Dobrý den, prosím o Vaše názory, jsem bezradná a z celé situace i zničená. Jsem z malé vesnice, podruhé vdaná,nyní je to již rok. Mám 40 a manžel 41 let. Z předchozího manželství mám 2 děti, 19 a 17 let a manžel má syny 10 a 8 let. Naše manželství není mnohdy ideální, je těžké sžít se v pozdějším věku, zvlášť, když byl každý z nás zvyklý žít sám, ale manželství jako takové funguje a máme se přes veškeré rozdílnosti moc rádi. Před měsícem jsem zjistila, že jsem znovu těhotná a přes počáteční šok se oba s manželem na miminko moc těšíme, bereme to jako nový začátek společného života, jelikož do této doby jsme toho moc společného neměli. Problém je však v rodině. Tchyně s dalším miminkem nesouhlasí a doporučila mi, ať jdu na potrat. Že se mám starat o své děti a manžel zase o své a uvědomím si svůj věk. Že jak k tomu přijdou jeho děti a bývalá manželka, když budeme mít další dítě. Nebude mít na ně tolik času a peněz a stejně ode mě odejde a zůstanu na vše sama. Máme mít rozum a brát ohled na druhé. Podotýkám, že ke tchyni nechodím ráda, jelikož se vždy celou návštěvu rozplývá nad svými vnuky a vypráví neustále o bývalé snaše, což mi není vůbec příjemné. Nemůže přeci čekat, že budu také tak unesená z jejich vnuků, také ji naprosto neotravuji vyprávěním o svých "nejdokonalejších" dětech, nedej bože o jejich otci. S manželem společně nehospodaříme, každý si plníme své závazky, podílíme se společně pouze na bydlení, nakupovat chodíme oba. Máme oba přibližně stejné příjmy, tak nám to takto vyhovovalo, nyní se to ale změní. Příčinou rozvodu jsem nebyla, potkali jsme se 2 roky po manželově rozvodu. Jsem z toho všeho hodně smutná, přála bych si, aby i okolí mělo radost. Místo toho se setkávám jen se zlobou a pomluvami. Jediní, kdo krom nás dvou má radost, jsou mé děti a to mě drží nad vodou. Setkali jste se někdo s takovou nevůli místo radosti ve vlastní rodině? Mám to přehlížet a s tchyní stále udržovat vztahy nebo raději přerušit další kontakty? Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji.
Zijte si svuj zivot a na tchyni se vykaslete. Preci Vam nebude diktovat co a jak mate delat.
Klasika, takovejch vět jsme každá slyšela! Holky poznáváte se, kdo z nás už něco podobnýho zažil? Jedno dítě je málo měla bys mít druhý, dvě stačí proč chcete třetí, na první jsi ještě moc mladá na druhý už dost stará, třetí je luxus a vůbec ten tyjátr kolem zásnub/svatby jste si mohli odpustit, on si tě brát ani nechtěl, a to jako budete žít na hromádce nebo jak, bla bla bla. Jediný na čem záleží je jak jste se dohodli s tvým mužem
@2radus , jestli tvou radost z dítěte sdílí a je schopnej a ochotnej ho vychovávat společně. Čtyřicet let není zas taková pálka, neboj se toho. Když se na to cítíte, užívejte! Tchýni bych nic neříkala, jestli s tím má problém může si svý probrat se svym synem.
Bud v klidu, moje tchyne nesouhlasila uz s prvnim ditetem.
