Pozůstatky po bývalé manželce. Jak byste se k takové situaci stavěly?

sussi0623
30. lis 2020

Ahoj, věřím, že je tu spousta žen, které jsou v situaci, kdy se nastěhovaly k novému příteli do bytu, který obýval do rozvodu se svou ženou. To je naprosto normální. Zajímá mě ale, jak "snášíte" a reaguje na to, že je byt stále ve stavu, že se po odchodu bývalé paní domu v podstatě nic nezměnilo. Výzdoba, vybavení, záclony, závěsy, obrázky na stěnách, keramika, nádobí... zkrátka na co si vzpomenete zůstalo tak jako by pouze odešla do práce a vrátí se. Zkrátka váš partner neměl pocit, že by se měl minulého života, když nabídne nové partnerce, se kterou navíc čeká potomka, zbavit a začít tak nový život "s čistým štítem". Podotýkám, že se nejedná o měsíce, ale roky od rozvodu"Jen" není dořešen majetek. Jak byste se k takové situaci stavěly? Díky za vaše názory 🙂

ai30
30. lis 2020

@sussi0623 Nejak bych nedramatizovala, ze to neudelal on, ale zbavila bych se veci, ktere se mi nelibi a nahradila je temi, ktere vybereme spolecne. To, co by se mi libilo, bych si klidne nechala, jsou to jenom veci.

barulina
30. lis 2020

Pri sestrhivqni, bych si chtela veci zarizovat dle sebe. Takze by to muselo pryc. Hidne by mi vafiko, kdyby chlap "nedovolil" zmeny, to vypovida o tim, ze musi byt po jeho ikdyz neni zene dibre. Bala bych se ze to tak ma ve vsem

aneta15
30. lis 2020

@sussi0623 já jsem byla ta bývalá manželka. Měli jsme dům a on tam zůstal. Nová přítelkyně se stěhovala do novostavby a, co vím tak vykřikovala něco o tom, že mám strašný vkus a donutila ho vyhodit i novou kuchyňskou linku a spotřebiče 😁 takže já zpětné lituju, že jsem byla tak blbá a všechno tam nechala. Dneska bych sbalila i poslední talíř a záclony 😁😁😁 jinak ji chápu, taky by mi to asi vadilo ale se spotřebiči bych se asi smířila. Nechala bych základ jako linka, spotřebiče a podlaha a zbytek bych si udělala podle svého. Záleží jak jste na tom finančně.

codal
30. lis 2020

@sussi0623 Chlapi tohle většinouneřeší, je potřeba mu to říct. Můj ex prý taky dodnes ani nevymaloval a to už jsme od sebe přes sedm let. Promluvte si a jestli je normální, miluje tě a má to v sobě vyřešené, tak ti dá volnou ruku, aby sis to udělala po svém nebo abyste si to udělali spolu, protože jinak se tam nikdy nebudeš cítit doma. Je jasný, že asi nebude trhat podlahu nebo hned měnit kuchyňskou linku, ale dekorace, závěsy atd. je potřeba vyměnit podle vašeho společného vkusu a hlavně aby to prostě bylo VAŠE!

nenynka28
30. lis 2020

Ahoj, tohle jsem řešila u svého přítele. Po nastěhování bylo ve skříni dokonce pár jejich věcí (např. krajkové spodní prádlo 😂). Samozřejmě letělo vše do koše, jemu to vůbec nevadilo, jen to mají asi chlapi jinak a neuvědomují si, jak to působí na nás, nové ženy. Každopádně vždy jsem se ho zeptala, jestli to nebo tamto můžu vyhodit, on souhlasil a nahradila jsem zo něčím novým. Asi je nejlepší si sednout a probrat to. Pokud tě miluje, nebude mít problém se věcí zbavit a nahradit jinými. Asi bych jen nechala ten základ, jak už tu bylo zmíněno a asi talíře atd. bych také nějak nedramatizovala. Spíš jde o ty dekorace, závěsy apod.

