Prarodiče chtěli jen jedno dítko na dovolenou

lucinda259
21. bře 2017

Ahoj maminky, nedavno přišla tchyně s tím,že by jeli do aquaparku a zarověn nějakého penzionu na pár dní a zda bychom ji dali starší dítko, že syn "přes 3 ročky" by tam být nemohl,že je tam aquapark a že starší dítko má rádo vodu atak. Tak říkám a to budete nonstop u vody? Nebo nemůžete někam jinak, kde můžou oba? Nene mi právě kvůli tomu bazenu by jsme tam jeli. Tak říkám nezlob se na mě máme dvě děti, třetí na cestě a pokud by jste někam jeli tak oba. Nevím zda to bylo odemně nefér, ale prostě se mi to nelíbí.Syn akorát řekl, tak pojedeme někam kam může i brácha.A babička, že oni teda pojedou sami a k moři!
Co na to říkáte, 🙄

andrysek30
21. bře 2017

vztahy jsou různé, mě třeba štve,že manželův syn s ex má od tchánovsů spoření a naše dítě nic...prostě jakoby dvojí metr...mám to tak od počátku. Co jsm si nekoupila, neměla bych..prostě se bralo v potaz to,že "podědím" automaticky po starším a věci po ex...tak to bylo něco na mě no a od té doby se to tahne...musím se zařídit sama ve všem...to asi vše k tomuto. já už rezignovala totiž

hertha
21. bře 2017

Ahoj, byla bych ráda, že chtějí aspoň to jedno. U nás nehrozí ani to. Přijde mi to z tvé strany hodně nefér. Navíc se už nemusí cítit na to hlídat dvě děti.

linee
21. bře 2017

@lucinda259 na jednu stranu te chapu.Na druhou,pokud to hradi,mozna maji jenom na jedno ditko,mozna se boji,ze u vody nemusi uhlidat toho 3-letaka.Mozna na to mi jine duvody. Ja bych byla rada,ze si to aspon jedno ditko uzije.A na zaklade mych zkusenosti s tchanovci-pokud odmitnes,priste se nezeptaji a takova ani podobna nabidka uz neprijde:(
Tak jak mi rekla tchyne-nase penize,nase rozhodnuti.Oni chteli vzit jedno ditko a ty jim diktujes podminky,koho,na jak dlouho a kam mohou vzit.Jako matka to chapu - moje dite,moje pravidla,ale chapu i druhou stranu.Kdyz neberou deti,tak proc by nejeli k mori?

kituska20
21. bře 2017

Přijde mi nefér tohle rozdělování dětí. Buďto všechny nebo ani jedno. Špatně jsme to se ségrou nesly když jedna jela a druhá nemohla.

ai30
21. bře 2017

Zda se mi ti z tve strany dost hystericke.
Oni hlidat dve deti u vody neni jen tak, treba si na to netroufaji a ja bych byla naopak rada, ze v takove situaci neprecenuji sve sily.
Na tvem miste bych staršího syna rada poslala na fajn dovolenou s prarodici, at se uzijou, on by se mel urcite fajn. Ty bys mela vic casu se věnovat jednou jenom mladsimu,ten by si to taky urcite uzil, ze ma jednou mamu jen pro sebe.

ai30
21. bře 2017

A proc by nemohli jet sami k mori, kdyz jsi jim jejich navrh dovolene s vnouckem odmitla, je pro me naprostou zahadou.

lenusaak
21. bře 2017

Mela si syna pustit samotného, ochudila si ho o vylet do aquaparaku, maly by z toho nic moc nemel nebo mel, ale na ukor starsiho, protoze veskera pozornost v hlidani a aktivitach ve vode by se strhla na mladsiho pochopitelne. Mam starsi sestru a pamatuju si, ze i ja jsem byvala doma a sestra jela pryč, proste jsem byla na danou aktivitu jeste mala, ale dockala jsem se a do budoucna me v ničem neochudili prarodiče. Jak bylo řeceno výše, třeba se neciti na to hlídani - kor 3lete v aquaparaku , muzou se toho trošku bát. Nerekla bych kdyby šlo uz o starsi deti a malemu nebyly 3 roky, to by ten mladsi uz vnímal a cítil by se odstrceny, to bych pak tvou reakci chápala.
Já osobně bych v tom problém neviděla, že chtěli jen jedno V téhle situaci 😊

lovely_creature
21. bře 2017

Kolik je staršímu a kolik prarodičům ? Ono uhlídat dva kluky, zvlášt když tříletej je fakt prcek je náročný.Já je trochu hcápu.

