Přítel a drogy. Jak mu pomoci?

4. pro 2023

Ahoj.
Potřebuji radu, protože jsem zoufalá. Našla jsem si partnera, který X let bral drogy a dostal se ze všeho. Nějakým způsobem se usadil, změnil bydliště a práci. 3 roky fungoval jak měl a našel si mě. Rok jsme měli úžasný vztah. Lepšího chlapa jsem si najít nemohla. Ve všem mi byl oporou, doma pomáhal, s mojí dcerou s předchozího vztahu měl dokonalý vztah. Pracuje v cizině a tam se museli přestěhovat do levnějšího, kde bydlí i poláci. Takže samozřejmě tam 3x udělal průser, pod vlivem hrál automaty a já to nakonec ustála a že to dělat už nebude. Chtěli jsme plánovat svatbu a budoucnost. Ale ejhle, teď to udělal zas. Samozřejmě jsem rozhodnutá, že musíme jít každý svojí cestou. Jako minulost to respektuji, jako současnost a budoucnost už ne. Jak by jste de zachovaly vy? Jak mu mám pomoci? Mám i strach, že naším rozchodem do toho spadne jako dřív, ale zase to přeci vůči sobě brát tak nemohu. Jak mu mám aspoň pomoci?

marketa1218
4. pro 2023

Nepomůžeš mu, pokud nebude chtít on sám. Můžeš mu tak maximálně dát kontakt na nějakou léčebnu, organizaci, kde mu se závislostí pomohou.

sorboni30
4. pro 2023

Pryč od takového.. máš dceru, mysli hlavně na ni. Automaty, drogy..pokud se clovek nejde léčit, nedostane se z toho. Pokud je v cizině, dělá si tam dle svého, neuděláš s tím nic. Ukonči vztah a udělej tlustou čáru

kristyn86
4. pro 2023

Tohle si rozhodl on sam. On sam je za sebe a sve chovani zodpovedny. Takze bych to ukoncila.

zlataberta
4. pro 2023

Nepomůžeš mu nijak, jak už psaly holky, musí sám chtít.....drogy, alkohol a automaty je časovaná bomba, kdy to zase přijde....máš dceru, budete zase spolu, nebudeš sama a určitě se najde někdo, kdo na tebe někde čeká🙂 hodně štěstí🍀

autor
4. pro 2023

Píšu, že jsem to ukončila. Rozum nad láskou vítězí. I přes to, že mám depky akorát. Ale bude líp.

kristyn86
4. pro 2023

Ja jsem pochopila,ze o rozchodu teprve uvazujes. Chapu,ze je to tezke. Ale jak sama rikas,rozum musi zvitezit nad laskou. Ta byva slepa...Bude zase dobre. Chranis sebe a dceru. Sanci uz jsi mu dala. Spousta lidi by nezkousla uz ani tu jeho minulost.