mimi1004
30. lis 2020

Já se k příteli stěhovala 2 roky po odstěhování manželky (2012) a vlastně rok po oficiálním rozvodu (2011). Postupně jsme spolu třídili věci, které si necháme a které vyhodíme jako nádobí či dekorace, protože tyto věci jsem měla taky svoje a na všem jsme se dohodli. Nábytek (dokonce ani ložnici) jsem neřešila. Zabydlela jsem se a postupně jsme obnovovali, co bylo potřeba. Zvlášť když jsme se za další rok začali snažit o dcerku. Jediné, co jsem nechtěla vidět, byly jejich svatební fotky. A teď už tu je z původního nábytku jen minimum. Např. psací stůl, šatní skříň či vana v koupelně, ale nijak mi to nevadí. Jsou to jen věci 🙂

properjoey
30. lis 2020

@sussi0623 hele a není to třeba tak, že to právě netěší proto, že není dořešen majetek.nektety lidi se ve finále opravdu tahají o každý talíř...jen nápad...ale samozřejmě to jde dát třeba do sklepa, nebo exmanzelce....

konidana
30. lis 2020

@aneta15 ja mam z druhe ruky, ze dokonce stavi svuj novy barak , aby nemuseli byt v byte , co byl jeden z nich s bejvalym( bejvalou) 😅

sudylichozrout
30. lis 2020

Jedine, co bych chtela vymenit, nez bych se nastehovala, by byla matrace v posteli. Jinak bych sla asi cestou postupne obmeny dle spolecne domluvy. Jenze ja jsem v tomhle netypicka zenska. Nejsem zarliva a ex jsou mi vseobecne srdecne u zadku.

sussi0623
autor
30. lis 2020

Díky moc vám všem za názory. Konečně si nepripadam jako magor.
Mluvili jsme o tom už kolikrát. I když mně osobně ta paní nic extra neudělala, mám na ni hrozný vztek kvůli tomu, co vedlo k jejich rozvodu. Na jednu stranu jsem ji samozřejmě vděčná, bo jinak bych neměla takového Chlapa, jakého mi poslala do života, ale to co ze sebe umí dostat, i když má másla na hlavě přehršel, to je fantastické. A to že v těch "kecech" figuruje i moje jméno, přestože s tím nemám nic společného, to je vůbec úžasné. No nic, to jsem se vzdálila od tématu. Chtěla jsem napsat, že kdykoliv téma jejich věcí řešíme, já se pokaždé rozvášním do nepříčetna, protože bych to nejraději všechno chytla a vymetla,ale morálně je mi to blbý. Jsou to přeci věci, které mi nepatří! A tak se motám v kruhu. Každopádně přítel mi rozhodně nebrání a dává mi volnou ruku. Trhat podlahy a linku nehodlám! 😁 Takže asi zkousnu moralni dilema,nastrkam věci do krabic a pripravim ji k odvozu. Dívat se dal na x suchých vazeb na zdech a podobně už nechci.
Díky moc ještě jednou!

sussi0623
autor
30. lis 2020

@properjoey ono to tak dost možná je. Počítám, že i kdyby to všechno měla sama vyhodit, vyčetla by každou chybějící suchou kytku 🤦

smudlinka10
1. pro 2020

Ex se odstehoval a ja predelala cele bydleni, od kobercu, pres barvy na zdi az po nabytek. Bylo to i tim, ze mi vadilo jak jsme bydleli. S novym muzem si plnime oba sny o bydleni. Chtela jsem se i zbavit nepeknych vzpominek.

smudlinka10
1. pro 2020

@sudylichozrout Ja na stare posteli spala s pritelem jen parkrat, pak jsem se jednou na ex tak nasr*la, ze jsem vzala kladivo a rozmlatila ji na kousky. 😂 Radsi jsem par tydnu spala na zemi, nez na te stare posteli.

sussi0623
autor
1. pro 2020

@smudlinka10 🤣🤣 no tak to je hodně dobré! Spím na ní už dlouho (matrace vlastní), tak doufám, že mě takový vztek nepopadne. Raději možná s tím balením do krabic pospisim! 😁

setba
1. pro 2020

@sussi0623 no a co ty stare věci nabidnout expartnerce, kdyz jsou jeji jestli si je nechce vzit?