lucinda259
autor
21. bře 2017

@ai30 Já v tom také nic nevidím, jen sem podotkla,že hned nam řekla,že pojedou k moři.Tak fajn👍

lucinda259
autor
21. bře 2017

@lovely_creature Prarodičům 50 let. Dětěm: 8 a 3 a půl.

lucinda259
autor
21. bře 2017

@kituska20 Chápu jejich rozhodnutí.. Jde o to že upřednostnují toho staršího.A "ten tříletý" je hodnější jak ten starší. Možná se na to necítí, chápu dvě děti.Ale já řekla NE. Máme dvě děti a nevidím problém vzít obě.Prý jak jsou u nich na víkend oba v tom problém nevidí.Nebo když jedou na výlet.
😒

kami1984
21. bře 2017

Já bych byla ráda, když by jel alespoň ten starší, s mladším bych si zase udělala vlastní program.
Ono záleží, jakým tonem třeba řekla, že pojedou sami k moři. Možná v tom jen vidíš něco, co není...

fonamor
21. bře 2017

Mně to přijde naprosto v pořádku, jsou to prarodiče a určitě to mysleli v dobré víře. Chtějí si udělat i trošku dovolenou, kde by odpočinuli v rámci mezí a starost o staršího syna je pro ně daleko přijatelnější, než ještě k tomu skákat o tříletého prcka.... To by z té dovolené neměli nic a přece jen, jsou už i ve věku, kdy potřebují trošku klidu..

ai30
21. bře 2017

@lucinda259 Ono opravdu, i vzhledem k tomu veku, ta jejich alternativa byla jedina rozumna. Osmilety by chtel uplne jinou zabavu, nez se rochnit v mininkovskem bazenku, takze by se museli rozdelit, jeden by hlidat jedno dite a druhy druhe. Jen se starsim by se meli fajn, mohli by se mu naplno venovat a on by se vyradil.
Podle me je fakt skoda, ze jen kvuli tomu, ze nesmí vytahnout paty bez trileteho brachy, jsi ho ochudila o bezva dovolenou s prarodici. Ono to zas nebude tak dlouho trvat a on uz s nimi nebude chtit jezdit, bude pubertak.

kami1984
21. bře 2017

@lucinda259 v cizím prostředí je to jiné než doma. Já bych staršího s radostí pustila a byla bych rodičům vděčná. Navíc 5letý věkový rozdíl mezi sourozenci je dost a to, co baví mladšího, nebude bavit staršího. Pokud je berou na víkendy spolu, tak proč staršího nepustit na výlet a věnovat se mladšímu doma? Co já bych za tohle dala:( Z tatkovy strany zajem neni, s tchyni se nestykame a mamka si starsiho vzala poprve po Vanocich, kdy mel syn 5,5roku!

konidana
21. bře 2017

Já to naprosto chápu. 8 a 3 roky je opravdu velký rozdíl. A ten starší už potřebuje akčnější aktivity než tříleťák. Moje mamka s přítelem si brali napoprvé na týden do Německa také jen mou starší dceru (když jí bylo 7). A to syn je jen o 2 roky mladší. Ale zas to je kluk a holka. A opravdu vidím, že mým dětem vyhovuje, když jsou rozdělené, protože mají každý jiné zájmy. Letos už s babičkou nejspíš pojedou oba. Původní plán by,l zase jen ten mladší, ale ségra to ukecala🙂 Brácha je na ní trochu závislej, tak mu to neva.

amazonka.k
21. bře 2017

To je těžké, kdyby byl ten mladší trochu větší, asi bych se rozhodla stejně jako vy a to hlavně z toho důvodu, aby mu to nebylo líto, manžel to dnes také cítí jako křivdu, že brácha jezdil s prarodiči na výlety a on zůstával doma, ale to už mu bylo třeba pět. Takže to musíte vycítit sama, jestli by se ho to dotklo. Co se Aquaparku týče, tak prarodiče chápu, obzvlášť starší lidé se bojí více a syn je ještě malý. Takže bych ho s nimi asi nakonec pustila, až bude mladší syn větší, určitě si rádi vezmou i jeho 🙂

