Poslední dobou dostávám pořád vynadáno

katanovobran
2. pro 2021

Ahoj holky,jak začít mám doma chlapa je fajn je mi s nim dobře nehadame se ale poslední dobou dostávám za vše vynadano.Doma je vše hotové nepřeceno uvareno ale přijde domu a dostanu vynadano ze sem mu dala do pracky pantofle a kolikrát mi má říkat ze tam nepatří,potom sem dostala vynadano ze pecu pro celou naši rodinu cukrovi ze me to stojí moc peněz .. a dneska a to sem opravdu nepochopila sem dostala vynadano když jsme jeli k mim rodičům potřebovala sem totiž ještě do krámu,tak jsme jeli ale tam neměli šunku jakou sem potřebovala tak jsme jeli do Lidlu když jsme se vraceli řekl mi ať ho vyhodim doma ze už nemá chut někam ject protože strávil hodinu v autě kvůli tomu ze jsme byli na nákupu.Nechci už aby se tohle dělo ..chci mu dat najevo ze takhle proste ne.Nejhorší na tom je ze i když se s nim nebudu bavit a řeknu mu ze se ki tohle chování nelíbí chybu neprizna.. a já chci aby vedel ze takhle se chovat nemůže je mi to pak strašně moc líto

martulka88
2. pro 2021

Pokud nechce prát své papuče, tak proč je pereš? Vy se o společném investování peněz nebavíte? My se na všem domlouváme - i to, jestli někomu něco upeču apod... Proč pečeš celé rodině? Si to sami neupečou - nemohou a nebo je to lenost? Pokud jste se domluvili, že upečeš rodině, tak oni nepřišli sami s kompenzací - nakoupit suroviny každý něco apod...? Kvůli šunce jste objížděli obchody? Co bylo tak na ní důležitého? Nechci se zastávat chlapa, ale očividně u vás asi nefunguje komunikace.

katanovobran
autor
2. pro 2021

@martulka88 nechce prát papuče ale v životě mi to nerekl ať je do pracky nedavam,sám s nima leze do sprchy.Cukrovi pecu i pro tchýni a tchána Jakl každý rok a převzala sem to jako tradici po babicce která už bohužel mezi námi není.Platila sem to vše ze svého naše úspory na to nepadli.Na šunce bylo tak důležité to ze sem ji potřebovala na zítra do práce protože potrebuju udělat ráno čerstvé chlebicky na zakázku takže asi tak.

katanovobran
autor
2. pro 2021

@martulka88 a hlavně já bych po nich nikdy za suroviny nic nechtěla zvou nás cely rok na oběd vecere to by mě musela hanba fackovat abych si vzala od dedy důchodce a od jeho rodičů peníze za par kousku cukrovi to se na mě nezlobte

uzivatelkapetra
2. pro 2021

@katanovobran mám taky takového morouse, ačkoliv to nemyslí zle(vidím to stejné chování u jeho matky, bráchy) tak mě to občas hodně vytáčí.
Rovnou mu řeknu ať si uvědomí, že nejsem žádný jeho podřízený ať se vzpamatuje. On se otočí a odkráčí (samozřejmě si myslí své, uznávání chyby ho nikdo nenaučil taky).
Sem tam mu řeknu ať si představí, že by se s ním někdo bavil tak jako on se mnou, výsledek stejný jako v prvním příkladu.
Prostě za své pitomé vychování nemůže a těžko se to mění u starého capa 🙂

lida9
2. pro 2021

no uprimne jake si to udelas takove to budes mit... mas chlapa, ktery ma navareno/upeceno a pak se na tebe utrhne kvuli hlouposti typu nakupu ci peceni? to je darecek, bud si to vykomunikujte hned na zacatku nebo ho pust dal, to na tebe za chvili bude rvat kvuli kazde hlouposti...

katanovobran
autor
2. pro 2021

@uzivatelkapetra ano,problém je ze v tom byl vychovany,nedostaval tu lásku kterou potřeboval a tohle je výsledek ..jeho táta taky absolutně nerespektuje názor jeho mami takže vím odkud vítr vane

martulka88
2. pro 2021

@katanovobran Tak ono je důležité, zda jste byli na společném pečení domluvení a zda vás to "nezruinuje"... Já si nikdy neberu od rodiny ani za dorty, takže tak. Ale jak jsem psala, my se s mužem na všem domlouváme a máme to tak nastavené už od počátku. Pokud jen prudí z nudy, dala bych mu jasně najevo, že tak u mne tedy ne...

