Dobrý den maminky mám na vás dotaz jestli vám přijde chování mého přítele v pořádku nebo jen mě se to nezdá ok.mam dceru z předešlého vztahu kde mě její otec fyzicky i psychicky napadal.takze už z předešlého vztahu mám možná jiné názory a pohledy na ve.mozna si vše moc beru netuším proto bych prosila názor nestrannych osob.s přítelem mame1,5 roční dítě.pritrl je momentálně 2 roky na neschopence před rokem byl na operaci s rukou.od narození prcka ho nikdy neprebalil,neudělal mu mlíko,nekoupal ho
Onlikl max.5 krát jen mikinu,jídlo když nechtěl ode mě mu tedy dál lžičkou jinak vůbec nic.ven ho sám nevzal ani v kočárku.hlida ho max.10 min.v noci k nu nevstával prý jsem na mateřské a je to moje práce a pořád se vymlouvá že nemůže kvůli ruce.posledni dobou máme neschody kvůli uklidu jeho představa je vysávat on den celý byt 3+1 a on den půl bytu.ano někdy pomůže a půlku uklidí.ale uklizi se jen když malý přes den spi a třeba dnes se tak naštval jen kvůli tomu že začal uklízet obývák já mezitím šla vyndat prádlo z pracky a nešla jsem hned uklízet ložnici tak jsem mu šla pomoct a taky špatně že už to udělá tak jsem mu řekla co teda podle něj mám dělat když je vše špatně a bylo zle hned volal mamince,že mi tu Pomaha a já si ještě stezuju a že mu mám za jeho pomoc děkovat.pokazde když mame nenejaké neschody hned volá svoji mamince a stěžuje si na mě.kdyz jeho má hlídá malého samotného jen poslouchám jak je s ní hodnej a se mnou ne jak je to možný atd.pak si zase vymýšlí že máme setrit z nemocenské a rodičáku to tedy moc nejde nájem 12 tis.na být každý den on jezdí autem.ja když někam chci hned problém. Na výlet nás o.prazdninach nikam nevzal já si prý jen stěžují a hned volá mamince jak jsem nevděčná.maleho doma nesmím nechat ani v pokojíku s dcerou samotného no není po bytě chodit sám hned je zle tě se někde bouchne a spadne pořád straší jak se bouchne ať ho pořád hlídám.vzdyt je to dítě mu říkám a on je to tvoje práce na mateřský.proste když mu řeknu ať mi víc pomůže s malým já jsem na mateřský přece že on mi pomůže občas s úklidem a to stačí co víc chci kdyby chodil do práce Oki,ale on je 2 roky doma.a to stěhování jeho máme mi vadí hodně a o tom,že ji volá i 5 krát denně ani nemluvím se vším se s ní rádi a pořád se na něco ptá.prijde vám jeho chování normální nebo jsem hysterka já?
potřebuje je hned plém .o prázdninách nás nevzal na žádný výlet..kdyzu něco řeknu jen si stěžují a volá mamince.
@goovanaas máš opravdu skvělého chlapa😊jako pořád tvrdí i dr.ze ho ta ruka bolí a že jak má větší zátěž bolí popravdě já už sama tomu ani moc nevěřím.podle mě lze a využívá toho že mu.plati nemocenskou ano už 2 roky.co bych dala za to si někdy odpočinout na to mi řekne ,že mám jít večer spát dřív.dcers usíná až v 21 h.ta starší a chce abych u ní chvíli byla.a pak vstávání k malému někdy 2 krát za noc někdy 7 krát jak kdy no.a on mi řekne co si stěžují když jsem my mateřské😏mě i štve že mu ta jeho máma nedomluví ona ho pořád poslouchá cou odpovídá na mě ani nevím,dle ke mě se chová vcelku dobře ona.o něm se s ní nebavím by mu to určitě žalovala si myslím.
@maminkadvoudeticek Nevidim ani jeden duvod, proc v takovem vztahu setrvavat. Z
Uz ted je pozse, ze v nem jeste jsi. Kopnout do riti, ihned lenoch, simulant a mamanek, vrazedna to kombinace.