@2radus ahoj, koukám že tchýně si nikdo nevybíráme. Napíšu ti zkušenost se svojí. Jejího synáčka jsem si našla, tedy on mně, když byl dlouho sám a každý myslel, že to tak zůstane. Proto byli rádi, že jsme spolu a plánujeme dítko. Po prvním synovi byli všichni spokojení. Jenže já prostě jedináčka nechtěla. Po té jsem potratila v 17tt a od tchýně jsem slyšela, že to tak má být, mám být ráda za jedno a pod. Ona sama, že měla jedináčka a že jí stačil. Podpora 0. Podařilo se mi otěhotnět znova a donosit druhého syna. Pořád jsem slyšela, že už mám splněno a pod. Proti dalšímu byl i přítel. A co se nestalo, otěhotněla jsem znova. Takže přítel se mnou 5 měsíců nemluvil. Při návštěvě tchýně jsem si vyslechla, co si jako myslím, s kým to jako mám, když on to nechtěl, jestli fakt míním mít další dítě, když ho nikdo nechce, jestli si jako míním na děti pořídit autobus..... No byla k nezastavení. Jsem jen ráda, že kluci byli vedle a neslyšeli to. Přítel byl u toho a ani nepíp, takže zastání 0. Nyní s přítelem mluvím na základní úrovni a s tchýní pokud možno vůbec. Na miminko se těším já, kluci, moje rodina a zbytek ať si škubne. Jak se blíží porod, tak přítel roztává, ale nevím jak překousnu to zklamání z toho jak se choval. Každopádně mně bylo 38 a příteli 47 takže mladí zrovna nejsme 😅 Třeba to ustojíme, každopádně miminko je z mé strany tak chtěné, že i kdyby ne, budu šťastná máma 😉 Tobě přeji to samé, pokud dítě chceš, stůj si za ním proti všem 😵
@tahejhula 😀 Když to vezmu kolem a kolem, tak ta moje nesouhlasila a nesouhlasí s ničím co se mě týká.
@achjonetusim Asi tak, no. 😉
@aronek promiň, ale nedá mi to nereagovat. Pokud přítel mimco nechtěl tak si měl dávat pozor ne? A tobě přeji hodně štěstí a ať je vše jak má být.
@2radus tchyni se asi nikdy nezavdecis. Já mám teda s tchýni dobrý vztah, ale asi je to výjimka. Pokud se na mimo těšíte d manželem na ostatní se vykašlete a nenechte di zkazit radost.
@aronek určitě přítel "roztaje" až uvidí své třetí dítko.. Holt chlapi jsou trošku sobečtí a bojí se o své místo, o které se musí dělit s dětmi. Určitě mu odpustíš, až uvidíš, jak bude na svou rodinu hrdý 🙂 My jsme exoti, mě bude v list. taky 38, v prosinci 4. dítko a kolik je mému muži - ani se neptejte 😀. Ze čtvrtého byl mírně řečeno v šoku, musím říct, že jsem to trošku déle tajila, kvůli bezpečnosti toho dítka, aby na mě nikdo nevyvíjel nějaký nátlak dát ho třeba pryč... Ale vím, že ho uživíme, zvládneme to a jsem šťastná, že bude tolik sourozenců.
@2radus nikdo nesmí mluvit do vašeho rozhodnutí! Je výborné, že manžel dítko chce také, tchyně do toho nemá opravdu co mluvit, ona ho šatit a živit nebude. Těšte se na nový život, bude to krásné, zas tak stará nejsi, ostatní děti jsou už veliké, takže si miminko budeš určitě užívat! Holt to bude těžké a tchyni pokud možno spíš vynechejte.. Držím palce! Třeba se ještě chytí za nos!
@2radus hele kamaradka má v tvém veku planovan chlapecka a o temer dva roky neplanovane holčičku a jsou štasní přsto že je syn o rok mladčí od první vnučky takže pokud se nato cítíš ty tak není nad číním přemíšlt je ty 40 né 60 tak jen hodne zdravý , podívej a mi máme s partnerem neco podobného on ma zmin manželstvý 2 kluky 7 a 6 let já mám 3 leteho kluka a 15mes holku ted čekame společnou holčičku je fakt že moje deti ho berou za svého proteže sem od partnera odcházla horko těžko za pomoci policie ale povedlo se. ve vztahu to taky dost zkříp je zviklí žít sám na kamion a ne na ten humbuk a veš kolem, napred maličkou nechtel ale ted se teší a společné dítko je takový kame co ten vztach ukotvuj hodne zdaru v rozhodování a hlavně to zdravícko
