost "venku" i s dětma. Prostě vypadnout z toho stereotypu.
V okolí mám řadu mamin, co mají hlídání několikrát do týdne a fňukají, jak jsou dotáhnuté z děcek... 😀
@petasa uff holka nemáš to jednoduché☹
Citový vyděrača ještě k tomu žárlivec!
Máte možnost vyrážet někam sami?Kino,divadlo....
Těžko se radí....můj manžel si na začátku vztahu myslel,že budu všude s ním...tedy,že bez něj ani ránu.
Šla jsem třeba do města a on mi pak vyčetl,že jsem měla počkat na něj......
Tak jsem bouchla do stolu a řekla,že takto to tedy ne!🙂
Jsem dost stará na to,abych řekla svůj názor a on se ke mě nechoval jako k deseti letému dítěti.
Zkus mu třeba navrhnou zezačátku,aby tě na cvičení vozil,když půjdeš s kámoškama,aby tě třeba vyzvedl....
Já vím,žiješ v tom ty a mě se to radí.🙂
Jsi člověk s vladtním úsudkem,mozkem a životem.🙂
@petasa Proč s ním si? Má i přes toto všechno víc kladných vlastností než těch špatných?? Připadá mi,že si tak trochu jeho rukojmí
Tvůj přítel je hlavně velký sobec! Z toho co píšeš jsem si udělala úsudek, že tě absolutně nerespektuje. To že máš děti neznamená, že budeš doma připoutaná jako na řetězu. Ano jsi matka, ale taky jsi žena a člověk a čas na sebe zkrátka potřebuješ, nejen kvůli sobě, ale i kvůli dětem, aby prostě měly odpočatou, pohodovou maminku. Nezlob se, ale přítel s s tebou silně manipuluje, až mi to zavání domácím násilím...pěkně pomalu, polehounku. Být tebou, nechala bych mu jednou děti "na krku" a šla na kafe. Jestli se bude vztekat, tak bych silně uvažovala nad tím jestli s takovým člověkem vůbec být. On si chodí pěkně na fotbal, na zápasy a ty musíš být doma jako vězeň? A ještě by ti to vyčetl? "já můžu a ty ne"? Strašný. Promiň za upřímnost, ale s takovým pitomcem bych nebyla ani chvilku.
@petasa bez peněz? Kasu drží tatínek? To snad v dnešní době neni ani možný. 😕 Jako nemáš platební kartu od účtu? Jako že omezuje tebe a tobě to "nevadilo" tak budiž, ale proč proboha omezuje i vlastní děti??? Nevím teda, jak jste na tom finančně, ale tak snad děcka si snad můžou koupit nějakou zrzku nebo mlsku.
@tkanicka je to vetsinou tak ze on jezdi autem do prace tak nakoupi,tudiz si bere kartu a vybere hotovost no a ja jsem na vsi tak tady dle jeho nazoru asi zadny penize nepotrebuju a je jasny ze kdyz mi je nenecha tak ja nepudu ani do mesta...Jako koupit si vec pro sebe nebo na sebe to neexistuje a vse co jinak potrebuju musim rict jemu a on koupi...Jeste k tomu sam kouri a je to vic nez 2000 mesicne a ja pro sebe ani 500 na mesic nemam.
