Ahoj maminky, holky, rádkyně. Omlouvám se, že to sem píšu anonymně, ale nechci, aby si to přečetl někdo, kdo nechci aby měl o mě takové soukromé informace.
Chodím sem už pěknou řádku let, chodím se sem radit, pobavit, poradit jiným maminkám. Teď potřebuji radu sama.
Byla jsem sama docela dlouho, mám dítě, které má 6 let.
Zjara jsem se seznámila na seznamce s mužem, se kterým jsme si padli do oka. Týden po seznámení mě pozval k němu (bydlí 120 km ode mě) a seznámil s jeho dětmi (8 a 10).
Už při prvním víkendu u něj se projevil. Jeho menší dítě tenkrát k němu nechtělo, přijelo až v sobotu a on se po telefonu pohádal s bývalou ženou a docela sprostě.
Velmi záhy jsem pochopila, že on je velký neurotik a koler. Naštve se kvůli každé blbině a stejně tak rychle vychladne. Několikrát se na mě utrhl, důvod vlastně ani pořádný nebyl (jednou kufr na sedačce auta, svítící mobil v autě). Několikrát mě poslal do pi*i (omlouvám se za výraz). Několikrát byl hrubší na mé dítě.
Neuměl mi dávat najevo city, neuměl obejmout. Já jsem to začala řešit, proč. On to prý neumí, dávat city najevo. Ale své děti objímá a líbá pořád - ty se od něj odvrací. Já jsem ho prý vydeptala tím, že jsem řešila co a jak bude, co ke mně cítí (ale choval se fakt hnusně, takže otázky byly na místě) Kolikrát na mě křičel, i na své děti - ty až někdy brečely. Menší dítě k němu nechce jezdit, protože prý pořád řve. Prý řval i na bývalou přítelkyni a na kamarádku - obě s ním skončily.
Teď přišel s tím, že chce být s dětmi sám, že je klid. Já ale vím, že není, že řve bez ohledu na to, zda tam jsme nebo ne. Když se ho zeptám, zda se rozcházíme, tak mi odpoví smajlíkem 😲 anebo mně je to jedno, jsem teď rád za chvilku klidu.
Utrhuje se i na mamku, na taťku, nemá dobré vztahy s bratrem, se svým dispečerem - je to kamioňák. Mluví hnusně o emigrantech, Asiatech, Černoších, Romech - a to i před dětmi.
Je strašně sprostý, ale opravdu nechutně.
O všech svých bývalých říká, že ho nechaly a on byl ten hodný, co by se rozdal. Možná jo, možná ne. Ke mně se rozhodně hezky nechová.
Vím, poradíte ať ho nechám. Jednak mám u něj ale nějaké své věci a jednak nechci, aby to zase bylo tak, že on chudáček bude ten opuštěný.
A také myslím, že má psychickou poruchu. Nevyznáte se v tom některá?
Umí být i hodný, milý a něžný, ale vše jen když má náladu a sám chce.
Také dělá rozdíly mezi dětmi. Jeho děti neumí poděkovat, poprosit, hnusně se chovají k babičce - jeho matce. Jsou enormě vybíravé v jídle. Víkendy u něj vypadají tak, že děti ráno vstanou v 8, on v 10. Ty dvě hodiny jsou na mobilech. Potom až vstane, zapnou si počítače a hrají hry až do večera - kolikrát ani nejdou na procházku, nikam a jen hrají hry. To menší dítě dokonce hry určené pro děti od 12 let. On jim vše podstrčí až pod nos, oni nemusí nic, ani si uklidit nádobí, ještě ve 3 odpoledne jsou v pyžamech. Na počítači jsou klidně do půl 1. On je krmí hranolky, chipsy, colou.
Vše jim povoluje, moje dítě si nesmí půjčit jeho hračky, ale svoje musí. Děti jsou jinak fajn, ale on to kazí.
Omlouvám se za delší text, asi jsem se potřebovala svěřit
Nějak nechápu, co chceš poradit?
Myslím, že tady by mělo jít všechno stranou a upřednostnit hlavně sebe a své dítě. Jestliže trávím svůj čas s někým, jehož chování je mi maximálně nesympatické a přijde mi nevhodné pro mě a moje dítě, pak bych neváhala ani chvilku a prostě bych toho dotyčného opustila. Nevím, co vás vlastně přimělo k tomu, abyste se dali dohromady. Je mi moc líto toho, že jeho vlastní děti vyrůstají tak, jak vyrůstají, ale ty s tím asi moc nezmůžeš. Bohužel není to tvůj úkol a bylo by to jenom zdrojem dalších konfliktů mezi vámi, pokud by ses pokusila o nějakou změnu k lepšímu. Soustředila bych se na svoje vlastní štěstí, pohodu, na to, aby moje dítě vyrůstalo v harmonii s dobrými vzory okolo sebe, bez hrubostí, bez závislostí na počítači nebo mobilu a s dobrými stravovacími návyky. Tak hodně štěstí.