rnika
1. pro 2020

Ja bych teda nejprve zjistila jestli je tam neco k cemu ma chlap fakt nejaky vztah. Zas bych nevyhazovala uplne vsechno. Vim, ze manzel ma nekolik drobnosti po ex. a rozhodne mi to nevadi. Stejne tak ja mam po svem byvalem schovane asi 4 kousky co jsem dostala jako darek, konkretne mi treba dovezl z pracovni cesty v Cine tamni vejir a pak miniaturu malovanou na zrnku ryze. Muj nynejsi manzel si oboje i se zajmem prohlidnul. Ale teda dodam, ze ja sla do noveho bytu a az pak jsem poznala soucasneho muze a nakonec jsme prestehovani v uplne v novem. Kdyby byl cely byt jak mauzoleum....to by mi vadilo 🤣😁

mourovatakocka
1. pro 2020

@sussi0623 Já bych to neřešila. Chlapi jsou od přírody pohodlní a proč měnit zaběhnuté pořádky. Mužský, co řeší záclony, by mi byl malinko podezřelý 😀 Nech základní nábytek a doplňky vyřeš podle sebe.a je to. Slabší by bylo, kdyby se cukal a nechtěl nic měnit, to bych se trochu obávala.

martulka88
1. pro 2020

Já bych to tolik nehrotila. Pokud máte peníze navíc, tak ano, vyházet. Ale pokud to jsou jen doplňky, záclony, atd., tak něco vyhodit, něco počkat, až na to bude... My s přítelem jsme spolu začali bydlet letos - rekonstruoval celý byt - nechtěl, abych šla do jeho starého - bydlí tu 9 let a v bytě jen vymaloval a zbytek tu nechával v původním stavu - takže sundali jsme dřevěné obložení, předělaná koupelna, kuchyň, nové rozvody el.a vody. My máme výhodu, že jeho tatínek je truhlář, takže skříně, kuchyň atd.je na míru, jak my jsme si vybrali. A jelikož jsem dotáhla nějaké věci já a nějaké on už měl , tak jsme udělali kompromis - něco jsme nechali, něco vyhodili. Např.jsem mu řekla, že se mi nelíbí některé věci do kuchyně, nahé obrazy, dřevěné sošky apod. a neměl problém to vyhodit. Ale mluvili jsme o tom. A vše společně zařizujeme. Čekáme plánované miminko a na všem se domlouváme - takže sice máme po jeho rodičích obývací stěnu, stůl se židlema a konferenční stůl, ale jsou to věci, na kterých nebazírujeme - sice to není top stav, ale my jsme v tomto za jeden provaz - nepotřebujeme mít nové vše hned. Takže ano, na malého jsme koupili docela drahý nový kočárek a postýlku, ale 90% oblečení je poděděných nebo ze sekáče. Spousta chlapů nemá problém se zbavit starých věcí a nebo naopak je to ani nenapadně, že by ti to mohlo vadit. Já bych si s ním promluvila a postupně předělala. A je pravda, já bych udělala jako první věc a to nová postel - ať už jen matraci a nebo celkově novou - nesnesla bych postel, kde můj chlap .... s jinou. My měli výhodu, že než jsme se seznámili, já jsem si zařídila nově ložnici, takže odpadlo to takové - spal/a tam s někým jiným 🙂

prostenika85
1. pro 2020

Ahoj, řekla bych, že chlapi to prostě neřeší. Holt je jim jedno, jestli pijou z hrnku puntíkatého nebo proužkovaného. Kór, když Tvůj muž musí řešit spíš majetek než záclony. Pokud se Ti vybavení nelíbí, myslím, že s obměnu by muž neměl problém.
Mimochodem, můj manžel se ke mně přistěhoval do plně vybavené domácnosti, kterou jsem ovšem vybavovala s jiným. Ani mě a myslím, že ani jeho tenkrát nenapadlo něco měnit. I teď, po mnoha letech, když je třeba něco vyměnit, mi muž řekne, ať vyberu, že mu je jedno 😃

la_amanita
1. pro 2020

To by mi vůbec nevadilo, nejsem bydlenka, vybavování a dekorování bytu mne vůbec nezajímá, takže pokud by to nebylo nefunkční nebo vysloveně hnusné, nijak bych se neangažovala. A taky se zapomíná na to, že i muž může mít nějaký vkus a názor na zařízení, že vše nemusí dělat vždy jen žena.

michaela666
1. pro 2020

Spousta chlapů zjistí, že má doma záclony a závěsy v momentě, kdy přes okna nejde pořádně vidět ven a je potřeba, aby je někdo umyl. 😂 Doplňky do bytu to samé. Pokud mu nepřestěhuješ ledničku a záchod na jiné místo, tak s tím většina nemá problém. Jen bych se zeptala jestli mu nevadí, že něco změním podle sebe, případně mu ukázala co se ti líbí. Pokud to není vyloženě o nedostatku financí, tak si myslím že ti dá volnou ruku.

lenickakl
1. pro 2020

řešíš blbosti 🙄