Přestal žárlit. Co si o tom myslíte?

3. pro 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názor ohledně žárlení. S mým přítelem jsme spolu téměř tři roky a ještě toto léto byl žárlivý. Nedělal žádné velké scény, nic mi nezakazoval, ale bylo vidět, že mu na mně velmi záleží a několikrát mi řekl, že se bojí, aby o mě nepřišel. Za celou dobu vztahu jsem mu nedělala žádné naschvály. Na začátku vztahu se mi svěřil, že byl v minulých vztazích zraněný a proto žárlí, tak to respektuji a zároveň i on. Taky mi dříve povídal, že v předchozím dvouročním vztahu na bývalou přítelkyni přestal žárlit a přestalo mu na slečně záležet.
Dnes jsem s ním o tom mluvila, že na něm pozoruju změny, že dříve byl velmi citově založený a zájem byl znát velký ke mně a v současné době řekl, že už na mě nežárlí. Nedokáže vysvětlit důvod změny a já mám obavy. Velmi mi na něm záleží a bojím se, že bych o něj mohla přijít. Sama o sobě bych řekla, že jsem žárlivá, tak nějak běžně, jako asi většina lidí. Přítel byl dříve opak a žárlil velmi. Myslíte si, že je změna v pořádku a dělám si starosti zbytečně, že to u mužů časem takto vyprchá společně se zamilovaností a nebo se dost možná historie opakuje jako v jeho předchozím vztahu, kdy mu na slečně přestalo záležet?
Moc děkuji za názory!

01299
3. pro 2022

Noo dle mého názoru si myslím že do určité míry chlap prostě žarlit musí chce si bránit co je jeho… nejspíš bych asi být vámi měla podezření pokud to do teto jisté doby bylo tak jak bylo a najednou je to jiné ze dne na den něco se muselo změnit .. nechci vás strašit držím vám palečky a doufám že to bude jen přechodná část vašeho vztahu 😊 víte jak se říká důvěřuj ale prověřuj

pampeliska1313
4. pro 2022

Manžel zarlil strašně. Musela jsem ho seznamovat s každým chlapem v mým životě, protože jinak by si asi myslel, že se vsema něco mám. Zarlil i na mýho bratrance. Teď už nezarli, ale myslím, ze je to tím, ze mi věří a už ví. A myslím, ze když si lidi vážně věří, tak je to v pořádku a ta žárlivost tam nutná není. Vím, ze i kdyby byl v místnosti s hromadou nahatejch zenskejch, tak by nic nebylo. Co na to koukat takhle? Kazdej vztah je jinej a třeba je to, ze nezarli, důkaz toho, ze Vám proste opravdu věří?

levandule_k
4. pro 2022

Upřímně žárlivost pro mě není znamením lásky, ale nedůvěry. Ten, kdo žárlí má problém sám se sebou. Já partnerovi věřím a nežárlím. Žárlení ze strany partnera by mě omezovala a vadilo by mi, potřebuji, aby mi partner věřil.

Mohl za 3 dospět k tomu, že vám tak věří, že nepotřebuje žárlit. Komunikace, doteky, milování, společně strávený část, plány do budoucna, je v těhle oblastech všechno v pořádku? Tohle je klíčové, ne jestli žárlí.