katanovobran
autor
2. pro 2021

@martulka88 my to takhle máme už 3 roky ze pecu pro všechny,domluvili jsme se na tom ale opravdu nevidím důvod proč by mu to mělo vadit,je to z mých peněz,na vaše nás to neomezuje dělám to když je v práci

martulka88
2. pro 2021

@katanovobran Tak to nechápu, kde má problém. Možná zkusit si promluvit, jak to vidíš. Nám to doma dost pomáhá.. Ta komunikace je fakt důležitá... A třeba zjistíš příčinu, proč mu tak je*e

pampeliska1313
2. pro 2021

@katanovobran třeba můj manžel taky “pindá” když si chci něco koupit, ale když o tom mluvíme, vypadne z něj, že třeba si myslí, že je to drahý, není to úplně nutnost a že by byl radši kdybych si to dala spíš do finanční rezervy. Zrovna včera jsme o tom mluvili..a taky jde jen o moje peníze a on nedá ani korunu. Já to zase vidím tak, že jsem si několik let nekoupila něco pro radost a teď mám “poslední možnost” než budu jen na rodičáku. Taky se mu nelíbí, když dělám něco pro někoho, i pro jeho mamku, protože je to podle něj zbytečný, přestože ona mě vždycky hostí, když se vidíme. Teď se snažím aby to šlo aspoň půl na půl, nebo to vezmu rovnou, protože se jinak cejtim blbě. Bylo by fajn, kdyby vysvětlil co mu teda konkrétně vadí, když to jde z Vaší kapsy.

bara88
2. pro 2021

tak papuče mu neper a hotovo .A s tím pečením bych se s ním domluvila no,ono dnes jsou teda suroviny dost drahé a péct pro celou rodinu si myslím že vyjde draho ,tak proč by si to nemohli zaplatit a že čekal hodinu v autě a pak jen kvuli šunky do jiného obchodu?Promin ale tohle by nebavilo žádného chlapa.jinak jaké si to uděláš takové to máš ,přestan mu podstrojovat a máš to

katanovobran
autor
2. pro 2021

@bara88 hodinu v autě necekal ani náhodou 😀😀 tu šunku sem potřebovala fakt dobrou protože to mám na prodej jedné paní dělám ji chlebicky tak si proste nechci ustrihnout ostudu v krame semnou byl po půl roce jinak se ho nákup absolutně netýká.

bara88
2. pro 2021

@katanovobran Jak říkám ,jaké si to uděláš takové to máš .jako první věta byla že máš fajn chlapa a máš se s ním dobře tak pokud to jsou jen takové hádky kvůli tomuto tak bych se s ním prostě domluvila ale mě už jen udivuje dělení peněz ,jako dělám to ze svých peněz,my máme třeba peníze společné,žádné moje a tvoje

zmrzlinka
2. pro 2021

@katanovobran tak mu to řekni,že Ti to vadí.Zaklad je komunikace.On nedělá věci ,které Tobě vadí?Taky bych mu vynadala stejně jako on Tobě.At chlapec vi jak to příjemné....

martulka88
3. pro 2021

@bara88 No, překvapuje mě, kolik lidí to má "moje a tvoje".... My taky bereme peníze společně. Má to stejně tak ségra a i moji rodiče. Dokonce muž, ač si koupil byt on - seznámili jsme se dokonce, když už měl splacenou hypo (tehdy stály byty mnohem méně a k tomu dostal dost peněz od rodičů), tak on ten byt bere tak, že není jeho, ale náš. Jak jsme se seznámili, začal s rekonstrukcí celého bytu asi po půl roce (jemu stačilo ten stav, v jakém byl) a chtěl, abych si řekla, co se mi líbí a on to tady udělal - kuchyň, skříně do ložnice a na chodbě jsem navrhla, on řekl super nápad, tchán zrealizoval (truhlář). A tak to máme od počátku. My se na všem domlouváme - vybrali jsme spolu i záclony, blbost jako předložky před wc,vše do pokojíčku, oblečení pro miminko atd... Bydlíme tu oba a já chci, aby jsme tu byli oba šťastní a spokojení. A on to tak taky bere.

cilkat
3. pro 2021

Přesně tímhle způsobem "komunikuje" můj tchán s tchýní... Neustále jí za něco nadává a veškerá diskuze končí slovy "Co kecáš, mlč už prosím tě!"... Já být na jejím místě, tak se seřvu na tři doby a rozvedu se... Můj muž (jeho syn, že) mi tohle udělal parkrát a vždycky je to vlastně příznak stresu... Protože vím, že to běžně nedělá, zastavím nejprve sebe, pak jeho... on si uvědomí, co se děje a 'zbrzdí'... Jenže můj muž už umí uznat tu chybu (třeba ne nahlas, ale provede nápravu) - to tchán vlastně neumí. Parkrát jsem se s ním chytla na společné dovolené a kupodivu, když pochopil, že neustoupím a že takle se mnou mluvit nebude, zmlknul. Ne, nenastala žádná omluva a musel mít poslední slovo on, ale oba jsme věděli, že už ví - ale hlavně to mělo ten elfekt, že si na tohle vůči mě dává veliký pozor a "ujede" mu to jen ve chvíli, kdy je opravdu ve stresu. Takže za mě je rada "nedat mu nad sebou moc" - prostě nepřijmout, že má právo ti nadávat... Nemusíš se hádat, ale prostě to jen nepřijmout. Třeba se i mile usmát a místo "promiň" říct "stalo se. Už se o tom nechci bavit."... nebo to obrátit v žert, pokud to jde.
Jinak aby tchán nevyzněl jako nějaký tyran: on je zlatej chlap, rozdal by se a pro rodinu by se roztrhal - moc dobře vím, proč s ním tchýně chce být... Jen tenhle způsob komunikace je prostě na zabití.