@petasa To je hrozný jak se k tobě chová,nemáš možnost od něj odejít? třeba k rodičům? třeba dočasně,nebo i trvale,to by záleželo zda mu to pak docvakne
@petasa
Ahojky, téma mě zaujalo a rozhodla jsem se taky přispět svou troškou do mlýna, jelikož jsem na tom v podstatě stejně a už mi z toho začíná pěkně šibat... U nás je to to samé, jak s financemi, tak s chováním... dřu jak mezek, lítám hlava nehlava, jedno přes druhé a přesto jsem líná, neschopná, nic neumím...nepečuju o sebe (máme dvojčata skoro dvouroční...že by pohlídal, neexistuje, že by s nimi šel na prochajdu taky ne). Pořád jen vyčítá a když řeknu, že prostě s dětmi za zadkem nestíhám tolik povinností, co on mi naloží, tak se vzteká, nadává a nevím, co ještě...chová se naprosto neurvale, ale prý to dělám všechno jen já...že ostatní matky to zvládají a já jsem v domácnosti, tak se mám starat o domácnost a pokud to nezvládám, jsem k ničemu. Žádné hlídání pro děti nemám, za ty skoro dva roky jsem byla od nich jen dvakrát. Když už jsem opravdu byla vysílena a s nervama na dně, tak jsem div ne na kolenou prosila, brečela, jestli si je nemůže vzít na chvíli do kočárku ven, abych si odpočinula (dělala jsem domácí práce, žádný relax holky) a on se s nimi za půl hodiny vrátil zpět, že to mi mohlo stačit... Hrozný sobec. Vysvětlovala jsem mu, že to je rozdíl, když si odjede do práce a celý den je nevidí...ale na to měl zase spoustu dalších odpovědí, které mě degradovaly na onuci... Ta situace je nelehká, já vím, taky jsem na MD a v podstatě si nemůžu dovolit odejít, nemám kam a ani za co... Ale věřím, že se to všechno časem zlepší (tedy tak, že budu s dětmi soběstačná). A snad se do té doby nezcvoknu 🙂
@petasa Kočko, tohle není možný, přítel se k tobě nechová jako k rovnocennému partnerovi, ale jako ke svému majetku! Nechci malovat čerta na zeď, ale leckdy podobné příběhy začínají právě pomalu se rozjíždějícím uzurpátorstvím a končí modřinami a zlomeninami. Řekni, nemá přítel vůči tobě občas napřaženou ruku?
Když selhávají pokusy o normální komunikaci, musí přijít pořádná studená sprcha, aby si přítel uvědomil, že jsi nešťastná a že s tím musíte něco udělat. Sama si asi uvědomuješ, že takhle věčně žít nemůžeš. Máš rodinu nebo dobré známé, u kterých bys mohla pár dní bivakovat s dětmi? A přiložit mu nůž na krk, že se vrátíš pouze pod podmínkou, že spolu zajdete do manželské poradny. Tvůj přítel na tvé pokusy o komunikaci nereaguje, zjivně to potřebuje slyšet od někoho nestranného.
PS: Drobná rada - maž si Koníka z historie vyhledávače, Na celou historii, to by bylo podezřelé, jen tyhle stránky.
@jamia
Souhlasím, je to přesně tak... můj přítel to také zkouší po krůčcích...on jeden vpřed a já vzad...zkouší, kam až může zajít...a je pravda, že když už je opravdu vzteklý, tak mě třeba i za tu ruku čapne a začne ty své písně "Hele, holčičko, jestli se ti něco nelíbí, tak si sbal a vypadni". Tohle používá často a to moc dobře ví, že nemám s dětmi kam jít...a tak si může být jistý, že ještě na nějakou dobu má o služku a otrokyni postaráno. Já vím, je to smutný, taky bych si nikdy nemyslela, že se do takovéhle situace dostanu... Byla jsem sebevědomá, soběstačná a chtěla se s ním rozejít hned ze začátku, když jsem viděla to jeho chování, které vyplavalo na povrch po pár týdnech spolubydlení...teď už je to pět let. Mezi tím jsme spolu nějakou dobu nebyli, po dvou letech jsem to nemohla vydržet a utekla jsem od něj...pak prosil, žadonil, jak se změnil a já na to skočila. Byla jsem mladá - on je starší. A můžu potvrdit, že se ke mě chová tak, jak já jsem mu to dovolila. Nicméně už mi došla trpělivost být jen čísi loutkou a i přesto, že mám malé děti, nehodlám to jeho chování dále snášet a tolerovat. Vrací se mi seběvědomí a to jen díky lidem, které mám kolem sebe a mají mě rádi. Díky těm, kteří mi věří, že je něco špatně.... (jelikož na veřejnosti jsme dokonalá rodina, to je tak přesladce milý, až se mi z něj dělá nevolno). Je to hrozný manipulátor a odmítá si to připustit. Soužití s takovým člověkem opravdu není lehké a přesně vím, co si zakladatelka prožívá.