Děkuji. 🙂 Někdy mi přijde, jako by člověk neměl nárok ani na trochu toho svého štěstí. S tchyní jsem si rozuměla pře ze vše více jak s vlastní matkou a tohle mě opravdu překvapilo. Já už mám vlastně děti dospělé, tak se hrozně moc těším na miminko a manžel také, ještě aby to všechno dobře dopadlo a mimi bylo hlavně zdravé. 🙂 S puberťáky bylo dost starostí, tak se už zase znovu těším na ty pěkné maminkovské povinnosti. A jak tak koukám, tak podobné problémy tady má téměř každá druhá... možná i první 😀... tak se musíme držet holky! A kašlat na okolí! 😉
My co jsme cekali na dite a uz se smirili,ze jej mit nebudem a po 7letech nas Lenicka vsechny prevezla a vyber z bobuli se vydaril...pro me je kazde dite zazrak,me je 36 a druhe zatim pokazde zamlkle tehotenstvi(manzelova genetika).Ja bych vek neresila,40let je porad ok.Svuj vek taky neresim, a kdyz se zadari budem radi,kdyz ne mame uz nadplan v nasem pripade.tchyne a rodice si nevybirame,pratele a partnery ano...dejte na sebe,manzela a deti,jak se k tomu stavi...na zbytek rodiny bych se vykaslala.Tchyni pozadejte at se nebavi o byvale snase,vy jste preci manzelstvi nerozbila....pokud se na miminko tesite,je to tak,jak to melo byt...preji at se vse uklidni a muzete se na miminko jen tesit
@2radus ahoj Raduš bud ráda, ze se vám to povedlo a nenervuj sebe ani miminko. Na tchyni se vykašli a to doslova. Pokud to mate ujasněné s manželem, tak to je to hlavní. Na vesnici vždy byly a budou pomluvy. Ber to tak ze většina z toho je ze závisti. Takže hlad si bříško usmivej se a mysli si polibte mi zadek. 😉
Mimochodem jsem z vesnice a mám 40 v lednu a muj partner ma 43. Doma je puboška 14 let vo mám z prvního manželství a nejsme s přítelem manželé, takže taky budeme pro naší vesničku zase mňamka 😂😂😂
Jsou lidi, co resi druhe, aby nemuseli resit sebe. Jednim uchem tam a druhym okamzite ven. Uzivat si vseho hezkeho a povznest se nad to, co rikaji druzi. Stujte pri sobe. Nenechte si hezke narusovat negativitou druhych!
Já nějak nechápu , proč to vůbec řešíš. Tchýně si může myslet, co chce, může to i říci , a to je tak všechno. Pokud dítě oba chcete , je to vaše přání a vaše právo je mít. Snad jen ta otázka ohledně věk u je trošku opodstatněná, ale tak hádám rizika znáš a lékaři si to ohlídají. Takže neřeš tchýni a bud v klidu.
@2radus - gratuluju k miminku, jestli se na něj oba těšíte, tak není co řešit. Tchýně si může myslet, co chce, nic jí do toho není. Ona děti už měla a vychovala a jestli si do toho nechala od někoho mluvit, tak to je jen její problém a nedává jí to právo rozhodovat o vašem životě. A tchýni bych po domluvě s manželem řekla, že je to vaše věc a ať se vám do toho neplete, že si to zařídíte podle sebe.
A nervovat se tím, že s tím tchýně nesouhlasí, to je úplná blbost. Tchýně nesouhlasí se spoustou věcí a nic jí do vašeho života není. 😀
@2radus Ahoj,to mě mrzí,ono lidi někdy dokáží být zlí...Vaše tchýně si asi oblíbila svou původní snachu a její děti a nějak se nedokáže smířit s tím,že její synáček založil novou rodinu,chce začít znovu a jinak. Samozřejmě,že své děti miluje,ale to se přece nevylučuje s tím,mít další dítě s Vámi. Už nejste žádná puberťačka,ale matka dvou dospělých dětí,tchýně Vám samozřejmě do života mluvit nemůže a Vy nemáte žádnou povinnost se jí z něčeho zpovídat,něco vysvětlovat nebo se snad dokonce ptát,co můžete a co ne. Přeji Vám hodně štěstí,ať jste v novém životě šťastná a spokojená,ať se Vám narodí zdravé a veselé miminko a ať si to užíváte 🙂 Hodně samozřejmě záleží,co na to manžel,jestli stojí za Vámi nebo ospravedlňuje svou matku,ale píšete,že se na miminko oba těšíte,tak předpokládám,že se Vás snad zastává. Řekla bych v klidu tchyni,že je to naše věc,náš život,naše společné dítě a její vnouče a že buď to bude respektovat a chovat se slušně,nebo se prostě nebudete stýkat,ale tím samozřejmě dřív nebo později ztratí i svého syna a jeho nejmladšího potomka. Nevyvolávala bych hádky,ale řekla bych svůj názor jasně a srozumitelně,určitě bych neustupovala. Slušně,ale rázně. Tak hodně štěstíííí!! 🙂