@goovana a je mu 32 let od jeho 6 let byl s mámou sám otec ji bil co vim a ona pak žádného chlapa neměla dlouho ani doma že by nějaký s nima bydlel .asi je na ní až moc vázaný až nezdrave,ale dřív mi to tak nepřišlo až co se narodil malý přišla jsem na to pozde
@maminkadvoudeticek to je blbecek. S prominutím
Jo jsi na mateřské ale rozhodne to není dovolená
To by si měl uvědomit lenoch linej
Hodně rychle bych s nim promluvila a když nezabere tohle tak pak odejít
Nejsi žádná služka sakra
@maminkadvoudeticek A to jako než se dítě narodilo, tak ti se vším pomáhal, jezdili jste na výlety a na dovolené? Asi ne, že.
@maminkadvoudeticek Vybíráš si stejné typy chlapů, stejné idioty. Proč? Po tom pátrej ty sama s psychologem. Až se s jeho pomocí naučíš vážit sama sebe a přesekneš tenhle nezdravý vzorec, který máš v sobě (z dětství?), tak teprve pak najdeš partnera, který ti bude oporou a bude tě milovat.
@maminkadvoudeticek Jedno dítě sis upletla s násilníkem, druhé s idiotem. Máš-li JAKOUKOLIV možnost utéct, uteč.
Tak 2 roky na neschopence rozhodne neni. To uz by mel invalidni duchod. Takze pekne keca a je to netahlo. Takoveho bych nakopala do riti.
@somalicats Je neuvěřitelné, co si někteří chlapi dovolí a snad ještě neuvěřitelnější je, že se najdou ženské, které jim to věří a tolerují.
@maminkadvoudeticek tady ti každý poradi, ať pošleš do háje, jako by to byla ta nejjednodušší věc na světě. Já se ale zeptám.. Jaké jsou jeho plusy? Byl takový i dřív? Že jste nikde nebyli, stěžoval si mamince..? Já bych tohle nenesla. Ale každý má jiné priority. Můj muž není andílek, ale malou přebali vždy, když je potřeba, nekoupe, ale automaticky si ji ode mne bere a obléká večer, uspava starší, když uspavam menší.. A stěžoval by si mamince jednou.. Tohle nechápu.. Čeho tím chce dosáhnout? Dokážeš si to bez něj představit? Máš kam jít? Co ty bys ráda?
Co si to hledáš za mužské? Žaluje mámě,no potěš. Chlap se má postarat,aby byla rodina zaopatřena po finanční stránce. To nedělá,tak ať se alespoň stará o děti a o domácnost. Stejnou měrou jako Ty.
@letalnica a predstav si že pomáhal jezdili jsme na výlety do bazénu i s námi trávil víc času než se malý narodil.byl celkové jiný možná i tím,že chodil do práce.ted je většinou nasranej .jako asi i tím,že má vycházky kvůli neschopence
@sudylichozrout máš pravdu jsou si v něčem podobný jak teď vidím.no naší jsou rozvedený od mých 2 let máma si našla chlapa a ten byl a je super můj druhý táta u nás byla máma ten generál co ve všem velila
@nazka dřív si mamince prave nestěžoval to začlo až po narození malého.nevim kdy to začlo,ale pokaždý když někde malý spadne má modřínu tak ji hned volá a hlásí že ho neumím ani uhlídat atd.ted už si stěžuje i když mu špatně odpovím.driv byl jinej pozornej ,to mi i říkal odpočiň si když jsem byla těhotná po narození malého jen řeší co je a není špatně,že malej tohle a tamto prostě mi přijde že ho až moc nezdrave chce pořád hlidat s mít pod kontrolou.v noci pořád jen ať je prikrytej ze je chladno ať ho jdu přikrýt ať si nedá něco na hlavičku,st někde nespadne venku a že je studenej a pořád nějakej problém.a to je malej Oki nikdy nebyl vážně nemocným nebo vážný úraz nic.me přijde tim pomlouvání u mati že onje přece chudáček ať ho politujeco vše dělá že uklidil a já si toho nevazim.si myslím já.uz přemýšlím o odchodu s dcerou jsem žila nějakou dobu sama a zvládali jsme to dobře.me přijde že je to tím i jak je doma málo peněz a má z toho nervy asi až mě už to teda taky štve že jo vše je drahý 2 děti dcera ve škole a peníze nejsou..