teeerez
21. bře 2017

Obecne se mi na nesmyslne delani rozdilu mezi detmi od prarodicu otvira kudla v kapse, ale v tomhle pripade je chapu. Osmilete ditko uz si v aquaparku uzije spoustu zabavy a zaroven ho staci "normalne" hlidat, nemusi se mu porad stat za zady. 3 a pul roku bych do aquaparku vzala jako matka, ale vubec se nedivim nikomu, ze tohle hlidat nechce. Asi si to chteli uzit i prarodice a takhle by si kazdy musel vzit na starosti jedno dite a vecer by misto odpocinku padli... (pro prarodice byva hlidani vetsi stres nez pro rodice)
Dovolila bych starsimu jednou za cas uzit si, ze je starsi a muze delat vice veci nez braska 🙂

kvakuska
21. bře 2017

@lucinda259 docela prarodiče chápu ... mám dceru které je 3 a půl, když jsme v aquaparku samy, je to s ní pohoda, ví na které atrakce může a respektuje to, není s ní problém a já se jí přizpůsobím ... jakmile je s námi kamarádka která má dvě děti 7 a půl a 8 a půl, tak je problém, starší děti už můžou na jiné atrakce, tobogány apod., kam moje dcera nesmí (podle řádu aquaparku) a kam bych ji já zatím ani nepustila i kdyby to řád aquaparku dovoloval ... takže malá prosí, uráží se, někdy se vzteká (ač normálně je pohodovíé dítě), protože che dělat to co její starší kamarádi a nemůže ... takže relax se jaksi vytrácí, já dceru uklidňuji a snažím se ji nalákat na nějakou jinou aktivitu, kamarádka zase svoje děti usměrňuje, aby kvůli mé dceři omezovali velké tobogány apod. ... navíc děti kamarádky by vydržely řádit v aquaparku celý den, moje tříapůlleťačka chodí po obědě spát (obzvlášť po řádění u vody), kdybych tam byla s nima sama, musely by se starší přizpůsobit té nejmladší ... a stejně by to měli asi u vás prarodiče s oběma dětma, vše by se přizpůsobovalo tomu mladšímu, ač starší už má na víc.
Já bych návrh prarodičů přijala s tím, že bych se s nimi rovnou domluvila kam by potom mohli vzít samotného mladšího, aby mu to vykompenzovali. Nějaký výlet, herna, něco co by malého bavilo, s přespáním jeho samotného u prarodičů, tak aby se mohli věnovat zase jen tomu mladšímu.
Budeš mít tři děty vždy s asi čtyřletým rozdílem, takže těžko si je jednou bude brát někdo všechny, když pominu zodpovědnost za tři děti, tak budou mít vždycky trochu rozdílné zájmy už jen díky rozdílnému věku.

nijij
21. bře 2017

Nevidím na tom nic špatného. Ty věkové rozdíly tam budou pořád. Teď to je bazen tam nemůže mladší pak to bude co? Hory zasd nebude moct mladší. Když už tak měli říct tento víkend starší bazen. Další víkend mladší třeba zoo, parky nebo něco vhodného...
U nas to je s tchyní taky super. Šla poprvé s malým (2měsíce) s kočárkem ven je na UM tak jsem ji dala instrukce kde je voda,kolik namíchat, kde je pláštěnka. A poprosila jsem ji že když jsou po nemoci ať ho nevytahují, neberou do obchodního centra a restaurací... Taky jsem si vyslechla že diktuju podmínky, nakonec udělala uplný opak... Takže ted jsem bez tchyne 🙂

anetka1701
21. bře 2017

Já s tebou souhlasím. Dělám to stejně - bud obě, nebo žádná... Holky se milujou, chtěj bejt spolu a navíc nevím, jak bych vysvětlovala jedné, že nemůže na výlet s prarodičema, zatímco druhá tam je... To by bylo slzavé údolí a hlavně zaděláno na problém mezi dětma... Já bych se rozhodla stejně jako ty...

magdasan
21. bře 2017

Nás si taky brala babička k moři na etapy. Jeden rok brácha, druhý já. Oba si netroufla.Byli jsme dva roky od sebe. A nejmladší ségra už nebyla vůbec, na to už se babi necítila. A jako křivdu to fakt necítí, babičku chápe!Jsme deset let od sebe. Rozhodně to nevidím jako problém, byla bych vděčná i za toho jednoho.