veruuu_kubesovic
3. pro 2021

@katanovobran a to neumíš jít sama pro šunku? Když chceš nějakou excelentní už vidím mého muže jak jdeme jen pro šunku do obchodu...
A proc peces pro celou rodinu? Že tak pekla babička co již zemřela a to tě nějak nutí v tom pokračovat?
I já bych tě za tohle co vypisujes zprdla, hold nedělám něco co muž nechce (prát papuce), nepecu pro celé pribuzenstvo = mám ráda svůj volný čas ne ho strávit u pečení, šunku bych koupila v nejbližším krámě a šla bych pro ní sama...

curliess
3. pro 2021

Nevím proč ti tu některé predhazuji ze jsi nesla do obchodu pro šunku sama… u nás je třeba naprosto bezne, ze když někam jedeme autem (jako vy k rodičům) a potřebujeme něco koupit, stavíme se po cestě v obchodě. Fakt by mě nenapadlo ani ve snu jet s chlapem domu a pak jít sama do obchodu, aby náhodou chudák nemusel cekat par minut v sutě. To mi přijde totálně uhozené.
Jediná rada - musíte víc komunikovat. Asi peces protože tě to baví, jinak bys tím asi čas netravila. Jestli to nenarusuje váš rozpočet ani rodinné plány, je to za mě OK. Na papuce bych řekla promiň, nevedela jsem to, příště ti je prát nebudu, hotovo. Není v tom hlubší problém? Přijde mi to všechno jako hrozné malichernosti

katanovobran
autor
4. pro 2021

@veruuu_kubesovic 😀 vy jste to asi trosku špatně pochopila on není žádný chudacek v krame byl po čtvrt roce jinak taham vody mléka a veškerý nákup sama v tom krame se ocitnul jen proto ze sme měli jet po cestě k jeho rodičům něco vyzvednout tak ze se po cestě stavíme v krame.Ano to mě nuti v tom pokračovat protože to tak proste chci ! A nevidím v tom nějaký problém,babicka mě vychovala takže je to pro mě celkem důležité nevim proč ale přijdete mi zbytečně ostrá

katanovobran
autor
4. pro 2021

@curliess ano přesně tak jak kdyby to byl největší chudacek ..nechápu

veruuu_kubesovic
4. pro 2021

@katanovobran
proč? jsi nějaká supermanka, že vše zajistíš, nakoupíš a doneseš mu až pod nos? pak se nediv, že tě seřve, já teda chodím do obchodu, ale balík mlíka, či vody kupuje muž prostě mě s tím tahat nenechá....

ratep19
26. pro 2021

@veruuu_kubesovic nezlobte se na mě, paní, ale vy jste úplně mimo 😱

petrasipkova1
26. pro 2021

@ratep19 to teda jo. Nechápu proč by si nemohla dělat zakladatelka co chce, třeba pect pro celou rodinu, když ji to těší, a proč se po cestě ten idiot nemůže zastavit pro šunku to už vůbec nechápu. Ale jsem rada za svého muže, musím ho víc hyckat, ten by mi pro tu šunku jel sám klidně v půlnoci, proč ? Protože se milujeme❤️ Taky dělám spoustu věci pro celou rodinu a dělám to moc rada a vůbec by mě nenapadlo aby měl manžel něco proti . Zakladatelko já bych se velice ostře ohradila proti takovému chování, je to ponizujici, nerespektujici a je tohle nutné zastavit v začátku aby se to nestupnovalo,

michaela666
26. pro 2021

Všimla jsem si, že čekáš miminko. Sedla bych si s přítelem a všechno si vyříkala za včas. Jestli už teď jsou takové blbosti jako jet na nákup problém, jak ti bude pomáhat v těhotenství a potom s péčí o malé. To bude teprve nářez a budeš potřebovat fungujícího a chápavého chlapa po boku.

katanovobran
autor
26. pro 2021

@michaela666 bohužel nedopadlo to 😒 mám ro komplikované,v pátek na pohotovosti 9000 hcg v děloze jen Vacek dneska 20000 taky jen Vacek absolutně nevim co to znamená a doktoři nad tím kroutí hlavou