@petasa tak tohle úplně nesnáším, z jakýho důvodu má pocit, že nemáš nárok na to mít hotovost, nebo přístup k účtu? my máme s manželem každý svou kartu ke stejnému účtu, byť finance u nás řídí víceméně on. Ty tu sice píšeš, že je to přítel ne manžel, ale účet máte tedy jeden, nebo kam jde tvůj rodičovský příspěvek? Kdo kupuje dětem blečení? Jak už tu někdo psal, zavání to domácím násilím. Já teda taky trávím většinu času s dětma, manžel nehlídá vůbec, když něco potřebuji, tak hlídají naši, na cvičení chodím s dětmi, ale co je moc, to je moc
@petasa Každému se sice dobře radí, když v té situaci není, ale i přesto si dovolím svůj pohled. S mnohými chlapy to po dobrém prostě nejde, nedá se jim nic vysvětlit, neplatí na ně rozumné argumenty apod. Prostě promluvit si s ním nepomůže.... V prvé řadě bych si tedy založila vlastní účet a tam nechala zasílat svůj rodičák, ať se nemusíš doprošovat o každou korunu. A druhá věc je to, že ženská opravdu potřebuje vypnout bez dětí. Pokud to nejde po dobrém, musíš si sama srovnat v hlavě, co jsi ochotna udělat i za cenu toho, že by jsi mohla zůstat s dětmi sama. Např. příteli sdělit, že tehdy a tehdy jedeš tam a tam sama a on se postará o děti. Pokud to nejde po dobrém, postavila bych ho před hotovou věc. Samozřejmě tento přístup může vézt k rozchodu, ale může vést i k jeho vzpmamatování se, že Ty nebudeš pořád dělat jen to, co on od Tebe očekává. Musíš znát svoji "cenu". Ale to je už na Tobě, zda jsi ochotna toto riziko podstoupit. Hodně štěstí.
no tak to je fakt síla, nemít ani pár korun u sebe. Ale jak to bylo před dětma, když jste chodily do práce?
No já bych zkusila zapůsobit třeba na téma "jak to vypadá před sousedama", když nemůžu jít dětem koupit ani zmrzku, nebo argument "vypadáme jako socky, tuhle se sousedka divila, že blablabla" apod. To by mohlo zapůsobit, protože dle mého tento druh chlapů hraje hodně navenek. Nevím, aspoň mi to tak příjde.
No asi bych se zašla někam poradit - manželská poradna apod. Zrčitě se tam dá i s dětma, abych věděla jak tyhle situace řešit. Případně na co mám nárok. A rozhodně bych pouvažovala nad tím, jak získat do svých rukou rodičák. Není přece možný nemít žádný peníze, co když se dětem nebo tobě něco stane, nemůžeš nikam jet pro pomoc prostě nic. I děti ve školním věku mívají svoje kapesné a ty ho ptřebuješ taky. Hnus tihle "chlapy" ......