alcar
21. bře 2017

Tak ja se teda priznam, me by tohle teda taky naprdlo. 50let neni zadny vek, skoro tolik ma muj chlap a to cekame dvojcata. 😀 Takze o vek, ze by byli stari, fakt nejde. At mi nikdo netvrdi, ze v 50 nejsou schopni uhlidat dve decka. Meli by si vzit oba dva a zmenit napln dovolene. Je spoustu jinych aktivit, ktere muzou s klukama delat. Ne jen aquapark. At je vezmou na hory, na chalupu, na pout...co ja vim. Rozhodla bych se stejne jako ty.

lucka662006
21. bře 2017

Tak tohle by mi nevadilo a byla bych ráda, že mám já sama více času na mladší dítko, které bych také někam vzala a zase že starší dítko si užije babičku a dědu. Často si naši prarodiče berou někdy jedno, někdy druhé dítě. Děti jsou na to odmalička zvyklé a berou to zcela normálně bez nějakého divení se. Ale vidím teda, že naše prarodiče mají obě vnoučata stejně rádi, jednou si berou toho, jednou toho...

verunka_korunka
21. bře 2017

Nas si babicka brala na dovolenou vsechny vnoučata, takze 4 děti. Nikdy nebyl problém, prostě se v hlidani musel zapojit i děda a my tyhle společné dovolené u prehrady milovali. Otazka je od kolika let si nas brali všechny... myslim ze kdyz bylo tem mladsim tak 2-3 roky, jsme se setrenkou stejne a bracha je o 3 roky a druha sestrenka o 4 roky mladší.

karlajasmine
21. bře 2017

Kdyby byli od sebe 1-3 roky, tak bych byla na tve strane a nemyslela si, ze je potreba deti rozdelovat, ale pokud je vekovy rozdil 5 let, tak uz je to dost a nemyslim si, ze je problem, aby jedno dite jelo s prarodici a druhy dite mezitim delalo neco jinyho. Na tabory spolu taky s takovym vekovym rozdilem nepojedou, tak proc je problem, aby jeli zvlast s babickou a dedou? Jeden muj bracha je ode me 5 let a casto ho tata bral nekam na vylety na mista, ktery ho zajimaly a ktery by me nezajimaly.. prece je blbost ochudit deti o nejakou zabavu jen proto, ze maji starsiho/mladsiho sourozence. Kdyby prarodice chteli kazdy vikend hlidat starsiho a o mladsiho se nezajimali, tak nereknu, ale takhle to nechapu. Hlidat dve deti je proste rozdil nez hlidat jedno, doma se na to citi, ale na dovolene ne.. je to pochopitelne.

jaja01k
21. bře 2017

Já v tom tedy nevidím problém. Píšeš, že k sobě nebo na výlety je berou oba, takže si nemyslím, že by to bylo o tom, že staršího upřednostňují. Prostě uhlídat v aquaparku 8letého a 3letého, byť by byl sebehodnější, je velký rozdíl.

ninive211
21. bře 2017

Obecně se mi dělení vnoučat-sourozenců při "hlídání" nelíbí, ale v tomto případě asi chápu důvody. Věkový rozdíl je opravdu výrazný, akvapark sám o sobě mi přijde pro tříletého dost na hraně, na většinu atrakcí nebude moct stejně jít (a starší ano a mladší bude chtít taky a bude dělat scény, že nemůže, důsledek bude, že na atrakci třeba nepůjde ani starší, aby to bráškovi "nebylo líto" atd.). Pokud je to výjimečná akce jednou za rok a ne že prarodiče odmítají mladšího hlídat pravidelně, tak bych k tomu svolila. Já od necelých pěti let jezdila s babičkou a dědou na ROH rekreace, první dvě dovolené jsem s nimi byla též sama bez mladší sestry, tak pak s námi jela jako asi skoro čtyřletá. Naši byli nejspíš rádi, že "udali" aspoň to jedno dítě a já si zároveň něco zažila.

kassandra1
21. bře 2017

@lucinda259 Chápu tvoje prarodiče. Když jsi nevděčná, tak se holt musíš postarat o obě děti a oni si aspoň užijí pěknou klidnou dovolenou u moře 😎

ilonne
21. bře 2017

@lucinda259 Ja je chápu a myslím, ze je hezké, ze si syna chtějí vzít. Myslím, ze tvoje reakce byla trochu přehnaná. Malý by z toho stejně moc neměl a bylo by to pro prarodiče dost náročné. A starší by si to užil. Spolu trávu veškerý čas a většinou se starší podřizuje možnostem mladsiho, tak proč by si nemohl užít sám s babičkou a dědou.