@maminkadvoudeticek a co mel za uraz s rukou,neco vaznejsiho? Treba ho fakt boli,ale myslim,ze po 2 letexh by mel min. castecny invalidni duchod,takze musel si udelat v te nemocenske nejakou predstavku a pka zase zacit delat,protoze nemocenske davky nejsou nekonecne.Nejsi zase nejaky z tech fejku?
Jinak pokud je nemocny po pravdu,tak treba pravak bez prave ruky toho asi az tolik neudela,pokud to bylo vaznejsi nema cit nebo hybnost v ruce a treba ho to samotneho stve a je v depce...ale jako stezovat si mame,to je maso fakt...nevim jak si vybiras patrnery,ale mozna do tech deti skaces az moc brzy a mas jeste ruzove bryle na ocich,tak priste si porid dalsi dite po delsim vztahu,ne hned...
No a co muzes,no tak bud je simulant,mamanek a jeste nemakacenko a pak bych vzala nohy na ramena nebo je nemocny,mamanek a totalne nepouzitelny chlap do zivota a pokud by se sebou neco urychlene neudelala,tak bych tez vzala nohy na ramena...
@marcicek84 měl zánět v rameni a cistili mu kloub a teď zjistili že má jizvu na svalu v paži nikdo neví odkud před operací ji neměl.oni mu tu nemocenskou prodlužují po 3 měsících vždy na OSSZ podle zpráv od dr.to nekeca o tom vim papíry jsem četla teď mu to už končí a právě by měl jít do invalidity jestli budou tedy padne důvody mu ji dát.mozna ho to fakt bolí a nemůže s tou rukou je to levá je pravák,ale i na mě už je to dlouho 2 roky je doma a nic.jo ty růžové brýle to je ono byla jsem slepá bohužel.ted už žádnýho chlapa opravdu dlouho chtít nebudu s dítě další už vůbec ne.a s tou mámou nechápu o co mu jde .děkuju říkám si to samé buď se srovná nebo odcházím.me šlo hlavně o to slyšet jinde,že jeho chování normální není jak on mi stále tvrdí😏
@maminkadvoudeticek Pro něj asi normální je, ale obecně ne. Není normální. Vůbec už bych s ním neztrácela čas, protože pokud se k tobě choval 2 roky jako idiot, tak se to asi jen tak nezlepší, ani když ho o to něžně požádáš.
@maminkadvoudeticek Promiň ale toho bych vykopla že by si nestihl zabalit trenky. Chlap a dva roky na neschopence?🤔 No budiž...ale když se válí doma, tak ať plnohodnotně pomáhá s domácností i s dětmi. Jako jak že ty jsi na mateřské a je to tvoje povinnost? Můj chlap chodí do práce, tak vše dělám sama (i když i tak mi pomáhá venčit psa, koupat malou, v noci když se malá náhodou vzbudí, tak k ní vstane i on, přebalí ji, a zeptá se jestli budu kojit nebo má udělat sunar...), a když má volno, tak pomáhá plnohodnotně s domácností, uvaří... A to stěžování matince, to je děs. Já mám pocit, že v téhle době je moderní, aby si chlap udělal dítě, a pak by ho nejradši strčil na vychování matince 😠
@maminkadvoudeticek co měl konkrétně za operaci? Já mám ruku po dvou a celoživotní následky a to na ní tahám malého . Ještě se sadrou jsem si hledala brigádu. Takže mi přijde jako ublížená herečka a mamanek k tomu,kopla bych ho někam
@somalicats To je pravda, znám dva lidi co marodili půl roku, pořád přetrvávaly potíže, ale nikoho to nezajímalo, a dostali dvě možnosti - jít ke komisi, a pokud nedostanou invalidní důchod, tak šup do práce.