@princessjeanette no já být tebou, tak se hledím dostat pryč z toho vztahu. Zatím jsi na lopatě a začíná to smrdět. Chtělo by to jít se někam poradit, zjistit si na co máš nárok ať víš, co všechno můžeš a nemůžeš. Tady už jde o děti a o to, že můžou vnímat to, co ti manžel dělá. Je potřeba si vše zjistit než dojde k opravdovému domácímu násilý. Drž se
@evulina77
No momentálně jsem i s dětmi nahlášená u něj v domě, on má trvalý pobyt u rodičů a pobírám příspěvek na bydlení, který mu dávám (abychom mu nebyli na přítěž), je to cca 6 tisíc. Než jsem vyjednala ty příspěvky, tak se po mě vozil jak blázen, že buď dotáhnu peníze nebo že mám jít, že nebude všechno cálovat jako blbec ze svého. Mateřskou si nechávám na své potřeby pleny, sunary, věci přes bazárek, léky apod (ale berme v úvahu, že je to 3800kč pro dvojčata). Kolikrát se stalo, že řekl, hele zaplať tamto, zaplať tohle...a on má přitom plat necelých 30 tisíc...na různé poplatky padne tak deset, na benzín do práce pět, zbytek je na jídlo apod. Neustále vycházíme s odřenýma ušima a on mi to vyčítá, přitom k účtu má přistup jen on, když něco chci zaplatit, musím říct, co to je, proč to kupuji apod. Nákupy dělá on, vše ostatní schvaluje on... Je pravda, že holkám kupuje třeba hračky, jídlo a tak, nicméně to by mělo být samozřejmostí a ne, abych mu za to pořád děkovala, jak on si představuje (ano, to mi opravdu vyčetl, že neprojevuji dostatek vděčnosti - a fakt, že od rána do večera lítám jak hadr na holi, aby měl první poslední, to je asi málo...přitom on nepomůže s ničím, jen buzeruje a nadává a nic mu není dobré, jídlo nechutná jako od maminky, koupelna je špatně umytá, prádlo špatně vyžehlené, děti nevychované a já ošklivka Katka 🙂 ). Někdy mám pocit, že mám jen další dítě na krku navíc... Proto jsem sem taky napsala, jelikož si už vážně začínám uvědomovat, že takhle by se chlap k rodině choval neměl...a chtěla jsem si potvrdit, že se nepletu.
Ve chvíli kdy po mě partner řval že jsem sobecká když chci opustit děti (šlo o to že po 4 letech permanentního těhotenství, kojení, dvou porodů a omezování kvůli dětem, jsem chtěla na víkend pryč, do lázní, odpočinout si a vyspat se konečně po x letech, neměl je mít sám, měl mít u sebe jeden den babičku a druhý den druhé prarodiče, ale choval se tak, jako bych neměla právo na nic, rodičovská je dovolená, spát nemusím, od toho jsem žena.. 😝 ) jsem vztah skončila. Poslední kapka, ale předcházelo tomu něco jako u tebe, trochu slabší kafe, ale podobný přístup a mi to stačilo.
Tohleto chování je výplod chorého mozku,despotismu, chorobné žárlivosti, sobectví a naprostého nezájmu o tebe jako rovnocenného partnera. Dej mu poslední šanci, ať se vzpamatuje a jedná s tebou jako s člověkem a ne s otrokem a nesvéprávnou osobou a když nic, zdrhej. Jinak tento systém přeberou děti a zle se jim v životě povede. Drž se.
@princessjeanette já bych s ním zatočila...nejsi otrok...ale slušně, jasně a výstižně, že takhle teda už ne...udělala bych vše proto abych s ním nemusela žít...peníze na bydlení bych mu nedala, jak to děláš, že za 3800 vyjdeš?????? to narovinu mužeš být sama jako matka samoživitelka a budeš na tom vždy líp, vyběháš si příspěvky, přídavky....pche....blbec....ještě rád doleze...a když ne, tak co.....aby ti takhle vyhrával a vyhoudal....
@princessjeanette i kdybych měla jít do azyláku...aby ti říkal heled holčičko....bude si dovolovat víc a víc....a vždy se dá ěnco dělat....najít bydlení přes sociálku atd...vždy je možnost...
A tvůj přítel má nějaké samostatné zájmy a přátele, kam chodí bez tebe? Do hospody, na sport (ať už aktivně nebo pasivně) a tak podobně? Pokud ano, tak mu zkus vysvětlit, že i ty potřebuješ nějaké odreagování od rodinného stereotypu. Dítka už jsou docela velký, tak by to jednou za čas večer nebo odpoledne bez tebe určitě zvládly.