@vutajeni to je jedno jestli jsou v tom tri jine zeny.....je to chlap, ktery dava spatny priklad Vasemu diteti. Krom toho, ze nema rad. A to by pro Vas melo byt to zasadni..Nerikam, ze mate bez ohledu na sebe se podrizovat diteti, ale preci Vam s nim neni taky dobre. Takze pomohla jste si nejak tim vztahem?
Chudáček, který hází vinu na druhé, jen aby on byl ta hvězda.. Pryč od něj, nebo tu psychickou poruchu budete mít vy a vaše děti..
já ani nechápu, že jste si s ním vůbec sjednala druhou schůzku, když už na té první se choval jako kretén
@radka8888
@hojda
@celaskon87
@papalinka
@pajula123
@petma112
ano, vím...všechny máte pravdu. Není to tak jednoduché, ale musím to pořešit, protože on by mi zamával s psychikou. I mému dítěti.
Myslím, že má psychické problémy, že to jeho chování má diagnozu...ale to je jen domněnka moje a jeho mámy. To ho ale samozřejmě neomlouvá
@jitulka89 na mě byl hodný zpočátku. Za své chování se omlouval. Takto se ke mně chová poslední měsíc až dva. On umí být i hodný, vnímavý. S dětmi si hraje, věnuje se jim. Vždy kupoval vše pro své i pro mé, jezdili jsme zpočátku na výlety, na bazén, do ZOO, na motokáry. Vše se pokazilo až teď
radši buďte sama a šťastná se svým dítětem, než s takovým člověkem !
Také nechápu co řešíš, ale na druhou stranu jsem také byla v podobné situaci, ve vztahu s egoistou a cholerikem, s člověkem, kterému jsem byla tak nějak ukradená. Měl hrozně velké mínění o sobě samém a já, i když jsem byla slepě zamilovaná a snažila se být přesně podle jeho představ, přesto jsem v jeho očích nikdy nebyla dost dobrá. Viděli to všichni kolem, jenom já ne.
Buď ráda, že nemáte žádné děti spolu, odchod pro tebe bude jen otázkou chvilky. Dle tvého popisu neumí vychovat ani ty dosavadní. Navíc by mi vadilo tohle ambivalentní chování vůči jeho/tvým dětem. Co by mělo být pro každou maminku zásadní a to bez ohledu na vlastní sobecké štěstí (teď to nemyslím na tebe přímo, spíš všeobecně) je harmonický a zdravý vývoj jejích dětí a ten se obávám, že je v případě, pokud zůstaneš s tímhle člověkem ohrožen.
Rychle pryč, bude se to zhoršovat. Už teď je špatným příkladem pro své i vaše děti. A co pak? Chcete žít s takovým chlapem? Život je příliš krátký na to aby jsme se takhle trápili. Život pokud to jde tak si užívejte. Ale u vás když už jste to tady zveřejnila tak vás to trápí. A takový život není život. Přeji ať se rozhodnete jakkoliv ať jste šťastná. A pokud si myslíte že to ne zvládnete odejít. Tak zvládnete. Hodně štěstí
Rychle od něj pryč!!! Teď také resim s přítelem problémy ve vztahu. Je taky koler, ale asi slabý odvar.
Rychle pryč. Nebude mít daleko k ráně. Přijde mi, že on jen ubližuje ale jemu se nesmí skrivit vlas.
Na mě muj přítel byl taky několikrát hrubší a pocuchalo mi to nervy. Už v tom nechci ani pokračovat a ty bys taky neměla. Pryč a hned. Neváží si tě a nebude, je to Křupan. Toho ke svému dítěti prece nechceš!
Asi budu drsná, ale nechcete snad dopadnout jako Simona Monyová !
Pro mě je bijící do očí to, že všechny bývalky byly xxxx - prostě ty špatné, zato on, dobrák od kosti, hodný, skvělý.
Totéž si myslím, že s ním budeš prožívat i ty - pokud budeš hladit po srsti a on bude mít náladu, může to být fajn - nedejbůh udělat nebo říct něco proti jeho přesvědčení, případně když se pán špatně vyhajá a budeš nejhorší póvl pod sluncem. A navíc do toho namočíš i své dítě...
Vycouvala bych - toto není pro život.
Teď ho obhajujete. Připomínáte mi kamarádku. Ta si postěžuje na svého partnera a pokud ji neodpovím "ale jdi, takový jsou všichni", nebo "neblbni, to bude ok." Ale řeknu ji ať se na něj vykašle, že to nemá smysl, začne ho hned obhajovat..."na začátku to bylo fajn, co si beze mne počne, on za to nemůže atd.". 😔
Dobry den, jeste jednou si to po sobe prectete a pak vam bude vysledek jasny. Nemyslim si, ze ma psychickou poruchu, ale je to ...... .