@maminkadvoudeticek A že má nervy že nemáte peníze? Tak ať zatne zuby a táhne makat. Můj manžel NIKDY nebyl na neschopence. Chodil do práce s angínou, chřipkou, s bolestmi zad, se zánětem šlach v zápěstí, a mohla bych pokračovat...
@klokanka31 já začala chodit do práce s ortezou,páč mi v nemocnici přehlédli zlomeninu 😂 přišlo se na to po 8měsících,kdy jsem už fakt brecela bolestí (3měsíce jsem s tím dojila krávy a pak jezdila v SRN u DPD,10h za volantem 2t nákladu)
Nechces prihodit nejaka ta jeho pozitiva? Z toho co pises, by mohl hodne delat i s levou pochroumanou rukou. Kolem domacnosti i kolem deti.. a jen tak mimochodem, kam jezdi kazdy den, kdyz ne do prace, ani na vylety? Na nakup denne?
Z toho popisu mi prejde fakt hroznej a to volani mame je tresnicka 🙄
Ne, promiň, tohle opravdu není v pořádku. Není v pořádku, aby partner neustále pomlouval a donášel na svou partnerku své matce. Ani není v pořádku, aby chlap říkal ženské, že je její práce doma uklízet. A ani není v pořádku, aby chlap říkal ženské, že je její práce se starat o dítě, když je doma i on. A ani není v pořádku, že se válí doma a jste na mizině. A ani není v pořádku, že on si autem jezdí a tobě to vyčítá.
Jen to čtu a mám z toho osypky. Neříkám, že ho máš vykopnout, ale jasně bys mu měla říct, jak si váš vztah představuješ, co ti vadí a co nehodláš tolerovat. Má nějaká pozitiva? Žádných jsem si totiž nevšimla ☹
To dohlizeni na syna mi prijde jako hyperprotekce - chranit i tam, kde rizika nejsou. Možná to měl stejne, od sve matky? A vlastně to ocekava id tebe, vidi to jako spravne.. Ono to ale vede dost do pekla (bezmoc, neschopnost řešit a rozhodovat sám, viz jak na tebe žaluje).
Pokud nemá finální názor z Ústavu chirurgie ruky Ve Vysokém nad Jizerou, ať to zkusí tam, co mu řeknou, marodí s tím už moc dlouho..
Pokud zvládne řídit auto (je nutné každý den? Ušetřili byste na pohonných hmotách třeba s lepším plánováním), proč by nemohl pomoct v rámci svých možností i doma. Za mne nepoužitelný lenoch a jel by..
Takže o malého má pořád strach, ale zadek nezvedne, aby se taky do péče zapojil, jo? To jsem si všimla, že někteří tatínci umí o výchově a péči především blbě kecat, zatímco maminky kmitají a myslí si svoje. Jestli jemu spíš nevyhovuje to, že tě může skrz malého neustále buzerovat a kontrolovat a zvyšovat si tak na tobě sebevědomí. Maminka ho pak polituje, jak to má chudák doma těžké. Já myslím, že on o sobě ví moc dobře, že je úplně neschopný, proto tak rád ukazuje prstem na tebe - dokud se totiž bude řešit tvoje neschopnost, nebude čas řešit jeho.
Řídit může, takže by se práce našla. Nebo takhle už budete žít do smrti?
Nemocenská asi taky nebude nic moc. Když se odstěhuješ, ušetříš za jeden krk. Maminka ho padnout nenechá...
@lv ty jsi to úplně vystihla to sedí.ja myslím,že ho máma taky ochraňovala až moc i teď mu pořád se vším pomáhá on s ní vše řeší ptá se jí pořád na její názory když chce něco koupit,když neco řeší pořád volá o rady máme.asi je na ní nezdrave závislý.
@maminkadvoudeticek kopnout ho do zádele. Maminčák. Stěžovat si mamince kolik mu je proboha?
Můj manžel, je skvělý( když má v práci volno-moc ho tedy nemá):
Hraje si s dcerkou, přebalí, vykoupe, udela mlicko, ještě i uvaří a poklidi. Vezme malou do kočárku abych si odpocinula, a tohle vše minimalně jednou týdně.
Je mi to líto. A to jako je dva roky doma ? To už nemůže pracovat nebo je to jen flákac ?